ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- *Lord Maitreya * ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ...? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- *Lord Maitreya * ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ...? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΤΜΑ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
SperanSΜέλος
10/05/2007, 18:42:26
quote:
alet
Μα δεν αντιμετωπίζω το χριστιανισμό ως δόγμα, ως σύστημα πίστης. Τον αντιμετωπίζω ως φιλοσοφία, η οποία ναι μεν στο σύνολο της δεν είναι πρωτότυπη αφού αυτά που πραγματεύεται υπάρχουν και σε αρχαιοελληνικά φιλοσοφικά ρεύματα, σε φιλοσοφικά συστήματα αρχαίων ασιατικών πολιτισμών κλπ., αλλά ο χριστιανισμός τα έχει συγκεντρωμένα, κωδικοποιημένα (κατά την νομική ορολογία, όχι με κωδικούς αλλά μαζεμένα και στη σειρά).

Πρωτον ειναι Υβρις να χρησιμοποιουμε την λεξη "φιλοσοφια" για την χριστιανικη διδασκαλια. Η φιλο-σοφια ειναι η επιδιωξη της σοφιας, της γνωσης, της αληθειας μεσω λογικου ελεγχου. Καμια μα καμια σχεση με τον χριστιανισμο δηλαδη.

Μετα διαβαζω αυτα που γραφεις και κοντευω να πεσω απο την καρεκλα. Μου λες λοιπον οτι, ακουσον ακουσον, ο χριστιανισμος συγκεντρωμενες και σε ταξη τις σπουδαιοτερες φιλοσοφικες αποψεις που υπηρχαν διασπαρτες στα διαφορα φιλοσοφικα ρευματα, ελληνικα και μη.
Και ρωταω εγω. Μπορεις να μου πεις στο περιπου ποιες ειναι αυτες οι σπουδαιες (πρωην διασπαρτες) φιλοσοφικες αποψεις που εχει συγκεντρωσει ο χριστιανισμος;;;

Γιατι πιστεψε με οτι ακομη και ενα μονο πλατωνικο διαλογο να διαβασεις ή ενα ηθικο εργο του Αριστοτελη, θα καταλαβεις οτι η χριστιανικη διδασκαλια δεν ειναι τιποτε αλλο απο αερας κοπανιστος. Οχι συγκεντρωση αποψεων αλλα ακριβως το αντιθετο. Ενα απολυτο μασκαρεμενο τιποτα.

----- --- -------