ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Kατάθεσις σκέψεων Νο 2 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

pyramid30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/12/2009, 09:55:35
Α! έτσι είναι η βροχή, μην την ακούς, Listening to the wind of change
Where the children of tomorrow share their dreams

Καλημέρα, ελπίζω να είστε καλά.

lorenzoΜέλος
07/12/2009, 11:33:42

Όποιος ξεχνάει χάνεται, ραγίζει όποιος θυμάται κι αυτός που παραστράτησε ...

Μάθε την γλώσσα της σιωπής κι ύστερα έλα να μου πεις...

ας το παράθυρο ανοιχτό σ όλες τις καταιγίδες...

http://www.youtube.com/watch?v=9rRODCQBxik&feature=related

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

Edited by - lorenzo on 07/12/2009 11:38:15

lorenzoΜέλος
07/12/2009, 12:03:26

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ Σ’ΕΜΕΝΑ-ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ

Σου είπα:
-Λύγισα
Και είπες:
- Μη θλίβεσαι
Απογοητεύσου ήσυχα.
Ήρεμα δέξου να κοιτάς
σταματημένο το ρολόι.
Λογικά απελπίσου
πως δεν είναι ξεκούρδιστο,
ότι έτσι δουλεύει ο δικός σου χρόνος.
Κι αν αίφνης τύχει
να σαλέψει κάποιος λεπτοδείκτης,
μη ριψοκινδυνέψεις να χαρείς.
Η κίνηση αυτή δεν θα ‘ναι χρόνος.
Θα ‘ναι κάποιων ελπίδων ψευδορκίες.
Κατέβα σοβαρή,
νηφάλια αυτοεκθρονίσου
από τα χίλια σου παράθυρα..
Για ένα μήπως τ’ ‘ανοιξες.
Κι αυτοξεχάσου εύχαρις.
Ό,τι είχες να πείς,
για τα φθινόπωρα, τα κύκνεια,
τις μνήμες, υδροροές των ερώτων,
την αλληλοκτονία των ωρών,
των αγαλμάτων την φερεγγυότητα,
ό,τι είχες να πείς
γι’ ανθώπους που σιγά-σιγά λυγίζουν,
το είπες.

"I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand."

--Confucius

08/12/2009, 00:35:10
Απαιτειται μια ενεργεια παντός καιρού, δυνάμενη να ανταποκρίνεται με αντοχη, συνεση και αποφασιστικότητα.
Μια συνοχή, συμμαχος σε καθε αντιξοότητα , δηλουσα την διαρκεια και την μαγεία της ολοκλήρωσης ακομη και μεσα στην απολυτη συγχυση.
Καλη σου νύχτα καρδιά μου

08/12/2009, 00:40:40
Καληνύχτα και σε εσενα Pyramid....

15/12/2009, 17:27:45
Την αγκυρα του ερριξε
στα νησιά Διαβασόλα
στα νησιά Ειδεόλα
στα νησιά Ακουσόλα
στα νησιά Εκανόλα
στα νησιά Πανξαιρόλα
και την ζωή του τελείωσε
στο νησι Δενέμαθε

Ζακ Πρεβερ

16/12/2009, 09:12:55
Σήμερα μου ήρθε στο νου η ιστοριούλα του F.Hartmann «Αναζητώντας τους Ροδόσταυρους» η οποία έχει έναν πολύ ωραίο επίλογο.

Όταν ο ήρωας πήγε στο δωμάτιό του βρήκε ένα βιβλίο «Τα μυστικά σύμβολα των Ροδόσταυρων του δεκάτου έκτου και δεκάτου εβδόμου αιώνα» όπου στο εξώφυλλο έγραφε

«Φίλε, λυπάμαι που εγκατέλειψες το σπίτι μας τόσο ξαφνικά και δεν μπορώ να σε καλέσω να μας επισκεφθείς πάλι προς το παρόν. Αυτός που επιθυμεί να παραμείνει στην ειρηνική κοιλάδα πρέπει να ξέρει ν΄αντιστέκεται σ΄όλες τις αισθησιακές έλξεις, ακόμα κι αυτές της Βασίλισσας του Νερού. Μελέτησε αυτό το βιβλίο πρακτικά, τετραγώνισε τον κύκλο…………………»

Όλοι μπορούμε, κατά την πορεία μας, να περπατήσουμε σε δρόμους που πιθανόν με μια επιφανειακή ματιά να φαίνονται δυσάρεστοι και άχρηστοι, αλλά για να βρισκόμαστε εκεί ίσως να ισχύει αυτό που λέει ο C.G.Jung, ότι αυτή η τραγική σύγκρουση ανάμεσα στο μέσα και στο έξω αντιπροσωπεύει την ενέργεια της διεργασίας της ζωής, την πολική ένταση που είναι απαραίτητη για την αυτορύθμιση της λειτουργίας του νου.

Το βασικό και απολύτως απαραίτητο είναι η καθημερινή άσκηση της ηρεμίας γιατί μόνο ένα καθαρό μυαλό μπορεί να διακρίνει εναλλακτικές λύσεις και να διευθετήσει αρμονικά τα θέματα που αντιμετωπίζουμε. Χωρίς ηρεμία παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα που κατευθύνουν κατά κάποιο τρόπο τις σκέψεις μας και φυσικά τις πράξεις μας.

Μάλιστα, έχω την εντύπωση πως το βιβλίο που βρήκε ο τύπος της ιστορίας το έχω σε ηλεκτρονική μορφή, θα το κοιτάξω.

-------------------------------------------------------------------
Ξέρεις, έχω την εντύπωση ότι αυτός που λέει ο Ζακ Πρεβέρ δεν είχε διαβάσει την ιστορία του Hartmann και έτσι την πάτησε. Τι να γίνει, η ζωή είναι άδικη και άλλους τους ανεβάζει άλλους τους κατεβάζει, εγώ θα είμαι από αυτούς που ανεβάζει γιατί αν μη τι άλλο έχω πλήρη βιβλιοθήκη.

18/12/2009, 11:55:37
quote:
άλλους τους ανεβάζει άλλους τους κατεβάζει, εγώ θα είμαι από αυτούς που ανεβάζει γιατί αν μη τι άλλο έχω πλήρη βιβλιοθήκη.

Μπα την δική μου δεν την συναγωνίζεσαι ..τοσο που λεω να βαλω τα βιβλία μου το ενα επανω στο αλλο μπας και φτασω στο ταβανι και ξεσκονίζω τις ''λαμπες''....εκει ψηλά

quote:
«Φίλε, λυπάμαι που εγκατέλειψες το σπίτι μας τόσο ξαφνικά και δεν μπορώ να σε καλέσω να μας επισκεφθείς πάλι προς το παρόν. Αυτός που επιθυμεί να παραμείνει στην ειρηνική κοιλάδα πρέπει να ξέρει ν΄αντιστέκεται σ΄όλες τις αισθησιακές έλξεις, ακόμα κι αυτές της Βασίλισσας του Νερού.

Μα θα ζει μετα ρε Πυραμιντ μου ?
Το ''νερο'' ειναι το 90/100 της υλης μας... Αν και το συγκεκριμενο βιβλίο ειναι απο τα αγαπημενα μου..αυτη η ειρηνική κοιλαδα ...μου θυμίζει νεκρό τοπίο..ακινητο....

Καιρος για χορό....
http://www.youtube.com/watch?v=CAoi_-_EVio

Edited by - nst on 18/12/2009 11:59:23

18/12/2009, 13:42:44
http://www.youtube.com/watch?v=oIYBYd3rvnQ&feature=related

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"
18/12/2009, 13:54:39
special στην pyramid ... 'μένα μου το - όπως τα λέω - 'μένα μου το 'πε ο Πηνειός ... ενθύμιον ... > http://www.youtube.com/watch?v=sfaOL9f4cDc&feature=PlayList&p=0FF6533F7713DEF0&playnext=1&playnext_from=PL&index=10

"ἐγὼ ὅσους ἐὰν φιλῶ, ἐλέγχω καὶ παιδεύω"