- ΠΡΟΤΑΣΗ -Το αχλαδότυρο βλάπτει σοβαρά το esoterica - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο η κατηγορία "Μεταξύ τύρου και αχλαδιού" να αλλάξει μορφή και χρήση και να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ να ανοίγει πλέον "Νέο Θέμα" σ' αυτήν. Να λειτουργεί δηλαδή ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ όταν δημιουργήθηκε, μόνο για τη μεταφορά σ' αυτήν των θεμάτων που εκ παραδρομής ανοίγονται σε άλλες κατηγορίες, και τα οποία οι Διαχειριστές κρίνουν ότι δεν έχουν θέση σ' αυτές...
Να μπορεί όμως ο καθένας να συνεχίζει να στέλνει ποστ στα θέματα που οι Διαχειριστές (επαναλαμβάνω) αποφασίζουν να μεταφέρουν εδώ, αλλά να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ (επαναλαμβάνω) να ανοίγει "Νέο Θέμα" σ' αυτήν την κατηγορία...
Υπάρχει η πολύ καλή κατηγορία "Απόψεις-προτάσεις" όπου μπορούν να συζητούνται θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, μέσα όμως στη "λογική" και το "πνεύμα" του esoterica... (Αν και εξ αρχής νόμιζα πως η κατηγορία "Απόψεις-προτάσεις" αφορούσε απόψεις και προτάσεις σχετικά με το site και το forum και όχι γενικά απόψεις σε διάφορα θέματα... συμπαίρανα τελικά πως καλώς εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε, μιας και μέσα από τις διάφορες "απόψεις-προτάσεις" γνωρίζονται καλύτερα οι συνομιλητές μεταξύ τους και αναπτύσσονται και πολύ ενδιαφέροντα θέματα).
Αυτά, με όλη την καλή διάθεση (αρχίζω να επαναλαμβάνομαι και ανησυχώ!).
Φιλικά (άντε πάλι)!![]()
μπροστά στη ΖΩΗ και στον ΘΑΝΑΤΟ

Edited by - ananasss on 24/07/2003 21:36:30
Και μετά θα ξυπνήσουν όλοι οι "έξυπνοι" και θα ανοίγουν θέματα στις υπόλοιπες κατηγορίες, σίγουροι ότι θα μεταφερθούν εδώ...
Δουλειά για τους διαχειριστές...
Καλή σας μέρα...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...

Κοίτα να δεις. Χμ……. μέχρι ένα σημείο δεν έχεις άδικο. Αλά όχι και να μην μπορεί να ανοίξει topic κάποιος. Ούτος η άλλως το forum αυτό, είναι για αυτόν ακριβός τον λόγο. Την χαλάρωση. Αλλά…… μέχρι ένα σημείο.
Θυμάσαι βέβαια τότε που το κακό είχε παραγίνει σχετικά με τα sexουαλικής φύσεως topic και υπονοούμενα κλπ κλπ. Άνοιξα τότε και ένα σχετικό topic ένστασης, στο Απόψεις προτάσεις.

Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορ των Forums
Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 24/07/2003 21:57:02

Αγαπητέ cyberhood
Σε συγχέρω αν και συμφωνώ με την τοποθέτηση σου παραθέτω κάτι
quote:
by cybehood: Τρίτη διαγράφω και αυτό το τελευταίο ποστ. Σας παρακινώ να κάνετε και εσείς το ίδιο και να διαγράψετε τα ποστ.
Μπράβο ρε cyberhood καλά δηλαδή που δεν με κρέμασες ευχαριστώ. Για όσους δεν θυμούνται είχε ταχθεί κατά της διαγραφής γιατί είναι σαν "να λες και να ξελές".... Οποιος είχε δει τα μυνήματα του cyberhood παρακαλώ ας με επιβεβαιώσει!
Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς.

Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς.
Παραπέμπω στις δύο πρόσφατες συζητήσεις για το ζήτημα:
αα 1787
αα 1799
Και επικολλώ και εδώ τα εξής:
quote:
... η λειτουργία διαγραφής μηνυμάτων διατηρείται(για τα Μέλη) μόνον και μόνον για τις περιπτώσεις που κατά λάθος στέλνεται δύο φορές το ίδιο μήνυμα και γενικά για τέτοιες περιπτώσεις και όχι για να σβήνονται μηνύματα που ανήκουν σε μία Συζήτηση στην οποία συμμετέχουν (όπως είναι φυσικό βέβαια, αλλιώς τι συζήτηση θα ήταν;) και άλλα Μέλη και την οποία έχουν παρακολουθήσει και άλλοι που δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτή.Όπως σε οποιαδήποτε Συζήτηση, ο λόγος έχει κάποιο βάρος πάντα, έστω και αν το θέμα αναφοράς του είναι πιο "ελαφρύ" ή χωρίς μεγάλη σημασία. Όλα καταγράφονται κάπου και στην ουσία τίποτα δεν γυρνάει πίσω στην ανυπαρξία από την στιγμή που έχει υπάρξει(σκέψη, λόγος, πράξη κ.ά.).
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------
Αναφερεις ομως καπου...
quote:
δεν θα μπαίνουν στον πειρασμό να ανοίγουν θέματα "μεταξύ τύρου και αχλαδιού" αξιολογότατα κατά τ' άλλα μέλη
Και θα παραθεσω μια σκεψη, ουσιαστικα ενας προβληματισμος - ασκηση που μου δωθηκε τελευταια:
Μηπως τελικα πρεπει να αφησουμε το γευστικοτατο κατα τα αλλα τυροαχλαδακι να υπαρχει σαν πειρασμος - και εμεις σαν αναζητητες κυριως του εαυτου μας να προσπαθησουμε να ξεπερασουμε τον πειρασμο αυτο, αν τον καταπολεμησουμε η να βρουμε τροπο στο να καλυτερευσουμε την γευση του?
Αυτοσυγκρατηση και αυτοελεγχος λοιπον....
Αλλωστε μην ξεχναμε πως κανενας δεν μας υποχρεωνει να απανταμε στα θεματα που ανοιγονται...
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
Edited by - Mara on 25/07/2003 13:13:37
Η Μάρα με κάλυψε πλήρως. Αν σε ενοχλούν τα τόπικ αυτά μπορείς να μη συμμετέχεις. Αν όχι, απόλαυσε τα όσα μπορείς. Που ξέρεις ίσως μέσα από αυτά να αποκομίσεις και κάτι. Η ζωή δεν είναι μόνο σοβαρότητα, αλλά και χαλάρωση μέσω του χιούμορ και της ανέμελης αναζήτησης.
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
Το θέμα όμως είναι ότι "Το αχλαδότυρο όπως εξελίσσεται βλάπτει τελικά σοβαρά το esoterica" και όχι εμένα!
Επιμένω λοιπόν στην άποψή μου ότι πρέπει η συγκεκριμένη κατηγορία
quote:
Να λειτουργεί ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ όταν δημιουργήθηκε, μόνο για τη μεταφορά σ' αυτήν των θεμάτων που εκ παραδρομής ανοίγονται σε άλλες κατηγορίες, και τα οποία οι Διαχειριστές κρίνουν ότι δεν έχουν θέση σ' αυτές...
Γι' αυτό και παραθέτω την επεξήγηση της κατηγορίας:
quote:
"Μεταξύ τύρου και αχλαδιού"
Εδώ φιλοξενούνται οι Συζητήσεις που δεν σχετίζονται με την ευρύτερη θεματολογία του ESOTERICA.gr αλλά δεν είναι παντελώς "άσχετες"... και πάντα, φυσικά, συμφωνούν με τους κανονισμούς που διέπουν τις Ομάδες Συζήτησης!
ΕΧΕ, το δικό σου τότε ανοιξιάτικο θέμα ___________________________________________
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1378
------------------------------------------------
θαρρώ ήταν πιο γενικό και αναφερόσουν τότε στα φόρουμ γενικά, πράγμα για το οποίο είχα εκφράσει τότε διαφορετική γνώμη. Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά, πραγματικά βλέπω πως η συγκεκριμένη κατηγορία εξελίσσεται πολύ γρήγορα (70 θέματα και 2606 μηνύματα μέχρι στιγμής, παρότι είναι η νεώτερη κατηγορία του forum), πράγμα που δείχνει πως το ενδιαφέρον σ' αυτήν είναι μεγάλο και υπάρχουν στιγμές που μπαίνω και βλέπω στα "ενεργά θέματά" μου, μόνο στο αχλαδότυρο απαντήσεις και εξελίξεις...
Τέσπα, να ομολογήσω πως αφορμή για το άνοιγμα αυτού του θέματος στάθηκε το θέμα σχετικά με τη Βίσση (!)... Μόλις το είδα, παρορμητικά λειτουργώντας, προχώρησα στο άνοιγμα του παρόντος... απλά για να προτείνω έναν τρόπο διασφάλισης της (όποιας) αισθητικής μου και της (σχετικής κι ανάλογης πάντα) σοβαρότητας του χώρου. Ενός χώρου στον οποίο επιλέγουμε να περνάμε καθημερινά τα διαλείμματα από τις δουλειές μας και τις προσωπικές μας ασχολίες, προφανώς γιατί μας εκφράζει και βρίσκουμε σ' αυτόν κάποια πράγματα ενδιαφέροντα.
Βέβαια, συγκρατώ και μία φράση του thoth από το τόπικ του ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥ τότε:
quote:
Ανάλογα με τις διαθέσεις μας και τα ψυχολογικά μας σκαμπανεβάσματα είναι και η νοοτροπία και η στάση μας και ως προς το forum μας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν είμαστε στα down μας.
...επειδή μάλιστα βλέπω πως τελικά αρκετά αναλωθήκαμε σε παρόμοιου περιεχομένου συζητήσεις, και ίσως υπάρχει ένας... ψιλοκορεσμός επ' αυτών (φαίνεται άλλωστε κι από τη συμμετοχή εδώ), ας αφήσουμε τα ηνία στους υπεύθυνους του χώρου, και ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις...

quote:και αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
Μπορείτε να περιμένετε πολύ σημαντικές και πρωτοποριακές, για το ελληνικό διαδίκτυο, εξελίξεις στο άμεσο χρονικό διάστημα μέσα από τον Τόπο όλων μας!

Μια ερώτηση έχω να σου κάνω φίλε μου (ρητωρική)...
Αναρωτήθηκες στο ΓΙΑΤΙ γράφουν ΟΣΟΙ γράφουν στο "Αχλαδότυρο";;;
Και ΑΝ αναρωτήθηκες, πές μου σε παρακαλώ την απάντηση που έχεις (πραγματικά)...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Αφού είναι "ρητορική" η ερώτησή σου Κέλσε, δεν απαντώ!
ίσως θα μπορούσα, για ν' αποφύγω ν' απαντήσω ευθέως, να παραθέσω ένα απόσπασμα από άλλο ανάλογο και σχετικό φόρουμ όπου γράφτηκα μέλος πρόσφατα, όπου διάβασα το εξής:
quote:
Μερικοι χρηστες μας προτειναν στο IRC να δημιουργηθει στο φορουμ κατηγορια στην οποια θα συζητιουνται θεματα ασχετα με το μεταφυσικο.Οι λογοι για τους οποιους αρνουμαστε πεισματικα να προχωρησουμε σε μια τετοια κινηση(οσο "μικρη" και αν αυτη φανταζει αρχικα) ειναι δυο:Ο πρωτος εχει να κανει με το οτι και αλλα φορουμ που ακολουθησαν αυτη τη τακτικη,εχασαν την αιγλη τους και μετατραπηκαν σε λιγους μηνες σε ενα καθαρα κουτσομπολιστικο φορουμ που μονο για το ανεξηγητο δεν νοιαζοταν καθως ειχαν εισχωρησει στοιχεια "αγνωστης προελευσης".Ο δευτερος και σημαντικοτερος ειναι οτι ολα τα μελη απο την αρχη εχουν δειξει την ευαισθησια στο θεμα του φορουμ.Δημιουργησαμε αυτο το χωρο αποκλειστικα για την ανταλλαγη αποψεων για το χωρο του παραδοξου.Δε θα μετατραπει ποτε αυτος ο χωρος σε παιδικη χαρα και δηλωνουμε πως δε μας ενδιαφερει ο αριθμος των ατομων που θα συμμετεχουν μα πανω απο ολα η ποιοτητα του διαλογου που θα προσφερεται στους επισκεπτες...
Ελπίζω να μη θιχθεί ο γράφων του παραπάνω αποσπάσματος, το οποίο αντέγραψα εδώ. Άλλωστε η πρόθεσή μου είναι αγαθή και η εν μέρει συμφωνία μου με τα συγκεκριμέν γραφώμενά του δεδομένη...
(ξέρω πως η ερώτησή σου φίλε Κέλσε είναι ΑΛΛΗ, και η απάντησή μου ίσως θεωρηθεί ΑΣΧΕΤΗ με την ερώτηση... Θα επανέλθω όμως μετά τα πρώτα σχόλια επ' αυτού...)
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ

quote:
Μια ερώτηση έχω να σου κάνω φίλε μου (ρητωρική)...
Αναρωτήθηκες στο ΓΙΑΤΙ γράφουν ΟΣΟΙ γράφουν στο "Αχλαδότυρο";;;
Και ΑΝ αναρωτήθηκες, πές μου σε παρακαλώ την απάντηση που έχεις (πραγματικά)...
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ,ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ!!!!!!!![]()
ΦΙΛΙΚΑ 
The Truth Is Out There..
Αγαπητή μου Lencolas, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν επιδιώκω να ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ τα forums "Πεδία Μάχης"...
Εάν στο παρελθόν ΕΓΙΝΕ κάτι τέτοιο απο μεριάς μου, ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ έστω και "ετεροχρονισμένα", αλλά ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ να έχω ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ για αυτό που χαρακτηρίζεις "Πεδίο Μάχης"...
Πολεμιστής ΟΝΤΩΣ, είμαι ΠΑΝΤΑ σε "πεδία μαχών", αλλά αυτά έχουν αν κάνουν με την ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ και τον ΑΓΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ (έτσι όπως η ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ ΜΟΥ τον αντιλαμβάνεται) και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με αυτό που τόσο όμορφα μας παρουσίασε ο φίλος Ανανάς, ΕΣΤΩ και αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "δικό του" όπως είπε, αλλά μιάς και το ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ (όπως και εγώ άλλωστε) θεωρώ ότι είναι μια άποψή που έχει ΑΜΣΗ ΣΧΕΣΗ με την ερώτησή μου αλλά ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ με το "ΜΕΛΛΟΝ" των forums ΜΑΣ...
Ζητώ λοιπόν να με συγχωρέσεις που σε "υποψίασα" για "μελλοντικά πεδία μάχης"...
Ειληκρινά ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΠΟ...
ΑΛΛΑ....
Πάντα υπάρχει ένα "ΑΛΛΑ" που πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν μας....
Καλέ μου φίλε Ανανά...
'Οπως ΗΔΗ προείπα, αποδέχομαι και υιοθετώ την παραπάνω άποψη και μάλιστα ΑΥΤΗ είναι η "φοβία μου" για τον παρόντα χώρο και ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ το "ανάλαφρο Αχλαδότυρο", αλλά τους χώρους ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ & ΓΝΩΣΕΩΝ του Esoterica.gr
Περιμένω λοιπόν απο σένα φίλε μου, τη συνέχεια και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ να θαφτεί το παρόν θέμα που άνοιξες...
Ακόμα και ΑΝ μιλάμε μόνοι μας, θα πούμε όσα έχουμε να πούμε και να είσαι σίγουρος ότι θα διαβαστούνε απο πολλούς..
Εν αναμονή λοιπόν...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΩΣΤΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΣ ΤΙ ΕΝΝΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ?ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ?ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ....
ΦΙΛΙΚΑ 
The Truth Is Out There..
Αν και όλοι ξέρετε τις απόψεις μου τις οποίες έχω πει πολλές φορές .
Το παρόν θέμα το άνοιξε ο ananasss διότι το axladiii είναι το αντίπαλο δέος .
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαμάχη φρούτων κυρίες και κύριοι .
Ο ananasss θέλει να κλείσει το tyri και axladiii για να ανοίξουμε το ananasss και malibou .
Αλλά εμείς το πήραμε χαμπάρι και τον παραδίδουμε στην κρίση σας .
Ananiko μου sorry αλλά ξέρεις εσύ το χιούμορ μου
Φιλιά
Υ.Γ. Μια μικρή παρένθεση .
Ο κακός λύκος
Κέλσε, τώρα στην ερώτησή σου:
Πιστεύω πως όσοι γράφουν(-με) στην κατηγορία αυτή, είναι γιατί:
ή
1ον - δεν έχουν(-με) να προσθέσουν(-με) τίποτα σε κανένα άλλο από τα θέματα που πιθανόν, είτε κορέστηκαν, είτε είναι αδιάφορα, είτε τα όσα πρόσθεσαν(-με) προκάλεσαν αντιδράσεις με σκοπό την απομάκρυνσή τους(μας) από κει, είτε γιατί δεν υπάρχει τίποτα να προσθέσουν(-με) λόγω άγνοιας.
ή
2ον - πρέπει να δηλώσουν(-με) την παρουσία τους(μας) έστω και μέσα από ένα ανάλαφρο και άσχετο με τον χώρο θέμα.
ή
3ον - νοιώθουν(-με) έστω και δω ότι υπάρχουν(-με) και λειτουργούν(-με) μέσα σε ένα σύνολο, ότι έχει λόγο δηλαδή η ύπαρξή τους(μας), ως απόρροια της γενικότερης έλλειψης επικοινωνίας που υπάρχει σε πολλές κατηγορίες ανθρώπων.
ή
4ον - απλά κάνουν(-με) ένα διάλειμμα από τα σοβαρά και βαρειά θέματα.
ή
5ον - γράφουν εδώ οι φίλοι τους(μας)
ή
6ον - οτιδήποτε άλλο...
Φυσικά και δεν υπάρχει ΕΝΑΣ λόγος μόνο, μιας και ο καθένας είναι διαφορετικός και επίσης διαφορετική είναι η διάθεσή του ανά πάσα στιγμή...
Για μένα το θέμα είναι η ΥΠΕΡΒΟΛΗ και η ΠΡΟΚΛΗΣΗ που φέρνει μερικές φορές (αρκετές θα έλεγα) το "Αχλαδότυρο" και επομένως ΘΙΓΕΙ την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του χώρου. Χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση μπορεί να εκφραστεί παντού, σε κάθε θέμα, ανάλογα με την προσωπικότητα του καθενός. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία όπου να λέμε: Εδώ και τώρα θα μιλήσω ανάλαφρα και θα κάνω χιούμορ... Και να ανοίγονται και νέα θέματα επί τούτου...
Εξάλλου, ποτέ δεν γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να εξελιχθεί μία συζήτηση... που μπορεί να ξεκινήσει αρχικά σοβαρά και να καταλήξει ανάλαφρη και αδιάφορη πολλές φορές, αλλά και το αντίθετο (παράδειγμα πρόσφατο το "μελαχρινάκι" του Κοτεράμογλου!)...
...και μιας και δεν αφήνουμε το παρόν τόπικ να... κατέλθει, ας ακούσουμε και όσους απλά μας παρακολουθούν...
μπροστά στη ΖΩΗ και στο ΘΑΝΑΤΟ