- Πολυτονικό σύστημα - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
NON SERVIAMΜέλος
Δεν μπορώ να δω κείμενα γραμμένα στο πολυτονικό σύστημα. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;

YOU MAY SAY I 'M A DREAMER BUT I 'M NOT THE ONLY ONE
Καλησπέρα αγαπητέ NON SERVIAM,
Που δεν μπορείς να δεις κείμενα σε πολυτονικό σύστημα; Στο web ή σε επεξεργαστή κειμένου;
Που δεν μπορείς να δεις κείμενα σε πολυτονικό σύστημα; Στο web ή σε επεξεργαστή κειμένου;
Φιλικά
--Je^3--
NON SERVIAMΜέλος
Γεια σου Jejeje. Στη σελίδα του http://www.geocities.com/elglossa/index.html?20058
δεν μπορώ να τα διαβάσω και οταν τα κάνω αντιγραφή στο Word παραμένει το πρόβλημα ( εμφανίζεται τετράγωνο σε πολλές θέσεις ).
δεν μπορώ να τα διαβάσω και οταν τα κάνω αντιγραφή στο Word παραμένει το πρόβλημα ( εμφανίζεται τετράγωνο σε πολλές θέσεις ).

Αγαπητέ NON SERVIAM
το πρόβλημα της αδυναμίας εμφάνισης ορισμένων χαρακτήρων (σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι πολυτονικοί) σε ορισμένους browsers έχει αναφερθεί σε άλλο topic. Για περισσότερες πληροφορίες σου παραθέτω την απάντησή μου.
Οπότε φίλε μου θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις τον browser σου και στη συνέχεια να εγκαταστήσεις σου σύστημά σου μία unicode γραμματοσειρά η οποία να υποστηρίζει πολυτονικό σύστημα. Κάνε μία έρευνα στο google, νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές.
Αν θέλεις περαιτέρω διευκρινήσεις ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν μπορώ.
Φιλικά
--Je^3--
το πρόβλημα της αδυναμίας εμφάνισης ορισμένων χαρακτήρων (σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι πολυτονικοί) σε ορισμένους browsers έχει αναφερθεί σε άλλο topic. Για περισσότερες πληροφορίες σου παραθέτω την απάντησή μου.
quote:
Θεωρώντας ότι και οι δυο μας (τουλάχιστον σίγουρα εγώ) έχουμε τη δυνατότητα να διαβάζουμε Unicode γραμματοσειρές (π.χ., την Arial Unicode MS η οποία περιλαμβάνει και ελληνικούς πολυτονικούς χαρακτήρες) η βασική διαφορά έγκειται στους browsers που χρησιμοποιούμε. Προφανώς χρησιμοποιείς Ιnternet Explorer (IE), ενώ στον Firefox που χρησιμοποιώ στο σπίτι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής: Το πρόβλημα σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο οι browsers συσχετίζουν τη κωδικοποίηση της σελίδας (η οποία δηλώνεται από το source code) με τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούν για την εμφάνιση / παρουσίαση. Ο ΙΕ χρησιμοποιεί την προκαθορισμένη γραμματοσειρά ακόμα και σε περίπτωση (όπως αυτή που συζητάμε) που δεν υποστηρίζει Unicode χαρακτήρες. Όμως αντίθετα ο Firefox χρησιμοποιεί διαφορετική γραμματοσειρά για τους χαρακτήρες αυτούς οι οποίοι δεν καλύπτονται από την προκαθορισμένη γραμματοσειρά. Οπότε μπορείς να αλλάξεις τον browser σου σε Μοzilla ή Mozilla Firefox και να λυθεί το πρόβλημα εμφάνισης χαρακτήρων.
Αλλά έτσι το πρόβλημα λύνεται μόνο για εσένα και όχι για τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν τον ΙΕ για την εμφάνιση του Esoterica!! Επίσης με αυτό τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα της δημιουργίας κειμένου με πολυτονικούς χαρακτήρες.
Για να λυθεί το πρόβλημα αυτό θα πρέπει αρχικά να προστεθεί μία Unicode γραμματοσειρά (η οποία να διαθέτει πολυτονικούς χαρακτήρες) στις ήδη υφιστάμενες γραμματοσειρές που διαθέτει η εφαρμογή διαχείρισης forum (Snitz). Επίσης θα απαιτηθούν και κάποιες επιπλέον αλλαγές σε κάποια asp αρχεία για την υποστήριξη Unicode (UTF-8). Θα πρέπει να κοιτάξω κατά πόσο είναι δυνατό και τι είδους αλλαγές πρέπει να γίνουν!
Οπότε φίλε μου θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις τον browser σου και στη συνέχεια να εγκαταστήσεις σου σύστημά σου μία unicode γραμματοσειρά η οποία να υποστηρίζει πολυτονικό σύστημα. Κάνε μία έρευνα στο google, νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές.
Αν θέλεις περαιτέρω διευκρινήσεις ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν μπορώ.
Φιλικά
--Je^3--
NON SERVIAMΜέλος
Σε ευχαριστώ πολύ Jejeje για τη βοήθειά σου. Με το πρόγραμμα Αthena λύθηκε το πρόβλημα και στο microsoft word και στον δικτυακό χώρο.