ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

17/06/2003, 10:39:54
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ V.I.T.R.I.O.L. ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Θα προσπαθήσω απλά να προχωρήσω λίγο πιο "κεί".

ΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ESOTERICA.gr ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΚΕΙ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ARCHON , angelstorm , ΑΤΜΑ , ΠΛΑΤΩΝΑ , Fotini , moebius , ΛΙΛΙΘ , ΦΩΤΙΟ , Εχετλαίο , thoth , drumx13 , Ramoglou , old tiger , ΑΝΑΛΥΩΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ....
ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ....

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ΦΩΤΙΟΣΜέλος
20/06/2003, 08:25:59
Κάθε ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ έλκει ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ!

Φίλε Έλληνα Αβατάρ σε ευχαριστώ.

Για αυτό που είσαι και εκδηλώνεις.

Για όσα στο νου και στην καρδία μας ενώνεις και συμπληρώνεις.

Πιστεύω και εγώ ακράδαντα αυτό που αναφέρεις.
Είμαστε εδώ, πράγματι, για να κάνουμε ένα βήμα-βηματάκι παρά πέρα!

Πέρα από όσα ορίζουμε και κατανοούμε.
Ταξιδευτές και θαλασσοπόροι της ψυχής μας όλοι.

Έχει χαρά και ομορφιά (πέρα από πόνο) αυτό μας το Ταξίδι!

20/06/2003, 13:44:46
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΦΩΤΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ....

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ..
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ....
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ... ΔΕΝ ΠAIΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ...
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ....

ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΚΑΛΟ ......
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΜΑΘΩ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

ΓιώργοςΜέλος
20/06/2003, 14:47:08
quote:
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΡΟΧΩΡΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ARCHON , angelstorm , ΑΤΜΑ , ΠΛΑΤΩΝΑ , Fotini , moebius , ΛΙΛΙΘ , ΦΩΤΙΟ , Εχετλαίο , thoth , drumx13 , Ramoglou , old tiger , ΑΝΑΛΥΩΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ....

Πλουτίσαν η απλα τις επιβεβαιωσαν..?

Γιώργος
ποια μικρη θεότητα θα βασανίσουμε σήμερα..?

23/06/2003, 10:09:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΕΧΩ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ. (ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ )

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Odysseus_nemoΜέλος
17/07/2003, 02:51:37
ΦΙΛΟΙ!!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!

ΕΑΝ Ο ΘΗΣΕΑΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΤΟΣ (ΩΣ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ) ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ (ΣΚΟΠΟΣ=ΤΕΛΟΣ). ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΤΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ : ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;;; ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;; ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ Ή ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟΥ";;;

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo

17/07/2003, 11:24:28
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Odysseus_nemo ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΑΦΟΡΜΗ-ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΗΣΜΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΤΑΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ : ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;;; ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΗΜΑΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;; ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ "ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ Ή ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟΥ";;;

ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΥΝΑΤΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ.
ΙΣΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ( ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙ ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΜΥΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
Η ΔΕ ΜΥΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ
Η ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.
ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΧΘΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Odysseus_nemoΜέλος
17/07/2003, 17:09:34
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΓΕΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ!!
ΑΥΤΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ, ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ!!! ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ. Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΤΟΤΕ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΕΡΟΣ : "ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΣΑΙ!! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ. ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ!!!".

ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ;;;

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ;;

ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ : Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑΣ!!!

quote:
ΩΡΑΙΑ Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΗΣ!!!

Odysseus_Nemo

18/07/2003, 12:27:47
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Odysseus_nemo ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ. (ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ)
Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΜΟΛΙΣ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ.

quote:
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ- ΣΕ NOHΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ...
ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ...

quote:
ΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ.
ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ (Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ) ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.
quote:
ΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ/ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ NOHΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΟ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ.
ΑΠΛΑ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (ΝΟΗΤΙΚΑ) ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΑ ΛΟΓΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

Odysseus_nemoΜέλος
18/07/2003, 16:51:43

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

ΑΠΑΝΤΩ:

ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ, ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ (ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΩΝ).
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟ "ΦΩΣ"(=ΓΝΩΡΙΖΩ) ΚΑΙ ΤΟ "ΣΚΟΤΟΣ"(=ΑΓΝΟΩ).

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ.
ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ, ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΤΥΠΟΙ". ΚΑΙ ΩΣ "ΤΥΠΟΙ" ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΝΑ "ΧΑΛΚΕΥΟΥΝ" ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΜΕΡΙΚΟ. ΚΑΤΑ 99% ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 1% ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ : ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ (ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΜΕ) ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ.

ΕΤΣΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΑ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΗΤΙΚΑ ΠΑΓΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ, ΘΕΣΜΟΙ, ΙΔΕΕΣ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ!!!

Odysseus_Nemo

22/10/2004, 17:56:44
quote:
1.Με το κριτήριο του Ανθρωπισμού...Δυστηχως βλέπω καθημερινά οτι το μόνο που ενδιαφέρει τους ανθρώπους είναι να περνάνε καλα αυτοί και μόνο αυτοι.Σεβαστό ,όχι όμως Αγαθό.Μπορούμε και καλύτερα ως είδος.Απόδειξη? Όταν πρόκειτε για μηχανοραφίες,κομπίνες και υποσκελισμούς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και οι μέθοδοι μας (ως είδος) είναι εφυέστατες και πάνω απο όλα...δουλευουν!

Πόσο δύσκολο είναι να κτίσεις το σπίτι σου και πόσο εύκολο να του βάλεις φωτιά και να γίνει στάχτη μέσα σε δυο ώρες;

Το κακό είναι πάντα πιο εύκολο και οφθαλμοφανές στη φύση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το καλό δεν υπάρχει.
Αν δεν υπήρχε, μάλλον δε θα υπήρχαμε καν.
(Απλή σκέψη, ελπίζω όχι απλοϊκή)

quote:
2.Φυσικά δεν έχει το μαγικό ραβδάκι,αλλα έχει πανίσχυρα μέλη.Μέλη που κόβουν και ράβουν...Μέλη που αν θέλουν να κάνουν κατι το καταφέρνουν.Αν έχεις μέσα υψηλή τάξη με χρήμα και εππιροή τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για υλοποίηση πολλών σχεδίων.Μακάροι λοιπόν οι σκοποί να είναι Αγαθοί.

Κατ' αρχήν, ο Τεκτονισμός ως θεσμός δεν αποκαλύπτει τα μέλη του, οπότε θεωρώ ότι εμείς εικάζουμε πως τα μέλη του είναι σημαντικά πρόσωπα, χωρίς πραγματικά να γνωρίζουμε λεπτομέρειες επ' αυτού.

Κατά δεύτερον, όλες οι αποκρυφιστικές σχολές διδάσκουν τον άνθρωπο, αλλά δεν του υποδεικνύουν τί να πράξει.
Ο άνθρωπος πρέπει να επιλέξει τις λύσεις εκείνες στα προβλήματά του, οι οποίες θα συνάδουν με το ηθικό του υπόβαθρο.
Ο πραγματικός αποκρυφιστής δεν κάνει κάτι επειδή πρέπει, αλλά γιατί οι ηθικές εξίες του και οι αρχές του τον καθοδηγούν στο μοναδικό αυτό δρόμο.

quote:

Με τον όρο πρακτικό αναφέρθηκα σε αυτά που δηλώνουν στην σελίδα τους.Οτι δηλαδή τα μέλη πρέπει να είναι φιλαληθή,με χρηστά ήθη και γενικότερα απο ότι αυτοπεριγράφωνται οι στοές είναι κάτι πολύ καλό,δε θα διστάσω ακόμα να πώ οτι είναι παράδειγμα για μιμηση αν όντως ισχύουν!

Μία αποκρυφιστική κοινότητα είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Δεν μπορεί η αποκρυφιστική κοινότητα να είναι το απόλυτο παράδειγμα για μίμηση και η κοινωνία στην οποία εντάσσεται να είναι το απόλυτο αντίθετο.

Σίγουρα όμως, αυτά τα οποία διάβασες είναι ο στόχος.

quote:
Περι σκοτεινού τώρα...Φυσικά και δεν αναφέρομαι σε ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ σκοτεινούς σκοπούς...Είμαι αρκετά μεγάλος έτσι ωστε να ξέρω οτι το πιο απτό και το πιο αληθινό πράγμα που έχει να φοβιθεί κάποιος δεν είναι παράξενα φαινόμενα,διαβολάκια και φαντάσματα αλλα ο ίδιος ο άνθρωπος (προσωπικά θα φοβόμουν περισότερο τον πανικό που σπέρνει πχ ο Μπους στην μέση ανατολή με το εξασθενημένο Ουράνιο παρά κάποιο πλασματάκι με κέρατα και ουρές).Όταν λέω "σκοτεινό" εννοώ ανθρώπινα σκοτεινό.Αναρωτιόμουν δηλαδή μήπως είναι ένα κλάμπ για πλούσια κακομαθημένα παιδάκια που κοιτάν καθαρά το συμφέρον τους υποσκελίζοντας όλους τους άλλους.ΓΙατί θα με πείραζε αν ήταν κάτι τέτοιο? Επειδή πολύ απλα έχουμε γεμίσει απο δαυτους ,δεν θα τους θέλαμε οργανωμένους και ισχυρούς!

Νομίζω ότι δεν πρέπει να αποδίδουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ελαττώματα σε μία οργάνωση, σα να ήταν ένα φυσικό πρόσωπο.

Από κει και πέρα, καλό θα ήταν να μελετήσουμε ιστορία και να αναρωτηθούμε τί πραγματικά σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αποκρυφιστικές οργανώσεις στην ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχής και γνώσης.
Στο Μεσαίωνα διατήρησαν την γνώση, η οποία εν μέρει αποκαλύφθηκε στην Αναγέννηση...
Έθεσαν τις βάσεις του Διαφωτισμού και καλλιέργησαν την ιδέα της ελευθερίας, η οποία οδήγησε και στη δική μας Εθνική Επανάσταση.

quote:

Συμφωνώ σε αυτό.ΠΡΑΚΤΙΚΑ όμως συμβαίνει?ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ δηλαδη θα έπερνα εγώ την θέση με την υποστίριξη των μασόνων επειδή αντικειμενικά είμαι καλύτερος ή ο αδερφός τους? Θα σου πώ ένα παράδειγμα,απειροελάχιστο φυσικά αλλα που ισχύει.Κάποτε για μια όμορφη και καλοπληρομένη δουλειά μου ζητήθηκε απο φιλικό πρόσωπο να του προτείνω κάποιον.Η δουλειά ήταν καλλιτεχνικής φύσεως και υπήρχαν δύο άτομα.Ο ένας αγαπητός μου φίλος αλλα όχι τόσο καλός σε αυτό το θέμα,και κάποιος απλά γνωστός μου που ήταν όμως εξάισιος.Πρότεινα λοιπόν τον "γνωστό και εξαίσιο" γνωστοποιώντας την απόφαση στον φίλο μου (δεν είμαι "πίσω απτην πλάτη σου" ΄τύπος) καθώς και τους λόγους μου.

Φυσικά θα ήταν πιο ανώδυνο να πρότεινα τον φίλο μου,τον Αδερφό μου αλλα δεν τον είχα κρίνει άξιο για την δουλειά.Τι έγινε? Μου κάκιωσε,μου είπε πικρές κουβέντες.Αναμενόμενο...Μετά απο κάποιους μήνες όμως ανακαλύπτω οτι ο φίλος που δεν πρότεινα δούλεψε τόσο πολύ πάνω στα ταλέντα του απο πείσμα και απο στανιό που πραγματικά ξεπέρασε τον γνωστό.Τα είπαμε και γελούσαμε αγκαλιά γιατί μου έλεγε οτι αυτό που του έκανα αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για να προοδεύσει οπότε πρακτικά του έκανα καλό.Οι πικρές κουβέντες που είπε έσβησαν σε κάποια ποτηράκια κρασί και την επόμενη φορά που μου είπαν να προτείνω κάποιον σε ανάλογης φύσης εργασία πρότεινα αυτόν,λέγωντας όχι μόνο οτι είναι εξάιρετος αλλα και οτι ξέρει να προοδεύει.

Επισημένω ξανά οτι ευκολότερο και πιο "νεοελληνικό" θα ήταν να προτείνω τον φίλο εξαρχής επειδή ήταν κολλητός...

Αν κάποιος τέκτωνυποστίριξε άδικα κάποιον απλά επειδή ανοίκει στο ίδιο τάγμα κατα την άποψή μου θα πρέπει να τιμωρηθεί.Θέλω μια κοινωνία που αν επιβραβέυονται οι "καλοί και αγαθοί" αν προτιμάς ,αλλα οι καιροσκόποι και τα "θέλω απλά την μπανάνα μου" μαιμουδάκια να υφίσταντε κυρώσεις.Αυτό φυσικά με την προυπόθεση οτι θέλουμε να λεγώμαστε Δίκαιοι.

Το συμβάν που μας περιέγραψες, θα πρέπει να σε δίδαξε πολλά.

Κατ' αρχήν, έκανες αυτό που πίστευες σωστό.
Δεν ήσουν σίγουρος όμως, ότι ο φίλος σου θα το αναγνώριζε αυτό.
Τελικά, όχι μόνο στο αναγνώρισε, αλλά έγινε και καλύτερος.

Ίσως αυτό που τον βοήθησε και τον έβαλε σε σκέψεις με τα θετικά αυτά αποτελέσματα, να ήταν το γεγονός ότι είχατε δομήσει μία αληθινή, ειλικρινή σχέση αγάπης βασισμένη στην αλληλοεμπιστοσύνη. Αν δεν ήταν έτσι, το μόνο σίγουρο ήταν ότι θα σου κάκιωνε και ίσως, να γινόταν και χειρότερος.

Κάπως έτσι, λειτουργεί και η έννοια της αδελφότητος.

Σκοπός είναι να δομούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης, ώστε να μπορεί να επικρατεί η ειλικρίνεια χωρίς παρεξηγήσεις, οι οποίες θα κατέστρεφαν και την αδελφότητα, αλλά και τους σκοπούς της.

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

31/10/2004, 10:10:14
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για Τεκτονισμό νομίζω υπάρχει το ανάλογο Topic.
Αυτό το λέω για να μη κάνουμε την ίδια κουβέντα σε 2-3-4 άλλα θέματα αλλά σε ένα.

Από την άλλη θα ήθελα να συμφωνήσω με τον αγαπητό μου Avatar ότι ΔΕΝ απαγορεύεται σε κανένα Τέκτονα να αποκαλύψει την ιδιότητα του εφ’ όσων ο ίδιος δεν έχει κάποιο πρόβλημα να το κάνει αυτό.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φανερώσει την ιδιότητα του θέλοντας να αποκομίσει οφέλη.

Η Ακακία μοι είναι γνωστή

GothicΜέλος
31/10/2004, 12:09:33
Καλως τον ταυρομάχο

31/10/2004, 17:00:32
Hola Germa Gothic !

Καλώς σας βρήκα

Κάποιες διαφορές που βλέπεις, στην αντίληψη των Ευρωπαϊκών λαών, απέναντι στην αντιμετώπιση των διαφόρων ομάδων, σε κάνουν να κοιτάς την δική σου πραγματικότητα με θλίψη.
Όμως σε όλα τα άλλα δεν αλλάζω την Ελλάδα με τίποτα !

Ελπίζω κάποτε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη μίζερη σκέψη που μας κυριεύει, απέναντι σε ότι δε γνωρίζουμε, και να αρχίσουμε να κάνουμε τα βήματα αυτά που θα αναδείξουν όλες τις αρετές αυτού του υπέροχου λαού.

Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, αρκεί να θελήσουμε να δούμε τα πράγματα ποιο καθαρά και χωρίς φοβίες και δεισιδαιμονίες. Αρκεί να σταματήσουμε να μιμούμαστε τους ξένους και να αναδείξουμε τα δικά μας στοιχεία. Αρκεί να σταματήσουμε να καταλογίζουμε σε αόρατους εχθρούς και συνομοσιολογικές αναγωγές τα όσα «δεινά» περνάμε και να βρούμε ποια είναι τα λάθη που πρέπει και μπορούμε να διορθώσουμε.

Ζούμε σε μία χώρα που είναι πραγματικά δώρο Θεού, ας το σεβαστούμε και ας το απολαύσουμε ………

Η Ακακία μοι είναι γνωστή

FraterΝέο Μέλος
01/11/2004, 09:02:04
Χαιρετώ όλα τα μέλη και εύχομαι καλό μήνα
και καλές εσωτερικές Αναζητήσεις.

Με εκτίμηση.

Frater

Άνθρωπε εκείνο που αγαπάς αυτό κι εσύ θα γίνεις,θεός αν το θεό αγαπάς και γή αν τη γή λατρεύεις.

D.HΝέο Μέλος
19/11/2004, 09:30:26
ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΑ
ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ
ΣΤΡΕΨΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΜΙΛΑΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΗΘΗΤΙΚΟ.
ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ;
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΤΟΣΟ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΟΤΑΝ
ΤΟΣΟΙ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΣΑΝ,ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ,
ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ,
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΜΕ ΤΙ;
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ;

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ
ΝΑ ΔΙΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

D.H

nikostheaterΜέλος
05/12/2004, 01:07:00
Σας χαιρετω και εγω με την σειρα μου...αλλα εχω την εντυπωση οτι πολλοι εδω ειτε οντως μετεχουν σε στοες κλπ,ειτε 8α η8ελαν να συμμετεχουν για δικους τους λογους.φυσικα,καμια απο τις 2 κατηγοριες τεκτονων η "τεκτονων"δεν εχει το δικαιωμα να βριζει,να χλευαζει,ποσο μαλλον να επαιρεται που ειναι μελος μιας κοινοτητας.το ζητημα ειναι,να σεβεστε πρωτα τους συνομιλητες σας,και μετα τους εαυτους σας,γιατι ετσι θα δωσετε κυρος και στους εαυτους σας και στις κοινοτητες που ανηκετε.καλως η κακως,δεν ανηκουν ολοι οσοι μπαινουν σε αυτα τα φορουμ σε μυστικιστικες οργανωσεις,τεκτονικες στοες,δεν περνουν μερος σε περιεργες τελετες και φυσικα δεν εχουν καμια επαφη με βαθμους αδελφοτητων και τα σχετικα.αντι λοιπον να διαφημισετε με την καλη εννοια το τι προσφερει στο ατομο και την κοινωνια η κοινοτητα η η αδελφοτητα στην οποια ανηκετε,αρχιζετε να λοιδοροιτε,να εξευτελιζετε και να μειωνετε συμετεχοντες.αυτο δεν ισχυει σε αυτο το θεμα μονο,αλλα στα περισσοτερα απο οσα εχω διαβασει.Ο εσωτερισμος,εκτος πρεπει πρωτα να περιεχει τον σεβασμο στον ανθρωπο,ειτε αυτος ειναι ασχετος ειτε ειδημων του εσωτερισμου (οτι και αν σημαινει αυτο) και φυσικα η μειωση του συνανθρωπου δεν τιμα κανεναν.ουτε τον μειωτη ουτε τον μειουμενο (αδοκιμη εκφραση,αλλα καταλαβαινετε την σημασια ελπιζω.)
Αν λοιπον το επιπεδο των Τεκτονων ειναι επιπεδο ανθρωπων χωρις την εστω την βασικη ευγενεια ανθρωπου προς ανθρωπο,τοτε καλως που δεν ανηκω σε τετοια ομαδα,γιατι δεν χρειαζομαι να ανακαλυψω την οποια Αληθεια ειτε εις βαρος ειτε εν αγνοια των συνανθρωπων μου.
Αν ειστε περηφανοι που ανηκετε,μην το κρυβετε,αποδειξτε γιατι ειναι καλο και ωραιο να ανηκει καποιος σε μια τετοια οργανωση.αν παλι ντρεπεστε η φοβαστε που ειστε τεκτονες,τοτε ντροπιαζετε και τον εαυτο σας και την οργανωση σας.να εχετε το θαρρος των επιλογων σας.

05/12/2004, 01:38:13

3 Άλφα

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

05/12/2004, 12:30:27
SCRAMBLE.... ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ....
ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ,
ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ....

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
GothicΜέλος
06/12/2004, 11:10:47