- Σουναμιτισμός- τεχνική μακροζωίας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
2. Και οι δούλοι του τού είπαν: Ας αναζητήσουν για τον κύριό μου, τον βασιλιά, μια νέα, παρθένα, για να στέκεται μπροστά στον βασιλιά, και να τον περιποιείται, και να κοιμάται στον κόρφο σου, για να θερμαίνεται ο κύριός μου ο βασιλιάς.
3. Και αναζήτησαν μια ωραία νέα σε όλα τα όρια του Ισραήλ• και βρήκαν την Αβισάγ τη Σουναμίτισσα, και την έφεραν στον βασιλιά.
4. Και η νέα ήταν υπερβολικά ωραία, και περιποιόταν τον βασιλιά, και τον υπηρετούσε• όμως, ο βασιλιάς δεν τη γνώρισε.
( Μετάφραση Φίλου, Βασιλέων Α, 1-4)
Στο περίφημο λοιπόν αυτό απόσπασμα της Βίβλου, βλέπουμε μια εξαιρετικά περίεργη θεραπευτική μέθοδο. Όσο παράδοξο κι αν μας φαίνεται, η μέθοδος αυτή γνωστή ως σουναμιτισμός (shunammitism- από την καταγωγή της γυναικός), επικράτησε έως και τον 18ο αιώνα όπου ο γιατρός Hermann Boerhaave την συνέστηνε. Πρότεινε μάλιστα ο γέρων να κοιμάται μεταξύ δύο νεαρών γυναικών!! Η τεχνική αυτή ονομάστηκε «gerokomy” δηλαδή γηροκομεία και είναι η αρχή του σημερινού ομώνυμου κλάδου της ιατρικής.
Η τεχνική αυτή φυσικά φέρνει στη μνήμη μας τις ταντρικές μεθόδους (σε μια παραλλαγή της θεραπείας οι νεαρές έχουν ερωτικές σχέσεις). Παρ όλα αυτά το βιβλικό κείμενο τονίζει ότι ο «βασιλευς ουκ εγνω αυτην» δηλαδή δεν σύναψε σχέσεις μαζί της. Πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το ότι ο γιος του τη ζήτησε μετέπειτα σε γάμο.
Πέρα από το φυσικό γεγονός της μετάδοσης της θερμότητας του ανθρωπίνου σώματος (απ’ ότι ξέρω συνιστάται και σήμερα σε ορειβάτες κ.τ.λ για περιπτώσεις υποθερμίας) προκύπτουν και κάποιες άλλες απορίες.
Α)γιατί η κοπέλα έπρεπε να είναι «παρθενον νεανιδα», και «καλη εως σφοδρα» δηλαδή υπερβολικά ωραία;
Β) πόσο ταιριαστή ήταν αυτή η τεχνική για κάποιον σαν τον προφητάνακτα Δαβίδ;
Γ)μια τέτοια τεχνική κατά πόσο μας θυμίζει τις βαμπιριστικές εφαρμογές των δυτικών σχολών;
Δ)τελικά είναι τι δεισιδαιμονία και τι αλήθεια στη όλη υπόθεση;
Θα ήθελα τη γνώμη σας στην όλη υπόθεση. Αν και το θέμα αφορά «θεραπεία» μου φάνηκε πιο σωστό να το τοποθετήσω στο Παράξενο.

γιατι σαν παρθενα δεν μπορουσε να στηθει καμια κατηγορια οτι ο γεροντας συνουσιαστικε μαζι της και υπερβολικα ωραια για να βλεπει και κατι ωραιο οταν ανοιγει τα ματια του και οχι κατι ασχημο
Β) πόσο ταιριαστή ήταν αυτή η τεχνική για κάποιον σαν τον προφητάνακτα Δαβίδ;
δεν καταλαβα;
Γ)μια τέτοια τεχνική κατά πόσο μας θυμίζει τις βαμπιριστικές εφαρμογές των δυτικών σχολών;
δεν τις ξερω τις σχολες αυτες μια αναλυση θα ηταν καλο
Δ)τελικά είναι τι δεισιδαιμονία και τι αλήθεια στη όλη υπόθεση;
αν δεχτουμε οτι εγιναν ετσι τα πραγματα το μονο καλο που ειχε ο δαβιδ ηταν οτι τον φροντιζε μια ομορφη κοπελα
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Τη μέθοδο του Σουναμιτισμού την είχα ακούσει παλιά αλλά δεν ήξερα ούτε τι είναι ούτε πότε ξεκίνησε να εφαρμόζεται.
Σχετικά με τις απορίες σου θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σύμφωνα με το πως μπορώ να αντιληφθώ το όλο θέμα.
Πιθανότατα να προτιμήθηκε η όμορφη και παρθένα Αβισάγ λόγω της θέσης του Δαβίδ.
Ίσως λόγω του οτι ήταν βασιλιάς να έπρεπε η κοπέλα να είναι η καλύτερη σε επίπεδο εμφάνισης από όλες τις υπόλοιπες ενώ η παρθενία της αποτελούσε μια ένδειξη αγνότητας.
Όπως είπε κι ο gigenis είναι πιθανό να συνέβαινε αυτό για να μπορεί να αποδειχθεί μετά τον θάνατο του γέροντα οτι αυτού του είδους η σχέση δεν περιείχε το σεξουαλικό στοιχείο.
Όταν αναφέρεσαι στην ομοιότητα της μεθόδου αυτής με τις βαμπιριστικές εφαρμογές των Δυτικών Σχολών εννοείς τα ψυχικά βαμπίρ?
Αν ναι, νομίζω πως θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο μεταξύ τους καθώς μπορεί να θεωρούταν πιθανό το γεγονός οτι η νέα, όμορφη και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα θα αναζωογονήσει σε κάποιο βαθμό τον γέροντα.
Όσον αφορά το τι είναι δεισιδαιμονία και τι αλήθεια στην όλη υπόθεση, πιστεύω πως αυτό εξαρτάται από το πως προσεγγίζει κανείς το όλο θέμα.
Η αλήθεια είναι πως λόγω της σωματικής επαφής και της θερμότητας που μεταδίδεται η υποθερμία του ηλικιωμένου θα υποχωρήσει.
Για τα άλλα παίζει από το τι πιστεύει ο καθένας μας... ![]()

In anticipation of my resurrection...
είναι αλήθεια πως πολλοί πιστεύουν πως ένας νέος μπορεί να μεταλαμπαδεύσει ενέργεια σε έναν γέροντα ή μία γερόντισσα...
Δεν ξέρω κατά πόσο έχει να κάνει αυτό με την "μεταφορά" ενέργειας από τον ένα στον άλλο, ή αν έχει να κάνει καθαρά με την ψυχολογική "ανύψωση" του γεροντότερου ατόμου.
Μπορούμε να δούμε και καθαρά και μέσα από την ζωή μας πως... παππούδες και γιαγιάδες που ζουν ανάμεσα σε παιδιά και εγγόνια, δείχνουν ψυχολογικά (αλλά και σωματικά καθώς το ένα βοηθάει το άλλο) πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλα άτομα τα οποία ζουν μόνο με συνομίλικούς τους...
Βέβαια, υπάρχουν και άλλες δοξασίες πάνω σε αυτό το θέμα...Θυμάμαι πως... η μητέρα μου μου είχε πεί ,όταν είχα χάσει τον παππού μου από καρκίνο,πρίν από αρκετά χρόνια,πως καθόταν δίπλα του και του κρατούσε το χέρι... όσο το κρατούσε ο παππούς μου ζούσε... μόλις του το άφησε για λίγο, κατ'ευθείαν πέθανε. Μου είπε πως (έτσι πιστευε τουλάχιστον) όσο κρατάς το χέρι ενώς ετοιμοθάνατου, η δική σου ενέργεια τον βοηθάει να ζήσει λίγο ακόμη. Δεν το έχω ξαναακούσει κάπου αλλού αυτό.Ισως να είναι μια δοξασία της περιοχής απ'όπου κατάγεται,αλλά ίσως και να έχει σχέση με αυτά που διαβάσαμε παραπάνω σε αυτό το θέμα
οι Κινεζοι επαιρναν δευτερη, τριτη και τεταρτη γυναικα, ολο και μικροτερη φυσικα, και εκαναν παιδια και μετα τα 100 τους χρονια
οταν εφταναν στην ηλικια που δεν τους εκανε κουκου πια με τιποτα (στα 120 με 140), επεφταν για υπνο με το νεωτερο κοριτσι της οικογενειας, μονο για την ζωτικη του ενεργεια
και επειδη δεν τους θεωρω μαλακες τους Κινεζους, δηλωνω εθελοντης αν γινει κανα πειραμα (εννοω με τις νεωτερες συζυγους - εχω καιρο μεχρι τα 140
)
απο την αλλη, εγω νομιζω οτι και τα νεογεννητα εχουν αναγκη να κοιμουνται στην αγκαλια των γονιων τους και οχι σε κουνιες μονα τους

Ελάτε κόσμε.
Όχι σαν μερικούς-μερικούς κύριε Γηγενή, που θέλουν να βάλει ο κοσμάκης το χέρι του σε καυτό νερό!
Έξυπνη (ή μάλλον πονηρή) η παρατήρησή σου για την παρθενία σαν τρόπος έλεγχου του αν έγινε ερωτική πράξη, αλλά…
Δεν υπήρχε τίποτα το ηθικά μεμπτό για έναν βασιλιά της εποχής του Δαβίδ, στο να κάνει έρωτα με μια υπήκοο του. Για παράδειγμα ο γιος του ο Σολομωντας διατηρούσε χαρέμι με 300 παλλακίδες. Άρα ήταν σημαντική η παρθενία και η διατήρησή της για την θεραπεία καθεαυτή.
Έπειτα πρέπει να προσέξουμε το γεγονός της αναζήτησης που έγινε για την κοπέλα (με ποια κριτήρια άραγε;) η οποία δεν απέδωσε καρπούς στα στενά πλαίσια της περιοχής και έτσι βρέθηκε η Σουναμμίτισσα.
Και όχι, οι παρθένες τότε δεν ήταν τόσο σπάνιες όσο σήμερα.
Αυτό που ήθελα να πω για τον ψυχικό βαμπιρισμό, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Incubus, έχει να κάνει με τις διάφορες τεχνικές του δυτικού αποκρυφισμού. Τεχνικές που στόχευαν στην αποζύμηση της ζωτικής ενέργειας ενός θύματος και το άφηναν αδύναμο και αποστραγγισμένο. Αντίθετα τεχνικές σαν αυτή και παρόμοιες ταντρικές μέθοδοι, δεν έβλαπταν καθόλου το συνεργαζόμενο άτομο.
Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο «ζωτική ενέργεια», εννοούνταν το σφρίγος και η προς τα έξω εκδήλωσή του. Ένα απλό παράδειγμα που όλοι έχουμε παρατηρήσει είναι η είσοδος σε ένα χώρο μιας γυναίκας (ή άντρα) και παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική-ος, όλα τα βλέμματα στρέφονται αμέσως προς το μέρος του. Ο Γκάντι ήταν ένας άσχημος μικροσκοπικός ανθρωπάκος κι όμως μιλούσε χωρίς μεγάφωνα σε ένα τεράστιο πλήθος και όλοι τον άκουγαν.
Τέτοια άτομα θεωρούνταν ως ενεργοί φορείς αυτής της δύναμης και κατάλληλα για τις συγκεκριμένες μεθόδους.
Ίχνη παρόμοιων δοξασιών υπάρχουν και στη Ελλάδα όπως σωστά γράφει ο stanfromgreece.
Ο JBG ανέφερε σωστά τις παρόμοιες κινέζικες μεθόδους οι οποίες είναι και αρκετά πιο γνωστές. Και φυσικά ισχύει η παρατήρηση του (όπως ξέρουν όλοι οι γονείς) πως τα παιδιά όταν κοιμούνται ανάμεσα στους γονείς τους ρίχνουν τον ύπνο της αρκούδας, ακόμη κι αν τα τοποθετήσουμε εκεί ήδη κοιμισμένα και δεν ξέρουν που βρίσκονται.

Edited by - ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ on 26/01/2007 23:14:51
Παρόλα αυτά, φαίνεται πως το νεότερο άτομο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, δε νιώθει δηλαδή την απομύζηση της ζωτικής του ενέργειας, δε νιώθει καταβεβλημένο, κουρασμένο κτλ.
Γνωρίζεις μήπως πως γίνεται αυτό?
Γιατί πχ στην περίπτωση του Σουναμιτισμού το νεότερο άτομο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα ενώ στις περιπτώσεις του ψυχικού βαμπιρισμού νιώθει off?

In anticipation of my resurrection...

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS
Αυτό είναι βλασφημία απο μόνο του. Εκφράζετε μια άποψη, προσωπική ή δόγματος, αυτό δεν έχει σημασία για μένα τουλάχιστόν.
Η άποψή σας δε θα μπορούσε παρά να είναι θεωρητική, δίνεται μια ΠΙΘΑΝΗ ερμηνία. Μπράβο σας, διακρύνεται όντως σημάδια που έγω δε διακρύνω. Έχετε μελετήσει πολύ και παραδέχομαι ότι ο τρόπος αυτός της ερμηνίας σας είναι αρκετά συμβατός με τις γραφές.
Αν η ερμηνεία σας επιβεβαιώθει θα περάσετε στην ιστορία της Θρησκείας ως προφήτης, ένας σύγχρονος Νοστράδαμος. (Μη σας περάσει απο το μυαλό πως σας ειρωνεύομαι).
Εμείς οι άπιστοι προφανώς θα πεθάνουμε. Δε μπορώ να πιστώ απο μια θεωριτική και ποσώς πιθανή ερμηνεία ενός κειμένου που έχει χιλιοερμηνευτεί με παρόμοιο τρόπο στο παρελθόν με διατυπωμένες παρόμοιες επεξηγήσεις στα σημεία των καιρών.
Όσο για τη γνώση που θέλετε να μεταδώσετε στην ανθρωπότητά, πιστεύω πως έχετε κάνει το χρεός σας συγγράφωντας και εκδίδωντας τη μελέτη σας. Εσείς επιπρόσθετα τη δημοσιεύεται και στο διαδικτυό, και πάλι καλώς πράτεται.
Αλλά υπάρχουν όρια, σας παρακαλώ συνειδητοποιήστε πως τα έχετε ξεπεράσει.
Δε θα ξανασχοληθώ μαζί σας. Τα όσα σας είπα δεν αποσκοπούν στο να σας θίξουν αλλά στο να βοηθήσουν, γιατί γνωρίζω πως υπάρχουν μέλη τα οποία αν διαπιστώσουν την παρουσία σας σε ένα topic το εγκαταλείπουν φοβούμενα την εγωιστική τακτική του να το μονοπωλείται.
Δε θα ήθελα(εγώ προσωπικά) να σας δώ να παίζετε ρόλο γκροτεσκ φιγούρας στο esoterica γιατί θεωρώ πως είστε ένας άνθρωπος που έχει μελετήσει πολύ και που η άποψή του θα μπορούσε να συνδιαστεί στα διάφορά θέματα με τις άλλες και να οδηγήσει κάπου.
Γίνετε λίγο πιο διαλλακτικός.
Φιλικά
analphabet
ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ.
ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.
ΕΑΝ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΠΛΗΡΩΘΕΙ
[ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΤΟ 2009 ]
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΕΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΥΧΕΙ.
ΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS