- Προστασία και Καθοδήγηση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
na zhthsw prokatavolika syggnwmh ka8ws to lap top mou moiazei na arneitai peismatika na grapsei eis thn ellhnikn...
edw kai ena xrono eimai aplh episkeptria sto forum...
oi gnwseis mou panw sta 8emata den einai tetoies wste na mou epitrepoun paremvash...parola tauta me endiaferei polu h meleth, ka8ws pisteuw oti h e3odos ths psyxhs apo to lavyrin8o apotelei h estw 8a eprepe na apotelei stoxo zwhs gia olous mas...sevomai tis aorates dunameis gia auto den ua huela se kamia periptwsh na fanw asevhs h epipolaih se opoiadhpote proseggish mou...zhtw loipon ta fwta se o,ti afora thn prostasia...(den gnwrizw an exei anoix8ei kai palaiotera anologo 8ema, ean exei parakalw dwste mou to link...den 8a h8ela na sas kourasw)
h prostasia loipon apotelei to vasiko mou erwthma, san deytereuwn 8a h8ela na sas zhthsw na mou proteinetai vivlia, dioti pisteyw oti ola ta pragmata prepei na ginontai me mia seira...kai gia na mporesw na katannohsw se va8os 8a prepeina exw tis swstes vaseis...
eyxaristw toso gia to xrono oso kai gia to endiaferon sas...
![]()
![]()
Αρχικά να σε καλωσορίσω στο esoterica και να σου ευχηθώ καλή εσωτερική αναζήτηση. Ο σκοπός της παρέμβασής μου είναι να σε βοηθήσω στο πρόβλημα των εμφάνισης των ελληνικών χαρακτήρων στον υπολογιστή σου μιας και με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η ανάγνωση από όλα τα μέλη που θα συμμετάσχουν σε αυτή ή άλλες συζητήσεις σου.
Θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι αντίστοιχα θέματα που αφορούσαν την εμφάνιση των ελληνικών χαρακτήρων έχουν κατά το παρελθόν αναφερθεί στη θεματική ενότητα TEXNIKA ΘΕΜΑΤΑ και έχουν δοθεί κάποιες συμβουλές. Έτσι για περαιτέρω βοήθεια μπορείς να ανατρέξεις στα παρακάτω topics:
(1) Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish ! και
(2) Provlima me ta ELLHNIKA.
Αν παρόλα αυτά δεν μπορείς να βρεις τη λύση "άνοιξε" ένα topic στη θεματική ενότητα TEXNIKA ΘΕΜΑΤΑ για να σε βοηθήσω, μιας και αυτός ο χώρος (.-= Η ΨΥΧΗ =-.) δεν είναι ενδεδειγμένος για τέτοιες «παρεμβολές». Θα σε παρακαλούσα να αναφέρεις κάποιες πληροφορίες σε σχέση με αυτό το πρόβλημα. Για παράδειγμα, τι λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείς, πότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα, κ.λπ.
Φιλικά
--Je^3--
Καθώς όλοι γνωρίζουμε, ο σκοπός της ανθρώπινής μας ύπαρξης είναι η Αυτογνωσία και ή Θέωση.
Η ανθρώπινη μορφή είναι η κορωνίδα της δημιουργίας γιατί μόνο μέσα από αυτή την ανθρώπινη μορφή μπορούμε να πραγματώσουμε το Θεό.
Η αυτογνωσία και η Θέωση δεν είναι μια νοητική λειτουργία, αλλά μια ψυχική εμπειρία, που προυποθέτει την "έξοδο" της ψυχής από το σώμα όπως λες και εσύ.
Όσο για τη καθοδήγηση και τη βοήθεια που ζητάς, υπάρχει μια πολύ παλιά και δοκιμασμένη συνταγή.. και αυτή είναι η Προσευχή.
Ζήτα και θα σου δοθεί.
Ζήτα μέσα από τη καρδιά σου και να είσαι σίγουρη ότι λάβεις αυτό που επιθυμείς.
Εκείνος γνωρίζει καλύτερα και θα σε οδηγήσει στο κατάληλο μέρος, στους κατάληλους ανθρώπους.
Αυτό που μπορώ εγώ να σου δώσω σαν συμβουλή, είναι ότι θα πρέπει να έχεις κατα νου κάποια πράγματα που θα είναι τα κριτήριά σου σε όποιο χώρο και αν πάς.
Θα πρέπει να μη γίνεται καμία αναφορά στο σεξ ή σε οτιδήποτε γύρω από αυτό.
Θα πρέπει να μη σου ζητούν χρήμματα, γιατί η πνευματικότητα χαρίζεται και δεν πουλιέται.
Θα πρέπει αυτά που ακούς να είναι σύμφωνα με τα πιστεύω σου και τις ηθικές αρχές σου.
Και τέλος αν είσαι αρκετά τυχερή και βρεθείς στα πόδια κάποιου Δασκάλου τότε θα πρέπει να εξετάσεις αν αυτά που διδάσκει τα τηρεί και ο ίδιος.
Όσο για βιβλία είμαι σίγουρη πως πολλοί( όπως και εγώ )μέσα από αυτό το φόρουμ θα έχουν να σου προτείνουν πολλά.
Ελπίζω να ανταποκρίθηκα σε αυτά που ζητάς.
Φιλικά,

quote:
Θα πρέπει να μη σου ζητούν χρήμματα, γιατί η πνευματικότητα χαρίζεται και δεν πουλιέται.Θα πρέπει να μη σου ζητούν χρήμματα, γιατί η πνευματικότητα χαρίζεται και δεν πουλιέται.
Θα πρέπει αυτά που ακούς να είναι σύμφωνα με τα πιστεύω σου και τις ηθικές αρχές σου.
Satsangi, όμορφες οι συμβουλές σου και συμφωνώ κατά το μεγαλύτερο μέρος. Ωστόσο θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις, σχετικά με τις δύο προτάσεις που σου παραθέτω πιο πάνω.
Ας αρχίσω με το πρώτο.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω, όταν γράφεις για χρήματα, εννοείς ακόμα και ένα μικρό συμβολικό ποσό, που μπορεί να χρειάζεται για την συντήρηση μιας πνευματικής προσπάθειας; (δεδομένου, ότι ένας πνευματικός διδάσκαλος, δεν είναι απαραίτητα και εκκατομυριούχος ή τουλάχιστον ικανός να πληρώνει κάθε έξοδο που απαιτεί μία τέτοια προσπάθεια)
Συμφωνώ πάντως απόλυτα, πως "μυήσεις" με υψηλό ή και μετριοπαθές κοστολόγιο, είναι κάτι το οποίο ενέχει αρκετές υποψίες και πρέπει να λαμβάνεται οπωσδήποτε υπόψην.
Σχετικά με τη δεύτερη πρότασή σου, έχω κάποιες αντιρρήσεις.
Γράφεις πως αυτά τα οποία ακούει κανείς, πρέπει να είναι σύμφωνα με τα πιστεύω του και τις ηθικές του αρχές.
Ποιο όμως είναι το κριτήριο για τα πιστεύω αυτά και για τις ηθικές αρχές;
Είναι η αχνή φωνή της συνείδησης, του Εσω Εαυτού, ή είναι η φωνή του κόσμου στον οποίο κάποιος μεγάλωσε και πήρε τη νοοτροπία και τις ηθικές αρχές;
Αν για παράδειγμα κάποιος έχει μεγαλώσει με ηθικές αξίες, που στηρίζονται σε ένα συντηρητικό και φοβικό πλαίσιο, τότε, μπορεί να απορρίπτει οτιδήποτε διαφορετικό ακούσει.
Υπάρχει κάποιο αμερόληπτο κριτήριο;
Θα ήθελα να διαβάσω την άποψή σου σχετικά, και βέβαια να σου δηλώσω, πως εάν αναφέρεσαι στα Εσωτερικά και Πραγματικά Πιστεύω και τις Αξίες κάποιου ανθρώπου, τότε συμφωνώ μαζί σου.
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
to prospa8hsa ki akoma to prospa8w...de 3erw poio einai to provlhma apo vdomada 8a to paw se kapoion giati egw kai h texnologia de miliomaste!!!
windows XP home edition exw kai malista ellhnikh ekdosh...kai inernet explorer gia ton opoio omws de gnwrizw paretairw leptomereies...uposxomai omws na to psa3w giati katalavainw poso kourastiko einai...xilia syggnwmh...
file/h Satsangi,
s'euxaristw gia tis symvoules...einai alh8eia pws h proseyxh einai dynamh pou se voh8a na poreusai, ma vlepeis edw kai polu polu kairo eimai ensyneidhta a8rhskh...tonizw oxi a8eh, a8rhskh...pisteuw sth dunamh ths psyxhs...stis dunameis pou kinoun to sympan...stis moires, sto karma, oxi omws se ena 8eo...gnwrizw pws ereuna,meleth kai anazhthsh xwris sugkekrimenh kai va8ia pisth einai epikinduno ma ti epiloges exw alh8eia???oso gia h8ikes a3ies kai arxes pisteuw pws se opoio perivallon ki an exeis megalwsei ftanei kapoia stigmh pou o ka8enas kanei th dikh tou eswterikh epanastash diamorfwnontas ek neou tous h8ikous tou kwdikes...gia mena einai o triptuxos nomos...mhn kaneis kako se kanena dioti 8a gurisei treis fores epanw sou...otidhpote se kanei na niw8eis avola, poso mallon dusaresta, einai la8os toulaxiston gia sena...ontws antapokri8hkes arketa se auto pou zhtaw...exeis kapoia sugkekrimenh protash se o,ti afora to 8ema vivlio???gnwrizeis kati panw stis me8odous prostasias...
filika nata...
***mh me plhgwneis matia mou, giati oi enoxes sou 8a ponane pio polu apo th 8lipsh mou***
το καλυτερο βιβλιο εισαι εσυ....τι εννοω...?
τα βιωματα σου,...οι εμπειριες σου....
εισαι μαθητρια και καθηγητρια(καθοδηγητρια) του εαυτου σου συναμα..
θυμαμαι ενα παλαιοτερο θεμα που το συζηταγαμε με τον avatar,το οποιο ηταν παρεμφερες....
νομιζω λεγοταν "ειναι το βιβλιο ο καλυτερος δασκαλος?"....κατι τετοιο...θα το ψαξω....
οσον αφορα το ερωτημα σου....
προστασια απο την αγνοια...?
προστασια απο λαθος συμβουλες...?
προστασια απο ασκοπες ερευνες...?
προστασια απο την παραπληροφορηση...?
υπαρχουν τοσα πολλα....και ο χρονος ειναι με το μερος μας...?
η πορεια μας ειναι διαρκως μεσα σε "μαχες"...με τον εαυτο μας...με το εγω μας...με την υπαρξη μας στον χωρο...
μπορουμε να προστατευτουμε απο εμας τους ιδιους...?
τι λεει το ενστικτο σου...?
τι αντιλαμβανεσαι...?
τι νοιωθεις...?
αντιλαμβανωμαι για να καταληξεις σε ολα οσα λες ,εχεις πονεσει....
απο εσενα και απο αλλους....
εχεις γονατισει σε πολλες στιγμες στην πορεια σου....
μα εισαι εδω....και συνεχιζεις....
καλωσηρθες:)
ααααααααααα το βρηκα......ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι ειμαι ευτυχισμενος....
Μπορεί ένα βιβλίο να αντικαταστήσει τον ‘Δάσκαλο΄
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
Κατόπιν, των σωστών ερωτημάτων που θέτει ο manos, να κάνω μία παρατήρηση.
Λες:
quote:Τότε, αναζήτησε τη φύση, τον ήλιο, τον ουρανό, τη δύναμη της θάλασσας, του αέρα, της γης ολόκληρης, του σύμπαντος.
ma vlepeis edw kai polu polu kairo eimai ensyneidhta a8rhskh...tonizw oxi a8eh, a8rhskh...pisteuw sth dunamh ths psyxhs...stis dunameis pou kinoun to sympan...stis moires, sto karma, oxi omws se ena 8eo...
Εκεί, θα βρεις μια δύναμη, άγνωστη μέχρι σήμερα, ίσως όμως και γνωστή, όταν θα τη δεις μέσα σου.
Ζήσε τη στιγμή!

Νομίζω ότι ο άνθρωπος έχει προικιστεί με την ανθρώπινη κρίση και λογική, που του δίνει το δικαίωμα να επεξεργάζεται και να ζυγίζει τα πράγματα και κατόπιν να βγάζει τα συμπεράσματά του.
Με αυτό το τρόπο μπορεί κανείς να καταλάβει που τον εκμεταλεύονται και που όχι. Επιμένω ότι η πνευματικότητα και οι Αλήθειες του Θεού δεν πουλιούνται. Το να προσφέρει όμως κάποιος τον οβολό του για τη συντήρηση της πνευματικής προσπάθειας όπως λές και εσύ (και όχι του Διδασκάλου),είναι κάτι διαφορετικό από το να σου κόβουν μηνιαία συνδρομή για παρακολούθηση, γιατί τότε δεν προσφέρεται πνευματικότητα αλλά εμπόριο γνώσεων(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το απαξιώνω).
Οι μεγάλοι Δάσκαλοι μας λένε να κερδίζουμε το ψωμί μας με τον ιδρώτα του προσώπου μας. Συνεπώς και οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν το ίδιο κι όχι να συντηρούνται από τους μαθητές τους.(Βέβαια υπάρχουν πολλές πολλές κατηγορίες δασκάλων)
Το αμερόληπτο κρίτήριο για τις ηθικές αξίες είναι αυτό που είπες, η φωνή της ψυχής, η συνείδηση με λίγα λόγια.
Είναι αυτή η φωνούλα που υπάρχει μέσα στο καθένα μας και μας δείχνει το σωστό και το λάθος.Είναι αυτή η φωνούλα που πολλές φορές με κόπο καταφέρνουμε να ακούσουμε γιατί έχει σκεπαστεί με τη βρωμιά της ύλης και των ατελείωτων μετενσαρκώσεών μας.
Επειδή πιστεύω πως αυτή η ανθρώπινη γέννησή μας είναι ένα Θείο δώρο, ίσως αν έχουμε κατά νου κάποια πράγματα να γλυτώσουμε χρήμα και χρόνο στην πνευματική μας αναζήτηση.
Ελπίζω να σε κάλυψα amalia μου.
Φιλικά,

quote:ma vlepeis edw kai polu polu kairo eimai ensyneidhta a8rhskh...tonizw oxi a8eh, a8rhskh...pisteuw sth dunamh ths psyxhs...stis dunameis pou kinoun to sympan...stis moires, sto karma, oxi omws se ena 8eo...
Aγαπητή ophelia,
Όπου και να πιστεύεις, πίσω από όλα τα ορατά και τα αόρατα, βρίσκεται ο Θεός.Μπορείς να τον ονομάσεις όπως θες, καρμα,Ον, σύμπαν, δύναμη, μοίρα, ψυχή, ό,τι θές. Αυτός ακούει σε όλα τα ονόματα.
Το ότι είσαι άθρησκη σημαίνει ότι η όποια εκκλησία δεν σε καλύπτει και αναζητάς κάτι παραπάνω από ότι μπορεί να σου προσφέρει η εκκλησία, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άβολα.
quote:
gnwrizw pws ereuna,meleth kai anazhthsh xwris sugkekrimenh kai va8ia pisth einai epikinduno ma ti epiloges exw alh8eia???
Ti εννοείς επικίνδυνο? Όλες οι αναζητήσεις στην αρχή είναι θολές και ασχημάτιστες.
Όλα τα πράγματα θέλουν το χρόνο τους για να ωριμάσουν.
quote:
kwdikes...gia mena einai o triptuxos nomos...mhn kaneis kako se kanena dioti 8a gurisei treis fores epanw sou
Xμ.. δε ξέρω αν θα γυρίσει 3 φορές επάνω σου, αλλά για να ακολουθήσει κάποιος ένα πνευματικό μονοπάτι, μια από τις προυποθέσεις είναι και η μη βία στη σκέψη στο λόγο και τις πράξεις.
quote:
exeis kapoia sugkekrimenh protash se o,ti afora to 8ema vivlio???gnwrizeis kati panw stis me8odous prostasias...
Θα ήθελα να μου διευκρινήσεις τι εννοείς μεθόδους προστασίας.
Κάνεις κάποιο είδος διαλογισμού ή κάτι άλλο και χρειάζεσαι να μάθεις το τρόπο που μπορείς να προστατευθείς "εσωτερικά από κάποιες "οντότητες' ας πούμε?
Προστασία στο φυσικό περιβάλλον από ανθρώπους, χώρους ή τι?
Φιλικά,

otan lew epikinduno ennow oti h pisth h dunath, pragmatikh va8ia pisth mesa apo thn eilhkrinh proseuxh sou dinei th dunamh na antimetwpiseis ta panta...
sou dinei th dunamh na xamofelas kai na apsifas ton pseutiko, texnhto fovo tou mualou...
otan auth leipei h anazhthsh mporei na se ferei se apisteuth ews epikindunh sugxhsh...
kinduneueis na xaseis to stoxo...
pio polu omws h pisth se voh8a na kratiesai apo kapou...eiani to stirigma kai h vash sou, opws sunh8izei na leei ki h mhtera mou an einai h vash einai sa8rh poso stereo mporei na einai to oikodomhma....???
den exei shmasia leei se ti pisteyeis arkei na to pisteueis eilhkrina... emeis gennh8hkame se auth th xwra me auth th 8rhskeia kai 8a eprepe na parw oti kalutero eixe na mou dwsei kai na porey8w apo kei kai pera...na dwsw tis dikes mou ermhneies, xwris omws na ekataleipsw...
den 3erw an 8a sumfwnhseis mazi ths, egw omws eixa allh apopsh...
oso gia to 8ema ths prostasias, oxi den kanw tpt kai den dokimazw tpt an den gnwrizw tous kindunous kai pws na tous antimetwpisw...
pros stigmh diavazw oti kai osa mporw na vrw....
tpt omws den einai se seira kai polles fores xanomai...3erw einai akoma polu nwris...alla parola tauta prospa8w...ayth th stigmh exw skorpies plhrofories kai gnwseis pou apaitoun na mpoun se ta2h an 8eloun kapoia stigmh na me odhghsoun kapou....
kalo vrady na exete kai kalh nea evdomada...
filika Nata...
***Mh me plhgwneis matia mou, giati h oi enoxes sou 8a ponane pio polu apo th 8lipsh mou***
quote:
pros stigmh diavazw oti kai osa mporw na vrw....tpt omws den einai se seira kai polles fores xanomai...3erw einai akoma polu nwris...alla parola tauta prospa8w...ayth th stigmh exw skorpies plhrofories kai gnwseis pou apaitoun na mpoun se ta2h an 8eloun kapoia stigmh na me odhghsoun kapou....
Αγαπητή ophelia επειδή έχω έρθει στην ίδια ακριβώς θέση (και ακόμα σε αυτή βρίσκομαι), διαβάζω εδώ και καιρό αρκετά βιβλία που θεωρούνται "σταθμοί" στην εσωτερική αναζήτηση (είτε Δυτικής ή Ανατολικής φιλοσοφίας). Τα περισσότερα μου έχουν δώσει από κάτι αλλά αυτός που έβαλε μια τάξη στο εσωτερικό μου χάος είναι ο Κρισναμούρτι.
Κάθε βιβλίο του (τουλάχιστον όσα έχω διαβάσει)είναι μια βουτιά στα σκοτεινά βάθη του ίδιου σου του εαυτού. Δεν σου δίνει τίποτα έτοιμο αλλά σε αναγκάζει κατά κάποιο τρόπο να ψάξεις μόνος σου, γιατί ο καθένας μπορεί να βρει τις απαντήσεις μέσα του, αν τις ακούσει απλώς από κάποιον άλλο δεν έχουν καμία πρακτική αξία. Όσοι δεν έχετε διαβάσει Κρισναμούρτι σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα...
Τέλος αν δεν ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα και με τη συγκατάθεση φυσικά της δημιουργού ophelia θα ήταν ίσως καλή ιδέα να αναφέρει ο καθένας κάποιο ή κάποια βιβλία που πραγματικά τον έχουν βοηθήσει εσωτερικά...
Σας χαιρετώ, Timetrapped.
You can find all you need in your mind...if you take the time
σ'ευχαριστώ πολύ για τη συνεισφορά σου...Σήμερα κιόλας θα προσπαθήσω να τα βρω...
Πολύ καλή καλή ιδέα!!!
Αυτό δε θα βοηθούσε μόνο εμένα αλλά και όλους τους χαμένους στα βάθη της εσωτερικής αναζήτησης....
Καλημέρα σε όλους, Νάτα!!!
***Μη με πληγώνεις μάτια μου, γιατί η οι ενοχές σου θα πονάνε πιο πολύ από τη θλίψη μου***
quote:
Φίλε Timetrapped,σ'ευχαριστώ πολύ για τη συνεισφορά σου...Σήμερα κιόλας θα προσπαθήσω να τα βρω...
Πολύ καλή καλή ιδέα!!!
Αυτό δε θα βοηθούσε μόνο εμένα αλλά και όλους τους χαμένους στα βάθη της εσωτερικής αναζήτησης....
Καλημέρα σε όλους, Νάτα!!!
Αγαπητή Νάτα καταρχήν χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημα με τα ελληνικά!
Κάποιες πληροφορίες για βιβλία του Κρισναμούρτι που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά μπορείς να βρεις εδώ :
http://www.kathens.org/gr/biblia.htm
Από αυτά που έχω διαβάσει εγώ σου προτείνω
"Το πέταγμα του αετού"
"Η τέχνη της ζωής" και
"Η απελευθέρωση απ'το γνωστό"
Καλή σας μέρα!
You can find all you need in your mind...if you take the time
quote:
agaphte Satsangi,
otan lew epikinduno ennow oti h pisth h dunath, pragmatikh va8ia pisth mesa apo thn eilhkrinh proseuxh sou dinei th dunamh na antimetwpiseis ta panta...sou dinei th dunamh na xamofelas kai na apsifas ton pseutiko, texnhto fovo tou mualou...
otan auth leipei h anazhthsh mporei na se ferei se apisteuth ews epikindunh sugxhsh...
kinduneueis na xaseis to stoxo...
Καλησπέρα ophelia,
Πολύ καλό που μπορούμε να μιλάμε με το ελληνικό αλφάβητο!!
Σίγουρα η πίστη είναι πολύ σημαντική για την πνευματική μας πρόοδο. Αλλά και μόνο μου αναζητάς, ακόμα και αν δε ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις, σημαίνει ότι σε κάτι πιστεύεις.
Και εφόσον ψάχνεις, το σίγουρο είναι ότι κάτι θα βρεις, κάπου θα καταλήξεις.
Ο κάθε ένας από εμάς έχει γεννηθεί με τις δικές του ροπές. Με αυτές τις ροπές πρέπει να πορευθεί στη ζωή του και να διευθετήσει το κάρμα του.
Πρέπει να σε αφήσω διότι είμαι στη δουλειά.
Ένα βιβλίο που μπορώ να σου προτείνω για αρχή, είναι η
του ΣΑΝΤ ΝΤΑΡΣΑΝ ΣΙΝΚ
Εκδόσεις πύρινος κόσμος
Φιλικά και σύντομα,
ΥΓ. κοριστάκι είμαι και εγώ!
Μέτριας ηλικίας![]()