ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ψυχής - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Περί ψυχής - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AlasterΝέο Μέλος
19/05/2011, 16:25:01
quote:

Εντάξει,ας μην το παρακάνουμε με τις μπούρδες!
Είπαμε να λέμε αλλά οχι και τόσο χονδρές!!
Δεν λέω οτι εσυ τα πιστεύεις φίλε,μην παρεξηγηθώ,αλλά και σαν
μύθοι ακόμα,είναι παραλογισμός.Αναφέρονται σε μια εποχή που ο
άνθρωπος δεν μπορούσε να εξηγήσει τίποτα απο όσα έβλεπε γύρω του!

Οχι μύθοι, δοξασίες. Νομίζω πως κάτι είχα ακούσει για την τροχιά κομητών σε σχέση με τον πλανήτη μας όταν σηαμντικές ψυχές ήταν να έρθουν ή να φύγουν προς και από τον μικρό μας μπλε πλανήτη ;) Δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα... :P
Πάντως, δε είναι και τόσο παράλογο να υπάρχουν και τέτοιες. Εχετε ακούσει για τη σύνδεση των πεταλούδων (butterflies, όχι moths) με τις ψυχές των ανθρώπων, σωστά; ;)

LevanaΜέλος
19/05/2011, 17:00:28
Είμαι σχεδόν σίγουρη (σχεδόν) ότι η σύνδεση ψυχής-πεταλούδας είναι απλά μια μεταφορά για την ανθρώπινη ζωή. Ξέρετε, ότι στην αρχή είναι μικρή, κλεισμένη στο μικρόκοσμό της (βλέπε χρυσαλλίδα) και μετά μεγαλώνει και γίνεται πεταλούδα και πεθαίνει εξίσου γρήγορα ή κάτι τέτοιο. Τώρα, όσον αφορά στους κομήτες, δεν είμαι τόσο αλαζονική για να πιστέψω ότι το σύμπαν επηρεάζεται από έναν άνθρωπο (όσο σημαντικός κι αν είναι!)ώστε εκδηλώνεται μέσω αποστολής κομητών στη γη! Αν ήταν έτσι, τότε θα πίστευα ότι και τα πηγαινέλα των μακρινών πλανητών έχουν αντίκτυπο στη ζωή μας και τα ερμηνεύουν ορθά οι αστρολόγοι! Έχω κάπου λάθος;

19/05/2011, 20:58:48

“Ξυνόν έστι πασι το φρονέειν”..
“Του λόγου δε έοντος ξυνού ζώουσιν οι πολλοί ως ιδίαν έχοντες φόνησιν”.
(Ηράκλειτος "ο σκοτεινός")