- homo sapiens + επιθετικοτητα - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!
εγω παντος οποτε κανο σεξ μουγκριζω γιατι μηπος στην προηγουμενη ζωη
μου ημουν ταυρος :)
δεν πιστευει κανεις οτι γινομαστε ολλο και ποιο επιθετικοι...
ok συμφωνω...
quote:
Ερωτηση ο ανθρωπος γινετε ολλο και ποιο επιθετικος με το περασμα του χρονου . Τι φταιει τα κοιν.τηλεφ,τηλεωραση,μποτιλιαρισμα,τροφες,η ο φραπες?
Εποχή που να μήν ήταν επιθετικός ο άνθρωπος δένξέρω αυτή τη στιγμή δέν έχω υπόψη μου. Μπορεί και να το ξεχνάω αλλά σίγουρα τα παραπάνω που λές είναι λόγοι ναυξήσουν την επιθετικότητα.
Αλλά κατ'ουσίαν ο Νεάντερταλ και ο Homo Sapiens ελοχεύει μέσα μας και εκδηλώνεται απλώς με λίγο πιο μοντέρνους τρόπους...
Πρώτα ήταν τα μπράτσα, τα ρόπαλα και ο πέλεκυς,
τώρα είναι τα αυτοκίνητα, τα φράγκα, τα δικαστήρια, τα γήπεδα, ο δρόμος, κλπ, κλπ...
Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Συμφωνώ με τον Πυθαγόρα οτι η επιθετικότητα σήμερα ισχύει με μοντερνους τρόπους περισσότερο παρά μαχαίρια γροθιές και ρόπαλα.
Αλλά άν βρούμε την ευκαιρία χρησιμοποιούμε και πανάρχαιους τρόπους δέν τους αποχοριζόμαστε τους έχουμε στο αίμα μας.
Καιμείς οι Έλληνες είμαστε και λίγο οξύθυμοι.
ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ...ΣΗΜΕΡΑ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ...ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΣΕ ΠΡΗΖΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ...ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΣΟΥ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΑΖΕΥΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.
quote:
ΣΕ ΠΡΗΖΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ...ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ...ΓΑΡΓΑΡΑ.
ΣΟΥ ΚΟΡΝΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΧΑΖΕΥΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
Γι'αυτό εγώ είμαι πάντα υπέρ της "ελεγχόμενης και καλά στοχευμένης" επιθετικότητας.
Δεν είναι σωστό να κρατάμε απωθημένα, ούτε να την πληρώνει άλλος αντί για άλλον.
"Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι" πάντα!
Αν σου φταίει το αφεντικό σου δείρε το αφεντικό σου και όχι τη γυναίκα σου.
Αν σου φταίει η γυναίκα σου, δείρε τη γυναίκα σου και όχι το αφεντικό σου ή το γείτονα.
Αλλά οι περισσότεροι σήμερα δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν αυτά τα απλά πράματα....

.
.
.
Είναι στοιχείο του ανθρώπου και όσοι νόμισαν ότι θα την υπερνικούσαν... νικήθηκαν. Από το κίνημα των χίππυς και τους ειρηνιστές μέχρι τις όποιες σχολές γκουρού ανατολικών θρησκειών.
Το ζήτημα, και συμφωνώ, με τους προλαλήσαντες, είναι η σωστή διοχέτευσή της. Στους αληθινούς αντιπάλους και όχι όπου μας παίρνει - δηλ. να είμαστε δουλικοί στον "ανώτερο" και δικτατορίστκοι στον κατώτερο (μη μου πείτε ότι στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο συχνά, γιατί νομίζω ότι σ' αυτό πάμε για ολυμπιακό μετάλλιο!).
Όμως ο Alf παρατήρησε κάτι αληθινό. Αυξάνεται η μη στοχευμένη επιθετικότητα. Νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι μειώνεται ο πραγματικός ελεύθερος ζωτικός χώρος (π.χ. στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά) και ότι πια οι ευκαιρίες για διάφορες υγιείς -και σωματικές- εκτονώνσεις έχουν μειωθεί δραματικά.
Λευτεριά στους εξωγήινους αγωνιστές.
quote:
Το ζήτημα, και συμφωνώ, με τους προλαλήσαντες, είναι η σωστή διοχέτευσή της. Στους αληθινούς αντιπάλους και όχι όπου μας παίρνει - δηλ. να είμαστε δουλικοί στον "ανώτερο" και δικτατορίστκοι στον κατώτερο (μη μου πείτε ότι στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο συχνά, γιατί νομίζω ότι σ' αυτό πάμε για ολυμπιακό μετάλλιο!).
Puriom με αυτά που γράφεις μου θύμισες και την παροιμία που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω, δηλαδή ότι στην Ελλάδα (και όχι μόνο φυσικά) Δεν μπορούμε να δείρουμε το γαϊδούρι και δέρνουμε το ...σαμάρι!
Καλό είναι λοιπόν η επιθετικότητά μας να υπάρχει αλλά να την ελέγχουμε και να στρέφεται εκεί ακριβώς που πρέπει.
Δηλαδή να προηγείται κρίση, λογική και ανάλυση με σωστή απόδοση αιτιών και ευθυνών και μετά να βγαίνουμε "στην επίθεση" κατά παντός υπευθύνου-φταίχτη...
για να μην την πληρώνουν κάποιοι άδικα και δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος άστοχης και άσκοπης επιθετικότητας.

.
.
.
ΝΑΙ ΣΥΜΦΟΝΩ εμεις ειμαστε ομως που φτεμαι γιαυτα πρεπει εμεισ να οδηγαμε και οχι να μασ οδηγουν!!!!!