- Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣ ΛΟΓΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
.

.
.
.
.
.
Η Ακακία μοι είναι γνωστή
Με λένε Αρετή και εδώ και μέρες ψάχνω στις συζητήσεις σας μήπως καταφέρω να βρώ κάποιον που γνωρίζει τι μπορεί να σημαίνει ένα σύμβολο που είδα. (ίσως δεν σημαίνει και τίποτα).
Μιλώ για ένα τρίγωνο ισοσκελές (με την κορυφή κανονικα επάνω),το οποίο έχει τρεις λοξές γραμμές επάνω του.
Ευχαριστώ.
Πώς είναι αυτές οι λοξές γραμμές που περιγράφεις;
Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο που να μπορείς να μας δείξεις ή κάποια παρόμοια εικόνα στο Διαδίκτυο;
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
εξηγηστε μου......τελικα ολοι ανηκουν καπου.....?....προσωπικα γιατι δεν ανηκω πουθενα.......?
ποτε θα μαθω ...αν ειμαι η αληθεια...μου..η οχι....?
ειμαι Ομιλος Φιλαθλων Ιεραπετρας......θα παιξει ρολο....?
ουφ μπουρδουκλωθηκα παλι....φταιει το χτυπημα στο κεφαλι...απο προηγουμενο τοπικ.......
με απεραντο χιουμορ σεβασμο και αγαπη ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
επειδης θα αναρωτηθηκατε τι εστι "ενος" και τι "νος"....
...ειναι απο τις "κρυφες διαστασεις"...
πεθαμ(ενος)...απο γνωση-αναστημε(νος)....
κατι αντιστοιχο του εβραικου "εμετ" και "μετ".....
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
WHISPERS OF THE DREAMS
quote:
Γειά σου, ΑΡΕΤΗ και καλώς ήλθες!Πώς είναι αυτές οι λοξές γραμμές που περιγράφεις;
Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο που να μπορείς να μας δείξεις ή κάποια παρόμοια εικόνα στο Διαδίκτυο;
.
.3A
Γεια σου Zadok
Ευχαριστώ, καλώς σας βρίσκω όλους.
Όχι δεν υπάρχει στο Διαδίκτυο καμιά τέτοια εικόνα.
Θα προσπαθήσω να σου το περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ.
Δες ένα ισόπλευρο τρίγωνο, στο χαρτί σου, κανονικά (ενοώ με την κορυφή επάνω όχι ανεστραμένο)χάραξε τρεις παράλληλες γραμμές λοξές που παιρνούν πάνω από τα δύο σκέλη. Από δεξιά προς τ' αριστερά.
Δεν ξέρω αν μπόρεσα να στο δδώσω να το καταλάβεις. Αν εσύ έχεις να μου δείξεις κάποια σχήματα-σύμβολα τέτοια ίσως υπάρχει σ' αυτά;
Σ' ευχαριστώ.
Δεν ξέρω πώς αλλοιως να το
Ευχαριστώ
Δε μου εξήγησες αν οι παράλληλες γραμμές είναι έξω από το τρίγωνο ή το τέμνουν με κάποιον τρόπο κλπ.
Αλήθεια, πού είδες αυτή την εικόνα και γιατί σου προκάλεσε την περιέργεια;
quote:
Θέλω πολύ να μάθω κάποια πράγματα και γι' αυτό μπήκα να σας ρωτήσω. Ελπίζω να έχετε την διάθεση να ενημερώσετε και εμάς τους "άσχετους" και να μην είναι ένας τόπος μόνο για γνώστες που μεταξύ τους κάνουν διάλογο.
Κατ' αρχήν, ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του λόγους για να κάνει ότι κάνει.
Κατά δεύτερον, μάλλον θα πρέπει να φροντίσεις να διαβάσεις τις ήδη καταγεγραμμένες πληροφορίες γύρω από τα θέματα, τα οποία σε απασχολούν (θα βρεις αρκετά στο esoterica) και μετά να εξετάσεις αν θα έχεις απορίες, ποιές θα είναι αυτές και ποιοί θα θελήσουν να σου τις απαντήσουν.
.
.

Φίλη ΑΡΕΤΗ,τέτοιο σύμβολο κι εγώ πρώτη φορά το ακούω.

quote:
ΑΡΕΤΗ, δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα ακριβώς για ποιά εικόνα μιλάς.Δε μου εξήγησες αν οι παράλληλες γραμμές είναι έξω από το τρίγωνο ή το τέμνουν με κάποιον τρόπο κλπ.
Αλήθεια, πού είδες αυτή την εικόνα και γιατί σου προκάλεσε την περιέργεια;
Κατ' αρχήν, ο κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του λόγους για να κάνει ότι κάνει.
Κατά δεύτερον, μάλλον θα πρέπει να φροντίσεις να διαβάσεις τις ήδη καταγεγραμμένες πληροφορίες γύρω από τα θέματα, τα οποία σε απασχολούν (θα βρεις αρκετά στο esoterica) και μετά να εξετάσεις αν θα έχεις απορίες, ποιές θα είναι αυτές και ποιοί θα θελήσουν να σου τις απαντήσουν.
.
.3A
Οι παράλληλες λοξές γραμμές τέμνουν τα δύο σκέλη.
Το είδα χαραγμένο σ' ένα σώμα και ότι άγνωστο και παράξενο, μου κεντρίζει το μυαλό και θέλω να το ψάξω, να το γνωρίσω.
Μου είπαν ότι ίσως μάθω από όσους ασχολούνται με ροδοσταυρισμό.
Είναι του χαρακτήρα μου να σέβομαι τις απόψεις και τις επιλογές των άλλων, συμφωνώ ή όχι, δίχως να τις κρίνω ή να τις κατακρίνω.
Όσο για το δεύτερο σκέλος της απάντησης σου, έχεις απόλυτο δίκιο και δεν διαφωνώ.
Όμως πιστεύω πως είναι διαφορετικό να διαβάσεις απλά κάτι που σ' ενδιαφέρει, από το να το συζητήσεις με κάποιον που το γνωρίζει. Θα γίνει πιο κατανοητό και ίσως μάθεις περισσότερα.
Αν πρόκειται για tattoo, ίσως να είναι σχεδιασμένο επί τόπου και να μην έχει σχέση με κάτι συγκεκριμένο.
quote:
Όμως πιστεύω πως είναι διαφορετικό να διαβάσεις απλά κάτι που σ' ενδιαφέρει, από το να το συζητήσεις με κάποιον που το γνωρίζει. Θα γίνει πιο κατανοητό και ίσως μάθεις περισσότερα.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχεις σχηματοποιημένη την εικόνα του τί θέλεις να ρωτήσεις όμως.
Αν θέσεις συγκεκριμένα ερωτήματα, νομίζω ότι θα λάβεις και τις ανάλογες απαντήσεις.
.
.

Αρετή, τι εννοείς ότι το είδες χαραγμένο σε ένα σώμα; Τατουάζ; Εν τοιαύτη περιπτώσει συντάσσομαι με την άποψη της Zadok.
![]()
Ίσως να έχετε δίκιο και να μην είναι κάτι συγκεκριμένο.
Φίλη Zadok, την μάθηση, την γνώση, την αδελφοσύνη και την συντροφικότητα, τις κατατάσσω στις μεγάλες αξίες της ζωής.
Αν με βάση αυτές τις αξίες λειτουργούν τα μέλη των όποιων Ταγμάτων ένα είναι σίγουρο, πως θέλει κάποιος να γνωρίσει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί.
Ευχαριστώ θερμά για την βοήθεια και σου υπόσχομαι πως στις επόμενες ερωτήσεις μου θα έχω φροντίσει να είμαι πιο... μελετημένη. (ελπίζω να μην σ' ενοχλει η χιουμοριστική μου διάθεση!)
αν έχεις τέτοιες αξίες στη ζωή σου, νομίζω ότι θα είσαι "όνομα και πράγμα", που λέει ο λαός μας.
Καθόλου δε με ενοχλεί η χιουμοριστική διάθεση, απλά θα πρέπει να έχεις υπ' όψιν ότι τα Τάγματα είναι αδελφότητες ανθρώπων που έχουν σαν σκοπό τις αξίες, τις οποίες περιγράφεις.
Το πώς επιτυγχάνουν αυτόν τον σκοπό και ποιά είναι τα ειδικότερα χαρακτηριστικά τους, χρειάζεται κάποια προεργασία για να τα προσεγγίσεις.
Να 'σαι καλά και θα σε αναμένουμε με τις ερωτήσεις σου...
.
.

Παρακολουθω απο καιρου εις καιρο την ιστοσελιδα στα διαφορα θεματα της, απλα αποφευγω να αναμιχθω στις συζητησεις.
Καταστρατηγω τη συνηθεια μου αυτη γιατι μου κεντησε την περιεργεια το κειμενο της ΑΡΕΤΗΣ με το παραξενο συμβολο που αναφερει. Αν δεν κανω λαθος το ιδιο συμβολο εχω δει πριν 30 περιπου χρονια και τοτε τουλαχιστον απο τα γεγονοτα που ακολουθησαν απεδειχθη (μάλλον) οτι ηταν συμβολο σατανιστικο. Προσπαθω να βρω στα αρχεια μου το σκιτσο και να το στειλω προκειμενου η φιλη να βεβαιωσει οτι ειναι το ιδιο η οχι. Κατοπιν θα μιλησουμε για την ιστορια του.
Και μια που αποφασισα να γραψω απλα να αναφερω ότι η αρχικη εισηγητρια του θεματος απλα ηθελε να προκαλεσει εντυπωση συμφωνα με τα λιγα που γνωριζω.
Επισης οτι οι οποιες μικτες τεκτονικες στοες οπως πολυ καλα αναφερθηκε δεν αναγνωριζονται ουτε απο την Μεγαλη ουτε απο την Εθνικη Στοα της Ελλαδος. Μπορει να παραγουν καποιο εργο αλλα δεν εχουν καμμια σχεση με τον αμιγη Τεκτονισμο.
Και μια παρακληση. Τοσο το θεμα αυτο οσο και πολλα αλλα ειναι αξιολογα και αναπτυσσονται πολλες ωραιες σκεψεις. Γι αυτο λοιπον καλο θα ειναι οσοι απλα θελουν να κανουν χαβαλε ας σαματησουν γιατι πεφτει το επιπεδο.
Νεωτερα συντομα.
Επισης αν καποιος γνωριζει ας μου εξηγησει πως μπορω να βαλω μια εικονα για να δειτε το σχετικο σκιτσο.
Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις με βάση το κείμενο το οποίο μας παρέθεσες.
quote:
Επισης οτι οι οποιες μικτες τεκτονικες στοες οπως πολυ καλα αναφερθηκε δεν αναγνωριζονται ουτε απο την Μεγαλη ουτε απο την Εθνικη Στοα της Ελλαδος.
1) Αναγνωρίζει η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ;
2) Στην Αγγλία πόσες Μεγάλες Στοές υπάρχουν ; Υπάρχει μόνο η Grand Lodge of England ;
3) Με ποιο Τεκτονικό Τύπο λειτουργεί η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και με ποιόν η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ;
4) Οι γυναίκες των Τεκτόνων του Αμιγούς Τεκτονισμού που πηγαίνουν ; Οι άντρες τους επισκέπτονται τις Μικτές Στοές παρά την «μη νομιμότητα» ; Δεν είναι αυτό έμμεση αναγνώριση ;
quote:
Μπορει να παραγουν καποιο εργο αλλα δεν εχουν καμμια σχεση με τον αμιγη Τεκτονισμο.
Μήπως μπορείς φίλτατε να μας εκθέσεις το «έργο» που παράγουν οι Μικτές Στοές και σε τι ακριβώς διαφέρει – υστερεί από αυτό το οποίο παράγουν αυτές του Αμιγούς ;
Μήπως έχουν διαφορά στον Τύπο που λειτουργούν ; Και αν ναι ποιες είναι οι διαφορές ;
Και εν κατακλείδι, γιατί δεν είναι σύννομη η λειτουργία μιας Μικτής Στοάς η οποία το μόνο το οποίο δεν τηρεί είναι ο όρος του Συντάγματος του Άντερσον περί απαγορεύσεως εισόδου γυναικών στον Τεκτονισμό ;
Αυτά για αρχή.
Και πάλι καλώς όρισες.
Υ.Γ. Η εικόνα τοποθετείται με [..img]Url[../img] χωρίς τις τελείες. Υπάρχει και σχετικό κουμπάκι επάνω απο το χώρο που γράφουμε την απάντηση το οποίο είναι αυτό -----> ![]()
TERRIBILIS EST LOCUS ISTE
Edited by - Ramoglou on 06/04/2005 18:16:06
Αγαπητέ, όταν θα μπορέσεις να παρουσιάσεις το δικό σου έργο, τότε και μόνον τότε θα δύνασαι ουσιαστικά να κρίνεις το έργο των άλλων, όποιο κι αν είναι αυτό...
Έως τότε, θα σου συνιστούσα να μελετάς εις βάθος και όχι επιφανειακά, διότι κανείς δεν αναγνωρίζει κανέναν στο χώρο τον οποίο αναφέρεσαι κι έχουν τους λόγους τους ο καθένας...
Καλή και εποικοδομητική συνέχεια!
.
.

quote:
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ??????
ΜΗΠΩΣ?????
"Η Ακακία μοι είναι γνωστή
"
ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΛΑΤΙΝΙΚΑ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ)
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...

Edited by - wolfowitz on 06/04/2005 20:48:00
" TERRIBILIS EST LOCUS ISTE " = Αυτό το μέρος είναι τρομερό και ναι λατινικά είναι