- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Από την περιγραφή που δίνεις φαίνεται ενδιαφέρον...
Οι Qntal είναι πράγματι πολύ καλοί κι έχουν πολύ ενδιαφέροντα ακούσματα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Aν πιστεύεις πως στο παρόν θέμα "Metal, Gothic(και άλλα...)" χωράνε παρουσιάσεις για συγκροτήματα τύπου QNTAL, τότε να συνεχίσουμε από εδώ...
Τι λες κι εσύ ?
Άλλωστε, στον τίτλο υπάρχει παρένθεση που αναφέρει "και άλλα".
Για παράδειγμα, οι Qntal μπορεί να μην εντάσσονται στο gothic αλλά κάποια στοιχεία τα έχουν... ![]()
Οπότε θα μπορούσε να υπάρχει μια χαλαρότητα σε κάποιο βαθμό στην παρουσίαση κάποιων συγκροτημάτων τα οποία έχουν κάποια σχέση με τα όσα έως τώρα εξετάζουμε.
Οπότε κάνε την παρουσίαση αυτού του συγκροτήματος που είναι και πολύ καλό. ![]()
P.S. Για Akhenaton & Aeternitas δεν έχω να πω κάτι.
Όπως σου είχα πει μου άρεσαν αμφότερα!!! ![]()
Για τους Aeternitas πάντως δν βρήκα κάποια ομοιότητα τους με Lacrimosa.

εχω να προτεινω ενα συγκροτημα που φοβομουν πριν να αναφερω μη με παρετε στο ψιλο, αλλα μπορει τελικα να αρεσει σε καποιους.
the vision bleak
δυο αλμπουμς εχουν βγαλει ολα κι ολα, φοβερα κατα την αποψη μου.
το πρωτο [the deathship has a new captain] αποτελει υμνο σε γνωστες ιστοριες τρομου, ενω το δευτερο [carpathia] εξιστορει την περιπετεια ενος επιχειρηματια που κληρονομει ενα πυργο στα καρπαθια και ανακαλυπτει οτι εχει πεσει θυμα καταρας.
ατμοσφαιρικα περασματα, με γεροδεμενο μεταλ, καλοτοποθετημενες κλασικες φωνες τενορων, αλτο και σοπρανο και πιστευω οτι το υφος τους θα αρεσει και σε λατρεις του γοτθικιου στοιχειου.
κατεβαστε the deathship symphony και curse of arabia για μια πρωτη γευση...
χαιρετω
Πάντως, δεν έχεις καθόλου άδικο!
Είναι πολύ καλοί και δημιουργούν μια αίσθηση οτι πραγματικά βρίσκεσαι στα Καρπάθια.
Βαμπιρικό στυλ, με αρκετά gothic στοιχεία, καλές φωνές και καλό metal (όπως είπες).
Εμένα προσωπικά μου αρέσουν και συμφωνώ με τον φίλο crucifire οτι αξίζουν τον κόπο! ![]()

quote:
εχω να προτεινω ενα συγκροτημα που φοβομουν πριν να αναφερω μη με παρετε στο ψιλο
Μας προσβάλεις φίλε crucifire, δεν νομίζω να έχουμε δώσει τέτοια δείγματα....
Εδώ έχουμε δηλώσει και φαν της Κylie Minogue, ο Agnostic αν δεν κάνω λάθος μας δήλωσε ότι θα πήγαινε στην Shakira....
Aκούμε σπ΄όλα, αρκεί να αξίζουνε...
Edited by - KERRY KING on 02/08/2006 14:18:22
Εκτός και πάρεις εσύ το λόγο...![]()
Τι θα έλεγες να παρουσιάσεις λίγο εκτενέστερα τους AUTUMN TEARS ?
Θα παρουσιάσω σύντομα τους Autumn Tears γιατί είναι ένα από τα πολύ καλά συγκροτήματα (κατά την γνώμη μου).
Άσε που θέλω να παρουσιάσω κι άλλα... ![]()

quote:
Φίλε μου crucifire, νομίζω μας έχεις ξαναμιλήσει για τους The Vision Bleak...
εχεις δικο φιλε μου, εχουν αναφερθει πριν, αλλα οχι απο 'μενα, αλλα απο 'σενα. εγραψες μαλλιστα μια πολυ πετυχημενη κριτικη την οποια δεν ειχα προσεξει πριν, οποτε, γραψτε ακυρο στο ποστ μου!![]()
quote:
Μας προσβάλεις φίλε crucifire, δεν νομίζω να έχουμε δώσει τέτοια δείγματα....
ξερεις οτι δεν ειχα τετοιο σκοπο
! αλλα, επειδη οι vision τεινουν να γινονται πολυ θεατρικοι [κατι που λατρευω] και δεν ειναι για ολες τις ωρες και ολα τα αυτια, ειμαι δυστακτικος να τους προτεινω ακομα και σε σοβαρους μεταλαδες...
το περιεργο ειναι οτι εχουν περαση και σε καποιους τρεντουλες φιλους μου... αβυσσος η ψυχη του τρεντα!
anyway, αποσηρομαι παλι στον πυργο μου. καλη συνεχεια!
υ.γ. απ' οτι καταλαβα απο προηγουμενα ποστς, και ο king diamond ειναι του θεατρικου ειδους. το εικαστικο υλικο [φοτο, βιντεο] που εχει πεσει στα χερια μου ομως δε με ενθουσιαζει... μου θυμιζει παιδι που το εδερνε ο μεθυστακας πατερας του και τωρα βγαζει το αχτι του...
επειδη μαλλον κανω λαθος, μπορεις κανεις να μου περιγραψει με δυο λεξεις το στυλ του;
ευχαριστω πολυ!
Μερικές φορές η μνήμη μας μας προδίδει και στην προκειμένη περίπτωση μετά από τόσες σελίδες μπερδεύεσαι λιγάκι.
Κι αν υπολογίσεις και το πρώτο μέρος αυτού του topic... ![]()
Ναι, θυμάμαι την παρουσίαση που τους είχα κάνει απλά θυμόμουν οτι την είχα κάνει με αφορμή τα πολύ καλά λόγια ενός φίλου για το συγκεκριμένο συγκρότημα.

quote:
απ' οτι καταλαβα απο προηγουμενα ποστς, και ο king diamond ειναι του θεατρικου ειδους. το εικαστικο υλικο [φοτο, βιντεο] που εχει πεσει στα χερια μου ομως δε με ενθουσιαζει... μου θυμιζει παιδι που το εδερνε ο μεθυστακας πατερας του και τωρα βγαζει το αχτι του...επειδη μαλλον κανω λαθος, μπορεις κανεις να μου περιγραψει με δυο λεξεις το στυλ του;
Φίλε crucifire ούτε εμένα με ενθουσιάζει ο KING DIAMOND. Eίχα ένα σινγκλάκι, το BLACK MASSES/BLACK FUNERAL και ενα άλμπουμ το THEM. Tα είχα ανταλλάξει και τα δύο.....
Πλάκα-πλάκα, το THEM είναι πολύ καλό άλμπουμ, αξίζει να το ακούσεις. Βέβαια, πιο αρμόδιος να σου μιλήσει για KING DIAMOND είναι ο AGNOSTIC, οπότε ελπίζω να σου δώσει ότι στοιχεία θέλεις...
quote:
Ναι, θυμάμαι την παρουσίαση που τους είχα κάνει απλά θυμόμουν οτι την είχα κάνει με αφορμή τα πολύ καλά λόγια ενός φίλου για το συγκεκριμένο συγκρότημα.
Kαι αυτός είμαι.......ΕΓΩ!!![]()
![]()
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
Δημιουργήθηκε το 1995 από την Erika (φωνητικά) η οποία αποχώρησε το 2004 και τον Ted (πιάνο, πλήκτρα και φωνητικά επίσης).
Πλέον το συγκρότημα απαρτίζουν 4 μέλη ενώ και πάλι τα κύρια φωνητικά είναι γυναικεία (Laurie Ann Haus)
Οι ήχοι τους είναι σε πολλά σημεία μελαγχολικοί, σε άλλα είναι πιο δυνατοί ενώ τα τραγούδια τους πολλές φορές σε κάνουν να ανακαλύψεις προσωπικά συναισθήματα και να κάνεις τις εσωτερικές σου διαδρομές.
Η δισκογραφία τους είναι η εξής:
- Love poems for dying children... Act I (1996)
- Love poems for dying children... Act II: Garden of crystalline dreams (1997)
- Absolution (mini cd, 1999)
- Love poems for dying children... Act III: Winter and the broken angel (2000)
- Eclipse (2004)
Απλά ακούστε τους.... ![]()
Υ.Γ. Φίλε μου Savaoth, λόγω ζέστης σε μπέρδεψα! ![]()

Τι να πουν και οι καημένοι οι Τούρκοι που έχουν κάτι 45αρια....
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
Παλιότερα είχα κάνει μια αναφορά στο εν λόγω συγκρότημα, δεν τους παρουσίασα όμως ποτέ.
Αν και μερικές φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά να περιγράψουν κάτι που νιώθουμε παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ... ![]()
Οι Inkubus Sukkubus δημιουργήθηκαν το 1989 από την Candia Ridley, τον Tony McKormack και τον Adam Henderson.
Από την στιγμή της δημιουργίας τους έως σήμερα η μουσική τους περιστρέφεται γύρω από τον Παγανισμό, τον βαμπιρισμό και τη μαγεία.
Αρχικά το συγκρότημα λεγόταν Incubus Succubus και το 1990 έβγαλε ένα single (Beltaine).
Το 1993 που έβγαλε το 2ο album του έφτασε να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα gothic/pagan rock συγκροτήματα με μεγάλο αριθμό πωλήσεων έως και τις μέρες μας.
Η δισκογραφία του είναι η εξής:
- Belladonna & aconite (1993)
- Wytches (1994)
- Heartbeat of the earth (1995)
- Beltaine (full album, 1996)
- Vampyre erotica (1997)
- Away with the faeries (1998)
- Wild (1999)
- Supernature (2001)
- Away with the faeries (Re-released (2001)
- Wytches (Re-release 2002)
- The beast with two backs (2004)
- Witch queen (2005)
Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κανένα album, θεωρώ το καθένα οτι έχει ξεχωριστή ομορφιά...
Για κάποιον πάντως που θέλει να τους μάθει, τα: Heartbeat of the earth, Vampyre erotica, The beast with two backs είναι ό,τι πρέπει για αρχή! ![]()
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Οι QNTAL δημιουργήθηκαν το 1992 από τους Michael Popp, Sigrid Hausen, Ernst Horn. Το 1999 ο Ernst Horn αποχώρησε από το σχήμα και δημιούργησε τους ΗΕLIUM VIOLA με τους οποίους θα ασχοληθούμε αργότερα. H δισκογραφία τους είναι η ακόλουθη :
1992 - QNTAL I
1995 - QNTAL II
2003 - QNTAL III / TRISTAN UND ISOLDE
2004 - ILLUMINATE (με remixes)
2005 - QNTAL IV / OZYMANDIAS
2006 - QNTAL V / SILVER SWAN
Αν θέλουμε σώνει και καλά να δώσουμε ταμπέλα στο στυλ τους, θα τους χαρακτήριζα "Αναγεννησιακή Ελεκτρόνικα". Τραγουδάνε στα Λατινικά και στα Γερμανικά, ενώ η φωνή της Sigrid είναι πραγματικά αιθέρια.
Ο ήχος τους είναι ηλεκτρονικός, το στυλ όμως σε παραπέμπει σε μεσαιωνικά ακούσματα, ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές που όλα μοιάζουν σαν να έχουνε βγει από τον κόσμο των παραμυθιών.
Σαν πρώτο άκουσμα θα προτείνω το QNTAL IV / OZYMANIDAS, ξεκινάει τόσο όμορφα, σε προετοιμάζει για ένα ταξίδι στην φαντασία....
Είχα ένα δίλλημα άμα θα έπρεπε να γράψω για τους ΙLDFROST εδώ ή στο θέμα για την Electronica που έχω ανοίξει....
Το νορβηγικό ντουέτο αποτελείται από τους Jens Petter Nilsen και Jane Christina Aasterud το 1992. Κινούνται σε dark ambient ηλεκτρονικούς ήχους και το αποτέλεσμα είναι τρομερά σκοτεινό και πολλές φορές τρομαχτικό....
Έχουνε κυκλοφορήσει τα παρακάτω :
1994 - Αutumn Departure
1997 - Natanael
2000 - You'll Never Sparkle In Hell
2002 - Possum Play Falcon
Προτείνω με χίλια το You'll Never Sparkle In Hell, είναι στιγμές που ακούγεται τόσο απόκοσμο, σχεδόν κολασμένο (μπρρρρρρ)....
Edited by - KERRY KING on 06/08/2006 15:57:11
SLAYER και Christ Illusion.
Επίσημη μέρα κυκλοφορίας στις 08/08.
Για τους ανυπόμονους στο http://stores.musictoday.com/store/product.asp?band_id=872&dept_id=6793&pf_id=BGCDS301&sfid=2
Για τους άλλους, ξέρετε που......
Λίγα λόγια....
Οι SLAYER θα είναι πάντα αυτοί που ήτανε, ούτε πειραματισμοί, ούτε νέες τεχνολογίες, ούτε αποκλισεις. Από το πρώτο κι όλας κομμάτι (Flesh Storm- ΚΟΡΥΦΑΙΟ) καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει... Δυνατά rifs και τρομερή base line. Ακούστε το Skeleton Christ και θα καταλάβετε. O Αraya είναι ο γνωστός Araya, λες και ο χρόνος δεν τον έχει αγγίξει καθόλου.
Δεν χρειάζεται να πούμε άλλα, όποιος γουστάρει SLAYER πιστεύω πως δεν θα απογοητευτεί.
Για μένα πάντως το South Of Heaven παραμένει αξεπέραστο...
Να 'ξερες, φίλε μου KERRY KING, τι έχω να παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες....
Πάντως, όσον αφορά τους Ildfrost, θα τους ψάξω με την πρώτη ευκαιρία επειδή φαίνεται να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα καταθέσω απόψεις! ![]()

A Y T O I E I N A I . . . ! ! !
ΠΑΝΑ ΚΑΛΩ ΚΡΑΤΕΡΟΝ, ΝΟΜΙΟΝ,
ΚΟΣΜΟΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ,
ΟΥΡΑΝΟΝ ΗΔΕ ΘΑΛΑΣΣΑΝ ΙΔΕ ΧΘΟΝΙΑ
ΠΑΜΒΑΣΙΛΕΙΑΝ
ΚΑΙ ΠΥΡ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΤΑΔΕ ΓΑΡ ΜΕΛΗ
ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΝΟΣ