ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Λίλλιαν30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΛίλλιανΜέλος
13/04/2006, 09:49:15
Καλημέρα Ρωρ!

Σκεπτόμουν πως θα μπορούσα να κάνω τα σύμβολα με βιωματική πράξη και ιδού τι συνέβει.

Το Cho, για παράδειγμα που είναι η πρώτη λέξη της πρότασης ChoKuRei, σημαίνει η καμπύλη του σπαθιού. Η καμπύλη του σπαθιού καθαρίζει το μονοπάτι μπροστά έτσι υπάρχει άνοιγμα χώρου που είναι το Κu και στον χώρο που δημιουργείτε από αυτή την πράξη να εισέλθει η δύναμη,η ενέργεια το Rei. Όμως καθώς γράφω κάνω και την κίνηση. Δηλαδή παίρνω το σπαθί και καθαρίζω μπροστά. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι καθώς περπατώ μπροστά, ο χώρος που δημιουργείτε είναι πίσω από μένα. Οπότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις ή να καθαρίσω μπροστά και να κάνω ένα βήμα πίσω ώστε το Ku να είναι πράγματι μπροστά μου ή να περπατάω ανάποδα και να βλέπω τον χώρο που καθαρίζω!
Κατά την κίνηση του σπαθιού όταν αυτή είναι κοφτή υπάρχει ένας ήχος επίσης κοφτός και ακριβής που σίγουρα μόνο ένα σπαθί θα μπορούσε να κάνει. Υπάρχει όμως μια διαφορά το σπαθί είναι σαν δρεπάνι και έχει σχήμα ημικύκλιου γιατί «θερίζει», και όταν θερίζουμε δεν κόβουμε από την ρίζα, στο πνευματικό μονοπάτι. Στο κομμάτι της ασθένειας όμως από την ρίζα! Δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα όμως αν σκεφτείτε πως το κάνετε και εσείς σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι διαφορετικό!

Φωτεινές αγκαλιές

~~ * ~~

galazia_sfairaΜέλος
13/04/2006, 09:56:04
Μέχρις εδω μου εινα κατανοητό,ναι νοιωθω την κινηση των δονησεων ,την εναρμονιση τους με το συμπαν.Πολλες φορες νοιωθω την ενεργεια τωνσκεψεων μου και φυσικά αντιλαμβανομαι τι προκαλουν και στον αποδεκτη....
Κια ειναι συνδιασμος χρωματων και μουσικης.......
Ναι όντως για αρχη ειναι κατανοητο.......
αλλά αντιλαμβανομαι οτι περαν τουτου πρεπει να υπαρχει κατι πιο συγκεκριμενο ,μεσα απο αυτη την έγχρωμη μουσικη δόνηση,ίσως αναλογα με την συχνοτητα του ηχου,την παλετα των χρωματων και την πολικοτητα της σκεψης ..δημιουργειται κατι συγκεκριμενο.
ΑΥτο το συγκεκριμενο με τι μοιαζει...δημιουργειται αναλογα και με τον στοχο?
Αναζητηση γαληνης?
Αναζητηση ίασης?
Αναζητηση καθαρισμου???

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

ΛίλλιανΜέλος
13/04/2006, 10:04:48
Γλυκιά μου G.Sfaira,

Θα σε παρακαλούσα όλες αυτές τις σκέψεις σου, που θα προκύψουν σήμερα, να τις εκτυπώσεις και να τις κρατήσεις. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσουν!

Δεν ξέρω αν υπάρχουν συγκεκριμένα. Εχω όμως μια ιδέα και λέω να στην πω! Αν πάρεις ένα λευκό χαρτί και πάνω σε αυτό εκφράσης την σκέψη που είτε έχεις στο μυαλό σου, είτε είναι κάποι συναίσθημα, είτε κάτι ενοχλητικό, θα προκύψουν γραμμές ή άλλα σχήματα. Οτι προκύψει και δεν είναι λέξη, θα είναι η "γραμμική" έκφραση της σκέψης σου εκείνη την στιγμή. Απο μια τελεία εξάλλου όλα ξεκινούν. Η κατεύθυνση, η ροπή της γραμμής, η ένταση της γραμμής, ο χρωματισμός αλλά και ο ήχος που θα βγεί απο σένα θα σε οδηγήσει σε μια ανακάλυψη!
Ασε την ενήλικη ζωή σου για λίγο και μπες στην παιδική!

Σε φιλώ

~~ * ~~

galazia_sfairaΜέλος
13/04/2006, 10:15:39
..............
ξεκινωντας απο ενα σημειο και πηγαινοντας αποσταση μπροστα κάνω μια σστροφη 180 μοιρων και παω λιγο πισω,οχι γωνία στρογγλυλη παρασταση...οχι γαι πολυ και άντε παλι μπροστα και μπροστα και παλι η ίδια στροφουλα αλλ΄απαντα με ταση μπροστα............και ίσως ένα πισωγυρισμα μεγαλυτερο αλλάμονιμη πορεια της ευθειας μπροστα....απαλη κινηση..

μια τελιτσα στο μεσον το κεντρο του λουλουδιου,σχηματισεται ενα πεταλο που ανοιγει στο εξωτερικο μερος και συγκλινει στο κεντρο,πολλα τετοια πεταλα μαζι κανουν ενα λουλουδι ,γραμμες σχεδον διαφανε αχνες σαν να το λουλουδι να εκπεμπει την υπαρξη του παρα να την τονιζει....

Θα τα σκαναρω αν τα καταφερω ...
Παω βολτα........
αγκαλιες!

galazia_sfairaΜέλος
13/04/2006, 10:16:18
..............
ξεκινωντας απο ενα σημειο και πηγαινοντας αποσταση μπροστα κάνω μια σστροφη 180 μοιρων και παω λιγο πισω,οχι γωνία στρογγλυλη παρασταση...οχι γαι πολυ και άντε παλι μπροστα και μπροστα και παλι η ίδια στροφουλα αλλ΄απαντα με ταση μπροστα............και ίσως ένα πισωγυρισμα μεγαλυτερο αλλάμονιμη πορεια της ευθειας μπροστα....απαλη κινηση..

μια τελιτσα στο μεσον το κεντρο του λουλουδιου,σχηματισεται ενα πεταλο που ανοιγει στο εξωτερικο μερος και συγκλινει στο κεντρο,πολλα τετοια πεταλα μαζι κανουν ενα λουλουδι ,γραμμες σχεδον διαφανε αχνες σαν να το λουλουδι να εκπεμπει την υπαρξη του παρα να την τονιζει....

Θα τα σκαναρω αν τα καταφερω ...
Παω βολτα........
αγκαλιες!

ΛίλλιανΜέλος
13/04/2006, 10:19:29

G.S

Ελπίζω να μας φέρεις και μας απο ένα ηλιοτρόπιο!

καλές βόλτες..........δημόσιε υπάλληλε!

~~ * ~~

ΛίλλιανΜέλος
13/04/2006, 14:47:22

Kαλό απόγευμα!

~~ * ~~

ΛίλλιανΜέλος
14/04/2006, 09:03:54
Καλή σας ημέρα!

~~ * ~~

galazia_sfairaΜέλος
14/04/2006, 09:06:48
Βοηθειστε βρε παιδια,τοσα ηλιοτροπια με εχουν κρυψει..που να σας τα βαλω ,ολα για σας ειναι...για να μην μου παραπονιεστε!!!
Την καλημερα μου με γλύκα!

ΛίλλιανΜέλος
14/04/2006, 09:20:37

Καλά αν είναι να μην σε βλέπω, στείλε μου ένα!

Aπέραντη ησυχία επικρατεί....στο forum μας

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
14/04/2006, 10:19:57
Καλημέρα σε όλους.

Η ηρεμία είναι "θείο δώρο", αλλά εδώ χρειαζόμαστε "γαλήνια επικοινωνία"

Θα κάνω λοιπόν μια ερώτηση, γιατί μου προέκυψε εχτές.

Το Ρέικι είναι θεραπευτική ενέργεια?
Θεραπεύει τις ασθένειες, και τι γίνεται όταν δεν τις θεραπεύει.

Εγώ απάντησα, αλλά θα ήθελα και τις δικές σας γνώμες.

Οι περισσότεροι "δάσκαλοι" μιλάνε για συμπαντική ενέργεια που θεραπεύει. Μου φέρανε ένα περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας, που είχαν πάρει συνέντευξη από μια ¨"δασκάλα" του Ρέικι, που τους είπε ότι "Το Ρέικι θεραπεύει τον βήχα!!!"

Σας στέλνω άφθονη "θεραπευτική" αγάπη

ΡωρΜέλος
14/04/2006, 10:23:24

...και ξέχασα

Γαλάζια σφαιρούλα μου, πήρα πριν λίγο το ηλιοτρόπιο που μου έστειλες...
σ' ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. ΄Εχει γυρίσει προς εμένα και μου στέλνει φωωωωωωως. Τέλεια!!!

SM-GIOTAΜέλος
14/04/2006, 11:02:16
Μιά καλημέρα με βροχούλα.
Πολύ δουλειά χτες και σήμερα. Αν προλάβω αργότερα θα τα πούμε.
Φιλιά
ΡωρΜέλος
14/04/2006, 11:18:42

Λίλλιαν,
Τελικά παρατηρώ, ότι δεν συμβαίνει μόνο σ' εμένα!!!

SM-Giota κουράγιο, περάω μια από τα ίδια...

η βροχούλα φέρνει μυρωδιές πασχαλινές...

Φιλιάαααααα πολλά

ΛίλλιανΜέλος
14/04/2006, 11:20:39
Ρωρ καλημέρα και πάλι,

Ωραία ερώτηση. Θα απαντήσω με μια άλλη ερώτηση που ίσως είναι η αρχή όλων.
Γιατί μαθαίνει κάποιος Ρέικι?

Φωτεινές Αγκαλιές

~~ * ~~

ΛίλλιανΜέλος
14/04/2006, 12:10:38

Aς απαντήσω στην ερώτησή μου και στην ερώτηση της Ρωρ μιας και βρήκα ένα παραθυράκι χρόνου ανοικτό

Εμαθα Ρεικι για να βοηθήσω τον εαυτό μου να μεταφράσει όσα δεν μπορούσε να καταλάβει και όταν δεν καταλαβαίνουμε αρρωσταίνουμε. Με αυτή την έννοια ναι και ο βήχας θεραπεύεται.

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
14/04/2006, 12:25:18

Απάντησα κι εγώ, αφού αναρρωτήθηκα γιατί θέλω να γίνω Ρέικι...

Η δυσαρμονία θεραπεύεται με το Ρέικι
Δυσαρμονία στην ισορροπία σώμα-ψυχή-πνεύμα, φέρνει ανισορροπία στον οργανισμό. Το Ρέϊκι φέρνει ισορροπία σ' αυτήν την σχέση και έτσι πριν προλάβει να εκδηλωθεί η ασθένεια την "παλεύεις"
Η ασθένεια όταν προκύψει, που σημαίνει βλάβη σε κάποιο όργανο, μπορεί να μην θεραπευτεί. Εκεί χρειάζεται ο γιατρός...και η γνώση ότι εμείς αποφασίσαμε για την αρρώστεια μας...και το Ρέϊκι για να ενισχύσει την πίστη μας!
Με την ενέργεια Ρέικι "ξυπνάμε" την φυσική λειτουργία του οργανισμού μας για αυτο-θεραπεία. Για να παλέψουμε με "τις θανατηφόρες" σκέψεις μας και τα "δηλητηριώδη" συναισθήματά μας.
Και τέλος...για να ανοίξουμε την πόρτα...στο πνεύμα μας!!!

ΛίλλιανΜέλος
14/04/2006, 12:35:17
Ορθόν!

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
14/04/2006, 12:36:59
Λίλλιαν,
σχόλίασα το "θεραπεύει το βήχα", γιατί για μένα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Για να μιλήσεις για Ρέικι πρέπει να προετοιμάσεις τον άλλον να δεχθεί την ολότητα. Το "θεραπεύει το βήχα" μου φαίνεται πολύ εμπορικό και για μένα μειώνει την θεϊκότητα του Ρέικι.
Ναι θεραπεύει τον βήχα, το έχω κάνει κι εγώ, αλλά κάτι δεν πρέπει να εξηγήσουμε παραπέρα? Πολλοί "δάσκαλοι" αναφέρονται στην απλότητα του Ρέικι και το απομοιώνουν, φροντίζοντας να τονίζουν πόσο ευεργετικό είναι για το σώμα. Αν όμως δεν "θεραπεύσουμε" και τα υπόλοιπα, μόλις σταματήσουν οι συνεδρίες θα επανέλθουμε στην αρχική μας κατάσταση. Αυτό δεν το εξηγούν όμως...ίσως γιατί δεν τους συμφέρει.
Εκεί είναι η δική μου ένσταση!! Αν ο άλλος δεν γνωρίζει πως λειτουργεί θα κάνει συνεχόμενες συνεδρίες, θα αισθάνεται ευεξία και δύναμη μετά, αλλά με τις ενοχές, τους ανταγωνισμούς, την κακία, την θλίψη κλπ. τι γίνεται???
nkΜέλος
15/04/2006, 13:03:27
Καλημέρα σε όλους!
"Σέρφαρα" και μπήκα γιατί με ενδιαφέρει το θέμα.
θα ήθελα να γράψω και τις δικές μου παρατηρήσεις για το Ρέικι πάνω σε αυτά που αναφέρει ο/η φίλος/η Ρωρ.
Λόγω του έντονου "καθαρισμού" και "φόρτισης" που χαρίζει το Ρέικι σε διάφορα επίπεδα,παράλληλα με τις συνεδρίες, εμφανίζονται συναισθηματικές "μνήμες" και υλικό που χρειάζεται επεξεργασία.Καταστάσεις και γεγονότα που προκαλούνται(ή συνεχίζονται) προκαλούν οργή,θλίψη κλπ. Για μένα προσωπικά η λύση που έχω ακούσει και λέει "κάνε Ρέικι" είναι στην καλύτερη ανώριμη και στη χειρότερη μπορεί να καταλήξει επικύνδυνη.
Το Ρέικι μπορεί να σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να δεις τέτοιου είδους συναισθήματα σε διαπροσωπικές π.χ σχέσεις αλλά δεν σου τα λύνει.Η ρίζα τους είναι γραμμένη και βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο και χρειάζεται να δώσουμε "μάχες" για να κλείσουμε διάφορους τέτοιους κύκλους στη ζωή μας και να ανοίξουμε το εύρος της αντίληψης και της αυτογνωσίας μας.Η ψυχοθεραπεία είναι πιο αποτελεσματική εδώ σε κάποιον ο οποίος δεν έχει την ικανότητα να επεξεργαστεί τέτοια συναισθήματα που αφορούν τα κατώτερα τσάκρα,όπως και η ιατρική (συμβατική ή εναλλακτική ό,τι πιστεύει ο καθένας) σε θέματα του σώματος.Η φιλοσοφία,ο διαλογισμός στο πνεύμα και τις πεποιθήσεις του νου.
Εχω ακούσει και από ομοιοπαθητικούς και από άτομα που κάνουν Ρέικι,Τζορέι κλπ περί απεγγραφής! Το βρίσκω εξωφρενικό και παράλογο.Το βίωμα του καθενός όπως και οι μνήμες που απορρέουν δεν αλλάζουν με κάτι απ'έξω του αλλά με την ιδία συμμετοχή του ατόμου στη ζωή του.Ρέικι ή χάπι απεγγράφουν θυμό όταν πρακτικά βρισκόμαστε μπροστά από επανάληψη γεγονότων που τροφοδοτούν τέτοια συναισθήματα?
Πιστεύω πως η Ουσία των πάντων είναι η ενέργεια και η μετάδοσή της είναι κάτι πανέμορφο.Μπορεί να διαφοροποιείται όταν γινόμαστε κανάλια μέσω Ρέικι,όταν δεχόμαστε τις δονήσεις μέσω ενός χαπιού ή όταν κάνουμε έρωτα αλλά μία είναι η ενέργεια η οποία χρειάζεται όλες τις συχνότητες,από την ύλη ως το πνεύμα.Μπορεί του Ρέικι να γίνεται η λεπτοφυέστερη και να καθαρίζει τις κατώτερες αλλά δεν είναι υπεύθυνη για να τις θέσει όλες σε αρμονική λειτουργία.
Αυτά προς το παρόν
Καλημέρα και πάλι...
Νίκος