- Deja Vu..... τι γνώμη έχετε? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πρόκειται για μια 73-λεπτη ταινία του 1972!!
Λέγεται "INVASION OF THE BLOOD FARMERS". Δεν ξέρω τον ελληνικό τίτλο και ποτέ δεν την έχω πετύχει σε κάποιο βίντεο-κλαμπ. Την έχω σε αρχείο avi στο pc μου και την είδα πρόσφατα.
Το "INVASION OF THE BLOOD FARMERS" λοιπόν αναφέρεται σε μια ομάδα/φατρία εναπομείναντων δρυίδων οι οποίοι ζουν σε ένα παλιό σπίτι/αγρόκτημα σε μια δασώση επαρχιακή περιοχή και οι τρεις από αυτούς έχουν την παραδοσιακή εικόνα αγρότη. Δηλαδή, παντελόνι λερωμένο με τιράντες, καπελάκι περιμετρικό και βλάχικο χρωματιστό πουκάμισο. Υπάρχει ο αρχι-δρυίδης που μένει στο σπίτι και φοράει μαύρα καθώς και ένας ακόμα δρυίδης ας το πούμε γιατρός/επιστήμων που έχει επαφές με τον έξω κόσμο και τους νορμάλ ανθρώπους.
Τι γίνεται τώρα λοιπόν. Στο σπίτι τους βρίσκεται νεκρή η αρχαία βασίλισά τους και ο μόνος τρόπος να την επαναφέρουν στη ζωή είναι να της μεταδώσουν μια ποσότητα αίματος σε συνδυασμό και με σχετικό τελετουργικό.
Ε γι'αυτό το λόγο λοιπόν σουλατσάρουν οι φαρμο-δρυίδες με τις τιράντες στη γύρω περιοχή και μαζεύουν θύματα τα οποία τα μεταφέρουν στη φάρμα τους και στην πορεία τους κάνουν μια αφαίμαξη βγάζοντάς τους όλο το αίμα από το σώμα τους με κάποιους σωλήνες που τους περνάνε.
Χμμμ...θα πει κανείς, μα ωραίο και φρικιαστικό το σεναριο. Ο,τι πρέπει για μια αιματοβαμμένη πωρωτική ταινία τρόμου. Πράγματι σαν σενάριο, σαν ιδέα είναι πρωτότυπο και εντυπωσιακό. Η διαδραμάτιση και εξέλιξη των γεγονότων, οι διάλογοι, τα ηχητικά εφφέ, η συνοχή της ταινίας είναι για τα πανηγύρια!!! Η ταινία μιλάμε μπάζει από παντού!!!
Αλλά ας δούμε μερικούς ερασιτεχνισμούς και αθλιότητες μία μία για να καταλάβετε για τι κατάντια μιλάμε.
1) Στην αρχή δείχνει έναν θλιμμένο τυπά που έχασε στο δάσος τη γυναίκα του. Στο καπάκι δείχνει ότι την έχουν πιάσει οι φαρμο-δρυιδόβλαχοι και της κάνουν αφαίμαξη με τους σωλήνες. Ε λοιπόν τον τυπά αυτόν τον ξαναδείχνει κάπου στη μέση της ταινίας στο ίδιο σημείο στο δάσος να του επιτίθεται ένας φαρμο-δρυίδης χωρίς μεχρι εκείνο το σημείο της ταινίας να τον έχει ξαναδείξει και ο τηλεθεατής τον είχε ξεχάσει.
2) Το αίμα είναι αρκετά ροζ ή και φούξια σαν τον ελέφαντα που έβαζα υπογραφή και ίσως αρκετά πιο ανοιχτό!!! Το βασικό στοιχείο δηλαδή μιας ταινίας τρόμου/σπλάτερ είναι...κάλπικο!!!
3) Οπως είπα και στην αρχή υπάρχει σκηνή στην οποία ένας φαρμο-δρυίδης σφάζει ένα σκύλο. Ε λοιπόν η κραυγή που βγάζει ο σκύλος...είναι φανερά από άνθρωπο που ουρλιάζει!!! Απίθανα πράγματα μιλάμε!!!
4) Δύο μπάτσοι ερευνάνε την υπόθεση με τα άτομα που εξαφανίζονται στην περιοχή. Κάπου στη μέση της ταινίας πρωτοεμφανίζονται αυτοί οι μπάτσοι μπαίνοντας σε ένα κεντρικό μπαρ της περιοχής ρωτώντας πληροφορίες. Ε μετά από αυτό το γεγονός ο ένας μπάτσος εξαφανίζεται, τον διαγράφει η ταινία!!! Ο δε άλλος μοιάζει με τον γνωστό παλαιστή Σουβλάκο και φοράει ένα ρέιμπαν γυαλί σε όλη την ταινία ακόμα και όταν εισβάλλει για έρευνα σε ολοσκοτεινο δωμάτιο της φάρμας των δρυίδων!!!
5) Υπάρχει ένα ενοχλητικό ηχητικό εφέ σε στιγμές που προσπαθεί να σε τρομάξει η ταινία, σα να κράζει κροταλίας...χιιιισσσσσσ...κάπως έτσι αλλά πολύ ψεύτικο και σπαστικό!!!
6) Ενα νεόνυμφο ζευγάρι διαμένει σε ένα πανδοχείο της περιοχής. Ο άντρας κάνει ντους και η γυναίκα τον περιμένει στο κρεβάτι. Ε μέσα στο μπάνιο εμφανίζεται από το πουθενά ένας φαρμο-δρυίδης και χτυπάει τον άνδρα με ένα σιδερικό στο μάτι τόσο ψεύτικα όσο...τι να πω. Και το χειρότερο. Δεν μας δείχνει τι γίνεται με τη γυναίκα που περιμένει στο κρεβάτι. Μετά από πολύ ώρα ακούγεται στο ραδιόφωνο ότι και καλά εξαφανίστηκε ένα ζευγάρι στην περιοχή....αηδία και ερασιτεχνισμός...Αφού καθάρισες τον άνδρα, ε ρε διάολε δείξε και τη σκηνή με τη γυναίκα!!! Μισες δουλειές ρε πουσ*η μου!!!
7) Σχεδόν σε όλες τις σκηνές, λίγο πριν ο κάθε φαρμο-δρυίδης χτυπήσει ένα θύμα, η σκηνή αλλάζει απότομα χωρίς να μας δείξει το χτύπημα!!!
8) Σε κάποια στιγμή, ενω εξελίσσεται μια κουβέντα μέσα σε ένα σπίτι, ξαφνικά για 2-3 δευτερόλεπτα δείχνει...κάτι σαν γαλάζιο σαν ουρανό να κινείται προς τα δεξιά(αν πρόσεξα καλά) και μετά επιστρέφει στην περιοχή!!!
Αντε βγάλε άκρη τι ήταν αυτό τώρα.
9) Μόλις ξαναζωντανεύει η βασίλισα των δρυίδων, και ο πρωταγνωιστής την σκοτώνει σχεδόν αμέσως...ξαφνικά πεθαίνουν και όλοι οι υπόλοιποι φάρμερς!! Μιλάμε πέφτουν κάτω σαν κοτόπουλα τόσο ψεύτικα λες και είναι βλαμμένα νήπια και βγάζουν κάτι σπαστικές κραυγές που δεν πείθουν ούτε ένα παιδί του νηπιαγωγείου ότι βλέπει σοβαρή ταινία!!!
Τι άνετος και εύκολος τρόπος να κλείσει την ελεϊνή αυτή ταινία τρόμου(ή μήπως γέλιου) ο δημιουργός της. Τους ξεπαστρέφει όλους τους κακούς με τη μία(delete ρε παιδί μου)...έχουμε και δουλειές να κάνουμε σου λέει. Ας το κλείσω το χάλι μου στο 73ο λεπτό να μην εκτίθεμαι άλλο...
Αυτά πάνω κάτω μπόρεσα να θυμηθώ και μου έχουν μείνει σαν τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα προχειρότητας και ερασιτεχνισμού!!! Σήψη και παρακμή με την πραγματική έννοια της λέξης!!
Εχω δει ταινίες και ταινίες παρακμιακές τρόμου. Αλλά σου αφήνουν μια θετική γεύση!! Εχουν κάποια "cult" στοιχεία παρ'όλη την παρακμή τους. Ε το "INVASION OF THE BLOOD FARMERS" δεν έχει τίποτα!!!Δεν είναι τόσο ηλίθιες άλλες παρκμιακές ταινίες τρόμου σε συνοχή. Εδώ μιλάμε σε πετάει η ταινία από τη μια σκηνή στην άλλη και χάνεις το μπούσουλα!!
Συγκαταλέγω το τρισάθλιο αυτό θρίλερ στις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών που έχω δει, μαζί με το "Τζετ-Λη,Ο θρύλος του κόκκινου δράκου" και με μια άλλη σαχλαμάρα με κάτι γιγαντιαίους σκορπιούς σε ένα αεροπλάνο (και καλά γίνανε από χημικά μεγάλοι) όπου είδαμε την τρομερή σκηνή ένας επιβάτης να καρφώνει τον γιγάντιο σκορπιό στο μάτι με στυλό big!!!(και το κλείσαμε το dvd στο 20-λεπτο αυτό με τους σκορπιούς)...
Η φάση είναι ότι στο "INVASION OF THE BLOOD FARMERS" ξεγελιέσαι ότι θα δεις τρομερό αιματοβαμμένο θρίλερ και από το μουράτο εξώφυλο!! Αλλά μετά τρως την πατάτα και λες και ευχαριστώ.
Θα μου πει κανείς τώρα γιατί μας παρουσιάζεις μια ταινία απαράδεκτη σε ένα τόπικ που αναφέρεται στις καλύτερες ταινίες τρόμου που προτείνει ο καθένας??
Οι λόγοι είναι
1) Επρεπε να βγάλω το άχτι μου
2) Ισως αν δείτε μια απροσδόκητα κακή ταινία, να παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι...υπάρχουν και χειρότερα, όπως το INVASION OF THE BLOOD FARMERS"![]()
![]()
Οπότε καλό κάνει μια παρουσιάση του έργου αυτού εδώ...χεχε
Αντε πάρτε και εικόνα του "αριστουργήματος"

Με τις υγείες σας και καλό ξέρασμα όσοι το δείτε...
ΥΓ. Ισως ένα σουλουπωμένο remake της ταινίας αυτής να λέει..μιας και σαν ιδέα είναι καλή.

Edited by - Agnostic on 23/07/2006 09:16:41