ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πεντάλφα: Ας μάθουν πριν σχολιάσουν...! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πεντάλφα: Ας μάθουν πριν σχολιάσουν...! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Mystic Theories31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Mystic TheoriesΝέο Μέλος
24/04/2006, 13:11:08
Λένε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, αλλά πολλές φορές είναι και τα δύο, το ίδιο εκνευριστικά! Όσον αφορά στο θέμα της "πεντάλφα", το οποίο το έχουμε "φάει" από τα ΜΜΕ σαν κάτι "μαύρο" και σατανιστικό, όλοι αυτοί που όταν το βλέπουν το χαρακτηρίζουν αναλόγως, ας ψάξουν λίγο το θέμα! Όταν δεν γνωρίζεις κάτι, πώς γίνεται να έχεις άποψη (και μάλιστα κατηγορηματική) γι' αυτό;

Όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να είναι δίπλα μου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να είναι δίπλα μου!

24/04/2006, 15:07:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Mystic Theories ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΤΟ ESOTERICA.gr....
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟBΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ..

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 5-Α ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ME AYTHN...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

Edited by - AVATARGR on 24/04/2006 15:10:53

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
24/04/2006, 23:36:39
AVATARGR, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Επειδή το θέμα αυτό δεν είναι τόσο απλό να το περιγράψω στο forum, μπορείς να επισκεφθείς την διεύθυνση: http://clubs.pathfinder.gr/paranormal/23495
και να πάρεις μία γεύση. Εκεί γράφουν μερικά πράγματα, τα οποία είναι αρκετά αντιπροσωπευτικά. Έχω κάνει τη δική μου έρευνα, τόσο στο internet, όσο και μέσα από βιβλία και αυτά που γράφονται στην παραπάνω διεύθυνση είναι σωστά.

Σε γενικές γραμμές, η πεντάλφα πρωτοπαρουσιάστηκε πάρα πολύ παλιά και υιοθετήθηκε σαν σύμβολο (περισσότερο για προστασία) από πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες. Το ότι είναι "κακιά", "μαύρη", "σατανιστικό σύμβολο" κλπ. είναι κάτι το οποίο εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα σαν αντίληψη. Απλά -με λίγα λόγια- συμβολίζει τον άνθρωπο και τη σχέση που πρέπει να έχει αυτός με το πνεύμα, ενώ όταν είναι ανάποδα συμβολίζει τη σχέση και την εξάρτηση του ανθρώπου με όλες τις υλικές επιθυμίες του.

Για οποιαδήποτε απορία (που μπορώ να λύσω - δεν είμαι βλέπεις παντογνώστης), θα είμαι εδω!

/Users/g5/Desktop/Temporary Files/Lightning.tif

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
24/04/2006, 23:59:43
Απλά με εκνευρίζει η ισχυρογνωμοσύνη μερικών για διάφορα θέματα, τα οποία "καταπίνουν" όπως ακριβώς τους τα σερβίρουν (από τα διάφορα ΜΜΕ ας πούμε), χωρίς να τα ερευνήσουν. Τουλάχιστο θα μπορούσαν να έχουν την άποψή τους, χωρίς να την υποστηρίζουν τόσο φανατικά, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να είναι και λανθασμένη. Δεν λέω ότι εγώ είμαι 100% σωστός. Απλά ασχολήθηκα και έβγαλα ένα συμπέρασμα που θα ήθελα να το κουβεντιάσω και με άλλους, για να δω αν είναι σωστό ή όχι (και κατά πόσο είναι σωστό ή λάθος).
Δεν είμαι βλέπεις από εκείνους λένε: "Πίστευε, και μη ερεύνα", αλλά "Πίστευε και μη, ερεύνα". Και νομίζω ότι η θέση που τοποθετώ το κόμμα, παίζει μεγάλο ρόλλο!

25/04/2006, 01:02:47
Εδώ μπορούμε να δούμε την ιστορία της πεντάλφας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagram

Πράγματι την χρησιμοποιούσαν μερικοί αρχαίοι πολιτισμοι για να δηλώσουν διάφορες ιδέες για τη φύση, τους πλανήτες και τις θεότητες. Την χρησιμοποιούσαν και οι Πυθαγόρειοι για να παραστήσουν τα 5 βασικά στοιχεία νερο-φωτιά-ιδέα-αέρας-γη.

Τώρα όσο για αυτούς που κινδυνολογούν προβάλλοντας διάφορα σύμβολα ώς επικίνδυνα και σκοτεινά, μου προκαλούν απλα γέλιο. Ισως βέβαια να είναι ικανά να τρομάξουν ένα μικρό παιδάκι ή και τις κυρ-Μαρίκες που στο άκουσμα της λέξεως Βελζεβούλης ψάχνουν μπουκάλια αγιασμου για προστασία
Και φυσικά τα ΜΜΕ άλλο που δε θέλουν να προκαλούν ντόρο και πανικό. Αχ αυτή η άτιμη η τηλεθέαση....

Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...

Edited by - Agnostic on 25/04/2006 01:22:21

morpheausΜέλος
25/04/2006, 02:10:51
Μα φίλε gnostic
στον αποσυμβολισμό αυτού του πραγματικά υπέροχου συμβόλου δεν έπαιξε μόνο ρόλο τα ΜΜΕ, τον ποιο σημαντικό ρόλο τον έπαιξε και η εκκλησία που στην προσπάθεά της να καταργήσει της ειδωλολατρικές θρησκείες, παρομοίασε αυτά τα ιερά σύμβολα με τον βελζεβούλη,
Ακόμα και το άστρο του Δαυίδ των Εβραίων είναι μια αντίγραφή της 5-Α.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα η 5-Α ήταν το σύμβολό της θεάς Αφροδίτης,
Και αν δεν κάνω λάθος (δεν έχω διασταβρώση την πηγή απο όπου το πληροφορίθηκα) ο πλανήτης Αφροδίτη, συμφωνα με την κίνηση που κίνηση που κάνει γύρω απο τον ήλιο και σύμφωνα με την κίνηση που κάνει ο ήλιος μέσα στο σύμπαν και μάζίτου ακολουθούν και οι άλλοι πλανήτες, πραγματοποιεί μια τέλεια 5-Α στον ουράνό καθε 7 χρόνια.

Ζήσε την στιγμή πριν γίνει παρελθόν

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
25/04/2006, 12:15:12
Σωστός, morpheaus.
Σε επιβεβαιώνει και το link που έγραψε ο Agnostic.
Agnostic, βλέποντας μερικές φορές στην τηλεόραση κάποια ρεπορτάζ για (ψευτο)σατανιστές που κατά καιρούς συλλαμβάνουν, στα οποία βάζουν σκηνές από ταινίες τρόμου με "πεντάλφες" και "βελζεβούλιδες", δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλω τα γέλια ή να νευριάσω με τους τύπους που κάνουν αυτά τα ρεπορτάζ και τα μοντάζ.
Δεν ξέρω ποιοι είναι οι "Αντι-Χριστιανοί"... αυτοί που συλλαμβάνονται ή αυτοί που μας αποπροσανατολίζουν;

25/04/2006, 12:45:33
Γιατί όμως αυτοί οι ψευτο-σατανιστές ή και αληθο-σατανιστές άραγε χρησιμοποιούν το σύμβολο της πεντάλφας; Είναι ειλικρινής η ερώτησή μου.
Πότε και ποιοί εισήγαγαν το σύμβολο αυτό και τι συμβολίζει, αν γι' αυτό πρόκειται, στο σατανισμό;;

25/04/2006, 13:40:31
quote:

Γιατί όμως αυτοί οι ψευτο-σατανιστές ή και αληθο-σατανιστές άραγε χρησιμοποιούν το σύμβολο της πεντάλφας; Είναι ειλικρινής η ερώτησή μου.
Πότε και ποιοί εισήγαγαν το σύμβολο αυτό και τι συμβολίζει, αν γι' αυτό πρόκειται, στο σατανισμό;;

Ως συνήθως οτιδήποτε πλαστό, στηρίζεται σε παραμορφωμένα αρχαία σύμβολα τα οποία προσπαθεί να δαιμονοποιήσει.

Η χρήση της ανεστραμμένης Πεντάλφας ως δαιμονικό σύμβολο είναι πολύ πρόσφατη, πατέρας της οποίας είναι ο Eliphas Levi, ο οποίος και δημιούργησε την ανεστραμμένη Πεντάλφα με το κεφάλι του Baphomet, -τουρλού τουρλού δηλαδή- στην μέση.

Πριν από αυτό δεν υπήρχε καμιά σύνδεση της Πεντάλφας με το κακό.

Και δε συζητάμε δε, την ταύτιση του Βελζεβουλ με το κατσίκι, καθαρή μορφή του αρχαίου Πανα, που τα μπέρδεψαν, τα μαγείρεψαν και τα ανακάτεψαν και νάσου ο ΔΙΑΟΛΟΣ γιατί είπαμε, ο ΦΟΒΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ.

Πήραμε λοιπόν τον αρχαίο σουμέριο θεό, πήραμε τον Βααλ, πήραμε τον Πάνα, ρίξαμε και λίγο Ανουβι, και νάτος ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ...

Ο Σατανισμός και η ενασχόλησή του με τον υποτιθέμενο Σατανά, είναι απόρροια του Χριστιανισμού, του Μωαμεθανισμού και του Ιουδαϊσμού που είναι οι μόνες θρησκείες που υπάρχει ο εν λόγω Φόβος.

Οι υπόλοιπες θρησκείες δεν έχουν Σατανά, Διάολο, Βελζεβούλη...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Mystic TheoriesΝέο Μέλος
25/04/2006, 14:26:22
...και να συμπληρώσω για να λυθεί εντελώς η απορία σου φίλε Ψηλέ, η πεντάλφα στον σατανισμό, εμφανίστηκε μόλις στο τελευταίο μισό του εικοστού αιώνα και για τους σατανιστές, κατά πάσα πιθανότητα συμβολίζει την επιλογή του ανθρώπου να ακολουθήσει περισσότερο τη μεμονωμένη δόξα, την αθανασία και τα υλικά αγαθά, παρά την ένωση ή την απορρόφηση με τα πνευματικά αγαθά και κατ' επέκταση με τον ίδιο τον Θεό.

25/04/2006, 18:30:55
Η πεντάλφα μόνο Σατανιστικό σύμβολο δεν είναι....
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την ερμηνεία που μπορεί να επιδεχθεί.
Έχει ειπωθεί οτι η πεντάλφα συμβολίζει την ένωση του ιερού με το θηλυκό.
Έχει ειπωθεί επίσης οτι η πεντάλφα συμβολίζει την ένωση κι αρμονία των 4 στοιχείων της Φύσης (αέρας, νερό, γή, φωτιά) καθώς και την ένωση τους με τον αιθέρα.

In anticipation of my resurrection...

25/04/2006, 20:39:15
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ 5Α.

ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ 5Α ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..

ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥΣ ΤΟ 5Α ΣΥΜΒΟΛΙΖΕ ΤΙΣ 5 ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ. (ΧΕΡΙΑ,ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ)

ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 18 ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΛΟΓΟ (ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ) ΕΓΙΝΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

morpheausΜέλος
25/04/2006, 22:19:26
Καλησπέρα σε όλους
Απο ότι ξέρω η εκκλησία στην προσπάθειά της να εκχριστιανίση και τα τελευταία απομονομένα χωριά τα σύμβολα που αυτοί είχαν ως προστασία και ως τρόπο να συμβολίζουν της θεότητές τους τα μετετρεψαν αυτομάτος σε σύμβολά του σατανισμού, προκυμένου να πείσουν και τους άλλους Χριστιανούς οτι αυτό που λατρεύουν είναι κάτι κακό και γι'αυτό θα πρέπει να εκδιωχθεί.

Μια τυπική μορφή του βελζεβούλη μας είναι ενας κόκκινος ανθρωπάκος με κέρατα ουρά και την τρίαινα στο χέρι, το σύμβολό του θεού Πωσειδώνα.

Ζήσε την στιγμή πριν γίνει παρελθόν

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
25/04/2006, 23:58:08
morpheaus, όσον αφορά στα σύμβολα και ειδικά στο πώς απεικονίζεται ο ...εξαποδώ, το θέμα είναι "άστα να πάνε". Ο "συγκεκριμένος" έχει απεικονιστεί με πάρα πολλές μορφές και πίστεψέ με καμία δεν θα μπορούσε να είναι τόσο τρομακτική, όσο η πραγματική!
Κατά τα άλλα, η πεντάλφα σαν σύμβολο θα πρέπει να μας τρομάζει και να μας απωθεί...!

templierΝέο Μέλος
26/04/2006, 14:50:39
Γεια σας αγαπητοί φίλοι. Σε αυτά πού έχουν αναφερθεί, θα ήθελα να προσθέσω μία ακόμα ερμηνεία για τον σχηματισμό της 5-Α, ή του άστρου του Δαυίδ / Σολομώντα κτλ.

Αυτή παραπέμπει ουσιαστικά στην Αιγυπτιακή προέλευση της απόκρυφης Ιουδαϊκής πίστης, όπως αυτή μεταφέρθηκε από τον Μωϋσή και διασώθηκε από τους μεταγενέστερους του βασιλείς του Ισραήλ. Στο σχήμα λοιπόν μπορεί κανείς να δει δύο τρίγωνα (ή πυραμίδες), η μία με βάση την γη να κοιτά προς τα πάνω ενώ η δεύτερη με βάση τον ουρανό να κοιτά προς την γη.

Πρόκειται για αναπαράσταση της διαρχίας του Βασιλιά – Φαραώ (από την γη στον ουρανό) και του ανώτατου Ιερέα (από τον ουρανό στη γη) που φαίνεται να ίσχυε στην Αίγυπτο μέχρι και τους τελευταίους αιώνες της 2ης χιλιετίας π.Χ.. Οι Ιερείς-Αστρονόμοι έκτοτε συνέχισαν να έχουν επιρροή στα πράγματα αλλά η εξουσία τους έφθινε σταθερά.

Μία άλλη πτυχή αυτής της προσέγγισης του Ουρανού (του Θείου) και της Γης (του ανθρώπινου) μπορούμε να δούμε και στην αποτύπωση του αστερισμού του Ωρίωνα στις πυραμίδες του πεδίου της Γκίζα. Στην χριστιανική θρησκεία αυτή η αρχαία παράδοση είναι δυνατό να σώζεται στην φράση ¨Ως εν Ουρανό και επί της Γής¨.

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it" - Aristotle

26/04/2006, 15:41:57
Το κείμενο το είχα βρει παλιότερα και το είχα κρατήσει και σας το παραθέτω ,ελπίζοντας να βοηθήσει.

Η Πεντάλφα είναι το αρχαιότερο σύμβολο, όχι μόνο για την Μαγεία, αλλά και για την γραφή. Η αρχή του γραπτού λόγου θεωρούνται κάποια κεραμικά σκεύη της περιόδου της Προϊστορικής Μεσοποταμίας που χρονολογούνται περίπου το 3.500 π.Χ. και φέρουν εγχάρακτα πάνω τους πολλά σύμβολα .Η Πεντάλφα είναι το αρχαιότερο σύμβολο, όχι μόνο για την Μαγεία, αλλά και για την γραφή. Η αρχή του γραπτού λόγου θεωρούνται κάποια κεραμικά σκεύη της περιόδου της Προϊστορικής Μεσοποταμίας που χρονολογούνται περίπου το 3.500 π.Χ. και φέρουν εγχάρακτα πάνω τους πολλά σύμβολα, μεταξύ των οποίων και το πεντάγωνο αστέρι.

Η Πεντάλφα μας υπενθυμίζει την θέση μας στο Σύμπαν:
- Η πάνω γωνία αντιπροσωπεύει το Πνεύμα, το αιθερικό, το αιώνιο και την επικοινωνία μας με το Θείο. Είναι η αθάνατη ψυχή μας, το θεϊκό που βρίσκεται μέσα σε όλους μας, η πνευματική μας σύνδεση με την Φύση και μεταξύ μας. Συμβολίζει την πνευματική αγάπη, το αόρατο, το αγνό, τα συναισθήματα που ανυψώνονται πέρα από τις ανάγκες τις σάρκας.
- Η κάτω δεξιά γωνία αντιπροσωπεύει τη Γη, το στοιχείο της Μητέρας. Είναι το στοιχείο της σταθερότητας. Συμβολίζει ασφάλεια, εξέλιξη, νουθεσία, όλα όσα μας παρέχει η Γη. Μας προσφέρει την ικανότητα να ερευνήσουμε το Πνεύμα με τα πόδια μας γερά στην Γη. Χωρίς αυτό το στοιχείο, θα βρισκόμασταν συνέχεια «στα σύννεφα».
- Η πάνω δεξιά γωνία αντιπροσωπεύει τον Αέρα, το στοιχείο του νού. Συμβολίζει την σκέψη, την ευφυία, την λογική. Μας προσφέρει την ικανότητα να εξετάζουμε το Πνεύμα και να ανακαλύπτουμε που ανήκει στην ζωή μας.
- Η κάτω αριστερά γωνία αντιπροσωπεύει τη Φωτιά, το στοιχείο του πάθους. Συμβολίζει το κομμάτι μας που δεν γνωρίζει φόβο, που επιτίθεται στα τυφλά αλλά χωρίς σκέψη. Η Φωτιά είναι αυτή που μας δίνει κουράγιο, δύναμη και θάρρος.
- Η πάνω αριστερή γωνία αντιπροσωπεύει το Νερό, τον κύκλο της Ζωής, το στοιχείο του συναισθήματος. Συμβολίζει τα τρυφερά μας συναισθήματα σε αντίθεση με τα συναισθήματα της Φωτιάς. Είναι η αγνή και άδολη αγάπη και ευτυχία, όλα τα συναισθήματα που σβήνουν την Φωτιά.

Όταν η Πεντάλφα περικλείεται σε κύκλο, ενώνει όλα τα στοιχεία της Φύσης και συμβολίζει τον Άνθρωπο, που είναι η ενότητα της Ύλης με το Πνεύμα, της Πνευματικότητας με την Λογική. Μας υπενθυμίζει ότι χρειαζόμαστε όλα τα στοιχεία για να ολοκληρωθούμε και ότι η ζωή είναι ένας κύκλος. Ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαρά χωρίς τον πόνο και πόνος χωρίς την χαρά.

Η Πεντάλφα για τους Γνωστικούς είναι το Φλεγόμενο Αστέρι, για τους Χριστιανούς το σύμβολο των πέντε πληγών του Χριστού, για τους Εβραίους σύμβολο της Πεντάτευχου, για τους αρχαίους Έλληνες το σύμβολο της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας, για τους αρχαίους Αιγυπτίους η Θεϊκή Μήτρα, για τους αρχαίους Βαβυλώνιους μαγικό θέλγητρο, για τον Βασιλιά Σολομώντα σύμβολο των πέντε αισθήσεων και της σχέσης αρσενικού-θηλυκού, για τους ιππότες του Βασιλιά Αρθούρου σύμβολο προστασίας, για τους Ροδόσταυρους ο Άνθρωπος μέσα στον Μικρόκοσμο, με το κεφάλι του στην κορυφή, τα χέρια του απλωμένα στις άκρες και τα πόδια κάτω, για τους σύγχρονους Μύστες το σύμβολο ζωής: Γέννηση, Βάπτιση (Μύηση), Αγάπη, Ανάπαυση, Θάνατος. Ή: Βρεφική ηλικία, Εφηβεία, Ενηλικίωση, Μέση Ηλικία, Τρίτη Ηλικία.
Η χρήση της ανεστραμμένης Πεντάλφας ως δαιμονικό σύμβολο είναι πολύ πρόσφατη, πατέρας της οποίας είναι ο Eliphas Levi, ο οποίος και δημιούργησε την ανεστραμμένη Πεντάλφα με το κεφάλι του Baphomet στην μέση. Πριν από αυτό δεν υπήρχε καμιά σύνδεση της Πεντάλφας με το κακό, αλλά φορούνταν από τους αμύητους για να δηλώνει ότι ο κάτοχος βρίσκεται σε περίοδο εκμάθησης στα Μυστήρια. Για πολλούς επίσης συμβολίζει τον Κερασφόρο Θεό, που έχει πέντε μορφές: Άνθρωπος, Τράγος, Κριός, Αρσενικό Ελάφι, Ταύρος, χωρίς όμως να αναφέρεται σε δαιμονική Θεότητα, αλλά στον Θεό Παν, τον Θεό της Φύσης, τον σύντροφο και προστάτη της Μητέρας Θεάς.
Η Πεντάλφα προστατευτεί τον κάτοχο του από τους δαίμονες και χρησιμοποιείται γενικότερα ως σύμβολο της προστασίας, ευτυχίας και ζωής.

Νεφέλη

Πηγή: Η Τέχνη των Σοφών

ΝΑ'ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ...ΤΑ ΛΕΜΕ !!

Στράτος

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
30/04/2006, 22:58:13
Εδώ γελάμε:
Πρόσφατα μίλησα με κάποιο άτομο που ήταν κατηγορηματικό στο ότι η πεντάλφα είναι σατανιστικό σύμβολο, προσπάθησα να το μεταπείσω και η απάντηση ήταν η εξής: "Όλα αυτά τα υποστηρίζουν οι σατανιστές που θέλουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπολοίπων, για να τους απομακρύνουν από τον Χριστιανισμό"!!!
Πιστέψτε με, ΔΕΝ ήταν η Λουκά!
Αυτό όμως αν το δούμε σοβαρά, δε μένει παρά να προβληματιστούμε για την πλύση εγκεφάλου που γίνεται σε μερικούς ανθρώπους από μερικούς άλλους που θέλουν να λέγονται παπάδες/υπηρέτες του Χριστιανισμού και που θέλω να πιστεύω ότι ευτυχώς είναι ελάχιστοι (όσους ιερείς γνωρίζω είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ λειτουργοί). Δυστυχώς όμως δεν παύουν να επηρεάζουν πολλούς και να τους βάζουν μόνιμες παρωπίδες, επηρεάζοντας και αυτοί αργότερα με τη σειρά τους άλλα άτομα!

Knight MIXAILΜέλος
01/05/2006, 01:23:31

Καλημερα σε ολους
Ενα τοσο αρχαιο και παγκοσμιο συμβολο, σιγουρα καποια μυστικα θα κρυβει
Αυτο το αποδεικνυει η μεγαλη του ιστορια αλλα και η χρηση του μεχρι σημερα.
Συμβολο μαλιστα διακρισης και τιμης (αστρα αξιωματικων η για να δειξει ενα βαθμο
διακρισης οπως στους βαθμους πολυτελειας)
Η παραθεση της ιστοριας ενος συμβολου ειναι χρησιμη αλλα δεν αποκαλυπτει
το νοημα που κρυβει.Η ατομικη μου προσπαθεια κατεληξε μεχρι του σημειου:
a)εχουμε 5 σημεια που ενω φαινονται ανεξαρτητα μεταξυ τους και πολλες φορες
αντιθετα (οπως οταν τεθουν τα διαφορα στοιχεια της φυσης)
αυτα συνδεονται στην πραγματικοτητα μεταξυ τους ποικιλοτροπως
β) Η σχεση της συνδεσης αυτης φανερωνεται απο τον λογο που παρουσιαζουν τα
διαφορα ευθυγραμμα τμηματα του σχηματος
Αυτος ο λογος ειναι ο χρυσος αριθμος Φ που εμφανιζεται παντου στην Φυση

Knight ΜΙΧΑΗΛ

Mystic TheoriesΝέο Μέλος
02/05/2006, 17:12:16
Φίλε Knight MIXAIL δεν έχεις και άδικο. Δώσε στον κόσμο όσα αστέρια θέλεις και θα τα δεχτούν. Μόνο μην τολμήσεις να ενώσεις με γραμμές τις κορυφές τους, γιατί τότε για τους περισσότερους θα γίνεις σατανιστής!