ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- επούλωση πληγών και εγκαυμάτων - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- επούλωση πληγών και εγκαυμάτων - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

rsx3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
rsxΝέο Μέλος
14/01/2006, 19:36:59
Είμαι επαγγελματίας winsurfer και εχω ενα μεγάλο προβλημα το οποίο ελπίζω να με βοηθήσετε να το λύσω...
Τα χέρια μου εχουν ανοίξει και έχω ανοιχτές πληγές τις οποίες δε μπορω
να κλείσω με τίποτα. Εχω δοκιμάσει 2 - 3 επουλωτικά αλλά δεν ήταν αποτελεσματικά ή τουλάχιστον δε μου επούλοναν τις πληγες αρκετά γρήγωρα.
Η γιαγιά μου, θυμάμαι, μού εφτιαχνε μια κερόκρεμα η οποία ηταν συνταγή
γιατρού για πληγές και εγκαύματα. Νομίζω έβραζε κερι "εκκλησίας" και προσέθαιτε ελλαιόλαδο... παντως εκανε θαύματα!
Μήπως γνωρίζεται τη συγκεκριμένη συνταγή ή μηπως μπορείτε να μου προτείνετε καποιο καλο επουλωτικό (φυσικό ή που να το βρίσκω στα φαρμακεία);

RSX

15/01/2006, 17:08:08
Γειά σου rsx.

Να σε ρωτήσω κάποια πράγματα:
Κάνεις windsurf και το χειμώνα; Οι πληγές από πότε είναι;

Το κρύο γενικά δε βοηθάει στο κλείσιμο των πληγών στα χέρια. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, το Χειμώνα μικρά κοψίματα στα δάχτυλα κάνουν πολύ καιρό για να κλείσουν. Έχει βέβαια και μεγάλη σημασία η διατροφή. 'Ισως θα έπρεπε να επιλέξεις κάποιες τροφές που περιέχουν βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος:

-Βιταμίνη Α που βρίσκεται στο γάλα, στα αβγά(κρόκος) και στα λιπαρά ψάρια.
-Βιταμίνη C που είναι αντιοξειδωτική και βοηθάει στη σύνθεση κολαγόνου (σε αυτό οφείλεται η ελαστικότητα του δέρματος). Βρίσκεται στα πορτοκάλια, στο ακτινίδιο, στις πιπεριές, στο κουνουπίδι και στο μπρόκολο.
-Βιταμίνη Ε που είναι ιδανική για τα εγκαύματα και τις ουλές και βρίσκεται στο ελαιόλαδο, στη σόγια, στους ξηρούς καρπούς (καλύτερα τους ανάλατους γιατί οι αλμυροί αφυδατώνουν το δέρμα, ακόμα και τα δάχτυλα που τους πιάνουν!) και στα αναποφλύωτα δημητριακά.
-Σύμπλεγμα Βιταμινών Β (κυρίως Β2 και Β5) που βρίσκονται στο ψωμί από σίκαλη, μπρόκολο, στα λιπαρά ψάρια, στις μπανάνες, στα φύτρα σιταριού ή στα πράσινα λαχανικά.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιες απλές φαρμακευτικές αλοιφές (όπως bepanthol και aquasol) και να κάνεις μασάζ στα χέρια σου για να κυκλοφορήσει καλύτερα το αίμα.

Ένα πολύ καλό θέμα, όπου ένα μέλος των forums (ο allzzaro) γνωρίζει αρκετά πράγματα για βότανα και αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων με τη διατροφή είναι το:

Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical
κάνε κλικ^^^^

Μπορείς να γράψεις κι εκεί.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

mariasarΜέλος
06/02/2006, 12:38:29
Γεια σου rsx,
Ξέρω πως φτιάχνεται αυτή η κρέμα. Είναι πολύ εύκολη. Παίρνεις 7 μέρη κερί μέλισσας από παραγωγό, το τρίβεις και το βάζεις σε μπέιν μαρί για να λιώσει. Όταν λιώσει βάζεις 1 μέρος μέλι, ανακατεύεις. Έπειτα προσθέτεις σιγά σιγά 3 μέρη ελαιόλαδο, ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα. Το βγάζεις από τη φωτιά και ανακατεύεις σταθερά μέχρι να κρυώσει και να γίνει κρέμα.
Αυτή η κρέμα κάνει για καψίματα 3ου βαθμού.
mariasar