ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΡΑΓΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

gianipseftis60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
07/10/2011, 12:02:16
quote:

Επίσης να σε ρωτήσω κάτι Ψηλέ, αυτό το βιντεάκι που είχα παραθέσει εγώ, πώς το σχολιάζεις; γιατί μιλάμε για αποδείξεις και λεπτομέρειες που μπόρεσε να δώσει αυτή η κοπέλα. Τα στοιχεία τα είδες ζωντανά, τα "παιδιά" της που και οι ίδιοι δεν ξέρανε από πού τους ήρθε.
Οφείλω όμως να πω εδώ και το εξής θέλοντας να συνηγορήσω υπέρ του διαβόλου (gianipseftis): ότι πουθενά δεν αναφέρεται η ίσως πιθανή οποιαδήποτε συγγενική σχέση της κοπέλας. Ναι, στην κυτταρική-γονιδιακή μνήμη αναφέρομαι. Μήπως, λέω, μήπως υπάρχει κάποιου είδους συγγένειας και συνέχειας της τότε μητέρας με την τωρινή και απλώς ο κώδικάς της έχει καταγράψει μνήμες;;; και δεν θέλω να υπονοήσω ότι έγινε από πρόθεση ή απατεωνιά. Αλλά μήπως τελικά υπάρχει κάποια συγγενική μακρινή σύνδεση την οποία η τωρινή μητέρα δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει και τελικά όλο αυτό είναι μια "λογική" συνέχεια; Εύλογα νομίζω αναρωτιέμαι μιας και το θέμα της κυτταρικής μνήμης αποτελεί μάλλον γεγονός. Όφειλα να το εκφράσω και αυτό αφού αποτελεί και δικό μου προβληματισμό.

Αγαπητή lixos,
Αυτά που ρωτάς εξηγούνται μέσα στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση.
Οι δαιμονικές δυνάμεις που υπάρχουν και κινούνται στο πνευματικό επίπεδο έχουν το εξής χαρακτηριστικό.
Γνωρίζουν το παρελθόν των ανθρώπων και αυτό εκμεταλλεύονται για να εντυπωσιάσουν. Κατά τη γνώμη μου, αυτό και έγινε και με την περίπτωση που ασχολούμαστε.
Επιπλέον, το γεγονός πως τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα και δεν αφορούν ολόκληρη την ανθρωπότητα στο σύνολό της, με κάνει να πιστεύω πως ο συλλογισμός μου είναι ορθός..

Αυτό που δεν γνωρίζουν, όμως οι δαίμονες, σε αντίθεση με τις "αγγελικές" δυνάμεις, του Θεού, είναι το μέλλον.
Σε πολλές περιπτώσεις όπου παρουσιάστηκαν οι δαίμονες προκειμένου να δοκιμάσουν και να ξεγελάσουν, ιδιαίτερα κάποιους μοναχούς, με αυτή τους την τέχνη, κατόπιν υπόδειξης από τους πνευματικούς πατέρες αυτών των μοναχών, ζητήθηκε από τις μορφές αυτές που, παρουσιαζόταν υπό τη μορφή είτε αγγέλων, είτε της Παναγίας, είτε του Χριστού, ζητήθηκε να τους πουν κάτι για το μέλλον. Μετά από επιμονή του μοναχού, φανερώθηκαν τελικά ποιοι πραγματικά ήταν.

Οι "γιόγκι" του Χριστιανισμού, οι φωτισμένοι Γέροντες, σε αντίθεση με τους γιόγκι της Ανατολής, δεν καταφεύγουν σε θεάματα εντυπωσιασμού για να καταπλήξουν τους παρευρισκόμενους και να τους τραβήξουν προς το μέρος τους, αλλά με την απλότητά, την ταπεινότητα και τη φωτεινότητα που εκπέμπει το φωτισμένο από τη χάρη του Θεού πρόσωπό τους σε κερδίζουν.

Λέω λοιπόν, πως θέλει πολύ προσοχή με όλα αυτά τα εντυπωσιακά και τα μαγικά.

*Αυτή την περίοδο διαβάζω ένα βιβλίο, το «Άνθρωπος μεθόριος» του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου. Σου προτείνω να το διαβάσεις. Δεν έχει πολλές σελίδες, αλλά είναι πολύ πλούσιο σε νοήματα. Πιστεύω πως θα σου δώσεις κάποιες απαντήσεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την περίπτωσή σου (σύμφωνα με αυτό που βιώνεις αυτή την περίοδο)

Κάνε τον κόπο και διάβασε αυτό:
http://h-agaph-panta-elpizei.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html

lixosΜέλος
07/10/2011, 12:12:55
Διάβασα αυτό που μου έστειλες.

Με συγχωρείς Ψηλέ μου αλλά δεν βρίσκω καμία ευεργεσία στον πόνο εκτός εάν κάποιος είναι μαζοχιστής. Τότε μάλιστα, να το δεχτώ!

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα λέει η θρησκεία σου προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

07/10/2011, 12:29:08
quote:

Διάβασα αυτό που μου έστειλες.

Με συγχωρείς Ψηλέ μου αλλά δεν βρίσκω καμία ευεργεσία στον πόνο εκτός εάν κάποιος είναι μαζοχιστής. Τότε μάλιστα, να το δεχτώ!

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα λέει η θρησκεία σου προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Γιατί;
Δεν είναι αλήθεια τα παρακάτω, για παράδειγμα:

1. Ο πόνος γεννά αλήθεια, συμπόνια, κοινωνία.

2. Ο πόνος δεν ξυπνάει μόνο εμάς, αλλά γεννάει και την αγάπη στους γύρω μας. Προσπαθούν να μπουν στη θέση μας. Αγωνίζονται στον καιρό της ασφάλειάς τους να μοιρασθούν τα πιο ανεπιθύμητα γιʼ αυτούς δικά μας αισθήματα. Και το κάνουν.

3. Ο πόνος γεννά την υπομονή μας, ταυτόχρονα όμως γεννά και τον εξ αγάπης σύνδεσμο με τους αδελφούς μας.

4. Ο πόνος γεννά την αλήθεια. Η συμπόνια των άλλων τη φυτεύει στη δική μας καρδιά. Εκεί διακριτικά κρύβεται και η απάντηση.

Είναι δικαιολογίες όλα αυτά ή είναι αληθινά;

Edited by - Ψηλός on 07/10/2011 12:30:01

07/10/2011, 12:32:45
Μήπως είναι ψέμματα αυτά εδώ, είναι δικαιολογίες:

"Ο πόνος δεν απαντιέται με επιχειρήματα. Ούτε η αδικία και ο θάνατος αντιμετωπίζονται με τη λογική. Τα προβλήματα αυτά λύνονται με το εμφύσημα και την πνοή που μόνο ο Θεός δίνει. Λύνονται με το Άγιο Πνεύμα. Ξεπερνιούνται με την ταπεινή αποδοχή του θελήματος του Θεού, που είναι τόσο αληθινό αλλά συνήθως και τόσο ακατανόητο.

Το μεγάλο λάθος είναι να περιμένουμε την απάντηση απʼ έξω μας, από τους άλλους. Ποιος σοφός; Ποιος φιλόσοφος; Ποιος ασφαλισμένος στην ορθότητα των επιχειρημάτων του ιερέας γνωρίζει την απάντηση των τόσο προσωπικών μας «γιατί»; Η απάντηση μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μέσα μας. Όχι στις ανάλογες δήθεν περιπτώσεις, ούτε σε βαρύγδουπα βιβλία, ούτε σε συνταγές παρηγοριάς και σοφίας. Η απάντηση δεν υπάρχει κάπου, δεν την ξέρει κάποιος. Η απάντηση γεννιέται μέσα μας. Η δική μας απάντηση είναι το δώρο του Θεού. "

lixosΜέλος
07/10/2011, 12:41:18

quote:

Δεν γεννά καμιά αλήθεια. Δεν έχει αξιοπρέπεια. Η κοινωνία που αναφέρεις στις περισσότερες φορές, συγκεντρώνεται από περιέργεια και από ανακούφιση που δεν συνέβη σε αυτούς το "κακό".

quote:
2. Ο πόνος δεν ξυπνάει μόνο εμάς, αλλά γεννάει και την αγάπη στους γύρω μας. Προσπαθούν να μπουν στη θέση μας. Αγωνίζονται στον καιρό της ασφάλειάς τους να μοιρασθούν τα πιο ανεπιθύμητα γιʼ αυτούς δικά μας αισθήματα. Και το κάνουν.

χαχαχαχαχα!!!! είναι σπάνιες οι περιπτώσεις φίλε μου.
quote:
3. Ο πόνος γεννά την υπομονή μας, ταυτόχρονα όμως γεννά και τον εξ αγάπης σύνδεσμο με τους αδελφούς μας.

Δεν είναι ανάγκη να πονάς για να βιώνεις αγάπη. Ήμαρτον δηλαδή.

quote:
4. Ο πόνος γεννά την αλήθεια. Η συμπόνια των άλλων τη φυτεύει στη δική μας καρδιά. Εκεί διακριτικά κρύβεται και η απάντηση.

Νομίζω ότι το κάλυψα και αυτό πιο πάνω.
quote:

Όλα αυτά θα έπρεπε να συμβαίνουν σε "περίοδο ειρήνης και ευτυχίας" Ψηλέ μου και όχι να πηγάζουν από τον πόνο, τον οίκτο και τη συμπόνια.

Αυτά είναι ψευδαισθήματα. Αληθινά είναι μόνο όταν είναι αυθόρμητα. Εγώ παραδέχομαι τον άνθρωπο εκείνο που είναι ευτυχισμένος με την ευτυχία τον άλλων και όχι να λυπάται με τη δυστυχία τους. Αυτό είναι εύκολο φίλε μου. Το άλλο όμως είναι μεγαλείο ψυχής. Να είσαι για παράδειγμα ευτυχισμένος εσύ και να αστράφτω και γω με τη δική σου ευτυχία.

Τα υπόλοιπα που δημιουργούνται κάτω από κακές συνθήκες είναι όπως είπα κακώς εννοούμενος οίκτος και ανακούφιση που δεν ήμαστε εμείς στη θέση αυτών που βιώνουν ό,τι βιώνουν.

07/10/2011, 12:47:06
quote:
Οι "γιόγκι" του Χριστιανισμού, οι φωτισμένοι Γέροντες, σε αντίθεση με τους γιόγκι της Ανατολής, δεν καταφεύγουν σε θεάματα εντυπωσιασμού για να καταπλήξουν τους παρευρισκόμενους και να τους τραβήξουν προς το μέρος τους, αλλά με την απλότητά, την ταπεινότητα και τη φωτεινότητα που εκπέμπει το φωτισμένο από τη χάρη του Θεού πρόσωπό τους σε κερδίζουν.
Μα ούτε όλοι οι γιόγκοι το κάνουν αυτο, απλά ο δυτικός άνθρωπος με αυτούς ασχολείται. Και στα μοναστήρια που πάνε οι δυτικοί και στις σπηλιές για να δούνε τους διάφορους εν ζωή "αγίους" ή αγίους, γιατί νομίζεις ότι πάνε; Για πνευματική ανάταση; Πάνε να δούνε τη μαϊμού να κάνει κωλοτούμπες. Άσχετα αν βλέπουν άλλο πράγμα τελικά όταν φτάνουν. Είναι αυτή η νοοτροπία των δυτικών.
quote:
"Ο πόνος δεν απαντιέται με επιχειρήματα. Ούτε η αδικία και ο θάνατος αντιμετωπίζονται με τη λογική. Τα προβλήματα αυτά λύνονται με το εμφύσημα και την πνοή που μόνο ο Θεός δίνει. Λύνονται με το Άγιο Πνεύμα. Ξεπερνιούνται με την ταπεινή αποδοχή του θελήματος του Θεού, που είναι τόσο αληθινό αλλά συνήθως και τόσο ακατανόητο.

Το μεγάλο λάθος είναι να περιμένουμε την απάντηση απʼ έξω μας, από τους άλλους. Ποιος σοφός; Ποιος φιλόσοφος; Ποιος ασφαλισμένος στην ορθότητα των επιχειρημάτων του ιερέας γνωρίζει την απάντηση των τόσο προσωπικών μας «γιατί»; Η απάντηση μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μέσα μας. Όχι στις ανάλογες δήθεν περιπτώσεις, ούτε σε βαρύγδουπα βιβλία, ούτε σε συνταγές παρηγοριάς και σοφίας. Η απάντηση δεν υπάρχει κάπου, δεν την ξέρει κάποιος. Η απάντηση γεννιέται μέσα μας. Η δική μας απάντηση είναι το δώρο του Θεού. "

Σωστό αυτό. Προσθέτω το εξής, ότι τα πολλά 'γιατί' δεν μας οδηγούν πουθενά. Ρωτάει κάποιος "Γιατί έπαθα καρκίνο;" του απαντάει ο Γιατρός "Γιατί καπνίζεις". Ωραία. Απαντήθηκε το Γιατί. Και;
Τώρα που απαντήθηκε τι έγινε; Δόθηκε κάποια λύση;
Θα αλλάξει το παρελθόν;
Είναι σαφές πως τα γιατί δεν οδηγούν πουθενά, αν δεν έχουν κάποια πρακτική χρησιμότητα.
Αν κάποιος ρωτήσει γιατί έπαθε καρκίνο, πρέπει όταν πάρει την απάντηση να είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει το τσιγάρο. Αλλιώς κακώς ρωτάει. Καλύτερα να μη ρωτήσει καθόλου και να πάει σπίτι του να δει τηλεόραση. Το Γιατί, έχει το νόημα της Αλλαγής. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή τότε και το "Γιατί" είναι άχρηστο.
Είναι άλλο πράγμα να ψάχνεις απαντήσεις, και άλλο πράγμα το να ψάχνεις λύσεις.
Αν ψάχνεις μόνο απαντήσεις, είσαι ένας περίεργος.
Αν ψάχνεις λύσεις όμως, τότε είσαι ένας επιστήμονας.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/10/2011 12:52:57

07/10/2011, 12:57:46
quote:

quote:

Δεν γεννά καμιά αλήθεια. Δεν έχει αξιοπρέπεια. Η κοινωνία που αναφέρεις στις περισσότερες φορές, συγκεντρώνεται από περιέργεια και από ανακούφιση που δεν συνέβη σε αυτούς το "κακό".

Δεν γενά αλήθεια; Δεν γεννά, για παράδειγμα, την αλήθεια της προσωρινότητάς μας σε ετούτο εδώ τον κόσμο, αλήθεια που κανείς μας δεν θέλει να παραδεχθεί;
Δεν γεννά κοινωνία; Ούτε καν ακόμη και με τους πολύ δικούς σου ανθρώπους; Τη μητέρα σου; Τον πατέρα σου; Τα αδέλφια σου; Γιατί θα πρέπει, ντε και καλά να πάρουμε τους «περίεργους» ως παράδειγμα, αν και μερικές φορές βρίσκουμε περισσότερη συμπαράσταση σε αυτούς τους «περίεργους» παρά στους δικούς μας ανθρώπους;

quote:

quote:

χαχαχαχαχα!!!! είναι σπάνιες οι περιπτώσεις φίλε μου.

Ναι, το ξέρω, αλλά ας αφήσουμε, έστω, μια πιθανότητα.

quote:

quote:

Δεν είναι ανάγκη να πονάς για να βιώνεις αγάπη. Ήμαρτον δηλαδή.

Νομίζω το κατάλαβες λάθος. Μιλά για τον «εξ’ αγάπης σύνδεσμο με τους αδελφούς μας» και συμπληρώνω εγώ, είτε με τους εξ’ αίματος, είτε με τους πνευματικούς μας αδελφούς.
quote:

quote:

Όλα αυτά θα έπρεπε να συμβαίνουν σε "περίοδο ειρήνης και ευτυχίας" Ψηλέ μου και όχι να πηγάζουν από τον πόνο, τον οίκτο και τη συμπόνια.

Συμφωνώ μαζί σου. Παρόλα αυτά, όμως, όλα αυτά που αναφέρονται στο απόσπασμα που σου παρέθεσα, αναδεικνύονται, δυστυχώς, μέσω του πόνου. Και σε εμένα θα μου άρεσε να υπάρχει αυτή η αλληλεγγύη χωρίς να χρειάζεται να πονέσω, αλλά …

07/10/2011, 13:28:07
Φίλη lixos θέλω να σε ρωτήσει κάτι που μπορεί ενδεχομένως να σου φανεί χαζό ή περίεργο, αλλα είσαι το μοναδικό άτομο που μπορεί να το απαντήσει.
Αν εμφανιζόταν ένα τζίνι και σου έλεγε το εξής: Μπορώ να σου επιστρέψω τον άνθρωπό σου, άλλα ταυτόχρονα θα σε υποβάλλω στις εξής συνθήκες: Δεν θα έχεις σπίτι, δεν θα έχεις δουλειά, δεν θα σε βοηθάει κανείς συγγενής, γνωστός ή φίλος, η μοναδική ιδιοκτησία σου θα είναι μια αλλαξιά ρούχα -τίποτα περισσότερο- και δεν θα σε αφήσω να έχεις ποτέ περισσότερα από πέντε ευρώ στη τσέπη σου την ημέρα. Το παλιό σου σπίτι μαζί με ότι σου άνηκε θα καεί ή θα εξαγφανιστεί. Το ίδιο για τον σύντροφό σου.
Τι θα επέλεγες;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/10/2011 13:29:17

lixosΜέλος
07/10/2011, 13:37:24
quote:

Φίλη lixos θέλω να σε ρωτήσει κάτι που μπορεί ενδεχομένως να σου φανεί χαζό ή περίεργο, αλλα είσαι το μοναδικό άτομο που μπορεί να το απαντήσει.
Αν εμφανιζόταν ένα τζίνι και σου έλεγε το εξής: Μπορώ να σου επιστρέψω τον άνθρωπό σου, άλλα ταυτόχρονα θα σε υποβάλλω στις εξής συνθήκες: Δεν θα έχεις σπίτι, δεν θα έχεις δουλειά, δεν θα σε βοηθάει κανείς συγγενής, γνωστός ή φίλος, η μοναδική ιδιοκτησία σου θα είναι μια αλλαξιά ρούχα -τίποτα περισσότερο- και δεν θα σε αφήσω να έχεις ποτέ περισσότερα από πέντε ευρώ στη τσέπη σου την ημέρα. Το παλιό σου σπίτι μαζί με ότι σου άνηκε θα καεί ή θα εξαγφανιστεί. Το ίδιο για τον σύντροφό σου.
Τι θα επέλεγες;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 07/10/2011 13:29:17

Ελαφριά τη καρδία και επειδή μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, θα του έλεγα να μου τον επιστρέψει ασυζητητί!!! Έχοντάς τον δίπλα σε μένα και στα παιδιά μας, θα ήμασταν πλούσιοι ακόμη και με €5 στην τσέπη. Ξέρεις, δεν υπάρχουν μόνο τα υλικά αγαθά σε αυτή τη ζωή. Να είσαι σίγουρος ότι θα τη βρίσκαμε την άκρη και αλλιώς. Ο άνθρωπος χτίζει και χαλάει. Όχι τα τζίνι.
Αντιλαμβάνομαι ότι η ερώτησή σου είναι σύνθετη αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο να υπάρχει χειρότερο σενάριο έτσι;

Edited by - lixos on 07/10/2011 13:38:35

07/10/2011, 13:45:51
quote:
Notrik

-Ταπεινα να πω την αποψη μου,μπας και βοηθισω λιγουλακι.
-Ειμαστε πολυτιμα κυταρα ενος οντος που εχει,νου,επιθυμιες
συναισθηματα,το λεμε ΣΥΜΠΑΝ.
-Το σωμα μας πεθαινει ,η ενεργεια που του δεινει ζωη δεν πεθαινει
ποτε ,την λεμε ΨΥΧΗ.
-Το ΣΥΜΠΑΝ αυτοερμηνευεται,στελνοντας την ενεργεια (ψυχη) στα
σωματα μας οταν ειμαστε εμβρυα,για να παρει εμπειριες ,οι οποιες
καταγραφονται στην ψυχη.
-Οι λεγομενες αμαρτιες ,ειναι στην πραγματικοτητα ,ενεργειες που ο
Ανθρωπος κυταρο του Συμπαντος ,εχει αποστολη να μεταλλαξει στο
αντιθετο τους. Ετσι ο Ανθρωπος κατα την διαρκεια της ζωης του,
πρεπει να εντοπισει τις "αμαρτιες",οχι για να νοιωσει ενοχος
οπως του περασαν τα ιερατεια,αλλα για να επιτελεσει ενα εργο το
οποιο εχει αναγκη το Συμπαν για την αυτοερμηνεια του.
Εντοπισε της λεγομενες αμαρτιες σου για να καταλαβεις ποιο ειναι
το εργο σου σ'αυτην την ενσαρκωση.
-Το Συμπαν δεν εχει τελικο σκοπο,αεναως δοκιμαζεται στην κοψη
του ξυραφιου,σε μια υπερευαισθητη ισσοροπια.
-Ειμαστε σεναριογραφοι,σκηνοθετες,ηθοποιοι και θεατες του Συμπα-
ντικου δραματος.
-ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΟΠΩΣ ΠΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ.

Για πες βρε μηχανικέ πως τεκμηριώνονται όλες αυτές οι ασύμβατες απόψεις?

Έχουν κάποια λογική βάση?
Όλα αυτά μαζί, και το καθένα ξέχωρα, μοιάζουν με δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα.

Μπορείς κάποιο – έστω - από δαύτα να το αιτιολογήσεις?
Δεν σου ζητώ να το αποδείξεις, απλά να το αιτιολογήσεις με μια σειρά λογικών σκέψεων, διαφορετικά θα μοιάζουν με αερολογίες

Για ανέπτυξε ολόκληρο τον συλλογισμό σου εμπεριστατωμένα, για να καταλάβω την λογική του βάση.

22/07/2008, 07:02:12
Καλημέρα και από εμένα .

Φίλε Dying_Incubus τι έγινε, αϋπνίες έχεις ή μήπως τώρα ετοιμάζεσαι για ύπνο…

quote:
Loukritia-Εγώ Σαντορίνη δεν έχω πάει ποτέ, αλλά έχω την εντύπωση ότι αν πάω με τον καλό μου θα σκοτωθούμε

Χα, Χα, βιτσιά είναι αυτά…

22/07/2008, 07:26:17
quote:
Φίλε Dying_Incubus τι έγινε, αϋπνίες έχεις ή μήπως τώρα ετοιμάζεσαι για ύπνο…

Αϋπνίες και πρωινές δουλειές ταυτόχρονα που θα διαρκέσουν ως το μεσημέρι περίπου...

In anticipation of my resurrection...

22/07/2008, 10:19:20
quote:
Αϋπνίες και πρωινές δουλειές ταυτόχρονα που θα διαρκέσουν ως το μεσημέρι περίπου...

To χω παθει κα ιεγω παλιοτερα, και δεν ειναι ο,τι καλυτερο!

Καλημερα σε ολους... πολυ ζεστη για μια ακομα φορα!

Οσο αφορα για τα "σχολια" για την Κρητη: "Αν δεν τιμησεις το σπιτικο σου, πεφτει και σε πλακωνει"

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
22/07/2008, 11:17:13
Καλημέρα σε όλους .
22/07/2008, 11:24:10
καλημερα και σε σενα φιλε Open Mind

22/07/2008, 11:27:23
Άσχημα madata για τον καιρό!
ημερ/νία: 22-07-2008 madata.gr

Κλείνουν οι ομπρέλες θαλάσσης και βγαίνουν από τις θήκες τους οι ομπρέλες της βροχής! Ασχημα μαντάτα φέρνει για τους τελευταίους αδειούχους του Ιουλίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, από τα μέσα της βδομάδας αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι ισχυρές και θα χαλάσουν τα μπάνια των λουομένων - ίσως φέρουν και πλημμύρες. Στην υπόλοιπη χώρα η συννεφιά και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένεται να ρίξουν κατακόρυφα την... καλοκαιρινή διάθεση!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας -την Πέμπτη οι μέγιστες τιμές θα υποχωρήσουν κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου- προβλέπουν γι’ αυτή τη βδομάδα οι μετεωρολόγοι. Οπως είπε αναλυτικά στην «Espresso» ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Αντώνης Λάλος: «Ούτε η χώρα μας θα γλιτώσει από τις ψυχρές αέριες μάζες που θα εγκλωβιστούν τις επόμενες μέρες στα Βαλκάνια και θα φέρουν βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας σε πολλές περιοχές τους 37-38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο από το βράδυ αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα υποχωρήσει στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

»Η “κατάβαση” του υδραργύρου θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, με το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές να δείχνει κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου και τις καταιγίδες να επιμένουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά από το απόγευμα. Ιδια η εικόνα του καιρού και την Παρασκευή, ωστόσο από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση, με άνοδο του υδραργύρου, που θα ξεκινήσει από τα νότια».

22/07/2008, 13:59:27
Καλησπέρα και από μένα

quote:
Άσχημα madata για τον καιρό!

Και γιατί άσχημα;
Άντε να βρέξει λίγο να δροσιστούμε, να νωτίσει το χώμα που τα πάντα είναι ξερά, να γλυτώσουμε και από τις φωτιές.
Αυτές τις μέρες που βρισκόμουν στο εξοχικό, από τις 10 το βράδυ μέχρι το άλλο πρωί ο δήμος διέκοπτε την παροχή νερού σε όλη την περιοχή για λόγους οικονομίας, και κάθε απόγευμα ένα αυτοκίνητο του δήμου με ντουντούκα, καλούσε τους κατοίκους να κάνουν οικονομία στο νερό, γιατί δυστυχώς τα προβλήματα της λειψυδρίας μας χτυπούν πλέον την πόρτα.

Wolf
22/07/2008, 14:39:33
το "Ασχημα madata" ειναι ο τιτλος του αρθρου!

Απο την αλλη ομως, αμα ριξει πολυ νερο, και οι φετικες καμενες περιοχες μαζι με τις προηγουμενες, αλλα και πολλες αλλες παραλιακες (οπως Χαλκιδικη για παραδειγμα) κινδυνευουν να πλημυρισουν!

Να βρεξει μεν, αλλα σε "λογικα" πλαισια

loukritiaΜέλος
22/07/2008, 15:29:07
Xαίρετε κι από μένα!

quote:
D.I. - Αϋπνίες και πρωινές δουλειές ταυτόχρονα που θα διαρκέσουν ως το μεσημέρι περίπου...
Αϋπνίες;;; Τί είναι αυτό; Μιλάμε ότι με το που θα οριζοντιώσω το κορμί μου, χαιρέτησα τον κόσμο. Αρκετές φορές βέβαια δεν προλαβαίνω να ξαπλώσω και κοιμάμαι όρθια κι ούτε με το κράξιμο των γύρω μου δεν ξυπνάω

Όντως, καλά θα είναι να δροσίσει λίγο γιατί καήκαμε, αλλά σίγουρα δεν θα είχα την ίδια άποψη αν τύχαινε να ρίξει βροχές και καταιγίδες όταν θα ήταν να πάω διακοπές!

Αγαπητή keraynos, συμφωνώ με το ότι, στην άποψη που έχουμε για ένα μέρος συντελεί και το πώς έχουμε περάσει εμείς σ'αυτό, αλλά ισχύει και τούμπαλιν. Δηλαδή παίζει ρόλο και το μέρος στο γιατί δεν είχες περάσει καλά. Για παράδειγμα, στην Ελαφόνησο ήταν τόσο κουκουρούκου και τόσο φοβερό το κλίμα που δεν θα μπορούσα να μανουριάσω με κανέναν & δεν υπήρχε περίπτωση να μην περάσω καλά...

Κάντε οικονομία στο νερό:
πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!!
22/07/2008, 17:59:10
Καλησπέρα .
quote:
Αϋπνίες;;; Τί είναι αυτό; Μιλάμε ότι με το που θα οριζοντιώσω το κορμί μου, χαιρέτησα τον κόσμο. Αρκετές φορές βέβαια δεν προλαβαίνω να ξαπλώσω και κοιμάμαι όρθια κι ούτε με το κράξιμο των γύρω μου δεν ξυπνάω

Εγώ είμαι το αντίθετο άμα δεν περάσει το ρολοι τις 2 τα ξημερώματα δεν μπορώ να κοιμηθώ τριγυρνώ σαν φάντασμα μες το σπίτι .