- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ old tiger ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΟ
quote:
Φίλε Εχετλαίε, ο Καιάδας της ανθρώπινης ιστορίας είναι γεμάτος από αναμφισβήτητες αλήθειες και αλάνθαστα μοντέλα περιγραφής της Πραγματικότητας. Η αξία που έχουν σήμερα είναι μόνο ιστορική και όχι πραγματική.
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ...
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ) ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΛΟΓΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Η αμφισβήτηση είναι μόνο η αρχή. Και αυτό που θα πρέπει να ακολουθήσει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και όχι η δημιουργία ενός νέου νοητικού οικοδομήματος γιατί έτσι οδηγούμαστε σε έναν φαύλο κύκλο.
Ο Θείος Λόγος δεν έχει απολεσθεί κατ' εμέ, αλλά έχει εφαρμοστεί - εκτελεστεί κατά γράμμα (κυριολεκτικά!) με τα αποτελέσματά του να υπάρχουν γύρω μας. Το δύσκολο της υπόθεσης που πρέπει να επιχειρήσουμε είναι να ακολουθήσουμε την αντίστροφη πορεία και να φτάσουμε στην πηγή - Αλήθεια.
Οι ανθρώπινες αλήθειες παραμένουν αλήθειες όσο μας εξυπηρετούν, και σβήνουν προσωρινά τη δίψα του νου για γνώση. Όταν δεν ικανοποιούμαστε από αυτές προσπαθούμε να κοιτάξουμε πιο μακριά, να γνωρίσουμε πράγματα που τα τωρινά νοητικά οικοδομήματα δεν περιλαμβάνουν και τα εντάσσουν στα "ανεξήγητα" ή και πουθενά. Ξέρουμε όμως ότι όλα αυτά που "υπάρχουν", περιλαμβάνονται στο Θείο Λόγο, έχουν "λεχθεί", αλλιώς δεν θα υπήρχαν.
Λέτε ότι υπάρχουν αναμφισβήτητες αλήθειες και αλάνθαστα μοντέλα περιγραφής της Πραγματικότητας στον "Καιάδα" της ιστορίας. Αν αυτό είναι έτσι, τότε δεν μένει παρά να αποδειχθεί και να αναζητήσουμε στην Ιστορία πλέον Αλήθειες, αν δεν μπορούμε να τις βρούμε σήμερα μόνοι μας. Τίποτε το αποδεδειγμένο δεν χάνει ποτέ την αλήθειά του.
Ευχαριστώ.
ΦΙΛΕ Εχετλαίε ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΛΥΝΕΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ
quote:
Οι ανθρώπινες αλήθειες παραμένουν αλήθειες όσο μας εξυπηρετούν, και σβήνουν προσωρινά τη δίψα του νου για γνώση.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ (ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΩΡΘΩΣΕ ΜΕ) ΠΕΡΙ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ = ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΝΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΠΛΑΙ ΜΑΣ.
ΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΤΙΣΗ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ...
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
ΤΑ ΤΟΙΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΤΙΣΗ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ.....
Το ΜΑΤRIX των ενοιων μας
love for what is comming and forgivness for the past...
ΠΑΛΙ ΕΔΩ..
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ drumx13
quote:
Το ΜΑΤRIX των ενοιων μας
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Α Μ Ε Σ Η Σ Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α Σ (ΒΙΩΣΗΣ) ....
ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ Α Μ Ε Σ Η Σ Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α Σ (ΒΙΩΣΗΣ) ....
ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
μα ετσι καλε μου φιλε επειτεινουμε το MATRIX των ενοιων μας και βρισκουμε μονο την αληθεια μας στο τελος κλεινομαστε μεσα του και δεν βλεπουμαι τιποτα αλλο παρα ωραια πραγματα.
Ειναι γιατι κοιταζουμε πλεον τον εαυτο μας και μας αρεσει.
τα λεμε
ΦΙΛΕ ΜΟΥ drumx13 ΟΤΑΝ ΕΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ/ΔΡΟΜΟ/ΑΤΡΑΠΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.
ΑΥΤA ΠΟΥ ΕΝΕΦΕΡΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑ.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Υπαρχει κατι να βρουμε ή τελικα το ταξιδι ειναι που θα μας κανει καλυτερους ανθρωπους?
Μηπως μας δινει ενα- οπως ειπα -ωραιο matrix ενοιων για να σκεφτομαστε ωραια πραγματα?
Την Ιθακη
Μηπως η Ιθακη , το ματριξ, η υπερτατη αληθεια και ο απωλεσθεις λογος ειναι το ιδιο πραγμα?
quote:
Πολυεπίπεδη Ελευθερία που σε απελευθερώνει από τα πάθη, τις προκαταλήψεις, τα ταμπού...ελευθερώνει την ψυχή σου σε μία αέναη πορεία αναζήτησης...Το ταξίδι για την Ιθάκη.Αναζήτηση...σε οδηγεί σε διάφορες ατραπούς, βλέπεις στα βάθη του εαυτού σου, γνωρίζεις το μεθύσι της διαρκούς μετάλλαξης του Είναι σου. Σε οδηγεί στην Ελευθερία...Το μέσο για την Ιθάκη.
Ποιά είναι η Ιθάκη; Δεν ξέρω εάν υπάρχει η Ιθάκη...Αλλά μακάρι να μην την βρω ποτέ...
Θα συμφωνήσω σε αυτό που αναφέρεις για το ταξίδι...
Ακόμα και ο Παράδεισος...κατά το φτωχό μου μυαλό είναι μία φυλακή...μία παγωμένη κατάσταση...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ drumx13 ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ....
ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΥΤΟ.
ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ..
ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ old tiger
quote:
Πολυεπίπεδη Ελευθερία που σε απελευθερώνει από τα πάθη, τις προκαταλήψεις, τα ταμπού...ελευθερώνει την ψυχή σου σε μία αέναη πορεία αναζήτησης...Το ταξίδι για την Ιθάκη.Αναζήτηση...σε οδηγεί σε διάφορες ατραπούς, βλέπεις στα βάθη του εαυτού σου, γνωρίζεις το μεθύσι της διαρκούς μετάλλαξης του Είναι σου. Σε οδηγεί στην Ελευθερία...Το μέσο για την Ιθάκη.
Ποιά είναι η Ιθάκη; Δεν ξέρω εάν υπάρχει η Ιθάκη...Αλλά μακάρι να μην την βρω ποτέ...
ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΟΒΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΟΡΑΣ.
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ drumx13
quote:
Υπαρχει υπερτατη αληθεια φιλε μου? Υπαρχει ο απωλεσθεις λογος...?
Υπαρχει κατι να βρουμε ή τελικα το ταξιδι ειναι που θα μας κανει καλυτερους ανθρωπους?Μηπως μας δινει ενα- οπως ειπα -ωραιο matrix ενοιων για να σκεφτομαστε ωραια πραγματα?
Την Ιθακη
Μηπως η Ιθακη , το ματριξ, η υπερτατη αληθεια και ο απωλεσθεις λογος ειναι το ιδιο πραγμα?
ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΧΟΡΑΣ ... ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΣ....
ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ.....
ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ (ΜΗΤΡΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗΝ) ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ *** ΞΕΧΝΑ ΑΥΤΟ ***
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΙΟ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ).... ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.... ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ..
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ
ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑ
ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΧΟΡΑΣ ... ΕΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΣ....
ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ.....
ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ (ΜΗΤΡΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗΝ) ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ *** ΞΕΧΝΑ ΑΥΤΟ ***
ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΘΕΙΟ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ).... ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ....
εχεις απολυτο δικιο αβαταρ και σε ευχαριστω...
Μου εδωσες εναυσμα για σκεψεις γυρω απο την γαλαζια μητρα
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ drumx13 ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ...
ΣΚΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΩΣ ΜΑΥΡΗ ΜΗΤΡΑ .......
AΠO TO ΣΚΟΤΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ .....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Μυηση...
Μα γιατι ???
αφου δεν ειναι ετσι..?
Δεν ζουμε ενα Ματριξ αφου δεν υπαρχει, δεν ζουμε σε μητρα αφου δεν υπαρχει....,
σε καθε μητρα το πλασμα μεσα της ειναι μονο..... εμεις μονοι μας δεν θα βρεθουμε παρα εθελοντικα και μονο ...
Παρολο που εχουμε τη ταση να μενουμε μονοι απο ανασφαλεια εντουτις...
Ειδα ενα μυρμιγκακι που τραβουσε μια κατσαριδα μοναχο του εδω στην αγρια -ακομα- φυση..
Εδω που ζουμε σε αυτη την υποτιθεμενη γαλαζια μητρα(γη) αρκει μια ματια γυρω σου να σε πεισει οτι δεν εισαι μονος αλλα εισαι παρεα με ενα σωρο αλλα ειδη που κανουν το ιδιο με σενα απλα ψαχνουν τον επιουσιο και εμεις εδω .... το φιλοσοφοφουμε επιτεινοντας... Ισως.... το ματριξ
και κανοντας την ζωη ποιο πολυπλοκη απο οτι ειναι, που μας φερνει ξανα...
quote:
Υπαρχει υπερτατη αληθεια φιλε μου? Υπαρχει ο απωλεσθεις λογος...?
Υπαρχει κατι να βρουμε ή τελικα το ταξιδι ειναι που θα μας κανει καλυτερους ανθρωπους?Μηπως μας δινει ενα- οπως ειπα -ωραιο matrix ενοιων για να σκεφτομαστε ωραια πραγματα?
Την Ιθακη
Μηπως και "εμεις" ψαχνουμε τον επιουσιο αλλα σε αλλο χωρο απο το μερμιγκακι... με την μυηση ισως οταν αρχιζει το ταξιδι ...με το περασμα απο το φως στο σκοταδι,ή πηπως τα φαινομενα απατουν..
Μακαρι να το βρουμε....ολοι μας ....
....αφου ολοι ενωνομαστε για να πετυχουμε ισχυ
Το φως και το σκοταδι το μαυρο και το ασπρο το "χωρις γκρι" ειναι βαθια υποκειμενικοι ως ορισμοι....
ή πηπως τα φαινομενα απατουν..?
Οπως και σε ολο το κειμενο
Μπορει να ξεφυγει ο ανθρωπος απο το βασικο κινητρο και να σκεφτει παραπερα ή μηπως παντα το ιδιο πραγμα σκεφτεται απλα του αρεσει να το σκεφτεται περιπλοκα και εξιδανικευενα...αντε και λιγο Ρομαντικα...
Φίλε AVATAGR αν ήξερες τι θέμα έβαλες!!
Επάνω που νόμιζα πως τελμάτωνε ξαφνικά ΦΩΣ!!!
Φίλε Εχετλαίε , είπες μια μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ , ότι " ο λόγος δεν είναι απωλεσθής αλλά έχει εκτελεσθεί και δε μένει παρά να γυρίσουμε προς τα πίσω για να τον ανακαλύψουμε". Πολύ σωστό και ωραίο!!
Φυσικά εννοείς "επιστροφή στις ρίζες,στην πατρίδα".Το ίδιο αναφέρει και ο drumx13.Συμφωνώ απόλυτα ... όμως ... ομώς ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ??
Μήπως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ του καθ'ενός μας και Ο ΑΠΩΛΕΣΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ,ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ????
Σκεφθήτε το κι έτσι.
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΥ.
quote:
Μήπως Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ του καθ'ενός μας και Ο ΑΠΩΛΕΣΘΗΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟ ΜΕΣΟΝ,ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ????
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΣ .....
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Τον ορισμό του Λόγου μας τον δίνει το κατα Ιωάννη Ευαγγέλιο:"Εν ερχή ήν ο Λόγος και ο Λόγος ήν προς το Θεό και Θεός είναι ο Λόγος".Φυσικά και ο Λόγος ΔΕΝ ταυτίζεται με τον ορθολογισμό.Ο ορθολογισμός είναι αποτέλεσμα των δεδομένων των-φτωχών- πέντε αισθήσεων που υφίστανται επεξεργασία απο το νοητικό μέρος του εγκεφάλου του Ανθρώπου.Έτσι βέβαια γεννήθηκαν οι επιστήμες.Και ο Άνθρωπος βελτίωσε τη ζωή του.Έγινε ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.Όμως ο Λόγος χάθηκε,γιατί ο Άνθρωπος ξέχασε την καταγωγή του και πίστεψε οτι είναι παντοδύναμος.Θέλησε να πάρει με τη βία τη Γνώση,με αποτέλεσμα να φονεύσει το Διδάσκαλο.Ο λόγος που οδηγούμαστε οι περισσότεροι Άνθρωποι στην ανακάλυψη του εαυτού μας,οφείλεται ακριβώς στην οδύνη που νοιώθουμε για την απώλειά Του.
Η οδύνη μας οδηγεί στις μυητικές εταιρίες και στην προσπάθεια να εισχωρήσουμε στον λαβύρινθο της ψυχής μας,όπου ως άλλος Θησέας θα "φονεύσουμε" το Μινώταυρο-Πάθη μας.Όμως χρειαζόμαστε ΟΔΗΓΟ-Μίτο της Αριάδνης.Ο οδηγός είναι τα Μυστήρια και τελικός σκοπός μας αφού επιστρέψουμε στην Πατρίδα μας,να γίνουμε εμείς "Βασιλείς στη θέση του Πατρός μας"-σύμφωνα και με τις Αλχημιστικές απόψεις.Τότε ο Άνθρωπος θα γίνει οχι πια ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ,αλλά ΣΟΦΟΣ.
Επομένως χρέος του Ανθρώπου είναι οχι μόνο η ανεύρεση του απωλεσθέντος Λόγου,αλλά και η αποκατάστασή Του.
Με Τιμή
Θησέας (που επέστερεψε...)
φιλε V.I.T.R.I.O.L.
quote:
Ο ορθολογισμός είναι αποτέλεσμα των δεδομένων των-φτωχών- πέντε αισθήσεων που υφίστανται επεξεργασία απο το νοητικό μέρος του εγκεφάλου του Ανθρώπου.Έτσι βέβαια γεννήθηκαν οι επιστήμες
επειδη εγω πολυ προσφατα εμαθα για τον ορθολογισμο και τις εφτα τεχνες του θα ηθελα να μου εξηγησεις αν μπορεις.... πως ενοεις τον ορο φτωχες πεντε αισθησης...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ drumx13 ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ
quote:
πως ενοεις τον ορο φτωχες πεντε αισθησης...
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ-ΑΡΑ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤ'ΕΜΕ)ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΟΣ ΛΟΓΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
Ο Φίλτατος AVATAR,έδωσε μια όμορφη εξληγηση στον όρο "πτωχές"πέντε αισθήσεις.
Θα προσπαθήσω απλά να προχωρήσω λίγο πιο "κεί".
Ό,τι αντιλαμβανόμαστε προκύπτει απο τις επιδράσεις διαφόρων ερεθισμάτων στα αισθητήρια όργανα-μάτια,αυτιά,υποδοχείς πόνου...
Υπάρχουν περισσότερα γεγονότα που δεν αντιλαμβανόμαστε,γιατί απλώς δεν εμπίπτουν στο χώρο των αισθήσεών μας.Τα μικρόβια για παράδειγμς που πραγματικά μας κατακλύζουν μήπως τα βλέπουμε με γυμνό μάτι?Τους υπέρηχους ή τους υπόηχους ,απο την άλλη,τους ακούμε?Αυτά και άλλα πολλά τελικά δεν υπάρχουν?Ε οχι βέβαια!Απλώς εμείς υστερούμε ως προς το αντίστοιχο αισθητήριο.Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άπειρα γύρω μας.Ο΄Κόσμος επομένως δεν έχει καμμία σχέση με το πως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε,αφού μονο ενα μικρό του μέρος γίνεται αντιληπτό απο τον εγκέφαλό μας.
Και όλα αυτά στο χώρο το δικό μας,των 3+1 διαστάσεων.Σε περισσότερες διαστάσεις τι αλήθεια θα συνέβαινε?
Σκέψου ενα χωρο δυο διαστάσεων,πχ ενα κομμάτι χαρτί και ζωγράφισε δυο "ανθρωπάκια".Σκέψου οτι είναι ζωντανά και αντιλαμβάνονται.Τι άρα-γε θα αντιλαμβάνονται?Τον Κόσμο τους σε δυο διαστάσεις.Εσένα,το ζωγράφο-δημιουργό τους δε θα μπορούν να σε δούν και ας απέχεις 1 εκατοστό απο το χαρτί,αφού θα βρίσκεσαι στην τρίτη διάσταση-άγνωστη για αυτούς!
Αν μάλιστα ζωγραφίσεις ενα ποτήρι και το βάλεις μέσα στο σχέδιο,εκεί θα αιφνιδιαστούν,αφού θα δούν ενα ποτήρι να έρχεται απο το "πουθενά".
Σκέψου καλέ μου Φίλε,λοιπόν,εμάς τους Ανθρώπους,πόσο μακριά είμαστε απο την Αλήθεια(για αυτό λέμε οτι η Αλήθεια απωλέσθη),στηριζόμενοι και μόνο στις "πτωχές" πέντε αισθήσεις και επομένως προσπαθώντας μόνο με τον Ορθολογισμό να βρούμε την Αλήθεια.
Γι αυτό όλοι οι Μεγάλοι Μύστες και Δάσκαλοι της Ανθρωπότητας,πέρα απο τις πέντε αισθήσεις,δίνουν μέγιστη σημασία και σε μια άλλη που διαθέτει ο 'Ανθρωπος άλλά εν υπνώσει:την Έκτη αίσθηση.
Με Τιμή
Θησέας (που επέστρεψε...)