- ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ??? ...και αν ναι ΠΟΥ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Εγω προσωπικα ειμαι πολυ μπερδεμενος ακομα...
"Οταν ολες οι λογικες
εξηγήςεις απορριφθουν,
αυτή που θα μείνει οσο
απίθανη και αν ειναι...
είναι η σωστή."
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ARCHON

Από την αρχαιότητα ακόμα, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να εξηγήσουν κάθε τι που τους φαινότανε περιεργο..Πχ,τη φωτιά. Στην αρχή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είναι και φυσικά την φοβόντουσαν – όπως και κάθε ανθρωπος.Ο,τι μας φαίνεται ανεξήγητο το θεωρούμε φοβερό.
Έτσι, και οι τότε άνθρωποι θεοποιούσαν όλα αυτά που φοβόντουσαν. Την φωτια,τους κεραυνούς και τις αστραπές κτλ. Όπως και στην αρχαία Αιγυπτο,που είχαν θεοποιήσει τον κροκόδειλο…ήταν κάτι που το φοβόντουσαν τρομερά.
Από τότε μέχρι σημερα,πιστευω ότι δεν έχουν αλλάξει και παρά πολλά πράγματα.
Η ανθρωπότητα πάντα ένοιωθε ανασφάλεια μπροστά στο άγνωστο και κυρίως στο θάνατο. Και γι αυτό πάντα υπήρχαν οι θεοί που μας προστάτευαν κ μας έκαναν να νοιώθουμε ασφαλείς, ξέροντας ότι υπάρχει όντως κάποια ανώτερα δύναμη που μας προσέχει όλους.
Κατά την γνώμη μου,ετσι μπορεί να «γεννήθηκε» και ο Θεός.
Όταν πια οι άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν και να εξηγούν όλα αυτά που μέχρι τότε θεωρούσαν φοβερά, πήγαν σε κάτι μεγαλύτερο. Σε έναν Θεό που έφτιαξε την γη και ότι υπάρχει πάνω της,το συμπαν,επλασε τους ανθρώπους κλπ.
Ετσι,αυτος ο Θεός ήταν αυτός που μας προστάτευε και μας έλεγε ότι όταν πεθάνουμε θα πάμε κοντά του. Έτσι αυτή η τεραστία ανασφάλεια του ανθρώπου για το άγνωστο έφτασε στο τέλος της . Έτσι κάπως πιστεύω ότι και όλες οι θρησκείες δημιουργήθηκαν.
Προσωπικά (για να απαντήσω στην αρχική σου ερώτηση –αρκετά μακρηγόρησα![]()
) δεν πολύ πιστεύω στις θρησκείες κλπ. Προτιμάω να ζω μια ζωή που όντως θα είμαι ανασφαλής για το τι θα μου συμβεί και σε ποιανού τα χέρια είμαι, παρά να πιστεύω κάτι που δεν ξέρω αν υπάρχει. Καλύτερη η ανασφάλεια από το «πίστευε και μη ερεύνα».
Πάντα φιλικά,
Τζο
Επενδησε το πιστευω σου σε οτι θέλεις και θα βγει αληθηνο... αν δεν πιστεψεις δεν λειτουργει τιποτα.
Γιώργος![]()
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 17/05/2003 21:29:52
Αυτο ειναι το ζητουμενο και δεν με νοιαζει το ονομα του γιατι σημασια εχουν τα ανθρωπινα.
Αν δεν μπορουμε να τα βρουμε μεταξυ μας δεν θα τα βρουμε με κανεναν θεο
Edited by - drumx13 on 17/05/2003 20:55:49
Edited by - drumx13 on 17/05/2003 20:57:08
Καλά μη βαράτε…
Πιστεύω στον 1 και μοναδικό θεό, όλου του σύμπαντος.
Πιστεύω σε ότι μπορεί να φέρει το καλό.

Τώρα γιά το τι πιστεύω εγώ.Χμμμμ, πιστεύω απλά σε μία ανώτερη δύναμη.
Η ουσία είναι οτι πιστεύω.Και όπως λέει και ο Λα Ροσφουκό:
Όταν η πίστη χαθεί όταν η τιμή πεθάνει, τότε ο άνθρωπος είναι νεκρός.
Ακομα περιμενω τον E.T μου να ερθει..
Θα με ξεχασε..
Τζο
Νομίζω πως θα περιμένεις πολύ ακόμη.
Υπομονή.
Πάντως για να μη ξεφεύγουμε και από το θέμα, υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύουν ότι είμαστε δημιουργήματα εξωγήινων. Η έδρα τους είναι στην Αμερική και έχουν ως θρησκεία τον “εξωγηινισμο” όπως το αναφέρεις εσύ.
Δε γνωρίζω περισσότερα στοιχεία, αλλά εσύ, είμαι σίγουρος πως θα ξέρεις.
Περιμένω να λάβω τις γνώσει σου.

Edited by - notis_29 on 18/05/2003 00:12:44
Θα ήθελα να σας πω τη γνώμη μου σχετικά με το σε ποια θρησκεία πρέπει να πιστεύει ο καθένας μας.
Πιστεύω λοιπόν πως καμμία θρησκεία δεν έχει ως αρχή την επιβολή κάποιων "όρων πίστης".
Όλες οι θρησκείες διδάσκουν "τρόπο ζωής".
Το σε ποια θα πιστέψει καθένας μας είναι δική του επιλογή.
Αυτά τα ολίγα.
ΑΝΑΛΥΩΝ
+
Λοιπον..φιλε μου καλε Νοτη,καταρχην ειμαι κοπελα.Γιατι ολοι με μπερδευουν ??!![]()
Κατα δευτερον,Φιλε Νοτη εχεις απολυτο δικιο..Οντως υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που πιστευουν στους εξωγηινους.Ειναι καποιες ομαδες ανθρωπων που πιστευουν οτι οι ανθρωποι ειναι δημιουργηματα των εξωγηινων και απλα ειμαστε ενα ειδος υπο παρακολουθηση..Επισης πιστευουν πως τελος του κοσμου θα ερθει τον καιρο που οι ανθρωποι θα γινουν αυτοκαταστροφικοι (οχι πως δεν ειμαστε ηδη) , και δεν θα υπαρχει πλεον λογος οι εξωγηινοι να μας κρατουν ζωντανους.
Αυτη η ομαδα ανθρωπων που πιστευουν σε αυτη την θεωρια ονομαζονται εξωγηινιστες.
Εγω παντως ακομα περιμενω τον Ε.Τ μου.Λες να του χαλασε το ποδηλατο?
Ε ακομα με το ποδηλατο του 80 θα κυκλοφορει?? ![]()
Παντα φιλικα,
Τζο
- Δεν πιστευω στην ξερη λογικη και στο παραλογο συναισθημα.
- Δεν πιστευω τις θρησκειες που οδηγουν στο δογματικο φανατισμο και την ακαμπτη δικαιοσυνη που οδηγει στην τιμωρια και την καταστροφη.
- Δεν πιστευω στο θριαμβο της ασχημιας και στην αποκτηνωση.
- Πιστευω στη συναισθηματικη λογικη και στα λογικα συναισθηματα.
- Πιστευω στη δικαιοσυνη του ελεους και στο ελεος της αυστηροτητας.
- Πιστευω στην εναρμονισμενη συνειδηση και στο νομο της ομορφιας και της αρμονιας που κυριαρχει στη φυση.
Λατρεύω και δέχομαι το Πάν και την ισορροπία.

Κ ποιος την οριζει?
τζο
Μια μικρογραφία, εξομοίωση θα μπορούσαμε να πούμε, είναι και το ‘παν μέτρων άριστον’ η το ‘μηδέν άγαν’. Άσπρο και μαύρο, σε ίσες αναλογίες.
Φαντάσου μια ζυγαριά σε απόλυτη ισορροπία.
Είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να το εκφράσεις με λόγια. Απλός, το βλέπεις, το παρατηρείς και το νιώθεις.
Φαντάσου ότι στέκεσαι στην κορυφή ενός τοίχου. Δεξιά σου υπάρχει θάλασσα και αριστερά σου υπάρχει γκρεμός. Εάν γείρεις δεξιά, θα χάσεις την ισορροπία σου και θα πέσεις στην θάλασσα. Εάν γείρεις αριστερά θα πέσεις στον γκρεμό.
Εάν όμως μείνεις ακίνητη / ος θα παραμείνεις στην κορυφή.
Δεν γνωρίζω εάν και κατά πόσον βοήθησα.

Η θρησκεια πιστευω οτι ειναι πιστη.Η πιστευεις η δεν πιστευεις κατι.Η εχεις πιστη η δεν εχεις.
Μπορει να υπαρξει ισορροπια στην πιστη?
Παντα φιλικα,
Τζο
Πιστευω σε μια ανθωπινη συνειδηση.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you