- Δεν μπορώ να κουνηθώ και να ανοίξω τα μάτια μου - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Θα ήθελα να σας πώ κάτι που παθαίνω μήπως και μπορείτε να με βοηθήσεται.
Είμαι 24 χρονών και εδώ και 4 χρόνια και ανα τακτα χρονικά διαστήματα μου συμβαίνει το εξής:
Βλέποντας κάποιον εφιάλτη πετάγομαι και ενώ προσπαθώ να κουνηθώ ή να ανοίξω τα μάτια μου δεν μπορώ. Καταβάλω τεράστιες προσπάθειες για να κουνηθώ αλλά μάταια.Η καρδιά μου ανεβάζει τρελούς παλμους μέχρι που μετά απο κανα λεπτό καταφέρνω και κουνιέμαι. το φαινόμενο αυτό τελαιυτέα μου συμβαίνει όλο και πιο συχνα και οφείλω να ομολογήσω πως τρομάζω..
Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω ότι συνήθως βλέπω υπερβολικά ζωντανά όνειρα... Για παράδειγμα βλέπω ότι τρέχω γιατι κάτι με κυνηγάει και με το που ξυπνάω είμαι λίγο λαχανιασμένος και πονάνε τα πόδια μου...
Σας παρακαλώ όποιος μπορεί να μου δώσει μια εξήγηση....
Ευχαριστώ
Οσο αφορα για αυτο που σου συμβαινει ισως σε παρηγορησει το γεγονος οτι το εχω παθει και το παθαινω κι εγω πολλες φορες!
Μαλιστα μετα απο εναν εφιαλτη οχι μονο δεν μπορω να κουνηθω και να ξυπνησω,ανοιξω τα ματια μου αλλα κανω και σπασμους και μετα τα καυταφερνω!
Μια εξηγηση που εχω ακουσει ειναι οτι αυτο συμβαινει γιατι το σωμα μας δεν εχει ξυπνησει ακομη και για αυτο δυσκολευομαστε να το ελεγξουμε.
Το παθαινω παρα πολες φορες που δεν το φοβαμαι πια.
H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...
ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΛΛΟΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ...ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΠΝΟΗ.ΕΝΙΩΘΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ...ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΥΝΗΛΘΑ.ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑ...
ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ...NEFERTITY
Και ποιος δεν παθαίνει όλα αυτά που γράψατε όταν βλέπει εφιάλτη!
Ανεβαίνουν οι σφυγμοί,υπάρχει εφίδρωση,και αν ο ύπνος είναι βαθύς,δύσκολα ξυπνάς.
Σ'εμένα έχει συμβεί να βλέπω εφιάλτη,να καταλαβαίνω πως βλέπω όνειρο,και συνειδητά να παλεύω να ξυπνήσω.
Προσπαθώ να ανοίξω τα μάτια μου,αλλά βλέπω ένα λευκό θολό πέπλο.
Φίλε/η mkte298 καλωσόρισες!
Πιστεύω το θέμα σου ταιριάζει στο παράξενο περισσότερο και όχι στις αναζητήσεις <Ψυχής>.
Θα μας το πουν οι αρμόδιοι
Εύχομαι να βρεις έσω ΄κάποιες απαντήσεις.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

Πηγα στο δασος γιατι ήθελα να ζήσω ελευθερα.Ηθελα να ζήσω βαθεια τη ζωη,να ρουφηξω ολο της το μεδουλι.Να βαλω στην ακρη ολ'αυτα που δεν ηταν ζωη και να να μην ανακαλυψω,οταν θα εφθανε η στιγμή να πεθάνω,πως δεν εζησα...
quote:
Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.
Είναι κάτι σαν τα windows ας πούμε, που άμα τα σβήσεις απότομα, μπορεί να μην μπουτάρει καθόλου μετά η να αργήσει καμία ωρίτσα.
Κάτω Πάυλας
Το διάβασα σε ένα φόρουμ και ταιριάζει γάντι στον Κάτω Παύλα. Η δική μου απάντηση με χιούμορ είναι ότι "Εξαρτάται από την έκδοση των Windows". Και τώρα σοβαρά. Σε άλλα φόρουμ συναντάται ο όρος sleep paralysis. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος είναι υπεύθυνος για το "φαινόμενο". Κάποιοι άλλοι, μεταξύ αυτών και εγώ, πιστεύουν έχει να κάνει με αστρικό ταξίδι.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=459

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Κοίταξε, εγώ δεν έχω πάρει το εγώ μου σοβαρά, απλά μου αρέσει να επεμβαίνω με μια νέα ετοιμοπαράδοτη βλακεία, ιδικά όταν πρόκειται για βλακεία τότε ταιριάζει κουτί.
Αυτό το παθαίνω και εγώ, συνήθως όταν πέφτω για ύπνο ύστερα από ξενύχτι 2 ημερών, μου φαίνεται περισσότερο για μια φυσιολογική δυσλειτουργία / λειτουργία του εγκέφαλου, τώρα καλύτερα να μην μιλήσω για αστρικά και φεγγαρικά ταξίδια γιατί την απάντηση ήδη μάλλον την ξέρεται.
Κάτω Πάυλας
quote:
Αυτό το παθαίνω και εγώ, συνήθως όταν πέφτω για ύπνο ύστερα από ξενύχτι 2 ημερών, μου φαίνεται περισσότερο για μια φυσιολογική δυσλειτουργία / λειτουργία του εγκέφαλου, τώρα καλύτερα να μην μιλήσω για αστρικά και φεγγαρικά ταξίδια γιατί την απάντηση ήδη μάλλον την ξέρεται
Θα συμφωνήσω με τον Παύλας.
Κι εγώ μετά από ξενύχτι και μεγάλη κούραση,συνήθως πνευματική, το
παθαίνω.
Η άποψή μου είναι πως δεν οφείλεται αυτό το συγκεκριμμένο σε αστρικά ταξίδια.
Αλλά, καλή μου ELISABETH,μπορείς να εξηγήσεις περισσότερο τα αστρικά ταξίδια,με το δεν μπορώ να κουνηθώ και να ανοίξω τα μάτια μου?
περιγράφει εδώ ο φίλος μας διαφέρει από αυτά.
Είναι μια λειτουργία του εγκεφάλου.(κατά την άποψή μου πάντα)
Γι'αυτό ζήτησα την προσωπική σου γνώμη
Μπορεί πάλι να κάνω λάθος,αλλά θα προσπαθήσω να το δώσω όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.
Στο ΜΟΡΑ ή όπως αλλιώς το λέει ο λαός μας:Ο αράπης,νιώθεις ένα βάρος στο στήθος,σίγουρα δεν μπορείς και πάλι να κουνηθείς,κάποιοι έχουν δει
και μια μαύρη σκιά.Τα αστρικά ταξίδια,πολύ όμορφα τα περιγράφεις και δεν έχω να προσθέσω κάτι.
quote:
Βλέποντας κάποιον εφιάλτη πετάγομαι και ενώ προσπαθώ να κουνηθώ ή να ανοίξω τα μάτια μου δεν μπορώ. Καταβάλω τεράστιες προσπάθειες για να κουνηθώ αλλά μάταια.Η καρδιά μου ανεβάζει τρελούς παλμους μέχρι που μετά απο κανα λεπτό καταφέρνω και κουνιέμαι. το φαινόμενο αυτό τελαιυτέα μου συμβαίνει όλο και πιο συχνα και οφείλω να ομολογήσω πως τρομάζω..
Αυτό εδώ όμως μου φαίνεται διαφορετικό.
Είναι μια κατάσταση που ούτε νιώθεις να είσαι πάνω από το σώμα σου,ούτε ότι <κάτι>κάθεται πάνω σου.
Σίγουρα τρομάζει κι αυτό το ίδιο.
Αλλά νομίζω έχει να κάνει με την ψυχολόγική πίεση που δέχεται το άτομο κατά τη διάρκεια της μέρας ή την κούραση.
Προσωπικά το παθαίνω πάντα μετά από πίεση ψυχολογική ή εργασιακή.
Κάποιες φορές έχω νιώσει να βρίσκομαι λίγο πιο πάνω από το σώμα μου.
Μπορώ να πω πως ένιωθα πανέμορφα.
Σαν να πετούσα.Δεν τρόμαξα ούτε νόμιζα πως πνίγομαι.
Τρόμαξα μόνο όταν ξύπνησα και συνειδητοποίησα τί μου είχε συμβεί.
Καλύτερα ο φίλος που άνοιξε το θέμα,να μας γράψει κάποιες λεπτομέρειες ακόμα για να δούμε που ανήκει το περιστατικό,για να μη το <τσουβαλιάζουμε> έτσι εύκολα μαζί με άλλα.
quote:
Άντε να δω τώρα τι απάντηση θα δώσει ο Κάτω Παύλας με την αίσθηση της πτώσης. Βλέπουμε όλοι το ίδιο όνειρο; Τόσο συχνά; Είμαστε όλοι κουρασμένοι και άυπνοι για 2 νύχτες;
Μα την πιο λογική!
Δεν σου έχει τύχει ποτέ να βλέπεις ότι πετάς,και να προσγειώνεσαι απότομα οπότε και να ξυπνάς?
Εντάξει,ο καθένας μας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά,γι'αυτό είμαστε άλλωστε και ξεχωριστοί.
Γι'αυτό ακόμα σεβόμενοι την άποψη του άλλου,κάνουμε ένα σωστό διάλογο...
Και όσον αφορά το αίσθημα της πτώσης, ο εγκέφαλός μας είναι "προγραμματισμένος" (δεν ξέρω την έκδοση των Windows που έχει ο εγκέφαλός μας, Κάτω Παύλα) να "τεκμηριώνει", να "λογικοποιεί" την απότομη έξοδο από το σώμα μας, με την μορφή του ονείρου, δηλ. ότι πετάμε και πέφτουμε, ή ότι πέφτουμε από σκάλες ή οτιδήποτε άλλο θα ήταν λογικό για εμάς. Ευτυχώς που υπάρχει και το esoterica που μάς δίνει τη δυνατότητα να εκθέτουμε ο καθένας τις απόψεις μας.
quote:
Αρκεί να την εκφράζουμε με ευγένεια και να σεβόμαστε τα πιστεύω των άλλων, όσο "περίεργα" κι αν ακούγονται στον ορθολογιστικό νου
Πολύ σωστό αυτό φίλη μου.
Να μας προβληματίζει επίσης η άποψη των άλλων,να αναρωτιόμαστε αν κάναμε λάθος.
Με την τελευταία απάντησή σου,άρχισα να μελετώ το θέμα και από την δική σου σκοπιά!
quote:
Και όσον αφορά το αίσθημα της πτώσης, ο εγκέφαλός μας είναι "προγραμματισμένος" να "τεκμηριώνει", να "λογικοποιεί" την απότομη έξοδο από το σώμα μας, με την μορφή του ονείρου, δηλ. ότι πετάμε και πέφτουμε, ή ότι πέφτουμε από σκάλες ή οτιδήποτε άλλο θα ήταν λογικό για εμάς.
Αυτό το κομμάτι σου μου δίνει το έναυσμα...
Ευχαριστώ
Μία άποψη που υποστηρίζεται σχετικά με την παροδική παράλυση, είναι ότι αυτή αποτελεί συνέπεια ενός σταδίου μεταξύ συνειδητής αστρικής προβολής και ξυπνήματος.
Κάποιοι που ασχολούνται με τη συνειδητή αστρική προβολή υποστηρίζουν πως σ' εκείνο το στάδιο της παράλυσης κάποια οντότητα, χαμηλού επιπέδου, του αστρικού κόσμου εμπλέκεται και δημιουργεί αυτήν τη σταδιακή παράλυση. Την ονομάζουν sleep paralysis.
Επίσης λένε πως ο καλύτερος τρόπος, για να ξεφύγεις είναι, όσο μπορείς να μη φοβηθείς και να κάνεις κάποιο σύμβολο εξορκισμού, που εσύ πιστεύεις.
Εγώ προσωπικά, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω μέχρι ποιου βαθμού ισχύουν αυτές οι απόψεις. Πολύ θα ήθελα να μας βοηθήσουν κάποιοι που το έχουν βιώσει αυτό συνειδητά στο αστρικό.
Ζήσε τη στιγμή!
Edited by - Στέφανος on 19/02/2004 15:56:11
Edited by - Στέφανος on 19/02/2004 15:57:29

* Ειρήνη *
Ακούγεται ενδιαφέρων!!
Ευχαριστώ
Σου παραθέτω απόσπασμα από προηγούμενο μήνυμα μου στο θέμα της Μώρας.
Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου στο θέμα της ΜΩΡΑΣ, καθώς και την άποψή μου.
Άρχισα να παθαίνω μώρα στο λύκειο. Ξεκίνησε να μου συμβαίνει μία φορά στο τόσο και κατέληξε σε καθημερινό φαινόμενο με αποτέλεσμα να φοβάμαι να κοιμηθώ.
Στην αρχή δεν μπορούσα απλά να κινηθώ, να μιλήσω. Στην συνέχεια όμως αυτό εξελίχθηκε σε διάφορες μορφές (άκουγα, ένιωθα διάφορα). Κάποια στιγμή μετά από αρκετούς μήνες και αφού είχα φτάσει σε μία κατάσταση να νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί μου, ζήτησα να κάνουμε έναν εξορκισμό σπίτι μας.
Δεν ξέρω εάν βοήθησε ή αν εγώ έκανα κάτι, πάντως σταμάτησε εντελώς & απότομα. Από τότε μόνο μία φορά τον περσινό χειμώνα μου συνέβη ξανά για μερικά δευτερόλεπτα (έχουν περάσει 10 χρόνια σχεδόν).
Πάντως, από όσα έχω διαβάσει / βιώσει, προσωπική μου άποψη είναι ότι η μώρα δεν έχει σχέση με το sleep paralysis. Είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. Η μώρα επίσης αναφέρεται και σε πολλά αρχαία έγγραφα ως "κακός βραχνάς", χωρίς να γνωρίζω εάν είναι κάτι σαν αυτό που συζητάμε εμείς.
Υ.Γ. Μιλάμε για μία απίστευτα δυσάρεστη και τρομακτική εμπειρία.

* Ειρήνη *