ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
30/08/2005, 12:31:27
pixeldream, δεν υπάρχουν ούτε τέλεια αντικείμενα.
Αν υπήρχαν τέλεια αντικείμενα δεν θα ανανεώνονταν συνεχώς με καινούρια και καλύτερα...
Όσο για τον άνθρωπο, κανείς δεν είναι τέλειος κι επιμένω σε αυτό.
Όλοι μας έχουμε προτερήματα κι ελαττώματα, κανείς δεν έχει μόνο το ένα ή μόνο το άλλο.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

30/08/2005, 12:40:04
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ ΤΟΥ "ENTER"

ΜΙΑ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΚΙΝΗΣΗ...ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ...ΚΙ ΟΜΩΣ...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟ...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ/ΙΣΤΟΡΙΑ/ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ/ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ...Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟΥ ΜΑΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ...ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ;

ΕΧΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΝΕΡΟ...ΠΟΤΗΡΙ...ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΟΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ.
ΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ.
ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.
ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ.

ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ...ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ.
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.
ΑΝ ΤΟ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ...ΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ;

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ;
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΦΑΛΜΑ;
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ.

ΑΦΗΝΩ ΤΑ ΑΨΥΧΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΑ ΕΜΨΥΧΑ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ;

..

30/08/2005, 12:54:57
quote:
Αν υπήρχαν τέλεια αντικείμενα δεν θα ανανεώνονταν συνεχώς με καινούρια και καλύτερα...

ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ...Η ΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ Η ΦΘΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΡΟΛΟ...ΧΜ! ΠΟΣΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΘΙΚΤΑ;
ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΧΩΜΑ/ΥΓΡΑΣΙΑ.

Η ΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΣ...Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ

..

30/08/2005, 13:31:19
Στο παράδειγμα που έφερες με το ποτήρι είδες κι εσύ μόνος σου οτι δεν είναι τέλειο.
Σπάει...
Σε αυτό που λές για τη φθορά πάλι θα διαφωνήσω.
Ένα καλύτερο μοντέλο αυτοκινήτου αντικαθιστά ένα παλιότερο.
Ώσπου στο μέλλον θα αντικατασταθεί από ένα τρίτο κτλ.
Ακόμη κι η φθορά δείχνει έλλειψη τελιότητας...

30/08/2005, 14:07:30

.

καλο-κακο, τελειο-ατελες, ομορφο-ασχημο, κτλ, κτλ, ειναι εννοιες που εφηυρε ο ανθρωπος για να εκφρασει την υποκειμενικη του αντιληψη.

στην Φυση υπαρχουν μονο συνεχως μεταβαλλομενες χωροχρονικες "καταστασεις". (και ο καθενας μας μια "κατασταση" ειναι)

θα μπορουσαμε να ορισουμε μια ρευστη κατασταση ως τελεια?

μονο αν δεν προσμετρησουμε την "κινηση" της.

αν παλι ορισουμε την "κινηση" της, θα χασουμε τις "τελειες" (παντα υποκειμενικα) λεπτομερειες της.

το ιδιο ακριβως συμβαινει και το ηλεκτρονιο.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

30/08/2005, 14:46:13
Πραγματικά εντυπωσιακό , το παράδειγμα σου με το ποτήρι pixeldream .

Έφερες μια καινούργια οπτική για την αντίληψη του τέλειου.

Την απλότητα.

Αυτή στην εποχή μας, την έχουμε αντικαταστήσει με το πολύπλοκο .
Ας όψεται η τεχνολογία.

Οι απλές σκέψεις, είναι πράγματι ένας τρόπος για να ανακαλύψουμε το τέλειο γύρω μας.
Εμένα με έπεισες φίλε.

Τόσο καιρό το προσπερνούσα, δίχως να το αντιληφθώ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα ,για αυτήν την σημαντική, αν όχι καθοριστική προσφορά σου , στο θέμα που με απασχολεί.

30/08/2005, 16:26:27
alfa-omega
quote:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από εμένα

ΕΓΩ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ.

jonniebegood

quote:
καλο-κακο, τελειο-ατελες, ομορφο-ασχημο, κτλ, κτλ, ειναι εννοιες που εφηυρε ο ανθρωπος για να εκφρασει την υποκειμενικη του αντιληψη.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ;

quote:
θα μπορουσαμε να ορισουμε μια ρευστη κατασταση ως τελεια?

Η ΡΟΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ...ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΕΛΕΙΑ;

Dying_Incubus

quote:
Στο παράδειγμα που έφερες με το ποτήρι είδες κι εσύ μόνος σου οτι δεν είναι τέλειο.
Σπάει...

ΣΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ...ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΞΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ;

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ.

quote:
Ακόμη κι η φθορά δείχνει έλλειψη τελιότητας...

ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ;
ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ;

..

30/08/2005, 22:23:45
pixeldream, τέλειο για μένα είναι αυτό που έχει διαχρονικότητα και παραμένει αλώβητο μέσα στο πέρασμα των χρόνων.
Πιστεύω οτι κάτι τέτοιο όσον αφορά κάτι το υλικό δεν υφίσταται γιατί κάποτε όλα φθείρονται.

quote:
ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ;
ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ;

Για μένα,ναί!
Αυτά είναι μερικά στοιχεία που προσδίδουν την τελειότητα σε κάτι.
Κι απ' όσο μπορώ να σκεφτώ, το μοναδικό ίσως είναι η αγάπη με την προϋπόθεση οτι είναι ανιδιοτελής και θα παραμείνει ζωντανή όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Κι απ' ό,τι πιστεύω, μία τέτοια αγάπη είναι πολύ πιθανό να είναι η αγάπη που έχει η μάνα για το παιδί της.

Edited by - Dying_Incubus on 30/08/2005 22:25:08

rizitisΜέλος
31/08/2005, 03:08:04
quote:
ΤΕΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ;
ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ;

ΑΓΑΠΗΤΕ pixeldream

ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΧΙ.
ΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ .
ΤΕΛΕΙΟ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ –ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ- ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΠΑΓΓΝΩΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ (ΘΕΛΗΣΗ).

ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΜΑΚΡΗΓΟΡΗΣΩ ΛΙΓΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ , ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ.

ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ , ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ , ΠΡΟΗΡΘΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.

ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΤΕΛΕΙΕΣ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ , Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΓΝΩΣΙΑ Ή ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ.
ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ ΑΦΘΑΡΤΟ , ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΕΛΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΕΧΩ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΔΥΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ.

Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΤΥΧΑΙΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ
ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ …..ΏΣΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ «ΖΥΜΩΣΕΙΣ» ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΦΥΣΗ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ,ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΗ , Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΣΑΝ ΧΩΡΙΑΤΟΠΑΙΔΟ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ,ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΟΝΟΜΑ , ΕΤΣΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΘΕΟ, ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑΧ , ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΧΒΕ ΚΤΛ.
ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΑΙΤΙΟ, ΚΤΛ)ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ.
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΩ, ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΤΟΥ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΩ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ;
ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΑΛΕΤΖΗΣ ;
ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ;
ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΗ ;

ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΙΠΑ. Α, ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ.
ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΘΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ.
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ , ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΆΦΘΑΡΤΟΣ,ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΦΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ;
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΟΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΣΑΙ . ΑΛΛΑ ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ.

ΤΑ ΒΑΖΩ ΠΑΛΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΉΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΘΕΕ, ΤΡΩΩ ΤΗΝ ΦΛΑΣΙΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ;
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΑΠΗ
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΣΤΗ
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ

ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!
ΕΛΠΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΙΔΟΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΩ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ , ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΧΤΗΣΩ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.
ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΩ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ. ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ!

ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΉΣΥΧΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ!

`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

Edited by - rizitis on 31/08/2005 03:10:10

31/08/2005, 07:34:19
Τέλειο είναι αυτό που πραγματώνει τη φύση του/τον σκοπό του/το τέλος του, αυτό δηλαδή για το οποίο δημιουργήθηκε.

Το φυτό για να είναι φυτό και το πρόβατο για να είναι πρόβατο. Το ποτήρι για να βάζουμε νερο κτλ. Το να συγκρίνει (υποθετικά) ένα πρόβατο τον εαυτό του με ένα φυτό ή με έναν λύκο δεν είναι σώφρον. Ουτε εγώ μπορώ να συγκριθώ με ένα αντικείμενο ή με ένα άλλο είδος.

Για τον άνθρωπο δεν ξέρω να σας πω τι είναι τελειότητα.

Ο Σωκράτης έλεγε πως δεν έχει νόημα η ζωή του ανθρώπου όταν περνάει ανεξέταστη. Μήπως την τελειότητα τη διαμορφώνει και την ανακαλύπτει ξεχωριστά ο καθένας μας καθημερινά;

31/08/2005, 09:05:49
quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ
;

Pixeldream ολα αυτά μπορεί να τα κάνει ο άνθρωπος, αλλά

1]δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα και τις παρορμήσεις του,

2]εκτός απο τα παραπάνω μπορεί και

να σκοτώσει
να μισήσει
να κατηγορήσει
να γινει ματαιόδοξος κλπ...

Ισως όμως να είναι και μια μορφή τελειότητας όλο αυτό, επειδή

1]Μπορεί και αποφασίζει

2]Εχει την αίσθηση της υπαρξής του.

Σε τελική ανάλυση χωρίς όλα αυτά δεν θα αναρρωτιώτανε που είναι το τέλειο.
Φιλικά

spiritΜέλος
31/08/2005, 10:25:42
quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ,ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΣΤΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΘΕΟΥ,
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ.

31/08/2005, 11:10:40
Πριν κάποιος απαντήσει, αν υπάρχει κάτι τέλειο, αν μπορούμε η όχι να ελέγξουμε τις πράξεις μας, νομίζω πως ο Pixeldream σωστά έθεσε ερωτήσεις.

Μόνο, και ας μου επιτρέψει, θα προσπαθούσα να πάω λίγο πίσω από τις ερωτήσεις, τον τρόπο δηλαδή που ζούμε, γιατί διαφορετικά δεν θα μας άγκιζαν, έτσι δεν είναι?

Η Αγάπη, η καλοσύνη, είναι κάπου…ώστε να ψάξω να την βρω?
Είναι η αγάπη, η καλοσύνη, η εξυπνάδα…προσωπική η συλλογική?

Αν δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, δεν ξεκινάω λάθος?

Και αν τυχόν το Τέλειο* (για μένα καλοσύνη, αγάπη, εξυπνάδα) δεν είναι ούτε δικό μου ούτε δικό σας, (συλλογικο/ -ισμικο), και αν ωριμάζει/ευωδιάζει στην ελευθέρια *(ελευθερια και από τα δυο, προσωπική η συλλογική) τότε αγαπητοί φίλοι καλό θα είναι να δουμε πως οποιαδήποτε θρησκεία αγωνίζεται (έτσι λένε) για την αδελφότητα των ανθρώπων, ουσιαστικά και πραγματικά είναι εναντίον της αγάπης και της καλοσύνης.

Αν λοιπόν το (*Τέλειο) είναι πέραν του προσωπικού η συλλογικού,
η ερώτηση τίθεται κάπως έτσι,

Η δράση της καλοσύνης, της αγάπης και της εξυπνάδας υπάρχει στον τρόπο που ζούμε?

Οχι?

Εξεταστε γιατι, και βρετε τι φταιει. Ο Ναι, αυτο ειναι δυνατο απο ολλους...

spiritΜέλος
31/08/2005, 11:30:15
quote:
Η δράση της καλοσύνης, της αγάπης και της εξυπνάδας υπάρχει στον τρόπο που ζούμε?

ΠΛΑΤΩΝΑ καλα τα λες χαιρομαι που σε ξαναβλεπω.

31/08/2005, 11:44:48
Έχω μια απορία

Το πνεύμα τι είναι ,Φθαρτό , η άφθαρτο

31/08/2005, 11:55:09
quote:
Έχω μια απορία

Εάν δεχθούμε οτι υπάρχει μεταθανάτια ζωή, μετενσάρκωση κτλ τότε θεωρείται άφθαρτο.
Αν δεχθούμε οτι μετά τον σωματικό θάνατο δεν υπάρχει τίποτα, τότε δεν είναι άφθαρτο και δεν ξέρουμε αν υπάρχει κάν, σύμφωνα με την επιστημονική άποψη πάντα...

31/08/2005, 13:42:50

quote:

ΑΝ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ , ΟΙ ΓΑΛΑΞΙΕΣ, ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ.

μια μαθηματικη αρχη οριζει οτι το μερος ενος μαθηματικου συνολου δεν μπορει να εκφρασει το συνολο.

το ιδιο συμβαινει με εμας και το συμπαν - ως μερος του δεν γινεται να το κατανοησουμε ποτε στην ολοτητα του.

αν ζοριζομαστε με το συμπαν, φανταστειτε τι γινεται με το Θειον!

για μενα το συμπαν ειναι εκφανση του Θειου, οχι δημιουργημα, οχι κατι εξω απο Αυτο, αλλα μερος Του.

φυσικο ειναι να μην μπορουμε να κατανοησουμε την ολοτητα Του.

κατανοουμε ομως τις εκφανσεις Του, και ειμαστε και εμεις μια απο αυτες.

το Θειον ειναι τα παντα - τα παντα ειναι Θειον.

τι ειναι το Θειον ωστε να το χαρακτηρισουμε τελειο?

τελειον κατα την ετυμολογικη αναλυση ειναι αυτο που δεν επιδεχεται περαιτερω βελτιωσεις.

γνωριζουμε ομως την φυση του Θειου ωστε να την θεωρησουμε τελεια με αυτην την εννοια?

οχι!

οι εκφανσεις του Θειου βρισκονται υπο διαρκη κινηση, το συμπαν βρισκεται υπο διαρκη κινηση, ο υποατομικος κοσμος βρισκεται υπο διαρκη κινηση, ολα δονουνται ακαταπαυστα.

γι αυτο ονομασα τα παντα "διεργασιες" ή "καταστασεις".

τωρα, αν αποδωσουμε στο Θειον το επιθετο "τελειο" με την συναισθηματικη υποκειμενικη ανθρωπινη εννοια, κανουμε λαθος, γιατι το Θειον ΔΕΝ εχει ενδοκρινεις αδενες!

οι εννοιες καλο-κακο, τελειο-ατελες, κτλ, εχουν σημασια μονο για εμας που τις εφευραμε.

quote:

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΜΟΥ,ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΟΝΟΜΑ , ΕΤΣΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΘΕΟ, ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑΧ , ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΧΒΕ ΚΤΛ.

και αλλοι Κουδα!

ειναι αναγκη για τον ανθρωπο το να φερνει στα ανθρωπινα μετρα το Θειον για να μπορεσει να το κατανοησει.

ωστοσο το ζητουμενο στην εσωτερικη μας πορεια ειναι να κατορθωσουμε να "δουμε" το Θειον χωρις ανθρωπινες μορφοποιησεις.

quote:

ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΉΣΥΧΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ!

οταν θα νιωσεις οτι το ποτηρι και εσυ εισαστε Ενα, θα χαρω πολυ για σενα αδελφε μου!

.

31/08/2005, 13:48:44

quote:

Το φυτό για να είναι φυτό και το πρόβατο για να είναι πρόβατο.

συμφωνω - τους αρκει να Ειναι αυτο που ειναι!

δεν ενδιαφερει το προβατο η τελειοτητα η δικη του ή του φυτου, ουτε και το φυτο ενδιαφερεται.

και δεν τα ενδιαφερει αν εμεις τα θεωρησουμε τελεια ή ατελη.

αυτο ειναι Φυση!

υπαρχεις γιατι υπαρχεις - ζεις για να ζεις.

.

31/08/2005, 13:55:40
quote:

τοτε θα ειμαστε επιτελους συνειδητοποιημενες "χωροχρονικες διαδικασιες" εναρμονισμενες με το Θειον στην εξελιξη τους!

.

31/08/2005, 14:28:51
Δημήτρης
quote:
Μήπως την τελειότητα τη διαμορφώνει και την ανακαλύπτει ξεχωριστά ο καθένας μας καθημερινά;

nst

quote:
1]δεν μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα και τις παρορμήσεις του,

2]εκτός απο τα παραπάνω μπορεί και

να σκοτώσει
να μισήσει
να κατηγορήσει
να γινει ματαιόδοξος κλπ...

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ;
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΣΗΣΕΙ.

spirit

quote:
ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΘΕΟΥ,

ΓΙΑΤΙ;
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;
ΣΤΟΝ ΘΕΟ Ή ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΤΙΜΩΡΙΑ,ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ,ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ,ΑΓΑΠΗ,ΘΕΡΑΠΕΙΑ,ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΑ ΑΤΟΜΑ,ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ,ΠΝΕΥΜΑ,ΠΟΛΕΜΟΣ,ΘΑΥΜΑΤΑ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ...ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ

quote:

Οχι?

Εξεταστε γιατι, και βρετε τι φταιει. Ο Ναι, αυτο ειναι δυνατο απο ολλους...

alfa-omega
quote:

ΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ;

jonniebegood

quote:
τελειον κατα την ετυμολογικη αναλυση ειναι αυτο που δεν επιδεχεται περαιτερω βελτιωσεις.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

quote:
ειναι αναγκη για τον ανθρωπο το να φερνει στα ανθρωπινα μετρα το Θειον για να μπορεσει να το κατανοησει.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ;

..