ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΚΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΤΛ.. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΣΚΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΤΛ.. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

μερλιν48 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
μερλινΝέο Μέλος
18/09/2003, 04:57:08
θα ηθελα να μαθω αν γνωριζει καποιος την πιθανοτητα να σε ενοχλησουν τα φαντασματα η οι σκιες κτλ μεοποιον δηποτε τροπο αν δεν τα ενοχλησεις εσυ πρωτα....

wiccaΜέλος
18/09/2003, 11:17:02
ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΦΙΛΕ/ΦΙΛΗ ΜΕΡΛΙΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ:
http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=2092

http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=566

Πέθανε μια άλλη μέρα
μερλινΝέο Μέλος
20/09/2003, 05:49:28
ευχαριστω φιλε wicca

stella_206Νέο Μέλος
24/09/2003, 01:22:05

Αγαπητη Μερλιν...
Εξαρταται απο τι εννοεις "να τα ενοχλησεις"...
Κατ'αρχην, δεν ειναι απαραιτητο να κανεις επικληση σε καποιο πνευμα για να αποφασισει να σε "τιμησει" με την παρουσια του... Κοινως, μπορει καλλιστα να ερθει απο μονο του.
Δευτερον, απ'οσο ξερω, συνηθως εχουν καποιο λογο που ερχονται. Ειτε για να σου κανουν κακο, ειτε για να σε τρομαξουν κλπ κλπ.
Τριτον, μπορει αθελα σου να τα ενοχλησεις, η να κανεις κατι που να τα θυμωσει και γι'αυτο να ερθουν. Για παραδειγμα, η γιαγια μου συνηθιζε να διαβαζει την Καινη Διαθηκη. Καποιες φορες ενω διαβαζε τις προσευχες κλπ ερχοταν ενα κακο πνευμα και προσπαθουσε να την αποτρεψει απο αυτο με τη βια (Δε θα επεκταθω περισσοτερο σε αυτο για να μην σε τρομαξω).
Φυσικα, αυτο δεν το λεω για να αποτρεψω εσενα η τον καθενα να διαβαζει τη Βιβλο η αλλα ιερα κειμενα της θρησκειας του. Απλα σου το φερνω ως παραδειγμα και μονο.
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο...

μερλινΝέο Μέλος
24/09/2003, 22:09:25
ΦΙΛΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ Η ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΕΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗ? Η ΕΠΕΙΔΗ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΞΟΡΚΙ ΙΣΩΣ? ΚΤΛ...{ΑΡΑ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΣ}

Η ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ??

stella_206Νέο Μέλος
24/09/2003, 23:23:17
Αγαπητη Μερλιν...
Δεν ειναι αναγκη να ερθουν επειδη εσυ τα καλεις...ισως να ερθουν και απο μονα τους. Και δεν ξερω αν τα ενοχλει να ασχολουμαστε μαζι τους η οχι. Και με το να ασχολουμαστε εννοω να ψαχνουμε, να ρωταμε και να μιλαμε για αυτα.
Εχει τυχει με φιλες μου απλα να μιλαμε για πνευματα καποια βραδια και να εμφανιστει καποιο. Και ποτε δεν ηταν κατι καλο! Οπως εχει τυχει να ψαχνουμε διαφορα περι φαντασματων στο ιντερνετ και να γινονται διαφορα. Ποτε παντως δεν εχει τυχει σε μενα η τις φιλες μου να μας πειραξουν σωματικα.
Τωρα, δεν μπορω να δωσω και εγγυησεις γι'αυτα που σου λεω γιατι τα λεω απο προσωπικη πειρα και απο πειρα φιλων.
Δεν ξερω αν στο ασχετο θα ερθει καποιο να σε ενοχλησει. Αλλωστε, δε μπορει να ξερουμε τι εκλαμβανουν αυτα ως "ενοχληση".
Παντως, μπορει να ερθουν και για καλο. Και αυτο μου εχει τυχει.
Τι να πω? Θελει προσοχη...
Αν φοβασαι, παντως, τοσο, καλο θα ηταν να εχεις καποιο φυλαχτο μαζι σου, ενα σταυρουδακι, κατι τελος παντων...
Καλο σου βραδυ...
Αν θελεις οτιδηποτε αλλο ρωτα, μη διστασεις...
Φιλια, Στελλα...

25/09/2003, 10:02:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΕΡΛΙΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΧΘΕΙ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΣ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.

http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=566

http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=2171

http://www.esoterica.gr/FORUMS/topic.asp?TOPIC_ID=455

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2145

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=963

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

thothΙδρυτικό Μέλος
25/09/2003, 10:33:00
Γεια σας.

Μέρλιν ο AvatarGr έχει δίκιο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία διασπαρμένα και θα ήταν καλό να μην ανοίγουμε νέα topics μπερδεύοντας τους επισκέπτες μας.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

μερλινΝέο Μέλος
25/09/2003, 20:38:10
SORRY ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΑ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΘΑ ΤΟ ΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ...

Astral_Μέλος
26/09/2003, 11:43:36
Ποιοί να έρθουν, οι σκιές; Τα φαντάσματα; ΄
Λίγο περίεργο, είναι κανείς απο εδώ σε όποιον έχουν έρθει;
Σε κανέναν; Χμμμ.......

26/09/2003, 13:59:36
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Astral ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ..

ΣΤΑ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Astral_Μέλος
26/09/2003, 14:49:18
AVATARGR αυτός ήταν και ακρυβός ο λόγος που απάντησα...
Ελπίζω να κατάλαβες τον σκοπό μου!!!

μερλινΝέο Μέλος
27/09/2003, 01:37:38
ΦΙΛΕ ASTRAL

ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ???

ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΠΟ...

Astral_Μέλος
27/09/2003, 09:57:58
Δεν είναι τίποτα το σοβαρό
Απλός τόσα πολλά Θέματα για φαντάσματα,,, απορώ πως δεν τα είδες.

Απο την άλλη τα φαντάσματα και η σκιές πρέπει να έχουν βαρεθεί τόσο πολύ την διαστασή μας που δικαιολογημένα δεν έρχονται... Να πω την αλήθεια και εγώ αν είμουνα φάντασμα, θα πρωτημούσα να είμαι κάπου μακριά απο εδώ...

μερλινΝέο Μέλος
27/09/2003, 14:48:08
και εγω απορω πως δεν ειδες την απαντηση στο οτι δεν ηξερα το πως να ψαξω.....

Astral_Μέλος
01/10/2003, 18:07:45
Ναι πραγματικά... Είπα εξυπνάδα, ε;

Να με συγχορέσετε παρακαλώ, κάνω και κάτι τέτοια που και που!!!

μερλινΝέο Μέλος
01/10/2003, 20:56:44
sigxoremenos...

LocoΜέλος
24/09/2004, 09:29:48
Χαιρετώ το Esoterica

Καταρχήν ως σχετικά νέο μέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημιουργούς και συντονιστές του πραγματικά εξαιρετικού αυτού δικτυακού χώρου , που ονομάζεται Esoterica.
Είναι μια πηγή σοφίας που μας δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε, να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να δημιουργήσουμε. Όλα σχεδόν τα μέλη είναι αξιόλογα και με αρκετές γνώσεις. Ακόμα κι αυτοί με τους οποίους δεν συμφώνησα σε κάποια θέματα είχαν αρκετά σημαντικα πράγματα να πούν.

Ας αρχίσουμε όμως. Το θέμα του Topic θα είναι κάπως παράξενο γι΄ αυτό προκαταβολικά θα απευθυνθώ στους συντονιστές για να τους πω να μην διστάσουν να το κλείσουν ή να το μεταφέρουν αν το περιεχόμενο τους φανεί βλακώδες ή πιστεύουν πως δεν αρμόζει εδω.

Εδώ και καιρό είχα την ιδέα να ανοίξω ενα Topic για τα παιχνίδια του μυαλού και για τρελές συνηρμικές σκέψεις που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Ο συνηρμός είναι μια διαδικασία που πάντα με εντυπωσίαζε. Είναι πιστέυω κάτι σαν το Google. Μια τεράστια μηχανή αναζήτησης για ένα πολύπλοκο, μυστήριο και μεγαλοφυές δημιούργημα, τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Όταν λοιπόν πληκτρολογήσουμε μια λέξη κλειδί σ΄αυτή τη μηχανή μας φέρνει στην επιφάνεια και ξεσκονίζει θαμένες λέξεις ή εκφράσεις, μυρωδιές, εικόνες ήχους. Θα ήθελα να συζητήσουμε και να αναλύσουμε πως λειτουργεί ολος αυτός ο μηχανισμός. Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας; Προσωπικά πιστεύω πως ο συνηρμός είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για το πως κατανοούμε τα πράγματα. Αυτό γιατί σχετίζεται με το πως ανακαλούμε εμπειρίες και γνώσεις (άρα μνήμες) σε ενα εξωτερικό ερέθισμα. Περιμένω τις απόψεις σας.

Θα ήθελα επίσης να συζητήσουμε για κάποιες παράξενες σκέψεις που μας ωθεί να κάνουμε το μυαλό μας, πάνω σε υπαρξιακά ερωτήματα του τύπου: γιατί υπάρχω, πως υπάρχω; Εγω για παράδειγμα έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να είμαι ο μόνος που υπάρχω. Πως όλοι εσείς εκεί έξω και όλο το σύμπαν είναι δημιούργημα του μυαλού μου. Ή πως όλοι μας και οτι υπάρχει στο κόσμο, είναι ενα καλοφτιαγμένο πρόγραμμα υπολογιστή, που τρέχει στον Pentium 5000 στα 8000 terraherz κάποιου εξωγήινου. Οπότε αυτός είναι ο Θεός μας.
Αν κάνετε και εσείς τέτοιες τρελές σκέψεις μη διστάσετε να τις γράψετε.

Σας περιμένω όλους!
LOCO

ΕΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

LocoΜέλος
24/09/2004, 12:45:39
Ας κάνει τον κοπο ένας συντονιστής να διορθώσει τη λέξη συνειρμός στο παραπάνω κείμενο μιας και δεν μπορώ να κάνω edit.
Στη λέξη συνειρμός όπου "η" ας γίνει "ει".
Ευχαριστώ

ΕΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

demoΜέλος
24/09/2004, 14:11:56
quote:

Θα ήθελα επίσης να συζητήσουμε για κάποιες παράξενες σκέψεις που μας ωθεί να κάνουμε το μυαλό μας, πάνω σε υπαρξιακά ερωτήματα του τύπου: γιατί υπάρχω, πως υπάρχω; Εγω για παράδειγμα έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο να είμαι ο μόνος που υπάρχω. Πως όλοι εσείς εκεί έξω και όλο το σύμπαν είναι δημιούργημα του μυαλού μου. Ή πως όλοι μας και οτι υπάρχει στο κόσμο, είναι ενα καλοφτιαγμένο πρόγραμμα υπολογιστή, που τρέχει στον Pentium 5000 στα 8000 terraherz κάποιου εξωγήινου. Οπότε αυτός είναι ο Θεός μας.

Λίγο υπερβολικό δέν είναι;;;
Οι υποθέσεις βέβαια πάνε & έρχονται ... Μόνο μετά τον θάνατο του ανακαλύπτει ο Άνθρωπος την πραγματικότητα ... υπάρχει η δυνατότητα & απο πιό πρίν αλλά το ΕΓΩ μας εμποδίζει να τα ανακαλύψουμε!!