- Απέτυχε ο χριστιανισμός? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ολη τη μερα ψελνω,πανω στο δενδρο!
Καλησπέρα σας
Γιατί να τεθεί ερώτημα "αν απέτυχε(??) ο χριστιανισμός"??? Ποια χρονική στιγμή ακριβώς "θεωρήθηκε" ότι έφτασε σε ένα τέλμα και τώρα εμείς θα κρίνουμε αν πέτυχε ή όχι? Λίγο περίεργο - συγχωρέστε με για την ερώτησή μου, αν φαίνεται "κάπως"- να θέλουμε να καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο..
Επίσης η αποτυχία ή η επιτυχία, σε κάθε άνθρωπο φανερώνεται διαφορετικά, γιατί ο καθένας πιστεύει με τον δικό του τρόπο.
Ίσως αν προσεγγίζαμε το ερώτημα με διαφορετικό τρόπο : "αν ΘΑ αποτύχει (ή όχι)" να καταλήγαμε σε κάτι πιο σωστό - λαμβάνοντας υπόψην και το ΠΟΣΟ διαφορετικά 2 άνθρωποι(και γενικά όλοι μας) αντιλαμβάνονται αυτό στο οποίο πιστεύουν!! Ακόμα και όταν ισχυρίζονται ότι πιστεύουν και οι 2 στο ίδιο..
Με εκτίμηση
quote:
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ή ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ.....
Σωστά. Είπες την πιο σωστή κουβέντα, μαζί σου! Ο Νίτσε κάπου λανθάνει. Δεν υπολόγισε ότι με την ανάσταση ο Χριστός κατέλυσε τον άδη και θριάμβευσε! Μονόπλευρες καταστάσεις δεν μπορώ να δεχτώ. Γιατί δεν ολοκληρώνει την κουβέντα του; Όλες οι θρησκείες έχουν κάποιο σκοπό να διδάξουν ορισμένες αλήθειες και να τις μεταδώσουν σ' αυτούς που τις πιστεύουν με απώτερο σκοπό τη λύτρωση των πιστών. Ο Χριστός όμως έφτασε στο σημείο να αναστηθεί που κανείς άλλος δεν το πέτυχε αυτό. Θα μου πείτε ποιος το βεβαιώνει αυτό; Ποιοι ήταν οι συγγραφείς του φίλοι μου, ψαράδες και μαραγκοί. Πού υπήρχε τόση σοφία εκείνη την εποχή για να μιλήσουν για ανάληψη του Χριστού, για ανάσταση, για έλευση του αγίου πνεύματος, για μεταμόρφωση του Ιησού, για θαύματα κ.λ.π. Αν ήταν οι σοφοί γραμματείς και φαρισαίοι ναι, ήταν εγγράμματοι και θα μπορούσαν να γράψουν μια τέτοια ιστοριούλα, αλλά αυτοί όπως ξέρετε ήταν πολέμιοι του Ιησού. Ο Χριστιανισμός θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν.
Ταξίδι στο άγνωστο