- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ 64 μχ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Και το λέω αυτό γιατί απορώ με την καταγραφή των μηνυμάτων του μέλους Ψηλός και την ταξινόμηση τους σε κατηγορίες.
Δεν ξέρω αλλά αυτό μου δίνει την αίσθηση οτι παρακολουθείς τις αντιδράσεις του και γενικότερα την συμμετοχή του εδώ και καιρό?
Επειδή δεν θα ήθελα προσωπικά να φανεί σαν "δίκη" όλο αυτό, δεν θα αναφερθώ καθόλου στα συμπεράσματα και στοιχεία που παραθέτεις για το μέλος Ψηλός.
Ούτε η συνείδηση μου ούτε ο ρόλος που έχω αναλάβει απέναντι στο Esoterica.gr θα μου επέτρεπε κάτι τέτοιο και θα συνιστούσα γενικότερα να μη λάβει τέτοια τροπή το θέμα.
Καταρχάς, θα ήθελα να πώ πως η παραπομπή των λεγομένων μου την οποία χρησιμοποίησες ως clickable link με τίτλο παρόμοιοι προβληματισμοί είναι λεγόμενα μου πριν 9 μήνες.
Να υποθέσω οτι κρατούσες κάτι σαν ημερολόγιο για τα λεγόμενα του μέλους αυτού ή ακόμη και δικά μου?
Πραγματικά με εκπλήσσει αυτό...
Σχετικά με τα ερωτήματα σου:
1)
quote:
Πιστεύετε ότι η συμπεριφορά του μέλους "Ψηλός" είναι κατ'αρχήν σύμφωνη με τους όρους εγγραφής;
Όπως είπες κι εσύ, όσες φορές το μέλος αυτό παρεκτράπηκε (όπως και κάθε άλλο μέλος) έγιναν συστάσεις είτε από την Διαχειρίστρια είτε από κάποιον Συντονιστή.
Δε νομίζω οτι υπάρχει κάποιος λόγος για να μη γινόταν κάτι τέτοιο...
2)
quote:
Πιστεύετε ότι μια τέτοια συμπεριφορά προάγει το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων;
Θα ήθελα να σου θέσω κι εγώ ένα ερώτημα, φίλε μου!
Αν υποθέσουμε οτι η συμπεριφορά ενός μέλους παρεκτρέπεται αρκετές φορές από τα θεμιτά πλαίσια, οι ευθύνες πρέπει να επιρριφθούν μόνο σ' αυτόν?
Για την παρεκτροπή ενός διαλόγου γενικότερα ευθύνεται μόνο ένα άτομο?
Η προσωπική μου άποψη είναι πως όχι.
Κι ειδικά στην Κατηγορία .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-. έχουν γίνει πάρα πολλές παρεμβάσεις, ατελείωτες συστάσεις για ψυχραιμία και παρόλα αυτά αρκετές φορές τα αίματα ανάβουν.
Γιατί συμβαίνει αυτό, αγαπητέ?
3)
quote:
Πιστεύετε ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα βρει μιμητές;
Νομίζω οτι η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα έρχεται μέσα από τις 2 προηγούμενες απαντήσεις.
Προσωπικά πιστεύω πως δε μπορούν να αποδοθούν οι ευθύνες σε ένα μέλος ή να μιλήσουμε για μιμητικές τάσεις των υπολοίπων μελών την στιγμή που έχουν γίνει τόσες συγκρούσεις με αρκετά εμπλεκόμενα μέλη.
4)
quote:
Πιστεύετε ότι το μέλος "Ψηλός" είναι φανατικός;
Λυπάμαι αλλά σ' αυτό δεν θα απαντήσω.
Δεν θα μπορούσα ούτε να δικάσω ένα μέλος μ' αυτόν τον τρόπο ούτε να παρασυρθώ σε προσωπικές κρίσεις.
5)
quote:
Πιστεύετε ότι οι φανατικοί πρέπει να διαγράφονται από δω ή το forum τους έχει ανάγκη;
Αυτό είναι μεγάλο θέμα, φίλε μου!
Ένας λογαριασμός διαγράφεται όταν έχει παραβιάσει πολλάκις κάποιους κανονισμούς των forums κι έχει θίξει με πολύ άσχημο τρόπο τόσο τις συζητήσεις όσο και τους συνομιλητές του.
Το να πιστεύει κάποιος φανατικά κάποιες ιδέες είναι δικαίωμα αλλά και προσωπικό του θέμα.
Αν εγώ πχ πιστεύω φανατικά στη μετενσάρκωση θα πρέπει να διαγραφώ για αυτό το γεγονός?
6)
quote:
Πιστεύετε ότι το forum πρέπει να διατηρήσει τη σοβαρότητά του;
Νομίζω πως καθημερινά γίνεται αυτή η προσπάθεια.
Από την αρχή που μπήκα στις συζητήσεις του Esoterica.gr δεν διέκρινα ούτε έλλειψη σοβαρότητας, ούτε εισέπραξα κάποια αδιαφορία για την σοβαρότητα των συζητήσεων.

In anticipation of my resurrection...
απο οσο ξερω οχι αλλα πολλα μελη αν οχι ολα εχουμε κατα καιρους παρεκτραπει
2. Πιστεύετε ότι μια τέτοια συμπεριφορά προάγει το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων;
οχι αλλα δειχνει ποιος ειναι απεναντη σου
3. Πιστεύετε ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα βρει μιμητές;
αναλογα το ποιον του καθενα
4. Πιστεύετε ότι το μέλος "Ψηλός" είναι φανατικός;
αν ρωτας αν προκεται να ακουσει και να δεχτει μετα απο επεξεργασια που θα κανει στον εγκεφαλο του μια γνωμη που θα ειναι αντιθετη απο τα πιστευω του οχι δεν προκεται να την δεχτει
5. Πιστεύετε ότι οι φανατικοί πρέπει να διαγράφονται από δω ή το forum τους έχει ανάγκη;
σε εναν δημοκρατικο χωρο ολοι πρεπει να εχουν προσβαση στο βημα απο εκει και περα ειναι στην κριση του καθε ενα να δεχεται η να απορυπτει αυτα που ακουει μετα απο κριτικη σκεψη
6. Πιστεύετε ότι το forum πρέπει να διατηρήσει τη σοβαρότητά του;
προσπαθει οσο μπορει
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Το μέλος Ψηλός το χρειαζόμαστε όλοι εδώ μέσα.
Όταν προσβάλει τους άλλους με ύβρεις, εκθέτει κυρίως τον εαυτόν του.
Ο δογματισμός του και ο φανατισμός του είναι χαρακτηριστικό των χριστιανών απολογητών.
Μπορείς να έρθεις macedon για λίγο στην θέση του;
Μπορείς με όπλο την Αγία Γραφή και τους εκκλησιαστικούς Πατέρες να αντιμετωπίσεις την επιστήμη και την λογική;
Φαντάσου λοιπόν την αγωνιώδη προσπάθεια του Ψηλού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!
Εμένα μου έχει επιτεθεί με ύβρεις πριν από 9 μήνες.
Ας εκθέτει τον εαυτόν του όσο επιθυμεί!
Βασίλης
Μωρέ μπράβο υπομονή!!!
Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη σε ότι αφορά το θέμα της διαγραφής του Ψηλού μας.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαγραφεί, διότι πρέπει να υπάρχουν όλα τα "είδη" εδώ μέσα, για να μπορεί όποιος διαβάζει τις συζητήσεις να κάνει πιο αντικειμενικές κρίσεις.
Το πολύ-πολύ να γίνει γραφικός, αν και ο όρος αυτός δεν είναι μομφή, και να μην του δίνει κανένας σημασία.
Δεν πιστεύω να περιμένεις απάντηση από τον Ψηλό στην ερώτησή σου Βασίλη...
macedon δεν μας παρέθεσες ένα βασικό στοιχείο στην στατιστική σου έρευνα: ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ!!!
Για να σε βοηθήσω, πρέπει να είναι οι ίδιες περίπου...
quote:Ε, δεν είναι και πολύ διαβαστερός. Τι να τον κάνουμε...
Από τα 573 σχόλια που καταθέτει, στα 152 παραθέτει πηγές από τις οποίες 148 είναι από το Internet και 4 από βιβλία.
Προτιμάει το μπιφτέκι κι ας μην ξέρει τι έχει μέσα (καθοδηγητές, προπαγάνδα), από το φιλετάκι...
Κακό στην υγεία του κάνει!
quote:
Dying_Incubus
Και το λέω αυτό γιατί απορώ με την καταγραφή των μηνυμάτων του μέλους Ψηλός και την ταξινόμηση τους σε κατηγορίες.
Δεν ξέρω αλλά αυτό μου δίνει την αίσθηση οτι παρακολουθείς τις αντιδράσεις του και γενικότερα την συμμετοχή του εδώ και καιρό?
Όχι βέβαια. Απλά μέσω της λειτουργίας "Αναζήτηση" έψαξα όλα τα μηνύματα του εν λόγω μέλους ένα προς ένα. Μια διαδικασία που κράτησε 2 μέρες αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Βλέπεις, είχα τη γενική ιδέα πως το εν λόγω μέλος επιδίδεται στο σπορ των προσωπικών επιθέσεων αλλά δεν είχα συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσο συχνά το κάνει αυτό.
quote:
Dying_Incubus
Να υποθέσω οτι κρατούσες κάτι σαν ημερολόγιο για τα λεγόμενα του μέλους αυτού ή ακόμη και δικά μου?
Σαφώς όχι, βλ. προηγούμενη απάντηση
quote:
Dying_Incubus
Όπως είπες κι εσύ, όσες φορές το μέλος αυτό παρεκτράπηκε (όπως και κάθε άλλο μέλος) έγιναν συστάσεις είτε από την Διαχειρίστρια είτε από κάποιον Συντονιστή.
Δεν είπα αυτό. Είπα ότι ενώ έχει παρεκτραπεί 648 φορές, του έχουν γίνει συστάσεις μόνο 5 ενώ μόνον σε 9 από τα 648 μηνύματα έχει γίνει επέμβαση.
quote:
Dying_Incubus
Το να πιστεύει κάποιος φανατικά κάποιες ιδέες είναι δικαίωμα αλλά και προσωπικό του θέμα.
Αν εγώ πχ πιστεύω φανατικά στη μετενσάρκωση θα πρέπει να διαγραφώ για αυτό το γεγονός?gigenis
αν ρωτας αν προκεται να ακουσει και να δεχτει μετα απο επεξεργασια που θα κανει στον εγκεφαλο του μια γνωμη που θα ειναι αντιθετη απο τα πιστευω του οχι δεν προκεται να την δεχτει
Δε μιλώ για το "φανατισμό" σαν θέρμη υποστήριξης των ιδεών κάποιου ούτε σαν αδυναμία κατανόησης και επεξεργασίας πληροφοριών. Το φαινόμενο που περιγράφετε είναι ο "δογματισμός" (όπως επισημαίνεται και από τον Vasiliscm που διακρίνει τους δύο όρους). Μιλώ για την έννοια που δίνεται από το esoterica στον όρο, όπως έγινε π.χ. για το μέλος "Kriton".
Ο δογματισμός είναι η αδυναμία κατανόησης και επεξεργασίας πληροφοριών, λόγω αμετακίνητης εμμονής σε συγκεκριμένες (και συνήθως αναπόδεικτες) πεποιθήσεις (π.χ. η γη γυρίζει). "Φανατισμός" είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πεποιθήσεις αυτές υποστηρίζονται ή/και επιβάλλονται προς τρίτους (π.χ. κάψιμο του αιρετικού).
quote:
Dying_Incubus
Από την αρχή που μπήκα στις συζητήσεις του Esoterica.gr δεν διέκρινα ούτε έλλειψη σοβαρότητας, ούτε εισέπραξα κάποια αδιαφορία για την σοβαρότητα των συζητήσεων.gigenis
προσπαθει οσο μπορει
Και πάλι δε ρώτησα αυτό. Ρώτησα αν θα πρέπει να διατηρηθεί.
Οι απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις είναι ενδεικτικές για την αντιμετώπιση αυτού ή παρόμοιων φαινομένων.
macedon
quote:
Αίολος
macedon δεν μας παρέθεσες ένα βασικό στοιχείο στην στατιστική σου έρευνα: ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ!!!
Δεν το είχα περιλάβει στις παραμέτρους. Άλλωστε και οι εκφράσεις που συγκέντρωσα ήταν από τα τελευταία 250 μηνύματά του, όχι από όλα. ![]()
macedon
Είναι πολλοί οι Χριστιανοί που τολμούν να αντιπαρατεθούν σε αλλοθρήσκους, άθεους κλπ.;
Θα σας απαντήσω ευθέως: Είναι ελάχιστοι. Οι παπάδες και οι συν αυτοίς, οι θεολόγοι και μερικοί ακόμη. Όλοι οι άλλοι κάνουν μπράφφφ στην πρώτη δυσκολία. Μόλις δουν ότι είσαι διαβασμένος .......μπραφφφφ! κι έφυγαν!
That's why I like Ψηλός. Βρίζει, προσβάλει, φωνάζει, απειλεί αλλά μένει!!
Βασίλης
quote:
"Φανατισμός" είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πεποιθήσεις αυτές υποστηρίζονται ή/και επιβάλλονται προς τρίτους (π.χ. κάψιμο του αιρετικού).
ενταξη για καψιμο δεν τον εχω ικανο τον ψηλο
τον εχω για χτυπηματα στο κεφαλι μεχρι να ερθει η φωτιση στον αιρετικο
quote:
Και πάλι δε ρώτησα αυτό. Ρώτησα αν θα πρέπει να διατηρηθεί.
ειναι αυτονοητο
ποια είναι τα στοιχεία σας που αντικρούουν τις μαρτυρίες περί εμπρησμού της Ρώμης από τον Νέρωνα, που να προέρχονται από ιστορικούς της εποχής του Νέρωνα;;
Δεν μπορεί για ένα τόσο μεγάλο γεγονός οι μόνοι που έγραψαν να ήταν μόνο οι "αντίπαλοι" του φίλου σας Νέρωνα (το φίλο σας είναι γιατί τον θεωρείτε φιλέλληνα);;
Που είναι λοιπόν ένας ιστορικός της εποχής να διαψεύσει τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ "αντιπάλους" του Νέρωνα;;
Θυμίζω πως είστε εσείς που συνεχώς χρησιμοποιείτε το ίδιο επιχείρημα όταν πρόκειται να αμφισβητήσετε την ύπαρξη του Ιησού (έτσι δεν είναι Σβάμπε;;;;;;;;;;).
Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ακολουθήσουμε το δικό σας τρόπο συλλογισμού, τότε πολλά γεγονότα της ιστορίας μας, θα μπορούσαμε να τα θέσουμε υπό αμφισβήτηση!
Βέβαια, δεν θα αναφέρω καν το αγαπητό σε εσάς επιχείρημα "την ιστορία τη γράφουν οι νικητές", γιατί θα δημιουργούσε ταραχή και θα καταντούσε το Εσωτέρικα πεδίο μάχης!
Αφήνω λοιπόν σε εσάς την αποκλειστικότητα χρήσης του επιχειρήματος αυτού, να το προσαρμόζετε όπως σας βολεύει!
Λοιπόν, αγαπητοί μου, έχετε να παρουσιάσετε τίποτα το σοβαρό, πέρα βέβαια από χολιγουντιανής κοπής φίλμ και μυθιστορήματα ευφάνταστων συγγραφέων για να στηρίξετε τους ισχυρισμούς σας;
*****Α και να μην ξεχάσω,
Κάπου διάβασα ότι του Μουσολίνι του άρεσε πολύ το γκρίκ σουβλάκι καιμ, του φίλου του Χίτλερ, του άρεσε επίσης η γκρίκ ρετσίνα!
Βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, άσχετα με το πόσο υπέφερε ο λαός μας από αυτούς τους δύο κυρίους, οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν περίτρανα ότι επρόκειτο περί δύο ΜΕΓΑΛΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ!!!!!
Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε ούτε τον άλλο ΜΕΓΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ, του οποίου το όνομα μου διαφεύγει τώρα, που άνοιξε τη γνωστή σε όλους μας διώρυγα στη χερσόνησο του Άθω!!
Σας υπόσχομαι ότι θα ψάξω να βρω και άλλους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, τα έργα των οποίων θα παραθέσω εδώ μέσα.![]()

ολα αυτα που εχουμε καταθεσει ειναι μαρτυριες απο ιστορικους της εποχης
για τις υπολοιπες αρλουμποσοφιες σου δεν θα απαντησω γιατι καταλαβαινω οτιειναι ενα παραληρημα εφτασε και στους 35 σημερα οποτε σε δικαιολογω