ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - No. 1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - No. 1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Μητσάκος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
DnikeΝέο Μέλος
03/05/2007, 01:02:58
Καλημέρα σε όλους σας κ σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα! Για την διευκόλυνση της συζήτησης ας δεχθούμε ως ρεαλιστικό το σενάριο της επιστροφής της Κωνσταντινούπολης, κάποια στιγμή, στην Ελλάδα. Μπορούμε, σαν σημερινή Ελλάς, να διαχειρισθούμε κάτι τέτοιο? Έχουμε την πολιτική και την πολιτισμική ηθική να φερθούμε κόσμια στους –επιζήσαντες- κατακτηθέντες? Η απάντηση είναι, προς το παρόν, όχι. Εάν γίνει (μακριά από μας) πόλεμος ίσως να είναι σαρωτικός προς όλας τα πλευράς. Θα έχουμε και εμείς τεράστιες και επώδυνες απώλειες. Ο πόλεμος –εάν το τονίζουμε γίνει- θα ανατρέψει συθέμελα τη ανιαρή μεταπολιτευτική ζωή στην χώρα, θα φέρει μια Νέα Ηθική. Καινούργιοι Λύκοι και Αμνοί θα μας κυριεύσουν ή θα μας υπηρετήσουν. Ίσως οι ζεστές μας στάχτες να γίνουν το λίπασμα που θα αναγεννήσει νέους ελληνικούς ανθούς. Γιατί όλοι μας παραδεχόμαστε πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Κλείνω με ένα ερώτημα? Μπορεί η Ειρήνη να αλλάξει τον κόσμο?
03/05/2007, 03:23:29
quote:
Μπορεί η Ειρήνη να αλλάξει τον κόσμο?

Δεν περιμενω να γινει παγκοσμια Ειρηνη και παντοτινη,

Ας κοιταξουμε ομως την Ευρωπαικη Ενωση.

Περιεχει ως μελη χωρες που καποτε υπηρξαν θανασιμοι εχθροι και πολεμησαν μεχρις εσχατων.

Η Ισπανια πολεμησε με την Αγγλια,η Αγγλια με την Γαλλια,η Γερμανια και η Αυστρια εναντιων της Γαλλιας και της Αγγλιας,η Γερμανια εναντιων ολων σχεδον κτλ

Καποτε ομως αφησαν τα μιση και αποφασισαν να ενωθουν.Για λογους συμφεροντος φυσικα για να αντιμετωπισουν τν ανταγωνισμο απο την οικονομια των ΗΠΑ βλεποντας πως εξαιτιας του αλληλοφαγωματος εξεπεσαν απο μεγαλες δυναμεις και επετρεψαν σε 2 αλλες υπερδυναμεις να πάρουν την θεση τους (ΗΠΑ-ΕΣΣΔ).Ομως και οι Ελληνικες Πολεις Κρατη δεν ηταν ξεχωριστες οντοτητες και μονο οταν αντιμετωπιζαν κινδυνο ενωνονταν?Και εαν δεν αντιμετωπιζαν κοινη απειλη,αλληλοφαγωνονταν?

Το ζητημα ειναι εχουμε συμφερον να ενωθουμε με την Τουρκια?Η εχουμε συμφερον να τους πολεμησουμε?

Και ενα αλλο σημαντικο ερωτημα ειναι:Κολαει η Τουρκια με την Ευρωπαικη Ενωση (κατι μου λεει πως ΟΧΙ).Τι γινεται εαν ποτε δεν γινει μελος της?Θα τολμησει να επιτεθει σε μια χωρα της ΕΕ?

The plural of anecdote is not data.

03/05/2007, 07:21:58
quote:
Θα τολμησει να επιτεθει σε μια χωρα της ΕΕ?

Πολύ καλό ερώτημα!!!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

03/05/2007, 08:56:59
Θα τολμήσει εάν πάρει το ΟΚ, όχι μόνο από τους "άλλους" συν - έταιρους, αλλά και από την "υψηλά υφηστάμενο"...
03/05/2007, 12:35:49
Βρήκα αυτό κάπου, όποιος θέλει το έχει στα υπ' όψιν του.

quote:
Προχθές γύρισα από το Άγιον Όρος όπου είχα την τύχη να μιλήσω με γνωστούς Άγιους Γέροντες.

Για να μην πολυλογώ και ας κινδυνεύω να να γίνω περίγελος, προσωπικά από Ιούλιο-Αύγουστο θα αρχίσω προετοιμασίες σε τροφές - ιδίως τα γάλατα των παιδιών - για να είμαι έτοιμος τον Σεπτέμβριο!

03/05/2007, 16:05:01
Δηλαδή να αρχίσω να σκάβω;;;
Που πουλάνε φτυάρια, που κασμάδες...
Στα άλογα, στα άλογα Ομερ Βρυώνη, το Σούλι εχύμηξε και μας πλακώνει...
Σε ρωτάω μωρέ, ξέρεις από βέσπα;;;
03/05/2007, 17:19:53
quote:

medtech δεν ξέρω πως ξεκίνησε η Μικρασιατική εκστρατία, αλλά άκουσα πως, ή ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο γέρος) ή κάποιος Υπουργός του τότε, όταν είδαν την καταστροφή, είπε ότι καλύτερα να αφήσουμε τους Τούρκους να τους σφάξουν παρά να τους αφήσουμε να έρθουν εδώ!!! Αυτοί αν έρθουν όλοι εδώ, θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό!
Γιατί φοβήθηκε πως άν έρχονταν εδώ θα έχαναν την εξουσία!

Πως φαινεται οτι εισαι εντελως ανιστοριστος, για αυτο και δεν ξερεις τι να πεις...

το 1922 ηταν Πρωθυπουργος ο Παπαγος (Στρατηγος εν ετη 1909-1920), ο οποιος το 1920, εριξε τον Ελευθεριο Βενιζελο, και επανεφερε τον βασιλια Κωνσταντινο τον Α'... Ο Γεωργιος Παπανδρεου, τοτε δεν ειχε ακομα εμπλακει με την πολιτικη!!! Ο Παπαγος ηταν αυτος που εδωσε την εντολη για επιθεση στην Τουρκια.

03/05/2007, 17:21:12
quote:

FORZA MEDIOLANA
Mε διάταγμα θα το πάρουμε!

Δεν στα ειπανε??? ο Σιλβιο Μπερλουσκονι ειναι Αθεος!!! Λαθος ομαδα υποστηριζεις

03/05/2007, 17:29:40
OANNHSEA για φτυάρια δεν ξέρω ακριβώς, αλλά για "κασμάδες" στην Μυτηλήνη και Χίο.
Απο βέσπα δεν ξέρω, λές να έχω πρώβλημα;

Το 1923 ο Γεώργιος Παπανδρέου διατέλεσε υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γονατά και υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Μιχαλακοπούλου το 1925!
Ήξερε ότι θα είναι στην εξουσία!
Και αυτό το άκουσα δεν το έχω σίγουρο.

03/05/2007, 17:33:11
Όταν λέω, αυτό το άκουσα δεν το έχω σίγουρο, εννοώ τα λόγια αυτά, όχι τα υπουργιλίκια του.