ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/03/2011, 18:52:48
Δεν αναφέρθηκα πουθενά στο πρόσωπό σου φίλε μου και ούτε μίλησα για Χριστιανούς και αντι-Χριστιανούς και οτιδήποτε άλλο ...
Εκείνο που είπα και λέω , είναι ότι αποτελεί δικαίωμα του καθενός να σκέπτεται όπως του αρέσει και να έχει τις δικές του επιλογές ΑΡΚΕΙ να μην κάνει κακό σε κανέναν συνάνθρωπό του...
Άντε να σου αφιερώσω και ένα ταγουδάκι που μου αρέσει ιδιαίτερα..

http://www.youtube.com/watch?v=nPPk1Q2OuOY&feature=related

Πως πάει κατα τ'αλλα???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
28/03/2011, 19:04:56
Μια παρατήρηση μόνο στα λόγια σου...
Ούτε είμαι και ούτε πρόκειται να γίνω πνευματικός ηγέτης φίλε μου , δεν είναι μέσα στα ενδιαφεροντά μου και στις επιδιώξεις μου και θεωρώ ότι δεν έχω κανένα ιδιαίτερο μυαλό για να έχω τέτοιου είδους επιδιώξεις!
Εκείνο που διακαώς επιζητάω , είναι η προσωπική μου ηρεμία αλλα και η ηρεμία του κάθε ανθρώπου , όποιος και να είναι αυτός και όπου και να ζεί!
Μην με "βρίζεις" λοιπόν , διότι για μένα το να με αποκαλείς ως "πνευματικό ηγέτη" έστω και αστειευόμενος , αποτελεί ύβρη...!
Στην αφάνεια θέλω να ζώ , ήρεμος και ήσυχος..αυτό!!!

28/03/2011, 19:15:47
Εγω εζησα αυτο:
Bob Marley: 'The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.

Φίλε μου , όποιον και αν ρωτήσεις θα δείς ότι όλοι λίγο-πολύ όλοι έχουν τις "οδυνηρές εμπειρίες" τους και γώ δεν ξέφυγα απο τον κανόνα...
Ωστόσο , πλέον δεν κατηγορώ κανέναν και για ΤΙΠΟΤΑ...ότι μπορεί ο καθένας κάνει και προσωπική μου πεποίθηση είναι , πως..."Ότι κάνει κανείς αντανακλά στην προσωπική του ζωή και ψυχικό κόσμο"
Θα σου έλεγα δε -προσωπική μου άποψη- ότι υπάρχουν πολλοί ωραίοι άνθρωποι , που θα σταθούν να δούν το βλέμμα σου/μου και θα σε/με ακούσουν με σεβασμό και αγάπη ως άνθρωπο.
Υπάρχουν φίλε μου και κει βρίσκεται η ελπίδα"

Η ελπίδα βρίκεται δώ ανάμεσά μας , σε σένα και μένα και σε αντίστοιχες καταστάσεις...
Φαινόταν αδύνατον εμείς οι δυό να μιλάμε κατ'αυτόν τον τρόπο κατ'αρχάς κι'ομως συμβαίνει...και αυτό λέει πολλά!!!
Για μένα είναι απο τις πιο όμορφες εμπειρίες στην ζωή μου!!!

28/03/2011, 19:56:58
Αρκεί να μην τις έχεις πάρει εξ'αιτίας της βλακείας και ανισσοροπίας άλλων φίλε μου , τις όποιες αποφάσεις σου...να μην είναι προϊόν αντίδρασης και απογοήτευσης...

Edited by - Εαρινός on 28/03/2011 19:57:25

28/03/2011, 22:05:34
Εξαρτάται , τι σημαίνουν για τον καθένα οι όροι "Ζωή" και "Θάνατος"...εξαρτάται το πως "συλλαμβάνει" αυτούς τους όρους και εξαρτάται τι προσδοκίες έχει ο καθένας ερχόμενος και μετέπειτα εισερχόμενος στην ζωή φίλε μου -αν υποθέσουμε ότι όντως εισέλθει-...εξαρτάται -έχω την αίσθηση- απο τις προσμονές και την τιμή εκ-κίνησης του καθενός....
Υπήρξαν άνθρωποι ταπεινοί και γαλουχημένοι σε ένα περιβάλλον , όπου το κάθε τι που ερχόταν το εκτιμούσαν και του προσέδιδαν αξία , εν αντιθέσει με τις σημερινές κοινωνίες που τα θεωρούν όλα δεδομμένα και δεν ευχαριστιούνται και δεν εκτιμούν τίποτα , με αποτέλεσμα ο κυύλος της μιζέριας και του ανικανοποίητου συνεχώς να διερύνεται...με όλα όσα αυτό συνεπάγεται!

Είχα πάει σήμερα γυμναστήριο και περισσότερο γελάσαμε με φίλους εκεί παρά γυμναστήκαμε...αυτό έχουν όλοι ανάγκη , μια κουβέντα ανάλαφρη και ένα χαμόγελο και ελευθερώνονται , θαρρείς ότι λυτρώνονται απο το συνεχές "πρέπει" της "ώριμης κοινωνίας" και των "ωρίμων πεποιθήσεών" της , που κατα-δυναστεύουν την ανθρώπινη ύπαρξη και την θέτουν σε ένα διαρκή και μάταιο αγώνα ανταγωνισμού και εξαθλίωσης!

28/03/2011, 22:29:16
Ο καθένας γνωρίζει αν και κατα πόσο έχει "πεθάνει" φίλε μου δηλαδή κατα πόσο έχει έρθει αντιμέτωπος με τον "υποτιθέμενο-εαυτό-του" απορρίπτοντάς τον και βρίσκοντας τελικά τον πραγματικό εαυτό του!
Έχω την αίσθηση ότι δεν είμαστε "απέναντι" , απλά ο τρόπος ίσως διαφέρει που επιλέγει ο καθένας..ποιός ξέρει πάλι???

28/03/2011, 22:34:28
Ειναι σαν να μου λες οτι εγω δεν γελαω και οτι δεν εχω ορεξη να γελασω και οτι αυτο κατι εχει να κανει με τα πιστευω μου. Η φυγοπονια ειναι λυση για καποιους, οχι για ολους.

Δεν είπα αυτό και με τα όσα μετέπειτα ανέφερες περί υψηλών νοημάτων , ουσιαστικά επικυρώνεις αυτό που εν-νοούσα..."Στην απλότητα βρίσκεται η ευτυχία" , αυτό λέω και σε κείνο που δεν βλέπουμε , μολονότι τόσο σημαντικό!
Δεν διαφωνούμε νομίζω!!!

28/03/2011, 23:08:36
Εκ των πραγμάτων κάθε αγώνας είναι οδυνηρός και ενίοτε "αιματηρός" και πολλές φορές γονατίζει κάθε έναν που μπαίνει σε μια αρένα για να δώσει μια μάχη , την οποιαδήποτε μάχη φίλε μου αλλα έχω την αίσθηση , οτι ο σωστός αγώνας είναι "συνειδητοποιημένος" αγώνας και όχι αγώνας για να περνάει η ώρα , έχει σκοπό και όραμα...για μένα -αν σ'ενδιαφέρει- την αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση!

Το θέμα είναι για μένα , να αγωνιζόμαστε στην σωστή αρένα , με τον σωστό τον τρόπο και για τον σωστό σκοπό...αφού πρωτίστως ο καθένας τον έχει βρεί!!!

Προσωπικά -πλέον- δεν θέλω να αγωνίζομαι εναντίον κανενός άλλου , ει μη μόνο εναντίον του άγνωστου εκείνου μέρους του εαυτού μου , που αίρει την αρμονία εντός μου και σε συνέχεια με τους υπολοίπους συνανθρώπους μου και ευτυχώς έχω πολύ δρόμο ακόμα να διανύσω...

29/03/2011, 00:06:56
Καληνύχτα!

diegoΜέλος
29/03/2011, 01:30:37
quote:
Στο συγκεκριμένο forum υφίστανται θεματικές ενότητες ποικίλου περιεχομένου όπως μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις από την κεντρική σελίδα των forums. Εκτός αν αναφέρεσαι μόνο στο Μύθος&Θρησκεία όπου μπορεί μεν να υπάρχουν πολλά θέματα που κριτικάρουν τον Χριστιανισμό (χωρίς όμως να υπερπροβάλλουν κάποιον "Εθνοφυλετισμό") αλλά νομίζω αυτό απέχει απ' το να τα χαρακτηρίζουμε "αγαπημένο σπορ" αφήνοντας υπονοούμενα για κάποιου είδους μεθοδευμένη "αντιχριστιανική" προσπάθεια.

Φίλε agnostic θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω..
Το esoterica το διαβάζω αρκετό διάστημα και φυσικά και τις άλλες κατηγορίες με ενδιαφέρον αλλα αναφέρομαι στο ΜΥΘΟΣ/ΘΡΗΣΚΕΙΑ όπως σωστά υποπτέυεσαι,το που ΄΄ανήκει΄΄ το esoterica είναι σαν κοινό μυστικό..σαν να λέμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, αυτό το διάστημα που το παρακολουθώ διαπίστωσα ότι όποιος μπεί σε ενότητες αυτής της κατηγορίας μπορεί πολύ εύκολα να γαλουχηθεί στις ιδέες της περιούσιας Ελληνικής φυλής και να γνωρίσει με ταχύρρυθμα μαθήματα κατ'οίκον τον Εθνοφυλετισμό/ρατσισμό

Oπότε ότι δεν υπερπροβάλλεται είναι μια δικιά σου θεώρηση/άποψη που καλύπτει/δικαιολογεί την δική σου θέση(ίσως και ιδεολογία),σεβαστή μεν στη Δημοκρατία αλλα δεν βρίσκεί σύμφωνους αρκετούς Χριστιανούς που δεν το δέχονται και έχουν εγκαταλείψει το παρόν forum λόγω της μεροληπτικής συμπεριφοράς έναντι των Εθνικών στις χυδαιές επιθέσεις και ύβρεις με χαρακτηρισμούς(λέγε κριτική εσύ)που εξαπολύουν στα θρησκευτικά -Πιστεύω-και Ιερά μας όπως είναι για τους Χριστιανούς ο Χριστός,η Θεοτόκος μας κλπ για μια μεγάλη μερίδα αναγνωστών του forum(ίσως και πλειοψηφικής),φυσικά και όλα αυτά περνάνε απαρατήρητα(?) και μπορούνε να θυσιαστούνε στην εξυπηρέτηση για την φυσική αναδείξη του Εθνοφυλετισμού !!!

Anyway.. στην τελική δεν με ενδιαφέρει να αλλάξει κάτι,λόγω συγκυριών έτυχε να αναφερθώ στο θέμα οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος και δεν θέλω να το συνεχίσω,έτσι και αλλιώς δεν είμαι εδώ..

Edited by - diego on 29/03/2011 01:42:26