ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- il Mestiere delle Armi...και bonus! - - Κινηματογράφος -

- il Mestiere delle Armi...και bonus! - - Κινηματογράφος -

prince_of_pentacles31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
prince_of_pentaclesΝέο Μέλος
08/01/2005, 03:59:59

Τίτλος Ταινίας: Il Mestiere delle Armi, (2001)

Επίσης γνωστό ως: (Eng) Profession of Arms, (Fr) Le Metier des Armes, (Grm) Der Medici-Krieger.

Είδος: Historical Re-enactment/Αναγεννησιακό Δράμα/Πολεμικό

Σκηνοθεσία: Ermano Olmi

Cast:
Hristo Jivkov as Giovanni De' Medici
Desislava Tenekedjieva as Caterina de' Medici
Sandra Ceccarelli as Nobildonna di Mantova
Sasa Vulicevic as Pietro Aretino
Sergio Grammatico as Federico Gonzaga
Dimitar Ratchkov as Luc'Antonio Cuppano
Aldo Toscano as Loyso Gonzaga
Fabio Giubanni as Matteo Cusastro
Giancarlo Belelli as Alfonso d'Este, duke of Ferrare
Nikolaus Moras as General Frundsberg

Υπόθεση: Νικητής στη Μάχη της Παβία ενάντια στους Γάλλους και μετά την καταλυτική συμμετοχή του στα ‘Peasant Wars’ στη Γερμανία, ο Στρατάρχης της (όχι τόσο) Αγίας (ούτε) Ρωμαϊκής (πόσο μάλλον) Αυτοκρατωρίας, Georg von Frundsberg, μαζεύει με δικά του έξοδα μία στρατιά 12000 Landsknechts, φτιάχνει μία χρυσή αγχόνη και ξεκινάει να πάει να κρεμάσει τον Πάπα, το έτος 1526. Υπό την σκέπην του Γερμανού Αυτοκράτωρα και με τη βοήθεια του Δούκα της Φεράρα, η ‘Μαύρη Λεγεώνα’ των Landsknechts περνάει μέσα από τις λιμνώδης κοιλάδες της Μπρέσια Γκάρντα και φθάνει στο Δουκάτο της Μάντοβα.

Από την άλλη πλευρά, τα νέα έχουν μαθευτεί στη Ρώμη από νωρίς και ο Αρχηγός της ‘Bande Nere’, Giovanni de Medici, ξεκινάει για να αντιμετωπίσει την ‘οργή των Γερμανών’. Το άγριο κυνηγητό που εξαπολύει η ‘Μαύρη Συμμορία’ του Ιωάννη των Μεδίκων, εξελίσσεται σε μιά ανελέητη κούρσα ανάμεσα... στους ‘Έρωτες της Αυλής’ και την ‘Αφοσίωση στα Όπλα’...στην ‘Ιπποτική συμπεριφορά μεταξύ Αντιπάλων’ και την ‘Προδοσία μεταξύ Συμμάχων’...στη ‘Γέννηση της Αυτοκρατωρίας των Firearms’ και τον ‘Θάνατο της Κοσμικής Ιπποσύνης’. Δεν γινόταν να μη βαφτούνε μαύρες οι σελίδες της Ιστορίας, όταν συναντήθηκαν οι δύο από τις πιό γνωστές ‘Μαύρες Στρατιές’.

Σχόλια: Στην ουσία, η ιστορία αφορά έναν ζωντανό μύθο, τόσο γνωστό γιά τις επιτυχίες του με τις δεσποσύνες, όσο και για την δεξιοτεχνία του με τα όπλα. Ο Giovanni De Medici θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της Αναγεννησιακής Ιταλίας, παρόλο που η αποτυχημένη του εκστρατεία και ο τραγικός θάνατός του, οδήγησαν στο ‘Σκύλεμα της Ρώμης’.

Όσοι έχετε ασχοληθεί με re-enactment, ιστορικά κουστούμια και πανοπλίες, θα μείνετε έκθαμβοι με το μεγαλείο της παράδοσης του Ιταλικού cinema, πάνω σε τέτοια θέματα. Η δουλειά που έχει γίνει είναι άψογη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μεγάλη μάχη (εκτός από μερικές αψιμαχίες και μία τέλεια σκηνή με jousting) για να παίρναμε μιά γεύση από ιστορική οπλομαχία, που απ’όσο γνωρίζω, είναι άλλο ένα ατού των γνώσεων των Ιταλών.

Δυστυχώς, για εμένα τουλάχιστον, το dvd υπάρχει μόνο με Ιταλικούς, Γερμανικούς, Γαλλικούς και Βουλγάρικους υπότιτλους, ενώ οι γλώσσες που ομιλούνται μέσα στην ταινία είναι τα Γερμανικά και κάποιοι διάλεκτοι Ιταλικών (δεν θα το βρείτε πουθενά στην Ελλάδα, μόνο με παραγγελία on line). Έτυχε να δω αυτό το έργο μαζί με έναν φίλο, ο οποίος μου μετέφραζε real time τους διαλόγους και δεν μπορώ να τους κρίνω απολύτως σωστά ο ίδιος. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι εκτός από τις στιγμές μεγάλης σιωπής, υπήρχαν αντίστοιχες στιγμές ‘τραβηγμένων’ διαλόγων, που άλλοτε γινόντουσαν κουραστικοί και άλλοτε αγγίζανε τα όρια της ποίησης.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Εrmano Olmi, όπως μας λέει και ο ίδιος, είναι: ‘Ο θάνατος της ‘Ευγενικής Τέχνης του Πολέμου’. Μια εποχή όπου οι άνδρες ήταν οι ίδιοι, στα βάθη του κορμιού τους, μηχανές του πολέμου, ήλθε να τους συντρίψει η ολοκληρωτική, πλέον, χρήση των κανονιών στα πεδία της μάχης’. Φανταστείτε έναν Ιππότη που εκπαιδεύεται όλη του τη ζωή στα όπλα και τις τέχνες –Υλικές και Πνευματικές- να σκοτώνεται στην πρώτη μάχη από ένα κανόνι που πυροδότησαν τα χέρια του πιό ‘άξεστου, αμύητου χωριάτη’. Μεγάλη σφαλιάρα για τους ‘ευγενείς’ που πλούτιζαν ασύστολα, μπεκρόπιναν, βίαζαν και αγόραζαν τίτλους ‘ιπποσύνης,’ εις βάρος των δύσμοιρων υπηκόων τους. Μεγάλο κρίμα για τους τελευταίους ‘Αληθινούς Ιππότες’.

Πρόταση: ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Επίσης:

Αγαπάτε την Ιστορία της Ιπποσύνης και των Σταυροφοριών, αλλά μισείτε τον τρόπο με τον οποίο θα την παρουσίαζε ο κινηματογράφος του holywood; Κερδίσαμε με το πρώτο, αλλά ίσως να χάσουμε από το δεύτερο. Ρίξτε μια ματιά στην ταινία που, όπως και να χει, σίγουρα θα δείτε τον ερχόμενο Μάιο. http://www.kingdomofheavenmovie.com/

"Quaero non pono, nihil hic determino dictans. Coniicio, conor, confero, tento, rogo...Ερευνώ, δεν επιβεβαιώνω. Δεν προσδιορίζω εδώ τίποτε με τελική βεβαιότητα. Υποθέτω, προσπαθώ, συγκρίνω, επιχειρώ, ρωτώ..."

Edited by - prince_of_pentacles on 08/01/2005 04:08:51

PasxalisΜέλος
06/09/2004, 19:52:11
FILE Zephyr EUXARISTO GIA TIN SYMBOULI EXO AKOU KAI EGO OTI EINAI POLI EPIKINDINO ALLA BASIKA PSAXNO TA LOGIA GIA NA OLOKLIROSO TIN SYLOGI MOU APO EBIRIES KAI TELETOURGIKA EPANO STO THEMA

Εκ δίων κακών το μη χείρον βέλτιστον!

nikletΝέο Μέλος
08/09/2004, 13:08:02
pasxali to paixnidi nomizo exeis katalavei pos paizetai...se sumvouleuo na min to epixeiriseis giati pote den ksereis ti ginetai...mauti tin proipothesi sou leo oti to pneuma boreis na to kaleseis kapos etsi:pneuma eisai do? an den laveis apantisi simainei oti den irthe i ora sou na to deis akoma..ALLA MIN TO EPIXEIRISEIS..EUKOLA TO KALEIS DUSKOLA TO DIOXNEIS !!take care!!

DON'T WORRY
AN EINAI NA PAEI STRAVA KATI THA PAEI XEIROTERA

TaigetosΜέλος
09/09/2004, 02:55:52
Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι".

επειδη δεν ειναι καθολου παιχνιδακι και ουτρ αστειο το θεμα
πρεπει να σταματησετε να το αποκαλειτε "παιχνιδι".

Η επικινδυνη επικληση πνευματων ειναι πιο σωστος τιτλος

Φιλικα

ΥπερασπιστηςΝέο Μέλος
09/09/2004, 15:58:45
Χαιρετισματα σε ολους σας.Ειμαι ενα καινουργιο μελος σε αυτο το site. Εχω διαβασει αρκετα και απο εδω για το λεγομενο "παιχνιδι ποτηρακι".(Συμφωνω,οτι υπο ορισμενες προϋποθεσεις μονο παιχνιδι δεν μπορει να καταλειξει...)Ορισμενα απο αυτα που ηδη γνωριζω ειναι οτι για να "παιξεις" αυτο το "παιχνιδι" χρειαζονται το λιγοτερο 3 ατομα.Μπορουν να λαβουν μερος βεβαια και περισσοτερα,αλλα τοτε,συμφωνα με οσα διαβασα σε προηγουμενες σελιδες, μετατρεπεται σε αρκετα πιο επικινδυνο.Στη συνεχεια,απο ο,τι εχω καταλαβει,τα ατομα αυτα καθονται γυρω απο ενα τραπεζι και ενα απο αυτα προσπαθει με καποιους τροπους να καλεσει καποιο πνευμα.Βεβαια,βασικο στοιχειο ειναι οτι πρεπει να υπαρχει και ενα ποτηρι πανω σε αυτο το τραπεζι. Η απορια μου ειναι η εξης:τα υπολοιπα ατομα τι κανουν σε ολη αυτη τη διαδικασια,εκτος απο τις πιθανες τους ερωτησεις.Δηλαδη συμμετεχουν με καποιο τροπο?(οπως να αγγιξουν το ποτηρι?) Και ας υποθεσουμε οτι το πνευμα ερχεται.Πως καταλαβαινουμε την εμφανιση του και πως τι μας απανταει στις ερωτησεις που του θετουμε?Μηπως χρειαζεται να χρεισημοποιησουμε και κατι αλλο σε ολη αυτη τη διαδικασια?(Απο ο,τι διαβασα σε προηγουμενες σελιδες αυτου του θεματος,χρησιμοποιημε γραμματα και κατι αλλα πραγματα.)Δυστυχως δεν καταφερα να βγαλω καποια ακρη σε αυτο το θεμα,και θα ηθελα καποιος "καλος" να με βοηθησει βγαλω.Ευχαριστω εκ των προτερων. Πιστευω να συνεχιστουν οι συζητησεις σας(και απο σημερα μας)πανω σε διαφορα θεματα.Ελπιζω να μην σας κουρασα(απο τωρα).

TaigetosΜέλος
09/09/2004, 16:19:06
Καλως-ηλθες φιλε Υπερασπιστη,

σε βρισκω λιγο 'ορεξατο' για να παιξεις αυτο το 'παιχνιδο'=επικληση πνευματων.
αντι να ρωτας για τις λεπτομερεις του πως γινεται αυτο,
θα επρεπε πρωτα να ρωτησεις εαν και πως διωχνεις το πνευμα που καλεις... γιατι ειναι ζητημα ζωης και Θ Α Ν Α Τ Ο Υ !

οσο το γιατι χρειαζονται αρκετα ατομα, για την συγκεντρωση ενεργειας.

κανε μια ερευνα πρωτα στο google για το τι επαθαν οσοι εκαναν επικληση πνευματων και ξανασκεψου το -

η πιο απλα ρωτα να σου πει τη γνωμη του ο 'eviL' αυτος που ξεκινησε το topic εδω

ΥπερασπιστηςΝέο Μέλος
09/09/2004, 16:53:51
Καλως σε βρηκα φιλε μου Taigete.Βασικα,για να σου πω την αληθεια, δεν μου εχει περασει ακομη απο το μυαλο να κανω κατι σχετικο.Η' και να μου εχει περασει ως ιδεα,δεν εχει "καθησει" ακομη μεσα μου. Γι' αυτο το λογο δεν ρωτησα για το πως διωχνεις το πνευμα που εχεις καλεσει.Εξαλλου,απο ο,τι εχω διαβασει απο προηγουμενες σελιδες, οντως εχεις δικιο οτι ειναι αρκετα δυσκολο να ξεφορτωθεις αυτο το "πραγμα" που καλεσες.
Επιμενω και παλι,οτι θα ηθελα καποιος να μου περιγραψει την ολη διαδικασια καθως και το τι πραγματα χρειαζομαστε για να την πραγματοποιησουμε,αυτη που ορισμενοι αποκαλουν "το παχνιδι ποτηρακι".Τονιζω οτι ο μονος λογος που θελω να μαθω αυτα που ρωρω,ειναι η περιεργεια και το ενδιαφερον μου πανω σε αυτο.(Το οποιο ξεκινησε απο μια ταινια που ειδα πριν ορισμενες μερες σε συνδρομητικο καναλι και ετσι μου ξαναγεννηθηκε η περιεργεια για κατι που ειχα ξανακουσει στο παρελθον και ηρθε η ωρα να το διελευκανω στο παρον, ωστε να ειμαι προσεχτικος σε προκλησεις στο μελλον).Θα ηταν πολυ ευγενικο εκ μερους του eVil να μου απαντησει και εκεινος σε αυτα τα ερωτηματα μου.Αλλα πιστευω οτι εκεινος θα φαινοταν πιο "χρησιμος" σε αλλου ιδους ερωτησεις μας.(προφανως πολυ πιο σημαντικες και επικινδυνες)Χωρις αυτο να σημαινει οτι ανυψωνω τον eVil και μειωνω ολους τους υπολλοιπους ή το αντιθετο.Ολοι ειμαστε μια παρεα,μια ομαδα ισως,που εχουμε καποιες αποριες, τις εκθετουμε και μαθαινουμε.Νομιζω?

ΥπερασπιστηςΝέο Μέλος
09/09/2004, 18:57:18
Επειδη θεωρω σωστο να μην "δημοσιοποιηθει" η ολη διαδικασια,οποιος φιλος θελησει να μου απαντησει,θα ηταν καλυτερα να μου το στειλει στο προσωπικο e-mail μου.Ευχαριστω.

exΝέο Μέλος
10/09/2004, 21:03:56
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ.
ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΤΤΟ Η ΛΟΤΤΟ,ΤΖΟΚΕΡ,ΛΑΧΕΙΩΝ;
ΑΛΛΙΩΣ,ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ.

ΣΑΣ ΦΙΛΩ

ΥπερασπιστηςΝέο Μέλος
10/09/2004, 21:46:06
Δεν ξερω για Προπο,Λοττο ή Τζοκερ.Αλλα εμενα προχθες μου εδωσε το Χ της Ελλαδας με την Τουρκια για το στοιχαμα φιλε ex... Αν σε ενδιαφερει το Παμε Στοιχημα κανε καμια επικληση και θα βγαλεις πολλα.

Σε φιλω και γω. Σταυρωτα μαλιστα.(Αα ρε φιλε)

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΝέο Μέλος
11/09/2004, 10:01:20
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΕ ΓΥΡΝΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ 1984-5 .

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤ.ΑΦΡΙΚΗ ΟΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ .

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΡΩΤΑΓΕΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΑΝΤΑΓΕ ΕΙΤΕ ΚΑΛΟ ΕΙΤΕ ΚΑΚΟ . ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ. ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΕΝΕ ΣΙΩΠΗΛΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΜΟΥ .

- ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .
- ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ . ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ

ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ .
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ Η ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 4-5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ .

eViLΜέλος
12/09/2004, 19:01:33
Υπερασπιστης σε καλωσοριζω στον υπεροχο κοσμο του Esoterica...
Καταρχην φιλοι μου...Καλησπερα σας...
Να υπενθυμισω κατι γιατι πολλοι αναγνωστες δεν εκαναν ΚΑΝ τον κοπο να διαβασουν ολα αυτα τα υπεροχα posts που υπαρχουν σε αυτο το θεμα...με αποτελεσμα να διαβαζω...
quote:
Το επικινδυνο παιχνιδι "Ποτηρακι".

επειδη δεν ειναι καθολου παιχνιδακι και ουτρ αστειο το θεμα
πρεπει να σταματησετε να το αποκαλειτε "παιχνιδι".

Καταρχην ολοι συμφωνουμε οτι δεν ειναι παιχνιδι...
Και απο την αρχη κιολας σταματησαμε να λεμε με την σοβαρη εννοια την λεξη "παιχνιδι"
γιατι οντως δεν ειναι παιχνιδι..
Ειναι μια τελετη σε μορφη επικαλεσης καποιου εξωπραγματικου και αυλου πραγματος...

Επισης...δεν ειναι αναγκαιο να πουμε "Σε καλω να ερθεις πνευμα ταδε...μπλα μπλα"
εμεις τοτε απλα ειχαμε ρωτησει"εισαι εδω?"
και μας απαντησε μετακινοντας το ποτηρι στην λεξη "ναι"

Χαιρετω...

Com by C-Creations @ 2oo4

http://members.lycos.co.uk/ezpeace/forum/
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣΝέο Μέλος
13/09/2004, 13:32:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ . ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ . ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΞΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ . ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ . ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;;;;;
ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ Η ΙΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ .

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΑΤΕ,

1, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΧΑΝΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
2, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΕΒΓΑΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΙΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΑΠΙΣΤΟ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.
3, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ (ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΑΠΛΑ)
4, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΕΦΕΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΤΑΝ ΝΕΥΡΙΑΖΑΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.
5, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ .
6, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ .

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ Η ΘΕΜΙΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.

ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΟΒΕΙ ΒΟΛΤΕΣ , ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .

ΚΑΘΙΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ . ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΙΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ . ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΑΦΡΙΑΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ . ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ ΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΙΔΙΟΣ Η ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΣΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ .

1, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΤΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΙ . ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ
2, ΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΑΝ Ο ΟΔΗΓΗΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ . ΟΤΑΝ ΕΙΔΙΚΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ . ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΗ ΑΡΓΗ . ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ;;;;;.
3, ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΤΟ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΛΕΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ .

ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 2-3 .

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΙΜΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΜΑΣ . (ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ).

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ .

ΣΗΜΕΙΩΝΩ: ΟΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 50-60-70 ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ (ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΜΕ ΦΟΒΙΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ) ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΗ .

ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ .

TimetrappedΜέλος
14/09/2004, 12:37:54
Έχω μια απορία... Όταν κάνεις μια ερώτηση στο πνεύμα, το πνεύμα ακούει τον ήχο της φωνής σου? Έχει δηλαδή ανθρώπινες αισθήσεις όπως η ακοή ή μήπως συλλαμβάνει τις σκέψεις σου μέσω των εγκεφαλικών κυμμάτων? Αν συμβαίνει το τελευταίο τότε με τον ίδιο τρόπο διαβάζει και τις απαντήσεις που έχεις στο μυαλό σου...

You can find all you need in your mind...if you take the time

ΥπερασπιστηςΝέο Μέλος
14/09/2004, 13:10:27
Γεια σας φιλοι μου.Χθες το βραδυ,μετα τις 1 πρεπει να ηταν,αποφασισε ενα παιδι απο την παρεα μας να "παιξουμε" το συγκεκριμενο παιχνιδι.Επειδη δεν ηθελα να κανω κατι τετοιο(και γι'αυτο "ευθυνεστε"εσεις)σηκωθηκα απο το τραπεζι και εφυγα.Απο ο,τι μου ειπαν θα φευγανε απο την καφετερια που ειμασταν και θα πηγαιναν σε ενος το σπιτι.Επικοινωνησα σημερα το πρωι με εναν απο τα παιδια και μου ειπαν οτι ενα μελος της παρεας λιποθυμησε την στιγμη που ρωταγαν το πνευμα.Πηρα αμεσως τηλεφωνο αυτο το κοριτσι και μου εξηγησε τι συνεβη.Με παρακαλεσε να παω στο σπιτι της,κατι που εκανα αμεσως.
Οταν την ειδα ηταν μια χαρα,γι'αυτο για μια στιγμη μου περασε απο το μυαλο η ιδεα οτι ισως μου εκαναν καποια πλακα επιδη δεν πηγα μαζι τους.Αλλα η περιγραφη ολου του γεγονοτος απο αυτη με τις παραμικρες λεπτομερειες,αλλα και η φερεγγυοτητα που διακρινει αυτη την κοπελα με εκαναν να την πιστεψω.
Το συμβαν εχει ως εξης:Αφου καλεσαν το πνευμα,αρχισαν να του θετουν καποιες ερωτησεις.Το ρωταγαν διαφορα πραγματα,για το παρελθον και το παρρον.Εκεινο τους απανταγε,μεχρι ομως που η συγκεκριμενη κοπελα του εθεσε μια ερωτηση(και την μοναδικη)που αφορουσε το παρρον.Το ρωτησε λοιπον ""που βρισκεται αυτη την στιγμη ο "..."(το ονομα μου)"" Αμεσως το πνευμα σχηματισε τη λεξη "Γιαννα" και αυτη την στιγμη το ποτηρι αρχισε να κανει κατι παραδοξα πραγματα που εκαναν την κοπελα που συμμετησχε να λιποθυμησει.
Το παραδοξο σε ολα αυτα ειναι οτι το πναυμα πετυχε διανα το μερος που ημουν.Αμεσως μολις ακουσα το "Γιαννα" σκεφτηκα οτι αποκλειεται να τους το ειπε εκεινη,για τον απλουστατο λογο ο,τι δεν την γνωριζουν αυτη την κοπελα.Την Γιαννα την ξερω μονο εγω και σιγουρα κανενας απο τα παιδια της παρεας.
Ακουγοντας ολα αυτα,γυρισα απιτι,οπου και σας γραφω αυτο το περιστατικο.Πως ειναι δυνατον το πνευμα να γνωριζε που ημουν.?
Τονιζω οτι την Γιαννα δεν την γνωριζε κανεις απο αυτους και συνεπως το πνευμα τους αποκαλυψε κατι το πραγματικο που εκεινο ειδε, εκεινη την δεδομενη στιγμη.Το γεγονος εχει και συνεχεια,πολυ πιο δραματικη,αλλα επειδη εχω ορισμενες δουλειες,οταν βρω χρονο θα συνεχισω.Θα τα ξαναπουμε.

kathy eΝέο Μέλος
14/09/2004, 21:17:28
geia sas apo ena neo melos! eixa kapote ena filo o opoios moy proteine mia mera na paiksoyme ayto to paixnidaki! ego arnhthika giati imai fovitsiara!
meta apo kairo milhsa me kapoion parapsixologo kai moy ekshghse to poso epikindino einai to 'paixnidi' ayto.

AYTO POY THELO NA TONISO EINAI OTI SE TETOIES SYGENTROSEIS DEN EMFANIZONTAI POYE KALA PNEYMATA.AYTA DEN EXOYN ANAGH NA DEIKSOYN TH DYNAMH TOYS SE KANENA!!PREPEI NA TA ANAZHTHSEIS GIA NA TA BREIS ALLA OXI APLA ME ENA PAIXNIDAKI SAN AYTO.OPOS EIPE KAI O XRISTOS POY FISIKA ENOOYSE NA APAITHSEIS KATI POY PSAXNEIS KAI THELEIS POLI.
EINAI TYXAIO TO OTI H SYGENTROSH GINETAI META TA MESANYXTA?????????

scullyΜέλος
17/09/2004, 13:30:01
Αυτό δεν το ήξερα...΄πρέπει να είναι υποχρεωτικά βράδυ...?!

ZampoudikosΝέο Μέλος
14/10/2004, 09:54:20
Pros: Evil.
Kalimera sas den exo xrono na diavaso olla auta pou exete grapsi kai
giauto tha ithela na mou pite (idika o evil) pos akrivos paizete auto to paixnidi?
Thelo analitiki perigrafi kai oti allo xriazete.

ΑΝΑΤΟΛΗΝέο Μέλος
14/10/2004, 12:37:47
ΦΙΛΕ ZAMBOYDIKO ΓΥΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ...
ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ.....

ZampoudikosΝέο Μέλος
14/10/2004, 14:31:19
Diavasa stin arxi alla den katalava ti grafeis, kai pou to grafeis?
Diladi thelo na mou pite kapies leptomeries.
Euxaristo.