- Περι Ενθεογενών/"Ψυχεδέλειας":Ωδή προς Όλους - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
junk95 έχεις αποθρασυνθεί τελείως μου φαίνεται.
Διαβλέπω κι εγώ έντονα σημάδια αποθράσυνσης στη συμπεριφορά σου στις Συζητήσεις, κάποιες στιγμές, όπως η παραπάνω.
Αυτή είναι και η τελευταία προειδοποίηση για σχετικές "παρεκτροπές".
Πάντως, και για να λέμε "του στραβού το δίκιο", δεν είμαι σίγουρος εάν η παραπάνω έκφρασή σου("ή μιλάω με ζώα;") είναι υβριστική ή υποτιμητική, αλλά και ορθή επιλογή εάν ήθελες να υποβιβάσεις τους συνομιλητές σου καθώς φαίνεται. ![]()
![]()
Εξαρτάται νομίζω από τη σκοπιά μελέτης... εσωτερική/ηθική ή καθαρά βιολογική. Από αυτήν την δεύτερη πάντως, το να κατατάσσεις τους ανθρώπους σαφώς στο Ζωικό βασίλειο, σημαίνει ότι σε όσο πιο μεγάλο βαθμό κατέχουν αυτοί το ίδιον χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους, δηλαδή την νοημοσύνη και τη λογική, "τόσο πιο Ζώα" είναι!!
Έτσι το να αποκαλείς κάποιον "ζώο" μπορεί να είναι και απλή φιλοφρόνηση! Σίγουρα σε αυτό το πνεύμα, δεν θα σε ενοχλούσε να σε αποκαλέσει κι εσένα κάποιος "ζώο"(εμένα πάντως σίγουρα όχι εάν ήμουν στη θέση σου), καθόσον, οπωσδήποτε φαίνεται ότι είσαι ένας άνθρωπος που κατέχει το προσόν της νόησης σε έκδηλο βαθμό. ![]()
----------------------------
tpt, ειλικρινά σου μιλάω, δεν πρόκειται να ανεχτώ κανένα άλλο μήνυμα σου με τον χαρακτήρα του παραπάνω. Θα ακολουθήσει άμεσο κλείδωμα του λογαριασμού σου με την επόμενη παραβίαση των Κανονισμών λειτουργίας που θα αντιληφθούμε!
Κάποιες φορές αναρωτιέμαι εάν διάφοροι άνθρωποι που καταφέρονται με τέτοια περισσή ευκολία εναντίον ολόκληρων πληθυσμών, έχουν έρθει σε πραγματική επαφή(πέραν όλων αυτών που "έχουν ακούσει" ή "έχουν διαβάσει") με αρκετούς αντιπροσώπους αυτών των ομάδων ανθρώπων για τις οποίες εύχονται ή ζητούν τις πλέον βαριές καταδίκες ή υποτιμούν τόσο πολύ...
Αν, για παράδειγμα, έχουν γνωρίσει αρκετούς ορθόδοξους, προοδευτικούς, φανατικούς ή αντι-σιωνιστές Εβραίους, τους οποίους να έχουν "σπουδάσει" από κοντά, να έχουν μιλήσει μαζί τους, να έχουν παρακολουθήσει την καθημερινή τους ζωή, τον τρόπο που συμπεριφέρονται και πως αυτά που πιστεύουν εκδηλώνονται στην διαμοιβή τους με τους άλλους ανθρώπους;;
Αν εντέλει, έχουν μία άμεση γνώση για τους ανθρώπους στους οποίους αναφέρονται, τέτοια που να τους δίνει το Ηθικό Δικαίωμα να διαχωρίζουν την υποτίμησή τους απέναντί τους από την αντίστοιχη που υπήρχε συλλήβδην για τους Έλληνες για παράδειγμα από αρκετούς αλλοδαπούς στο παρελθόν - ή ακόμη και τώρα - ή να θέτουν σε διαφορετική κατηγορία την Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, την καταπίεση και εξευτελισμό γενιών ολόκληρων Νοτιο-αφρικανών Νέγρων από τους Λευκούς εποίκους και πολλά άλλα από την Γενοκτονιά των Εβραίων ή την απειλή της, καθιστώντας τα πρώτα παραδείγματα καταδικαστέα ενώ το δεύτερο επιβραβεύσιμο, ακόμη και ωφέλιμο για την ανθρωπότητα;;
Η δυνατότητα της Επιλογής(δράσης, έκφρασης ή κρίσης) απαιτεί και έναν ικανό βαθμό Γνώσης, δεν νομίζετε φίλοι και φίλες;;
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------