ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
31/08/2005, 15:20:08
quote:

quote:
Έχω μια απορία

Το πνεύμα τι είναι ,Φθαρτό , η άφθαρτο

Εάν δεχθούμε οτι υπάρχει μεταθανάτια ζωή, μετενσάρκωση κτλ τότε θεωρείται άφθαρτο.
Αν δεχθούμε οτι μετά τον σωματικό θάνατο δεν υπάρχει τίποτα, τότε δεν είναι άφθαρτο και δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάν, σύμφωνα με την επιστημονική άποψη πάντα...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

Εσύ τι νομίζεις φίλε Dying_Incubus :

Θα σου έκανε καλό αν γνώριζες ,ότι υπάρχει μεταθανάτια ζωή , η κακό

Θα επιδρούσε αυτή η γνώση θετικά, η αρνητικά ,στην προσωπική σου ζωή.

Αν αυτή η ερώτηση, σου φαίνεται υπερβολικά υποθετική, να το θέσω αλλιώς το ερώτημα:

Στην φαντασία σου, στα όνειρα, η ακόμη στην σκέψη σου :
Είναι εφικτή, μια μεταθανάτια ζωή.

31/08/2005, 15:44:24

alfa-omega
quote:
Το πνεύμα τι είναι ,Φθαρτό , η άφθαρτο

pixeldream :
ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;

alfa-omega :
Αυτό που μας κάνει να υπάρχουμε.

Δεν βρήκα άλλον, ποιο κατάλληλο χαρακτηρισμό ,για την κοινή λογική αντίληψη,συγνώμη για την ταλαιπωρία.

31/08/2005, 16:08:03
quote:
δεν ενδιαφερει το προβατο η τελειοτητα η δικη του ή του φυτου, ουτε και το φυτο ενδιαφερεται
.

jonniebegood, Αυτά είναι τυχερά γιατί δεν έχουν συναίσθηση της υπαρξής τους, ούτε τού ''ρόλου'' τους.
Εμείς όμως τήν έχουμε και υποχρεωνόμαστε να την καταξιώνουμε.

quote:
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ;
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΙ

Pixeldream
Κατά την γνώμη μου ο τρόπος συμπεριφοράς είναι επιλογή,
μπορούμε πιστεύω να ελέγξουμε τίς πράξεις μας.
Αυτό όμως που θεωρώ δύσκολο είναι ο έλεγχος τών σκέψεων.

Πιό αναλυτικά, νομίζω οτι το ιδανικό αν θέλει κανείς να πλησιάσει την τελειότητα με τίς μορφές που της δίνουμε εδώ, καλοσύνη, αγάπη, αλληλεγγύη κλπ είναι να μπορεί να νίωθει έτσι αυτόματα, και όχι να το προκαλεί.
Πρέπει να δαμάσει κανείς τον κατώτερο εαυτό του και να υψωθεί, για να απαλλαγεί από εγωϊσμούς και ανασφάλειες,και τότε ίσως προσεγγίσει την καθαρότητα του πνέυματος.
Γίνεται αυτό συνέχεια όταν εκτιθέμεθα στόν εξωτερικό κόσμο?
Ας είμαστε όσο πιο ειλικρινείς μπορούμε, αν απαντήσουμε σε αυτό.

Λέει ο Πλάτωνας

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Η δράση της καλοσύνης, της αγάπης και της εξυπνάδας υπάρχει στον τρόπο που ζούμε?

Οχι?

Εξεταστε γιατι, και βρετε τι φταιει. Ο Ναι, αυτο ειναι δυνατο απο ολλους

...

Το να βρούμε τι φταίει ίσως είναι πιθανό, το να το διορθώσουμε
συνειδητά και όχι τυπικά είναι το θέμα.
Δέν πιστεύω οτι υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει νιώσει απέχθεια ή δεν έχει θυμώσει ή αγανακτήσει με κάποιον συνάνθρωπο του, όσο και ''καλός'' να είναι, άσχετα αν αυτό είχε ή όχι πρακτικό αντίκτυπο στόν άλλο.
Μπορεί να έχω δεχθεί την θεωρία τού όλου, πιστεύω στο χριστιανικό
<<Αγαπάτε αλλήλους>>, δεν δέχομαι τον ρατσισμό, αλλά φτάνουν στιγμές που αν αδικηθώ ή έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον, δεν μου είναι εύκολο να τα ''θυμηθώ'' αυτόματα.

Θα ήθελα να μου πέι κάποιος την άποψη του σχετικά με το πως τα αντιμετωπίζει αυτά, και αν είναι δυνατός πάντα ο αλτρουισμός.

Με εκτίμηση

rizitisΜέλος
31/08/2005, 16:32:20
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
quote:
Η δράση της καλοσύνης, της αγάπης και της εξυπνάδας υπάρχει στον τρόπο που ζούμε?

Οχι?

Εξεταστε γιατι, και βρετε τι φταιει. Ο Ναι, αυτο ειναι δυνατο απο ολλους...

Δημήτρης

quote:
Ο Σωκράτης έλεγε πως δεν έχει νόημα η ζωή του ανθρώπου όταν περνάει ανεξέταστη.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΓΜΑΤΑ , ΚΟΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΙΠΟΤΕ ΜΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΖΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ,ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ.
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ(RIZITIS)
ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.
ΕΡΕΥΝΩ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

ΑΓΑΠΗΤΕ jonniebegood

"ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΔΑ"

ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΗΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΡΙΖΙΤΗ:
Ο ΡΙΖΙΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ (ΚΟΥΔΑ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ .
ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ" ΕΝΑ ΕΝΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ.
ΤΟΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΕΙΣΑΙ" ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΟ (ΚΟΥΔΑ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ "ΘΕΟ" ΡΙΖΙΤΗΣ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΒΑΣΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΙΘΕΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ. ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΓΧΟΡΩ ΤΟΝ ΕΧΘΡΩ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ .

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ , ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΤΙΡΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ Ο ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΥ.

Η ΦΥΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΡΕΑΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ.
ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

spirit

quote:
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ,ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΣΤΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΘΕΟΥ,
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΖΟΩ ΑΝ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΜΕΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ.
ΠΡΙΝ ΣΒΗΣΕΙ ΟΜΩ Η ΦΩΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.
ΤΑ ΟΠΟΙΑ (ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ) ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΗΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

ΕΙΚΟΝΑ "ΘΕΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΙΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.
ΑΝ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΠΟΥ
ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ.
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ , ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΘΟΣΟ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ,
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΗ.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.
ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟΤΥΠΟΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.
ΔΕΝ ΕΠΙΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΙΠΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΔΙΑΣΚΑΛΙΑ ΚΤΛ , ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΒΙΩΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ.

ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ.
ΦΙΛΕ jonniebegood ΧΑΛΑΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΣ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΤΙ ΦΡΟΥΤΟ ΒΓΗΚΕΣ;)

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

31/08/2005, 18:16:45
alfa-omega, δεν ξέρω αν υπάρχει.
Νομίζω πως είναι άτοπο να πείς αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή ή όχι με σιγουριά.
Δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία και δε με αντιπροσωπεύουν οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί.
Ίσως και να υπήρχε.
Αν θα μου έκανε καλό ή όχι δεμν το ξέρω.
Θα μου προσέφερε ασφάλεια σίγουρα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

31/08/2005, 18:52:43
quote:
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ,
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΗ.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ
.

Φιλε Ριζιτι αν και δεν απευθύνεσαι καπου συγκεκριμένα, επειδη οι καταθέσεις σκέψεων είναι το αγαπημένο μου, θέλω να πω το εξης.
Δεν είσαι εσύ και οι άλλοι. Ολοι ειναι μελη στο ΙΔΙΟ φορουμ.
Οπότε αυτο το οπως εσεις...δεν στέκεται.

Δεν θα πιασεις δουλεια οπότε τα πτυχ

ία σου είναι αδιάφορα.

Αυτοί που ψάχνουν, δεν κατέχουν, αν το είχαν δεν θα είχαν και ερωτηματικά, επομένως , είναι ενα απο τα ιδια, όλοι.

Οσο για την συνειδητοποίηση που λές ασε, οταν θα γράψουμε τεστ θα δούμε.

Δεν ξέρω τι άποψη έχουν οι άλλοι, αλλα εγω δεν νομίζω ότι η ψυχή

έχει σχέση με χαρτιά και λόγια.
Οτι και να αντιγράφει ή να γράφει κανείς αν απο μέσα είναι ''πετρα'' ετσι θα παραμείνει και εσύ δεν μου φαίνεσαι ετσι...

Φιλικά και με αγάπη.

Deva_ParinitoΜέλος
31/08/2005, 19:49:08
quote:
Θα ήθελα να μου πέι κάποιος την άποψη του σχετικά με το πως τα αντιμετωπίζει αυτά, και αν είναι δυνατός πάντα ο αλτρουισμός.

Πάντα, δεν μπορεί να κάνει κανένας τίποτε. Ούτε και το να είναι αλτρουϊστής. Κάποιες στιγμές θα είναι, κάποιες όχι. Παντοτινό, τίποτε δεν υπάρχει. Παντοτινή είναι μονάχα η αλλαγή.

Επειδή δεν έχω καταλάβει τι νόημα έχει η αναζήτηση του "τέλειου", τι θα γίνει δηλ. αν βρούμε το "τέλειο", σας αφιερώνω ένα τραγουδάκι που μιλάει για την σιωπή του τέλειου. Ας μην ξεχνάμε πως το "τέλειο", θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως κάτι που τέλειωσε, το ολοκληρωμένο δηλ. ή το συμπληρωμένο αν θέλετε. Το τέλειο εμπεριέχει και την απροσδιοριστία όμως. Άρα το τέλειο, δεν είναι ποτέ τέλειο με την κλασική έννοια του όρου και στον χορό μπαίνει η φιλοσοφία. Για να συζητηθεί όμως η έννοια "τέλειο" σε φιλοσοφικές σφαίρες, είναι ανάγκη να γίνει μια "ξεκάθαρη" τοποθέτηση του εισηγητή, ένας τέλειος ορισμός του τέλειου, και να υπάρξουν τέλειες συμφωνίες μ' αυτήν. Ως στιγμής το θέμα, δεν πραγματεύεται το τέλειο, αλλά την τέλεια ματαιότητα της ύπαρξής του.

Και επειδή το τέλειο είναι για μένα ότι είπε η πένα στην χορδή μιας κιθάρας, ιδού το τραγούδι της σιωπής του τέλειου :

Του τέλειου την σιωπή,
κανείς δεν έχει ζήσει,
μονάχα η γλυκιά στιγμή
στου χρόνου το μεθύσι.

Λόγια στα λόγια, θα στο πω,
και ρίχ’ το στο ποτάμι,
το τέλειο που τέλεψε,
κανένας δεν το φτάνει.

Τέλος δεν έχει η στιγμή,
μα τέλεια φιλιέται
μ’ αυτό που λες πως τέλειωσε
μ’ αυτό, ξαναγεννιέται.

Άσε με να σε κοιτώ,
και φίλα με στα μάτια,
του τέλειου η σιωπή,
να γίνει δυο κομμάτια...

Τα αποσιωπητικά, όπως και να το κάνεις, είναι κι αυτές 3 τελείες...

Γεια σας,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 31/08/2005 20:09:13

31/08/2005, 19:57:10
nst
quote:
Αυτοί που ψάχνουν, δεν κατέχουν, αν το είχαν δεν θα είχαν και ερωτηματικά, επομένως , είναι ενα απο τα ιδια, όλοι.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

quote:
Οτι και να αντιγράφει ή να γράφει κανείς αν απο μέσα είναι ''πετρα'' ετσι θα παραμείνει και εσύ δεν μου φαίνεσαι ετσι...

Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΣΜΙΛΕΥΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.

rizitis

quote:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΖΟΩ ΑΝ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΜΕΝΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ.
ΠΡΙΝ ΣΒΗΣΕΙ ΟΜΩ Η ΦΩΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ...Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ...ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΞΥΛΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ,ΛΟΓΙΚΗ,ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΚΗ...ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ...ΛΟΓΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ.

nst

quote:
Αυτά είναι τυχερά γιατί δεν έχουν συναίσθηση της υπαρξής τους, ούτε τού ''ρόλου'' τους.
Εμείς όμως τήν έχουμε και υποχρεωνόμαστε να την καταξιώνουμε.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ...ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ...ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΑ.

quote:
Αυτό όμως που θεωρώ δύσκολο είναι ο έλεγχος τών σκέψεων.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ Ή ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ;

quote:
δεν δέχομαι τον ρατσισμό, αλλά φτάνουν στιγμές που αν αδικηθώ ή έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιον, δεν μου είναι εύκολο να τα ''θυμηθώ'' αυτόματα.

ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΡΟΗΣ...ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ Ή ΠΡΑΞΕΩΝ;
Η ΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΞΗ "ΘΑ" ΓΙΝΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ.

alfa-omega

quote:
Αυτό που μας κάνει να υπάρχουμε.

ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ.
ΠΟΣΗ ΣΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ;
ΠΟΣΗ ΣΟΦΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ;
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ.
ΠΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΧΟΥΝ "ΣΒΗΣΕΙ";
ΠΟΣΕΣ "ΞΕΦΤΙΣΜΕΝΕΣ" ΨΥΧΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΝ;
ΠΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΔΕΝ ΕΛΑΜΨΑΝ ΠΟΤΕ;

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΙΣΟΡΡΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΘΑΡΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ Ή ΤΗΝ ΑΦΘΑΡΣΙΑ.

alfa-omega

quote:
Είναι εφικτή, μια μεταθανάτια ζωή.

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ ΖΩΗ...ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

..

Deva_ParinitoΜέλος
31/08/2005, 20:32:09
quote:
Θα ήθελα να δω, τους ιδεατούς κόσμους που επικρατούνε ,στις ψυχές των συνανθρώπων μου.

Αγαπητέ alfa-omega,

Ξέρεις πως σε εκτιμώ. Αυτό που λες, μου μοιάζει σαν "να δω μέσα από τις σκέψεις σας, τις ψυχές σας". Κατανοώ πως το φόρουμ, είναι ένας καφενές ανταλλαγής απόψεων. Ανοίγεις όμως ένα θέμα, το ονομάζεις "Το Τέλειο" - καλά κάνεις, δεν λέω - και ήδη από την δεύτερη ή τρίτη απάντηση παίρνεις την λέξη "υποκειμενικό". Αυτό, θα πρέπει να σε απασχολήσει.

Είναι καλό, δεν λέω, να συζητάς με φίλους κάποια πράγματα. Τα περισσότερα θέματα του φόρουμ, βασίζονται στο κουβεντολόϊ. Αν δεις τις τελευταίες απαντήσεις της παρούσας σελίδας, μόνο στο "τέλειο" δεν αναφέρονται. Quotes και σχόλια. Για το τέλειο είναι αυτά ? Κάθε άλλο.

Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για το τέλειο, πρέπει να ψάξει πρώτα μέσα στον εαυτό του. Για μένα, - ας πω μια από τις συνήθης μπούρδες μου - θα ήταν καλύτερο για αρχή, ο καθένας να χρησιμοποιήσει την έννοια "τέλειο", όχι ως ουσιαστικό αλλά ως επιθετικό προσδιορισμό ενός ουσιαστικού. Για παράδειγμα, τι θα σήμαινε ας πούμε για σένα η έννοια "τέλεια αταξία" ? Ή τι θα σήμαινε για σένα η έννοια "τέλεια ασυννενοησία" ? Αν ψάχνουμε την ουσία του τέλειου, αυτή δεν μπορεί να αποκαλυφθεί σε μας, κατ' ευθείαν. Πρέπει να συσχετιστεί με άλλες έννοιες.

Τέλος πάντων, καλή συνέχεια να 'χετε και ο Θεός μαζί σας.

Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 31/08/2005 20:38:00

Deva_ParinitoΜέλος
31/08/2005, 20:45:49
quote:
Όσο για τον άνθρωπο, κανείς δεν είναι τέλειος κι επιμένω σε αυτό.

Μπορείς να επιμένεις όσο θες. Αυτό, θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους, σαν τέλεια επιμονή. Άρα, μένει σε σένα να αναρρωτηθείς φίλε μου : "Aν επιμένω τόσο τέλεια και η επιμονή μου είναι πια μια ολοκληρωμένη και αποκρυσταλλωμένη στάση, μια τέλεια θεώρηση του ό,τι "κανείς δεν είναι τέλειος", τότε και σε μένα εμπεριέχεται ένας κόκκος τέλειου. Αυτός της τέλειας επιμονής. Τότε όμως, τι νόημα έχει αυτό που λέω ?"

Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...