- ταξίδι στο χρόνο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια.
Θα σας παρακαλέσω να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες κι όχι με λατινικούς (greeklish) έτσι ώστε τα μηνύματα σας να είναι ευανάγνωστα από όλους.

In anticipation of my resurrection...
Δεν πειράζει, λάθη κάνουμε όλοι μαι μέσα από αυτά πάντα μπορούμε να μάθουμε.
Δυστυχώς, δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με το θέμα.

quote:
γειά σε όλους! έχουν περάσει κάποια χρονάκια όπως βλέπω αλλά μήπως είστε ακόμα εδώ?
Εξαρτάται!
Ποιός μας ζητάει; ![]()
quote:
βγάλατε καμιά άκρη με το γρίφο?
Τσου!
Καλώς ήλθες κοντά μας και καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου, αγαπητέ. ![]()
Θα ήθελες να μας πεις την γνώμη σου;

Σου εύχομαι καλή συνέχεια.
Θα σε παρακαλούσα μόνο να χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες στα μηνύματα σου κι όχι λατινικούς (greeklish) ώστε τα μηνύματα σου να είναι πιο ευανάγνωστα.

“…Η ζωή μου ξεκίνησε το 2004…”, “… Η πρώτη μου συνειδητή ανάμνηση ήταν περίπου στην ηλικία των 3 ετών. Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, απλά οι ακαθόριστες, σχεδόν ονειρικές εικόνες που σηματοδοτούν την πρώτη ανάμνηση του κάθε ανθρώπου. Θυμάμαι ακόμα, αμυδρά, τις τραγικές εικόνες από …”
Αποσπάσματα από την επιστολή. Το 2007 ήταν η πρώτη του συνειδητή ανάμνηση… Λέτε να είναι τυχαίο που όλοι μας ζήσαμε τραγικές στιγμές το καλοκαίρι που μας πέρασε;
σπαω το κεφαλι μου για να θυμηθω που το ειχα δει..σε ταινια ή σε περιοδικο/βιβλιο το ειχα διαβασει ενα παρομοιο περιστατικο..
κ φυσικα εκτος ελλαδας..
παντως ειναι μια ΚΑΚΗ αντιγραφη της περιπτωσης του John titor..
quote:
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ..σπαω το κεφαλι μου για να θυμηθω που το ειχα δει..σε ταινια ή σε περιοδικο/βιβλιο το ειχα διαβασει ενα παρομοιο περιστατικο..
κ φυσικα εκτος ελλαδας..
παντως ειναι μια ΚΑΚΗ αντιγραφη της περιπτωσης του John titor..
http://magicrobot.blogspot.com
Συμφωνώ αλλά ασ μη το δούμε έτσι, θεωρητικά να το δούμε σαν πραγματικότητα. Ο συγγραφέας κατά την άποψη μου προφητεύει (η ψευδοπροφητεύει αυτό θα τό δούμε). Τό σίγουρο είναι ότι αυτός κινείται στόν δικό του χρόνο και έμεις στό δικό μας.
Αρα είναι 4 ετών και στην δική μας χρονιά(2008) και στην δική του(2000). Δεν είναι εφικτό να πηγαινοέρχεται παρά μόνο νοερά.
Οσο για το γρίφο....δεν είναι γρίφος... είναι ευσεβείς πόθοι, δικαιολογημένες αναμνήσεις, ενός υπερήφανου Ελληνα που θέλει να ανέβει, και θυμάται τις παλιές δόξες. Γιαυτό και γεννήθηκε το 2004, μάλλον δεν γεννήθηκε τότε... τότε ξεκίνησε η ζωή του, εννοεί το καμάρι, που κάναμε τους αγώνες.
«Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»
H ερμηνεία μου :
Ψάξε να βρείς την Ελλάδα (το "πλάκα" κάπως υποτιμητικό), εκτός και θέλει να δηλώσει την "πεθαμένη" αρχαία Ελλάδα. Ξεχνά ότι γεννιέται απο τις στάχτες.
Στην Κωνσταντινούπολη κοντά στα ένδοξα στενά του Ελλήσποντου.
Μήπως πρόκειται, για μεγαλοιδεάτη "γρίφο" .
Δέν έχω κάπου να διαφωνήσω, αλλά δεν χρειαζόταν και τόσο συνωμοτικό στύλ να μας πεί ότι έχουμε όλοι οι Έλληνες κάπου στην καρδιά μας, την βασιλεύουσα.
Θέλω να προσθέσω όμως ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο τό Βυζάντιο, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, κυρίως σε πνευματικό επίπεδο.
Και οι Έλληνες γυρεύουν να τους λένε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη
http://gpapadothomakos.googlepages.com/home2
Edited by - papadothomakos on 11/06/2008 10:59:26
Ποιά είναι η μαγική λέξη?? Λιαντίνης
Τώρα γιατί το λέω αυτό? Το πρώτο που με ερέθησε ήταν οι μετρήσεις με βάσει τις Ολυμπιάδες.
Το δέυτερο, το γράμμα, έτσι οπως συνήθιζε να επικοινωνεί.
Και το τρίτο, το γενικό πλάισιο του πνεύματος Λιαντίνη σε σχέση με το χρόνο, και το θάνατο.
Δεν νομίζετε ότι υπάρχει ταίριασμα??
«Ψάξε να βρείς την πλάκα που δεν έχει αρχή, στο φρούριο κοντά στα στενά με τις δάφνες του Απόλλωνα.»
ΛΕΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΛΑΚΑ!!!! [Π]ΛΑΚΑ,ΙΣΩΣ ΕΝΟΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΓΟΥΡΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΑΦΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!Η ΤΡΟΙΑ!!!!ΕΚΕΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΦΡΟΥΡΙΟ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΡΩΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΕΒΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!ΑΡΑ ΙΣΩΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΟΥΡΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ Ι ΟΤΙΔΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΙΝ ΤΗΝ ΓΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ!
~Κοστας
!!! Ewsforos !!!
λάκα είναι υλικό για το τελείωμα ή διακόσμηση επίπλων.
Εισουν καλο ρομποτ σημερα ;
Ο Απόλλωνας διασχίζοντας τα στενά των Τεμπών, σταμάτησε και μάζεψε δάφνες!
Δεν ξέρω πόσα φρούρια υπάρχουν εκεί κοντά στον Όλυμπο και στον Κίσσαβο, αλλά ένα διασώζεται σίγουρα στις μέρες μας, και είναι το κάστρο του Πλαταμώνα και το οποίο, αν θυμάμαι καλά, χτίστηκε με σκοπό να φυλακίσει μια πριγκήπισσα...
Καλή συνέχεια...![]()
!!! Ewsforos !!!
Μολις χθες διαβασα το σχετικο κειμενο κ μου εκανε τρομερη εντυπωση.Οχι μονο ως ιστορια(που δεν γνωριζουμε αν ειναι πραγματικη)αλλα κ ως αποψη σχετικα με το χρονο κ πως κινουμαστε σ'αυτον.Πιστευω πως αυτος ειναι ο πραγματικος γριφος τελικα...
Οπως κ να'χει ομως διαβασα τις αποψεις σας κ τις βρισκω πολυ ενδιαφερουσες!!!Εχω αλλη αποψη βεβαια για καποιες λεπτομερειες οπως δηλαδη το οτι παιρνουμε σαν δεδομενο οτι το κειμενο γραφτηκε το 1965.Τοτε απλα εκδοθηκε το βιβλιο.
Διαβαζοντας το γριφο αποφασισα να ξεκινησω τη λυση απο το τελος(αν κ θεωρω πως απαντηση του γριφου ειναι μονο ενα κομματι του παζλ.Θεωροντας λοιπον οτι τα στοιχεια του κειμενου ειναι επαρκη...καταληγω στα εξης:
1)Στα Τεμπη βρισκετε η πρωτη ελληνικη αμφικτυονια με εδρα το ναο του Απολλωνα του Λυκοστομιου(1ο Λυκοστομιο η εισοδος των Τεμπων ανατολικα κ το 2ο η εξοδος δυτικα).
2)Στη κοιλαδα των Τεμπων βρισκετε το θρυλικο μεσαιωνικο φρουριο το Καστρο της Ωριας.
3)Στην ανατολικη εξοδο της κοιλαδας,στη θεση Βουρλαμι,βρισκοταν ο ναος του Απολλωνα.
4)Μονοπατι οδηγουσε απο την εισοδο του τεμενους του Απολλωνα,μεχρι τον βωμο των Χιων κ τον επιβλητικο ναο.Το στενο αυτο ητανε γεματο δαφνες κ αφου τις μαζευε τις πηγαινε εκει κ μετα στον τελικο προορισμο τους.
5)Οι δαφνες προοριζοταν για τη στεψη των ολυμπιονικων κ πιστευω εχει αμεση σχεση με την αναφορα του συγγραφεα στους Ολυμπιακους του 2004!!!!!(γιατι δεν αναφερθηκε σε καποιο αλλο γεγονος?????Επισης συμπιπτει κ η ημερομηνια γεννησης με Ολυμπιακους...)
6)Καθε 4 χρονια γινοτανε οι Δελφικοι αγωνες(4 χρονια διηρκησε η φυσιολογικη πορεια στο χρονο του συγγραφεα η η φυσιολογικη ζωη αν θελετε!!!)
7)Καθε 8 χρονια στελνονταν στα τεμπη η Δελφικη θεωρια,για να παρει τις δαφνες κ περνοντας την Ιερα οδο να τις παει στους Δελφους(8 χρονια εκανε ο συγγραφεας για να καταληξει κ παλι στην ημερομηνια γεννησης του!!!)
8)Σε πολυ μικρη αποσταση απο το φρουριο,διακρινετε μια επιγραφη του Κασιου Λογγινου(πληροφοριες γι'αυτον περα απο το ονομα του δεν γνωριζω κ ουτε μπορεσα να βρω...η μαλλον βρηκα ανθρωπο με αυτο το ονοματεπωνυμο αλλα δεν εχει καμια σχεση..ετσι νομιζω!?!?!?)
Πιστευω πως ολα αυτα συνδεονται μεταξυ τους κ με την αναφορα που κανει ο συγγραφεας...Επισης θεωρω πως οι βοηθεια για τη λυση βρισκετε παντου μεσα στο κειμενο αλλα ετυχε ο μυστηριος αυτος τυπος να ειναι πολυ εξυπνος κ την εχει καλυψει αρκετα...αλλα ποτε τοσο...οσο...ε;;;
Περιμενω απαντησεις σας με τρελη αγωνια...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με ανεχτηκατε κ ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας κουρασα...
Καλη σας ημερα....