- ΔΡΑΚΟΣΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
alati13Μέλος
Έψαξα όσο μπορούσα το FORUM για να δω αν υπάρχει κάποιο θέμα σχετικό με αυτό και - αν δεν κάνω λάθος – δεν βρήκα κάτι σχετικό. Νομίζω λοιπόν ότι έχει ενδιαφέρων να μάθουμε κάποια πράγματα σχετικά με τα Δρακόσπιτα. Έχω διαβάσει ότι υπάρχουν σε διάφορα μέρη. Πρόκειται για πολύ μεγάλες κατασκευές όχι ιδιαίτερα πολύπλοκες, τις περισσότερες φορές αποτελούμενες από τεράστιους βράχους. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάπου στην Εύβοια. Αν έχετε κάποιες περισσότερες πληροφορίες ή τα έχετε επισκεφτεί θα ήθελα πολύ να μάθω κάποια περισσότερα πράγματα.
SUNNYΜέλος
ΓΕΙΑ!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ!
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ!
thothΙδρυτικό Μέλος
alati13Μέλος
Χάρη στον (ην) φίλο(η) thoth έμαθα κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα δρακόσπιτα. Σας τα παραθέτω πολύ συνοπτικά, για να δω αν και εσείς θα έχετε τις ίδιες απορίες με εμένα. Τα δρακόσπιτα λοιπόν, βρίσκονται στην Ν.Δ Εύβοια, μεταξύ Στύρων και Καρύστου. Είναι πραγματικά εντυπωσιακά οικοδομήματα που αξίζει να τα ερευνήσουμε λίγο πιο προσεκτικά. Παρατηρώντας το Δρακόσπιτο της Όχης βλέπουμε ότι:
A/ είναι χτισμένο σε υψόμετρο άνω των 1300 μέτρων.
Β/ το κτίσμα δεν έχει καμπύλες και είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από μονοκόμματους ογκόλιθους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος του είναι φτιαγμένη από τρεις τέτοιους ογκόλιθους, σε σχήμα Π. ο ένας από τους δύο κάθετους έχει βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους. Το δε ύψος του φτάνει τα 2 μέτρα. Το άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η σκεπή, το βάρος της οποίας ξεπερνά τους 10 τόνους.
Γ/ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν αντικείμενα που χρονολογούνται το 70π.χ.
Και τώρα τα ερωτήματα.
Α/ ποιοι και γιατί τα έχτισαν ;
B/ πως κατάφεραν να κουβαλήσουν , να επεξεργαστούν , και να χτίσουν με τόση τελειότητα που αντέχει ακόμα μετά από τόσους αιώνες, αυτούς τους τεράστιους μεγάλιθους;
Γ/ μήπως τελικά το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τις ανακάλυψης των αρχαίων ;
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε και εσείς το side www.eviawind.gr/dragon%20evia.htm που περιέχει όλες αυτές τις καταπληκτικές πληροφορίες.
A/ είναι χτισμένο σε υψόμετρο άνω των 1300 μέτρων.
Β/ το κτίσμα δεν έχει καμπύλες και είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από μονοκόμματους ογκόλιθους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος του είναι φτιαγμένη από τρεις τέτοιους ογκόλιθους, σε σχήμα Π. ο ένας από τους δύο κάθετους έχει βάρος που ξεπερνά τους 2 τόνους. Το δε ύψος του φτάνει τα 2 μέτρα. Το άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η σκεπή, το βάρος της οποίας ξεπερνά τους 10 τόνους.
Γ/ στο εσωτερικό τους βρέθηκαν αντικείμενα που χρονολογούνται το 70π.χ.
Και τώρα τα ερωτήματα.
Α/ ποιοι και γιατί τα έχτισαν ;
B/ πως κατάφεραν να κουβαλήσουν , να επεξεργαστούν , και να χτίσουν με τόση τελειότητα που αντέχει ακόμα μετά από τόσους αιώνες, αυτούς τους τεράστιους μεγάλιθους;
Γ/ μήπως τελικά το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανακαλύψουμε τις ανακάλυψης των αρχαίων ;
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε και εσείς το side www.eviawind.gr/dragon%20evia.htm που περιέχει όλες αυτές τις καταπληκτικές πληροφορίες.
catΜέλος
Παρε να εχεις και αλλες πληροφορίες λοιπόν 
http://www.galaxy.gr/drakospita-01.htm
http://www.georama.gr/gre/history/07.html
http://www1.internet.gr/users/photoworks/gallery%201/index001.htm
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
alati13Μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ cat για τις πληροφορίες. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ειδικά εκείνες με τις κολώνες.
Δρακόσπιτα απ'όσο ξέρω υπάρχουν και στη Μάνη.
Είναι και εκεί πολύ απομονωμένα όπως και της Ευβοιας όπου χρειάζεται αρκετή ώρα πεζοπορία και δεν φαίνονται εύκολα παρόλο τον όγκο τους. Δρόμος δεν υπάρχει παρά μόνο χαραγμένο μονοπάτι σε κάποιες περιπτώσεις.
Είναι και εκεί πολύ απομονωμένα όπως και της Ευβοιας όπου χρειάζεται αρκετή ώρα πεζοπορία και δεν φαίνονται εύκολα παρόλο τον όγκο τους. Δρόμος δεν υπάρχει παρά μόνο χαραγμένο μονοπάτι σε κάποιες περιπτώσεις.
![]()
"Τάδε έφη Avallon"
photoworksΝέο Μέλος
Επισκευθήτε το site του Δήμου Στυρέων της Εύβοιας www.dimos-styreon.gr
για τα Δρακόσπιτα
για τα Δρακόσπιτα
photoworksΝέο Μέλος
Περισσότερα για τα Δρακόσπιτα στο site του Δήμου Στυρέων της Εύβοιας
www.dimos-styreon.gr
www.dimos-styreon.gr
terpandrosΜέλος
gia xanapes to site allh mia.....