- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Αλλά νομίζω ότι παίζουν και οι δύο εκδοχές:
Αν η μεταθανάτια ζωή, όπως της την αποκάλυψε η μάρτυρας, ήταν τόσο άσχημη, τότε γιατί να αυτοκτονήσει η γριά; Να πάει γρηγορότερα στον άλλο κόσμο και στα βασανιστήρια; Δε θα μπορούσε απλά να το σκάσει και να προσπαθήσει να ζήσει όσο καλύτερα μπορεί τα χρόνια που της απομένουν;
Άλλωστε, αν η μάρτυρας της περιέγραψε μια λαμπρή και ευχάριστη μεταθανάτια ζωή, η γριά θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει ώστε να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην άλλη πλευρά.
Πιθανόν όμως η ταινία να ήθελε να αφήσει ανοιχτές και τις δύο εκδοχές και αυτό είναι μέρος της επιτυχίας της. Αν έδινε μια σαφή απάντηση ίσως το τέλος να κατέστρεφε την όλη ταινία και το γενικότερο κλίμα των ανατροπών.

-Η γριά αυτοκτόνησε επειδή ένιωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πια στη ζωή της για να μάθει?
-Αυτοκτόνησε επειδή τη συντάραξε το βάρος της γνώσης ενός τέτοιου μεγάλου μυστικού?
-Η αυτοκτονία της αποτελούσε κάποια ένδειξη μετανοίας για όλα αυτά που διέπραξε?
-Αυτοκτόνησε επειδή της "άρεσε" αυτό που της αποκάλυψε η μάρτυρας?
Γενικότερα, δεν μου έμεινε η "γεύση" του καλού ή του κακού για τη μεταθανάτια ζωή, αλλά πάνω από όλα του συνταρακτικού. Η γριά έδειχνε κατά κάποιο τρόπο σοκαρισμένη μετά την αποκάλυψη του μυστικού, όχι όμως χαρούμενη ή λυπημένη.
Επίσης, θεωρώ αυτή την αυτοκτονία ίσως ως την πιο φυσιολογική πράξη που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ταινίας.(
) Ένιωσα πως αποκαθιστούσε κάπως τη φυσική τάξη των πραγμάτων. Το φυσιολογικό είναι εμείς οι ζωντανοί να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς μας περιμένει και να δυσκολευόμαστε ακόμα και να κάνουμε εικασίες, οπότε η γριά παίρνει το μυστικό στον τάφο της και όλα είναι όπως πριν. Παράλληλα, μπορεί να σου αφήσει και την αίσθηση ότι τιμωρείται κατά κάποιο τρόπο μετά από τα φριχτά εγκλήματα που έχει διαπράξει. Οπότε, η ηθοποιός ερμήνευσε τον ρόλο της γριάς άψογα, ειδικά στο τέλος της ταινίας.
Όπως ανέφερε η amalia, αυτό ήταν μέρος της επιτυχίας του film!
Edited by - Narkissa555 on 07/08/2011 18:34:47
Edited by - Narkissa555 on 07/08/2011 18:38:34
Όταν την είδα για πρώτη φορά μου άρεσε όσο να 'ναι, αν όμως την έβλεπα τώρα θα μου φαινόταν "ψεύτικη". Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν εξαιρετικά, αλλά σκηνοθετικά δεν με εμπνέει πια. Τι να πω, ίσως πριν τόσα χρόνια να ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη! Από τότε έχουν κυκλοφορήσει άπειρες ταινίες και ακόμα και το τέλος της για σήμερα δεν θεωρείται τόσο πρωτότυπο.
Και η Cecil πολύ καλή!!![]()
![]()
Edited by - Narkissa555 on 07/08/2011 18:48:40
Όντως αυτές οι 2 εκδοχές που λέει η Αμαλία είναι και οι επικρατέστερες. Και γω αυτές σκέφτηκα![]()
quote:
TasosledΕπειδή βλέπω εδώ και χρόνια πάρα πολλές ταινίες μπορούμε να σχολιάζουμε εδώ για αυτές που βλέπουμε.
Tasosled υπάρχουν στην ενότητα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ κάποια θέματα που δεν αναφέρονται σε κάποια συγκεκριμένη ταινία, αλλά σε είδη ταινιών.
Ενδεικτικά, ρίξε μια ματιά στα εξής:
Mεγάλες καυτές πατάτες
(Αναφέρεται σε ταινίες που θεωρεί κάποιος ότι ήταν πραγματικά κακές!)
Ο σχολιασμός που γράφεις μπορεί να γίνει σε κάποιο από αυτά τα θέματα. Υπάρχουν κι άλλα, π.χ. για σειρές στην τηλεόραση, κ.λπ. - μπορείς αν θες να ψάξεις στην ενότητα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ να δεις ποιό θέμα σε ενδιαφέρει. Επίσης, εάν έχεις κάποια καλή ιδέα για νέο θέμα σχετικά με συγκεκριμένη ταινία ή με κατηγορία ταινιών (που δεν υπάρχει ήδη στην ενότητα ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ), μπορείς να το ανοίξεις εσύ ο ίδιος. ![]()
quote:
Narkissa555Αυτή η αυτοκτονία δημιούργησε γενικότερα αρκετά ερωτηματικά.
-Η γριά αυτοκτόνησε επειδή ένιωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο πια στη ζωή της για να μάθει?
-Αυτοκτόνησε επειδή τη συντάραξε το βάρος της γνώσης ενός τέτοιου μεγάλου μυστικού?
-Η αυτοκτονία της αποτελούσε κάποια ένδειξη μετανοίας για όλα αυτά που διέπραξε?
-Αυτοκτόνησε επειδή της "άρεσε" αυτό που της αποκάλυψε η μάρτυρας?
Γενικότερα, δεν μου έμεινε η "γεύση" του καλού ή του κακού για τη μεταθανάτια ζωή, αλλά πάνω από όλα του συνταρακτικού. Η γριά έδειχνε κατά κάποιο τρόπο σοκαρισμένη μετά την αποκάλυψη του μυστικού, όχι όμως χαρούμενη ή λυπημένη.
Narkissa555 είναι πολύ καλή η ανάλυση που κάνεις. Όντως, η εκδοχή του συνταρακτικού είναι η πιο κοντινή και για μένα. Κρίμα που αυτό το συνταρακτικό δε θα το μάθουμε ποτέ...
Γδαρσιματάκι κανείς; ![]()
![]()

Κατ'αρχήν θα συμφωνήσω με την ανάλυση της Αμαλίας για τη "σοβαρή" δικαιολόγηση της άφθονης βίας. Η κοπέλα θυσιάστηκε βιώνοντας τα πάνδεινα στο βωμό της επίλυσης ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης.
Όσο για το συγκλονιστικό και αινιγματικό φινάλε μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι αναλύσεις σας και μου ταιριάζει περισσότερο η ερμηνεία του σοκαριστικού και του "ιερού" ταυτόχρονα. Δηλαδή η γριά θα αμφιταλαντευόταν αν πρέπει να αποκαλύψει ή όχι το μυστικό και τελικά αποφάσισε πως δεν πρέπει διότι πρόκειται για κάτι ιερό, πέρα από την επιτρεπόμενη ανθρώπινη ύπαρξη και γνώση και θα ήταν "βλασφημία" να το διαδόσει και να γνωστοποιηθεί στο ανθρώπινο είδος. Ο καθένας ας συναντούσε το μεταθανάτιο κόσμο μόνο όταν έρθει η δική του ώρα. Έκρινε ότι αυτή η γνώση είναι κατά κάποιο τρόπο ιερή και δεν πρέπει να καταστεί κοινή γνώση των θνητών.
Θα πρότεινα ακόμα μία, περισσότερο πεζή ίσως εξήγηση.
Θα μπορούσε η μάρτυρας να εξαπάτησε τη γριά? Ας μην ξεχνάμε ότι όταν την αιχμαλώτισαν η γριά της εξομολογήθηκε το λόγο που θα μαρτυρήσει δείχνοντάς της σχετικά παραδείγματα άλλων ετοιμοθάνατων. Άρα η μάρτυρας γνώριζε το λόγο του βασανισμού της και τι περιμένουν από αυτήν. Αυτή τη σκέψη αναλύω μέσω δύο υποπεριπτώσεων για το τέλος:
α)Η μάρτυρας είδε πράγματι εικόνες από τον άλλο κόσμο αλλά τις περιέγραψε ακαταλαβίστικα έτσι ώστε να απογοητεύσει και να εκδικηθεί τη γριά.
β) Αυτά που έβλεπε η μάρτυρας δεν ήταν εικόνες του άλλου κόσμου αλλά απλές παραισθήσεις προκληθείσες από τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστη. Όταν η γριά την πλησίασε η μάρτυρας θα της είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα ή θα αναφέρθηκε στις παραισθήσεις.
Το ζήτημα είναι γιατί η γριά αυτοκτόνησε. Αν ξαναθυμηθούμε τα πράγματα η περίπτωση της συγκεκριμένης κοπέλας ήταν μοναδική ή τουλάχιστον την αντιμετώπισαν ως μοναδική όταν διαμόρφωσε το γουρλωμένο βλέμμα μετά το γδάρσιμο. Σα να μην είχαν ξαναδεί κάτι ανάλογο. Η γριά ως βασική πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας στήριζε τις ελπίδες της πια στη συγκεκριμένη μάρτυρα για να μάθει τι συμβαίνει μετά. Αφού οι ελπίδες της εξανεμίστηκαν ένιωσε πως δεν της μένει κάτι άλλο πλέον και ότι ο αγώνας της είναι μάταιος. Δεν βρήκε το ανάστημα να ανακοινώσει την αποτυχία της στους άλλους ηλικιωμένους (παρότι μπορεί αρχικά να ένιωσε ότι θα μπορούσε και γι 'αυτό τους κάλεσε) κι έτσι της απέμενε μόνο ο θάνατος ως λύτρωση.
Γενικότερα πάντως η ταινία ήταν πολύ δυνατή και πρωτότυπη.

Edited by - Agnostic on 10/08/2011 01:35:10
σε καταφέραμε να τη δεις την ταινία ε;
Χεχεχε...
Λοιπόν, ας δούμε και την πλευρά της κοπέλας και την πιθανότητα να εξαπάτησε τη γριά, όπως προτείνεις.
Όπως αντιλήφθηκα εγώ την ταινία, η Άννα δε μου φάνηκε να έχει στοιχεία εκδικητικού χαρακτήρα. Τη χαρακτήριζε μια απίστευτη συμπόνοια, σε βαθμό που κατανοούσε ακόμα και τους φόνους της φίλης της που την είχαν βασανίσει (οκ, ήταν και το ότι ήταν ερωτευμένη μαζί της
). Αλλά εκτός από τη φίλη της, ο τρόπος με τον οποίο έσωσε την κοπέλα που βρήκε κλειδωμένη στο υπόγειο, ή ακόμα η πρόθεσή της να βοηθήσει τη γυναίκα του δεσμοφύλακα όταν διαπίστωσε ότι δεν έχει πεθάνει (αναφέρομαι στο αρχικό μέρος της ταινίας) μου έδωσαν την εντύπωση μιας κοπέλας που αντιμετώπιζε με ένα είδος παθητικότητας αυτά που κάποιον άλλο θα μπορούσαν να τον σοκάρουν.
Πιστεύω λοιπόν, ότι η Άννα παραδόθηκε σχετικά γρήγορα στη μοίρα της όταν βρέθηκε κι εκείνη δεμένη στο υπόγειο. Από ένα σημείο και μετά, παρακολουθούσε τον εαυτό της να μεταμορφώνεται σ' αυτό που είχε περιγράψει η γριά. Κατά κάποιον τρόπο, ίσως και να πίστευε ήδη από τις πρώτες μέρες της αιχμαλωσίας της πως εάν η ίδια κατάφερνε να δώσει στη γριά την απάντηση που γύρευε, όλο αυτό το άρρωστο πράγμα θα τέλειωνε. Καμιά άλλη κοπέλα δε θα βασανιζόταν για να βρεθεί η απάντηση. Για την ίδια άλλωστε, δεν υπήρχε όπως φαίνεται και κάτι άλλο να την κρατήσει στη ζωή, αφού είχε αφήσει την οικογένειά της και είχε πάει με την κοπέλα που αγαπούσε, η οποία όμως σκοτώθηκε.
Έτσι, το βρίσκω πιθανό να μην εξαπάτησε τη γριά.
Μια μικρή απολεπισούλα κανείς; Ξέρω ένα καλό σαλόνι ομορφιάς... ![]()

δεν κρατιόσαστε, δεν σας αδικώ, μου συμβαίνει και μένα να θέλω να μοιραστώ με άλλους ταινίες που μου άρεσαν πολύ..
Anyway, ευχαριστώ για την πρόταση Αμαλία, θα την κατεβάσω σύντομα..!!!
Φιλικά

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Καμιά πρόταση από που να την κατεβάσω, με υπότιτλους εννοείται..??
ευχαριστώ προκαταβολικά :)

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

Μπορείς να την κατεβάσεις από kickasstorrent

Edited by - Narkissa555 on 19/11/2011 13:05:16

σου έχω στείλει ένα email

ΛΟΙΠΟΝ...ΘΑ ΜΠΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΕΧΩ ΔΥΟ ΡΟΛΟΙΑ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ.
ΣΥΜΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ.
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ: ...8:35...
ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΥΜΕΡΑ, ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;;;;![]()
![]()
![]()
![]()
!!!!!!

Πέθανε μια άλλη μέρα
δεν μπορω να σε βοηθησω,το μονο που μπορω να σου πω ειναι να ξανακανεις τα "βηματα" που ειχαν γινει.βαλε και στα δυο μπαταριες,,συγχρονισε τα ,να δειχνουν την ιδια ακριβως ωρα,βαλτα στις ιδιες τοποθεσιες που αρχικα τα ειχες και περιμενε:)))))
αν ξαναγινει σιγουρα δεν θα ειναι τυχαιο.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,το φιλαρακι σας