ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Μυρμιδόνας91 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
naysΜέλος
17/02/2012, 11:52:31
Άλλοι φαινεται να είναι της Ν.Α.
ας πουμε αυτό το μήνυμα παρακάτω δεν απαντήθηκε ποτέ, εκτός απ τον macedon που είχε να πει ΄ΜΟΝΟ για τα ελληνικά του τύπου

pantelis1

quote:

Αμαλία μου Όλα καλά άγια με αυτά που λες και συμφωνώ,

αλλά από την άλλη μεριά θεωρείς όμορφο, την υβριστική διάθεση και τρόπο του Αίολου ώστε να τον αφήνεις να μιλάει έτσι;

Μήπως υπάρχει μια ανισότητα σε αυτό το σημείο Αμαλία μου;

Και θα ήθελα να σου πω και το εξής:

Δεν με ενδιαφέρει να σας εμπλέξω πουθενά,

απλά όταν σαν διαχείριση παίρνετε θέση στο θέμα για την Ν.Α, οφείλετε να απαντάτε σε λογικές ερωτήσεις που έχουν άρρητα σχέση με το θέμα μας,

ειδικά όταν θίγετε η υπόληψη ορισμένων στο φόρουμ.

Δεν είναι δίκαιο να προστατεύεται τα συνφέροντα μιας οργάνωσης,

αλλά από την άλλη να μην σας ενδιαφέρει η στοιχειώδη διασφάλιση

δικαιομάτων ορισμένων user στο φόρουμ.

δεν νομίζεις;;;

Edited by - pantelis1 on 28/01/2012 23:44:06

17/02/2012, 12:06:35
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΟΨΩ ΦΕΤΕΣ!

naysΜέλος
17/02/2012, 12:28:43
Για κόπιασε, να αναμετρηθούμε.
Εγω θα σε κάνω κυβάκια! :-Ρ
17/02/2012, 12:34:39
Είσαι τρελή/ός; Γιατί πιστεύεις ότι είναι προκλητική η πρόθεσή μου να ΣΕ ΚΟΨΩ ΦΕΤΕΣ;

17/02/2012, 13:00:00
quote:

τι σε νοιάζει εσένα ρε αγόρι μου ;

Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ου μόνον ο ποιών τι

Bob Marley

17/02/2012, 14:02:17
Χαιρετώ και τα μέλη που δεν έτυχε να συνομιλήσουμε ως τώρα.

Τόξα,καταπέλτες σπαθιά, ακόντια, πλημμύρισε ο τόπος,πανικός (φιλικά πάντα με χιούμορ).
Τι γίνεται με την Νέα Ακρόπολη ρε παιδιά; Πολύ τζερζελές.Εγώ δεν τους έκοψα και για πολύ έξυπνους εκεί μέσα όταν πήγα, ώστε να πείθουν ότι έχουν άκρες και δικά τους φόρουμ κ.τ.λ
Ο σοφός ο λαός λέει όμως: Όπου υπάρχει καπνός,υπάρχει και φωτιά!(ή τέλος πάντων υπήρχε φωτιά και έσβησε).Αλλά αφού δεν θα το μάθουμε ποτέ αυτό, τι να το παλεύουμε;

Edited by - Μυρμιδόνας on 17/02/2012 14:07:10

17/02/2012, 14:05:05
quote:
nays:

Άλλοι φαινεται να είναι της Ν.Α.

Δηλαδή;

17/02/2012, 14:08:32
quote:

quote:

τι σε νοιάζει εσένα ρε αγόρι μου ;

Αδικεί πολλάκις ο μη ποιών τι, ου μόνον ο ποιών τι

Bob Marley

παιχνίδι στο σεχ είναι να χρησιμοποιείς φτερό
ανωμαλία είναι να χρησιμοποιείς την κότα

naysΜέλος
17/02/2012, 14:15:46
amalia

εγω είδα εσας να επιτείθεστε στον γαραντζωτη και είπα τη γνωμη μου σ' αυτόν!

ο Αίολος είπε (μαλλον για πλακα) ότι είμαι της Ν.Α. και του απαντησα όπως απαντησε.

Απ' τη στιγμή που βλέπω τετοια επιθεση απεναντί του (ενώ ήταν τόσα χρόνια στη Ν.Α. και αρα ξέρει πολλά) δε μπορώ παρά να υποθέσω ότι οι υπολοιποι που του επιτειθεστε είστε υπερ της Ν.Α.

17/02/2012, 14:30:52
Ας μη βλέπουμε παντού φαντάσματα
05/08/2011, 03:44:10
http://www.traileraddict.com/emd/6238">

Ταινία για γερά νεύρα. Γαλλικό θρίλερ γαρ.
Αλλά για πολύ γερά νεύρα σας λέω: Το Hostel είναι η "Κοκκινοσκουφίτσα" μπροστά στους "Μάρτυρες".
Προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δείτε, αλλά μη με βρίσετε, άλλωστε σας προειδοποίησα

Η ταινία έχει να κάνει με την ιστορία μιας κοπέλας που ήταν θύμα βασανισμών. Η κοπέλα επέζησε και μετά από χρόνια... δε θα σας πω τώρα και τι έγινε, μην χάσετε την αγωνία!
Στο πρώτο μισάωρο, νομίζεις ότι τα είδες όλα, αλλά είναι μόνο η αρχή. Το τι επακολουθεί είναι και πιο ανατριχιαστικό, αλλά και γεμάτο νόημα. Φυσικά και δεν πρόκειται για σπλάτερ ή για θρίλερ που προορίζεται μονάχα για όσους αρέσκονται σε σκληρές σκηνές. Δημιουργεί προβληματισμούς. Σοκαριστικούς μεν, αλλά πολύ ισχυρούς. Είναι αυτό που θα λέγαμε, "ταινία με βάθος".

Την έχει δει κανείς;
Θα ήθελα γνώμες - εμένα μου άρεσε, τη βρήκα εξαιρετική.

Σημ: Θα γράψω κάποια πράγματα για την υπόθεση της ταινίας σε επόμενο μήνυμα, για την ώρα δε γράφω γιατί δε θέλω να χαλάσω την έκπληξη από τον καταιγισμό ανατροπών σε όσους επιλέξουν να τη δουν.

TasosledΝέο Μέλος
05/08/2011, 23:06:36
Είμαι νέο μέλος! καλησπέρα Αμαλία. Όσο για την ταινία.. έχω να πω...το είδα πριν κανά χρόνο.παιδιά τι νας πω. έχω δει θριλερ με το κιλο! εκατοντάδες.. αυτό με έκανε να είμαι σε υπερένταση την νύχτα που το είδα. Για πολύ γερά νεύρα. Υπάρχουν κάτι γάλλικά νέα θρίλερ που είναι πολύ ωμά όσον αφορά την βία. Τσεκάρετε το http://www.imdb.com/title/tt0338095/

06/08/2011, 01:32:33
Την τσέκαρα την ταινία που προτείνεις Tasosled. Έχει σχετικά καλές κριτικές στο imdb και προτείνεται για τους λάτρες του είδους. Εμένα δε μου αρέσουν πολύ οι ταινίες που έχουν πολύ αίμα και ωμή βία.

Αλλά στην περίπτωση της ταινίας Μάρτυρες, η βία και η πλοκή έδεναν με αριστουργηματικό τρόπο. Η πλοκή δεν υπήρχε απλά για να δικαιολογήσει τη βία, για να δώσει ένα νόημα στην αιματοχυσία, αλλά έμοιαζε σα να απαιτούσε το σενάριο την ύπαρξη τόσου αίματος. Ψυχολογικά σε έβαζε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, σε καθήλωνε και σε έπειθε.

06/08/2011, 15:26:11
amalia, θα τη δω σίγουρα απόψε κιόλας, γιατί γενικότερα είμαι λάτρης των horror films. Βέβαια,έχω "χορτάσει" τόσο αίμα και τόσα βασανιστήρια εδώ και χρόνια που το Hostel μου μοιάζει κυριολεκτικά πλέον με την Κοκκινοσκουφίτσα

Αν τίθενται και ισχυροί προβληματισμοί- όπως λες- και δεν αποτελεί απλώς απεικόνιση ωμής βίας, θα αξίζει πιστεύω.

Edited by - Narkissa555 on 06/08/2011 15:28:01

06/08/2011, 17:12:38
Narkissa555
περιμένω να τη δεις την ταινία και να μου γράψεις πώς σου φάνηκε!

06/08/2011, 18:08:02
amalia, τα περισσότερα horror films στοχεύουν στο να σε τρομάξουν, να σε αηδιάσουν, να σε αναγκάσουν να πατήσεις το pause και κυρίως στο να ΜΗΝ "ξυπνήσουν" μέσα σου συμπονετικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα.

Για παράδειγμα, σε όλες τις ταινίες SAW, ο σκηνοθέτης δεν σου άφηνε κανένα περιθώριο να λυπηθείς ή να συγκινηθείς με τα βασανιστήρια των ανθρώπων. Παρουσίαζε τη σκηνή του βασανιστηρίου, τον επώδυνο θάνατο ή την ακόμα πιο επώδυνη διαφυγή and that's all. Κανένα περιθώριο ούτε για συναισθηματισμούς, ούτε για συμπόνια. Ακόμη και μετά το τέλος της ταινίας αισθάνεσαι απλώς σοκαρισμένος από το πολύ αίμα και τα ανατριχιαστικά ουρλιαχτά, τίποτα περισσότερο.

Παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη ταινία που πρότεινες οφείλω να παραδεχτώ ότι κόντεψα να βάλω τα κλάματα στο τέλος.() Ουσιαστικά, τη θεωρώ περισσότερο δραματική παρά horror film και αυτό όχι επειδή δεν προβάλλει αρκετή βία. Ίσα ίσα, υπάρχει άπλετη από δαύτην. Το θέμα είναι πως δεν αισθάνεσαι μόνο αηδία, αλλά σε αναγκάζει να αναρωτηθείς αν εμείς τα δίποδα είμαστε τελικά άνθρωποι ή απάνθρωποι(), όπως και πολλά περισσότερα, ενώ παράλληλα σε αγγίζει κυριολεκτικά ο πόνος και το δράμα των ανθρώπων που το βιώνουν.

Τελικά, μπορώ να πω με δυο λόγια ότι η ταινία αυτή με στεναχώρησε ειλικρινά, δηλαδή μου άφησε ένα αίσθημα- όχι φόβου(όπως περίμενα για να σου πω την αλήθεια)- αλλά λύπης.

Edited by - Narkissa555 on 06/08/2011 18:14:36

06/08/2011, 18:12:40
Α, και σε ευχαριστώ που την πρότεινες. Ομολογώ πως την βρήκα εξαιρετική από όλες τις απόψεις. Και ερμηνευτικά και σκηνοθετικά, αλλά και όσον αφορά στην πλοκή της η ταινία αξίζει και για να τη δεις και για να τη συζητήσεις έπειτα.

06/08/2011, 19:46:33
Πρόλαβες κιόλας να τη δεις;
Μπράβο!!

Σ' ευχαριστώ καταρχάς που εμπιστεύτηκες την πρότασή μου.
Για τη στεναχώρια, συμφωνώ. Κι εμένα το δεύτερο μέρος με έκανε εντελώς χάλια. Θα έλεγα επίσης ότι με προβλημάτισε, αλλά ο προβληματισμός ήρθε στο τέλος της ταινίας. Κατά τη διάρκεια, ήταν τόσο γρήγορος ο καταιγισμός των ανατροπών που δεν προλάβαινα να σκεφτώ κάτι. Απλά την παρακολουθούσα αποσβολωμένη...

Θεωρώ πάντως πολύ πρωτότυπο το σενάριο που ερμηνεύει το γιατί είδαμε το τόσο πολύ αίμα. Και επίσης, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τον συνδυασμό ανθρωπιάς και απανθρωπιάς: σε μια τόσο βίαια μεταχείριση ενός ανθρώπινου πλάσματος, κρυβόταν η αγωνία για το έσχατο ερώτημα της ύπαρξής μας! Μια ανίερη πράξη παρέα με ένα ιερό ερώτημα. Φοβερή αντίθεση και δόθηκε αριστουργηματικά στην εν λόγω ταινία. Επίσης, πολύ έντονη η στιγμή προς το τέλος της ταινίας, όπου μαζεύονται όλοι οι γέροι και νιώθουν άπειρο σεβασμό και αποδίδουν τιμές για τη... "θυσία" της κοπέλας. Φριχτή η αντίθεση!!

06/08/2011, 20:13:55
quote:

Θεωρώ πάντως πολύ πρωτότυπο το σενάριο που ερμηνεύει το γιατί είδαμε το τόσο πολύ αίμα. Και επίσης, ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τον συνδυασμό ανθρωπιάς και απανθρωπιάς: σε μια τόσο βίαια μεταχείριση ενός ανθρώπινου πλάσματος, κρυβόταν η αγωνία για το έσχατο ερώτημα της ύπαρξής μας! Μια ανίερη πράξη παρέα με ένα ιερό ερώτημα. Φοβερή αντίθεση και δόθηκε αριστουργηματικά στην εν λόγω ταινία. Επίσης, πολύ έντονη η στιγμή προς το τέλος της ταινίας, όπου μαζεύονται όλοι οι γέροι και νιώθουν άπειρο σεβασμό και αποδίδουν τιμές για τη... "θυσία" της κοπέλας. Φριχτή η αντίθεση!!

Ακριβώς!

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το τέλος της ταινίας, όπου η συγκεκριμένη "κυρία" αυτοκτονεί δακρυσμένη, αφού μαθαίνει τι υπάρχει τελικά στη μεταθανάτια ζωή. Κάτι που... παραμένει τελικά ένα αίνιγμα και για εμάς και για τους συμμετέχοντες στο έγκλημα.

Edited by - Narkissa555 on 06/08/2011 20:15:11

07/08/2011, 02:53:25
Έλα ντε!
Τόσο αίμα και να μη μάθουμε το μεγάλο μυστικό!
Το κράτησε για τον εαυτό της η κακιασμένη...