- Deja Vu..... τι γνώμη έχετε? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ναι είμαι μία από τους κάποιους άλλους και ο τρόπος που το κάνω είναι μέσω της συζήτησης, να ενημερωθώ για όλες τις απόψεις και να δω αν κάποια με καλύπτει ή όχι. Αυτό δεν ήταν και το θέμα του τόπικ?
Τι έχουμε ακούσει για το déjà vu και ποια άποψη μας καλύπτει?
φιλικά πάντα
Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...
το πρωτο ειναι αυτο της μετενσαρκωσης,οτι κουβαλαμε μνημες απο προηγουμενες ζωες.επιστρεφει η ψυχη σε σωμα με σκοπο καποια στιγμη να καταφερει να φτασει στην τελειοτητα,κουβαλωντας μνημες απο αλλες ενσαρκωσεις.
το δευτερο ειναι πως ζουμε παραλληλες ζωες ταυτοχρονα,παραλληλα συμπαντα κλπ.ειναι αρκετα παρανοικο αλλα εχει βαση αν το σκεφτεις,υπαρχουν πολλα παραδειγματα ανθρωπων που βρεθηκαν σε αλλο χωροχρονο-αν ειναι δυνατο αυτο να συμβει.μπορει δηλαδη αυτη τη στιγμη ενα κομματι του εαυτου μας να ζει το παρελθον του,ενα αλλο ζει το παρον μας,και ενα τριτο να ζει το μελλον μας.δεν ξερω ειναι περιεργο,ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
quote:
Συζήτηση κάνουμε βέβαια! Γι αυτό και σε ρώτησα που κατατάσσεις τον εαυτό σου! Δε βιάστηκα να σου βάλω ταμπελίτσα…φιλικά πάντα
Φιλικά ΠΑΝΤΑ!
Ελπίζω να κατάλαβες τι ήθελα να πω, έτσι?
Για να ανακεφαλαιώσω: Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι (για το όνειρο εννοώ) απλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό.
Και δεν ήθελα να σε προσβάλω λέγοντας ότι εφησυχάζεσαι. Εννοούσα ότι εσένα, σε αυτό το θέμα, αυτή η απάντηση σε καλύπτει. Και εμένα σε άλλα θέματα με καλύπτουν κάποιες απαντήσεις. (Μέχρι και στο θέμα της μεταθανάτιας ζωής καλύφθηκα – σκέψου!)
quote:
το πρωτο ειναι αυτο της μετενσαρκωσης,οτι κουβαλαμε μνημες απο προηγουμενες ζωες.επιστρεφει η ψυχη σε σωμα με σκοπο καποια στιγμη να καταφερει να φτασει στην τελειοτητα,κουβαλωντας μνημες απο αλλες ενσαρκωσεις.
Δεν νομίζεις, όμως, πως θα ήταν πολύ ανούσιο να ζούμε ακριβώς την ίδια ζωή? Ρουτίνα…
Εννοώ: αυτό σημαίνει μετεμψύχωση? Αυτό εννοούμε? Ελπίζω όχι…
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Στο θέμα μας, τώρα… Αφού ζούμε διαφορετικές ζωές, πως είναι δυνατόν να θυμόμαστε από άλλες ζωές, ανούσιες λεπτομέρειες, όπως το να πίνουμε καφέ σε μία συγκεκριμένη καφετέρια με ένα συγκεκριμένο άτομο και να μιλάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα? Αυτό θα μπορούσε να γίνει, αν είχαμε ξαναζήσει ακριβώς την ίδια ζωή. Έτσι δεν είναι?
το αποκλειω καθολου.να προσθεσω και κατι ακομα.για παραδειγμα,ολα αυτα που ανεφερες-καφες,θεμα συζητησης-ειναι απλα ενδειξεις,σημαδια.αυτα σου δινονται,το θεμα ειναι οτι δινονται για να τα λαμβανουμε υποψην μας.δεν ζουμε την ιδια ζωη,αλλα πιστευω οτι εχει να κανει με μνημες
γενικα.σε αλλη ζωη ισως να συζητουσες ενα ενδιαφερον θεμα και ξαφνικα σε αυτη τη ζωη
αν το συζητησεις παλι να φας το φλας.ξερεις οτι κατι σου θυμιζει αυτο που ζεις,αλλα
ειναι στιγμιαιο,δεν ξερεις ουτε τι σου θυμιζει,ουτε γιατι,ουτε ξερεις λεπτομερειες πολλες.
το μονο που ξερεις ειναι οτι το χεις ξαναζησει.λενε πως με εναν ανθρωπο οταν εισαι δεμενος
μαζι του και ''ψυχικα''ειναι γραφτο να εισαι μαζι του,να τον συναντησεις κλπ.μπορει να
εισασταν μαζι σε αλλη ζωη,μπορει να ησασταν αδερφια,μπορει συζυγοι κλπ.λαμβανεις λοιπον καποιες ''ασημαντες λεπτομερειες'' σαν αρχικα σημαδια-καφες-και επειτα ερχονται και τα υπολοιπα αν και εφοσον το ψαξεις,δλδ μελετησεις αυτα που σου δινονται.πιστευω τελος,οτι ολα οσα θελουμε 'η ολα οσα φοβομαστε υποσεινηδητα,δεν ειναι τυχαια.η ψυχη ερχεται ξανα σε σωμα μεχρι να ολοκληρωσει το εργο της,την ''αποστολη'' της.
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ
Αυτό δένει με αυτό που λες?
Δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις για την μία ή την άλλη εξήγηση…..
Προσωπικά δεν θεωρώ πιθανή την εξήγηση της μετενσάρκωσης γιατί η κάθε ζωή είναι διαφορετική οπότε δεν είναι λογικό να υπάρχουν ταυτόσημες αναμνήσεις.
Το να ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα όσο και να ακούγεται τραβηγμένο δεν το αποκλείω…..
Πάντως σίγουρα σε περιπτώσεις που μου έχει τύχει το deja – vu δεν πρόκειται για όνειρο ή για παλιότερες αναμνήσεις γιατί ήμουν σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει ποτέ στο παρελθόν…..

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
είναι σχετικά καλό.
Φυσικά έχει πολλές ατέλειες, εννοείται ότι τα εφέ τα ανέλαβαν εξ'ολοκλήρου (και χωρίς αμοιβή !!!)
οι αδελφοί Αλαχούζου (κάτι σαν τον Tom Savini στο ελληνικότερο-
agnostic,you know who Tom Savini is, don't you
Αλλά σε κάποια σημεία βγάζει πολύ γέλιο ρε παιδί μου !
Θα σας ξενερώσω λίγο (αν έχετε σκοπό να το δείτε)
αλλά θα το πω : το πρώτο δάγκωμα από τους μεταλλαγμένους γίνεται
σε...ποδοσφαιρικό αγώνα !
Καταλαβαίνετε πόσα ζόμπι ξαμολύθηκαν στους δρόμους με το τέλος του ματς !
Και κάτι για το φίλο agnostic : το JEEPER'S CREEPER'S όπως είπα μου άρεσε "παραδόξως".
Χανόταν η μπάλα σε πολλά σημεία,αλλά κάτι με τράβηξε στα εξωτερικά πλάνα στα χωράφια.
Κάτι σαν TEXAS CHAINSAW MASSACRE στο πολύ λάιτ.
quote:
agnostic,you know who Tom Savini is, don't you)

Αν και γενικά ξεχνάω τα ονόματα![]()

Και μιας και με το "THE HILLS HAVE EYES", το γυρίσαμε από θρίλερ με τερατάκια σε θρίλερ με δολοφόνους, ας αναφερθώ σε μια ταινία τρόμου παρακμιακή, με δολοφόνους και πολύ αίμα.![]()
![]()
![]()
Είναι ταινία του 1989, και την είδα πριν λίγους μήνες.
Λέγεται "SKINNED ALIVE", ελληνιστί "ΝΕΚΡΙΚΑ ΚΟΡΜΙΑ".
Μια 50-χρονή μητέρα, που μοιάζει με μέγαιρα-τσατσά περισσότερο, μαζί με τα δύο τριαντάχρονα περίπου παιδειά της, έναν άντρα και μια κοπέλα, τριγυρίζουν με το VAN-άκι τους στους επαρχιακούς δρόμους των ΗΠΑ(νομίζω), και σκοτώνουν ανθρώπους-οδηγούς ή πεζούς που κάνουν ωτο-στοπ, και από τα δέρματά τους φτιάχνουν δερμάτινες τσάντες, σακάκια, μπουφάν και άλλα ενδύματα!!!!
Εντωμεταξύ, η μονόφθαλμη μάνα, η οποία είναι και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, απαιτεί από τα παιδιά της να την φωνάζουν "μπαμπά"!!!
Σε κάποια φάση το βαν τους, παθαίνει βλάβη και βρίσκουν έναν κατά το ήμισυ κουφό μηχανικό σε μια πολύ μικρή επαρχιακή πόλη(μάλλον συνοικία με εξοχικά θα την αποκαλούσα).
Επειδή το βαν τους θα είναι έτοιμο την επόμενη μέρα και δεν έχουν που να μέινουν οι διεστραμένοι φονιάδες, ο αφελής μηχανικός τους καλεί να περάσουν το βράδυ στο σπίτι του με την επίσης αφελή γυναίκα του.
Πράγματι έτσι γίνεται και τους φιλοξενούν σε ένα υπόγειο δωμάτιο του σπιτιού. Ωστόσο ο γείτονας του αφελούς ημι-κουφου μηχανικού, ένας αποτυχημένος και χωρισμένος αλκοολικός μπάτσος, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και προσπαθεί να σταματήσει την παρανοϊκή οικογένεια ερχόμενος σε βίαιη face-to-face απολαυστική σύγκρουση μαζί της.
Η ταινία έχει μπόλικο αίμα και ξεκοιλιάσματα!!! Πυροβολισμούς με καραμπίνα στη μάπα από κοντά, ξεκοιλιάσματα, ακρωτηριασμούς και παράνοια σε μεγάλο βαθμό!!!
Στα higlights, η σκηνή που τα δύο αδέρφια της παρανοϊκής οικογένειας ξεκοιλιάζουν αργά αργά ένα θύμα τους στο σπίτι που τους φιλοξενεί ο μηχανικός, βγάζοντάς του κομμάτια δέρματος ενώ το θύμα είναι ακόμα ζωντανό αλλά ανήμπορο!!!
Και μετά από λίγο, η κοπέλα κάνει στριπτίζ στον αδερφό της κρατώντας κομμάτια από το μόλις σφαγμένο και γδαρμένο θύμα τους!!! Και παρολίγον να έχουμε αιμομειξία αν ο αδερφός της δεν τα θαλάσσωνε και δεν ήταν loser!!!![]()
Μιλάμε η ταινία είναι πραγματικά παρανοϊκή και ενδύκνειται για τους λάτρεις του splatter. Το αίμα σε ορισμένες σκηνές είναι βέβαια λίγο "μούφα" αλλά δε νομίζω να κολλήσετε εκεί και να απογοητευτείτε!!!
Από τα καλύτερα τρόμου με δολοφόνους που έχω δει φετος...αλλά και γενικά το έχω τοποθετήσει σε υψηλά standards!!!![]()
Οσοι πιστοί, προσέλθετε ![]()
Και το εξωφυλλάκι αυτής της αιματοβαμμένης ταινίας...

Με τις υγείες σας![]()
![]()

Edited by - Agnostic on 29/06/2006 22:40:25
παντως για μενα οι πιο τρομακτικες ταινιες ηταν το saw kai saw 2
μπππρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!

GWGW,
Το Κακό δε βγήκε ακόμη σε dvd και πολύ φοβάμαι ότι κανείς δε θα το βγάλει.
quote:
GWGW,
Το Κακό δε βγήκε ακόμη σε dvd και πολύ φοβάμαι ότι κανείς δε θα το βγάλει.
Μην το λες αυτό, φίλε μου!
Εδώ έχουν βγεί τόσες και τόσες ταινίες κατά καιρούς οι οποίες είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα μαζί! ![]()

In anticipation of my resurrection...
που βγήκε σε dvd η ταινία "βασιλιάς"
που έκοψε γύρω στα 300 εισητήρια όταν παίχτηκε στις αίθουσες.
Και μιλάμε για ταινία που ήταν πολύ καλή για τα ελληνικά δεδομένα.
Ας ελπίσουμε λοιπόν να βγει και "το κακό" με...το καλό !![]()
do you know μία ταινία με τον Χατζηχρήστο
(50'ς πρέπει να'ναι),
όπου είναι όλοι σε ένα νησί
(ίσως τη Σαντορίνη)
και βρίσκονται υπό την απειλή του βρυκόλακα ??
Και ο βρυκόλακας είναι ο...Χατζηχρήστος ??