ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΤΤΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΩΝΕ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΤΤΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΩΝΕ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

amalia22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/10/2005, 17:36:41
Eν μέρει εχεις δίκιο Αμαλία .. σε οτι αφορά τη διπλωματία μέσω της επικοινωνίας.. οχι πάντα βέβαια...

Η ξύλινη γλώσσα οπως αναφέρεται απο τον lamogio εχει να κάνει με αυτούς που χρησιμοποιούν λέξεις .. φράσεις.. που για τους περισσότερους .. είναι άγνωστες.. ή πολυεξειδικευμένες... και πιθανόν να χρειαστεί κάποιο λεξικό ώστε να βγάλει νόημα...
Εκεί νομίζω γίνεται καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού.

Ποιός ο λόγος να χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις-φράσεις-εκφράσεις.. οι οποίες δεν ειναι εξειδικευμένες και θα μπορέσουμε να πούμε οτι γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού..

Και να απαντήσω...
Γνωρίζοντας την πλήρη σημασία της λέξης.. μπορείς με μία μικρή φράση να γίνεις κατανοητός.. η λέξη ``ενασχόληση`` εννοεί οτι ``ασχολείσαι με κάτι αλλά οχι επαγγελματικά`` δηλαδή 6 λέξεις σε μία...η λέξη ``υπόβαθρο`` δηλαδή το χρησιμοποιούμενο ως υποστήριγμα... δηλαδή 4 λέξεις..
Oι λέξεις αυτές φυσικά ούτε εξειδικευμένες είναι αλλά και δεν χρειάζεσαι κάποιο λεξικό για να τις κατανοήσεις.

Το ερώτημα είναι .. ποιός ο λόγος να εμπλέξουμε τους εσωτεριστές.. οταν τη γλώσσα αυτή την ομιλούν.. ολοι οι Ελληνες...
Τέλος βέβαια θα ήθελα να προσθέσω .. οτι συζητώντας κανείς στο esoterica του δίνεται η δυνατότητα να μάθει αυτή την ``ξύλινη γλώσσα`` .. που δεν θα του βγεί σε κακό.. αλλά κάπου και αυτός με τη σειρά του... θα την χρησιμοποιήσει.. εστω για να εντυπωσιάσει...

Edited by - allzzaro on 25/10/2005 17:48:45

25/10/2005, 18:03:09
Nα δευτερολογήσω επι του θεματος.. σε κάτι που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.. στη Βουλή .. και οχι μόνο.. βέβαια .. αλλά να εστιάσω εκεί.. με αφορμή κάποιους ..βουλευτές.. ονόματα δεν λέω οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτού τους είδους τη γλώσσα οταν ρητορεύουν...
Εχω παρατηρήσει.. οτι όταν μιλούν.. εννοώ μιλά.. ενας είναι.. εκτός του οτι δονούνται τα έδρανα.. .. σιωπούν.. οι παρευρισκόμενοι βουλευτές.. είτε γιατί δυσκολεύονται να νοήσουν.. τα λεγόμενα του.. είτε γιατί φοβούνται μήπως τα ερμηνεύσουν.. λανθασμένα..
Αυτό που σας αναφέρω .. εχει γίνει.. με αποτέλεσμα να τον προσβάλλει.. ο εν λόγω βουλευτής.. για αμαθή...