ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ήρθε η πλήρης ανατροπή - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ήρθε η πλήρης ανατροπή - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Χριστιανός Ορθόδοξος39 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
Καλησπερα σε όλους.

Εχω σταματησει να γραφω στα φορουμς,θα το εχετε παρατηρησει αυτο,αλλα ο λογος που κανω αυτη την παρεμβαση,ειναι ενα προσφατο δημοσιευμα.Ενα δημοσιευμα που φερνει την πληρη ανατροπη στα οσα πιστευα και περιμενα μεχρι σημερα,και πραγματικα με ''τσακισε''.Το λινκ ειναι αυτο:

http://www.tribune.gr/world/news/articl ... ronia.html

Εμφανιζεται ενας πολιτικος αναλυτης,οπου λεει οτι ο 3ος παγκοσμιος πόλεμος θα ξεσπασει σε 10 χρονια απο σημερα!Δηλαδη,το 2025!
Εστω και αν υποθεσουμε οτι μπορει να γινει και λιγο νωριτερα,βαση αυτης της δηλωσης,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ σε 2 μηνες,τον Δεκεμβριο του 2015 όπου περιμενα και τον Αντίχριστο!Δηλαδη,τι ειχα πει μεχρι σημερα,οτι η ''σφαγη του 1/3'' θα ελαμβανε μερος τον Δεκεμβριο,σε 2 μήνες,οπου και στις 6 με 31 Δεκεμβρη θα εμφανιζοταν και ο Αντι με τους 2 προφητες για να ξεκινησουν απο κοινου τις 1260 μερες τους!
Δηλαδα,τον Γ'Παγκοσμιο τον περιμενα σε 2 μηνες,και αυτος μου πηγε σε 10 χρόνια!!!
Οπως καταλαβαινετε,μετα και απο αυτη την δηλωση,ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!Η Νεα Ταξη Πραγματων ξερει πολυ καλα τι λεει και ποιους ανθρωπους προωθει για να δινει ειδησεις,και η πληρης ανατροπη για πολεμο και Αντίχριστο μεσα στο 2015 (οπου περιμενα) ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ!Τα 10 χρόνια,ειναι 10 χρονια,και δεν ειναι ουτε ενα ουτε δυο,οποτε πλεον πρεπει και εγω να το παρω αποφαση να μαζεψω τα κομματια μου και να κοιταξω την ζωη μου,αφου το τελος του κόσμου απομακρυνθηκε τουλαχιστον 17 χρονια απο σημερα.......

http://tvkosmos.gr/article.asp?newsid=2738079

Το ξαναβαζω,γιατι πριν δεν το πηρε ολοκληρο.Λοιπον,αυτη η δηλωση προκαλει ''συγκρουσιακες'' καταστασεις.Η πιστη μου οτι σε 2 μηνες θα ειχαμε τριτο παγκοσμιο πόλεμο συγκρουεται με τα ''επομενα 10 χρόνια'' του πολιτικου αναλυτη.Δηλαδη,σκεφτομαι:Για να λεει ''10 χρόνια'' σημαινει οτι αποκλειεται μολις σε 2 μηνες!Το κυριοτερο,οτι δεν ''αναγνωριζει'' την εναρξη του πολεμου με τους βομβαρδισμους στην Συρια,και την σφαγη του 1/3 των ανθρωπων μολις τον Δεκεμβρη που μας ερχεται τελειωσουν οι βομβαρδισμοι και ξεκινησει το παγκοσμιο μακελειο!Δηλαδη,σαν να μας λεει οτι ''αποκλειεται σε 2 μηνες''!
Ναι,αλλα αν δεν γινει σε 2 μηνες,και μπουμε Γεναρη 2016,τι θα σημαινει;Οτι ουτε ο Αντίχριστος εμφανιζεται!Τι σημαινει οτι ''ουτε ο Αντίχριστος εμφανιζεται;''Σημαινει Γεια σας!Οτι τα παντα χαθηκανε!Ξεπερναει την ακριβη ηλικια του Χριστου στην αναληψη.Κατι τετοιο ΔΕΝ μπορει να γινει (εχω εξηγησει του λογους).Οπότε;ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

12/10/2015, 10:50:52
Νταξ'
το'δαμε.

Μην μου αγχώνεσαι.

Υπάρχουν άλλοι τόσοι λόγοι να γίνει το μπάχαλο που περιμένεις.
Κάτσε, ακόμα δεν τελειωσε τίποτα....

Τώρα αρχίζει το πανηγύρι

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Ε,νομιζω πλέον δεν εχει τιποτα νόημα....10 χρόνια είναι 10 χρόνια.....Αν ασχοληθηκα με την ιστορια του πολέμου και του Αντι,είναι γιατι την περιμενα σημερα,σε λιγο καιρο,σε 2 μηνες,ειναι γιατι περιμενα τα γεγονοτα της συντελειας τωρα,αυτη την στιγμη,αυτο το ετος,το 2015.....Δε μου εκατσε το 2012-13 που ηταν το αρχικο πιστευω,δεν μου καθεται ουτε το 2015 που ηταν το επομενο πιστευω,πλεον το 2025 ειναι παρα πολυ μακρυα και δεν με αφορα.Και η πλακα ποια μπορει να ειναι;Να ερθει το 2025 και να βρεθει καποιος αλλος που να πει ''τα επομενα 10 χρονια'' δηλαδη 2035!
Ενας πολεμος που δεν γινεται ΠΟΤΕ,ενας Αντίχριστος που ΔΕΝ εμφανιζεται ΠΟΤΕ,ενα τελος του κοσμου που χανεται στα βαθη του χρόνου.....Και οι αγωνιες,τα ξενυχτια,η ελπιδα,να χανεται.....

21/04/2016, 14:56:04
quote:
Απεστάλη: 12/10/2015, 17:49:24
Ε,νομιζω πλέον δεν εχει τιποτα νόημα....10 χρόνια είναι 10 χρόνια.....Αν ασχοληθηκα με την ιστορια του πολέμου και του Αντι,είναι γιατι την περιμενα σημερα,σε λιγο καιρο,σε 2 μηνες,ειναι γιατι περιμενα τα γεγονοτα της συντελειας τωρα,αυτη την στιγμη,αυτο το ετος,το 2015.....Δε μου εκατσε το 2012-13 που ηταν το αρχικο πιστευω,δεν μου καθεται ουτε το 2015 που ηταν το επομενο πιστευω,πλεον το 2025 ειναι παρα πολυ μακρυα και δεν με αφορα.Και η πλακα ποια μπορει να ειναι;Να ερθει το 2025 και να βρεθει καποιος αλλος που να πει ''τα επομενα 10 χρονια'' δηλαδη 2035!
Ενας πολεμος που δεν γινεται ΠΟΤΕ,ενας Αντίχριστος που ΔΕΝ εμφανιζεται ΠΟΤΕ,ενα τελος του κοσμου που χανεται στα βαθη του χρόνου.....Και οι αγωνιες,τα ξενυχτια,η ελπιδα,να χανεται.....

Τα Αντίδια-τα ποτά-και τα ξενύχτια,
έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια.....

τα προβλήματα τα Τρολολογικά
ρήμαξαν το Εσωτέρικα....

(προφητεία από τα χειρόγραφα της "Ζώσας Λίμνης",
τα οποία είναι τα αυθεντικά,
σε αντίθεση με τα γιαλαντζί της "Νεκράς Θαλάσσης" τα οποία κυκλοφορούν ευρέως και παραπλανούν το λαό....)

.
.
.

21/04/2016, 16:42:43
quote:

Ε,νομιζω πλέον δεν εχει τιποτα νόημα....10 χρόνια είναι 10 χρόνια.....

Πως δεν έχει νόημα; Τέσσερα χρόνια μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με τον Αντίχριστο και την Αποκάλυψη. Τι είναι άλλα δέκα δηλαδή; Θα είσαι στα 44 σου, φορτωμένος ένα σωρό εμπειρίες από αυτά που θα έχεις εισπράξει από εμάς και πιθανόν από αρκετούς άλλους (ελπίζω να αντέξουμε δηλαδή εμείς εδώ μέσα, μήνα με τον μήνα τη βγάζουμε).

quote:

quote:

Ε,νομιζω πλέον δεν εχει τιποτα νόημα....10 χρόνια είναι 10 χρόνια.....

Πως δεν έχει νόημα; Τέσσερα χρόνια μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με τον Αντίχριστο και την Αποκάλυψη. Τι είναι άλλα δέκα δηλαδή; Θα είσαι στα 44 σου, φορτωμένος ένα σωρό εμπειρίες από αυτά που θα έχεις εισπράξει από εμάς και πιθανόν από αρκετούς άλλους (ελπίζω να αντέξουμε δηλαδή εμείς εδώ μέσα, μήνα με τον μήνα τη βγάζουμε).

Heretic,όντως αυτή η δήλωση για τα 10 χρόνια, που προς στιγμήν με απογοήτευσε,έρχεται σε παραφωνία με όλα τα υπόλοιπα, και δεν έχει ισχύ.Δεν ισχύει.Ο πόλεμος είναι σε 46 μέρες.

21/04/2016, 19:47:20

Καλά... το βράδυ που θα βγω βόλτα με το Tardis μου (έχω μια φιλενάδα στο 2030), θα σου πω τι ενδέχεται να γίνει σε δυο μήνες από σήμερα. Υπομονή.

22/04/2016, 00:50:40
quote:
Heretic,όντως αυτή η δήλωση για τα 10 χρόνια, που προς στιγμήν με απογοήτευσε,έρχεται σε παραφωνία με όλα τα υπόλοιπα, και δεν έχει ισχύ.Δεν ισχύει.Ο πόλεμος είναι σε 46 μέρες.

Mea Culpa
Γιαλαντζή?

Πώς κι έτσι?

quote:
Καλά... το βράδυ που θα βγω βόλτα με το Tardis μου (έχω μια φιλενάδα στο 2030), θα σου πω τι ενδέχεται να γίνει σε δυο μήνες από σήμερα. Υπομονή.

Δώσε στοιχεία Heretic, γιατί μας τρώει η αγωνία! Δεν θα κοιμηθούμε το βράδι!

.
.
.

24/06/2016, 02:46:08
quote:
DSM
Dr Πύρινος
quote:
Αν ένα δημοψήφισμα δεν τους ωφελούσε, δεν θα το έκαναν καν
Αν το κάνουν, είναι γιατί τους ωφελεί

"Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες."

Εmma Goldman: Η φωνή μιας γυναίκας που αγκάλιασε την αναρχία.

Βρε γιουσουφάκι, το γύρισες στην αναρχία?

Δεν είχαμε πει οτι εγώ δε ψήφισα στο δημοψήφισμα;
Το δημοψήφισμα έγινε μόνο για να ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -φυσικά όχι τους έλληνες πολίτες- αυτή είναι η πάγια θέση μου
quote:
Ειλικρινώς δεν καταλαβαίνω τί κάνεις εδώ πέρα. Γίνεσαι ρόμπα, παραδέχεσαι διπλούς λογαριασμούς, σκύβεις κεφάλι, κατανοείς πως είσαι στη μπούκα και στο όριο, αποχωρείς για κάνα μήνα.
Αυτά που εσύ καταλαβαίνεις, θα πρέπει να τα συζητήσεις με άτομα διαφορετικής ειδικότητας απ' τη δική μου
24/06/2016, 03:08:12
Dr Πύρινος

Ποιά διαφορετική ειδικότητα, βρε καραγκιόζη? Σου έχω θέσει πέντε ερωτήματα εδώ, κι άφησες έναν μήνα σιωπής, αφού είπες πως δεν γνωρίζεις ιστορία. Τί γνωρίζεις ακριβώς λοιπόν, για να παραπέμπεις σε άλλες ειδικότητες? Η δικιά σου ποιά είναι δηλαδή? Εκτός από παπαγαλάκι, εννοώ...

Σε είχα ρωτήσει, μεταξύ άλλων, αν γνωρίζεις τον Μπάτση. Για πολλοστή φορά είπες, πως δεν γνωρίζεις ιστορία. Όπως έχει αποδειχτεί εδώ στο esoterica, στην πραγματικότητα δεν γνωρίζεις τίποτα. Για αυτό και αλλάζεις λογαριασμούς, κρυβεσαι για λίγο, εμφανίζεσαι για λίγο, κουτσομπολεύεις για λίγο. Όλα για λίγο. Λίγος για λίγο, με λίγες γνώσεις, αλλά τεράστια άποψη.

Αν κι εφόσον έχεις παραδεχτεί πως δεν γνωρίζεις σχεδόν τίποτα(πέντε ερωτήματα σου έβαλα, όχι πενήντα), πώς έχεις το θράσος να εκφέρεις άποψη? Από πού? Από την κοιλιά σου?

Πάρε λοιπόν κι αυτό, κι έλα να συζητήσουμε:

Πρόσεξε λοιπόν.Εγώ έχω πρόσβαση σε αυτά που έγραψε ο Μπάτσης και η παρέα του. Και γνωρίζω πως ήταν αστός, όπως και όλοι οι σοβαροί κομμουνιστές ανά τις εποχές. Γνωρίζω και πως εκτελέστηκε για αυτά που έγραψε.

Εσύ βρε καραγκιόζη, που έχεις άποψη για τους αριστερούς, τους δεξιούς, τους φασίστες, τους κομμουνιστές, τους σοσιαλιστές, ξέρεις ποιός εκτέλεσε ποιόν, και γιατί?

Γνωρίζεις τί ισχυριζόταν ο εκτελεσθής από 'δεξιούς' 'κομμουνιστής' Μπάτσης?

Αν δεν ανοίξεις κάνα βιβλίο να ξεστραβωθείς, ρόμπα θα γίνεσαι. Ίσως και δημόσιος υπάλληλος, αν ο Άδωνις ξαναγίνει υπουργός...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

24/06/2016, 03:10:05
quote:
Είσαι και ψευτάκος ε?
Ο Σαμαράς π.χ.δεν τα εφάρμοσε μια χαρά τα μνημόνια?
Ο Παπαδήμος π.χ δεν έκανε το ίδιο?
Όχι.
Αν τα είχε εφαρμόσει θα έπρεπε να έχει κάνει τουλάχιστον τα μισά "ξεπουλήματα" απο αυτά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 6 μηνές.
Παρόλα αυτά, ο Σαμαράς, κάτι έκανε
Βρήκε και ορισμένα ισοδύναμα, έκανε και 1-2 μεταρρυθμίσεις
Ο Παπαδήμας τι να κάνει; Έμεινε στην εξουσία πόσο; 4 μήνες;
Ακόμα στην προσπάθεια είναι οι κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μέτρα από τα πρώτα μνημόνια
Κανόνικά σε μια θητεία έπρεπε όλα αυτά να'χουν γίνει
εδώ τα τραβάμε δεκαετίες
γιατί αν το τραβάμε δέκα χρόνια το πράγμα υπάρχει περίπτωση να γίνει καλύτερο ας πούμε, πιο "μαλακό"
24/06/2016, 03:15:56
Dr Πύρινος

quote:
Παρόλα αυτά, ο Σαμαράς, κάτι έκανε

Φυσικά. Τον Ντινόπουλο, τη Βούλτεψη και τον Γιακουμάτο υπουργούς. Ακριβώς τη στιγμή που κερδάγαμε...

Ρε γιουσουφάκι, με ποιόν νομίζεις πως μιλάς?

24/06/2016, 03:17:53
Dr,

Αγωνιάς να ξαναδανειστούμε ε?

Η περίπτωση να στήσουμε μια οικονομία που δε χρειάζεται δανεικά ούτε να μας περνάει από το μυαλό έτσι?

Βέβαια για να συμβεί αυτό, χρειάζονται δυο πράγματα.

α.Να ξεφύγουμε από το μη βιώσιμο χρέος.
β.Να στήσουμε παραγωγικό κράτος.

Για το πρώτο χρειαζόμαστε κυβέρνηση ΜΗ πουλημένη.
Για το δεύτερο χρειαζόμαστε αυτή η κυβέρνηση να έχει και γνώσεις.

Όμως θα σου αναλύσω το θέμα των αγορών και των επενδύσεων.Επειδή το ζήτησες.
Ξεγκαβώσου λοιπόν:

Για να επενδύσει κάποιος στρατηγικός επενδυτής,πρέπει το αντικείμενο που θέλει να επενδύσει(εταιρία,όμιλος,χώρα κλπ) να μην είναι υπερχρεωμένο.

Θα μου πεις αυτό είναι προφανές.
Αυτό που δε φαίνεται να ξέρεις είναι άλλο όμως.
Πολλές φορές μια εταιρία που είναι υπερχρεωμένη και δε μπορεί να βρει κεφάλαια,πτωχεύει.
Σε περίπτωση όμως που το αντικείμενο της εταιρίας αυτής και οι υποδομές της είναι καλές,τότε μετά την πτώχευση και την απαλλαγή της από τα χρέη,οι ίδιοι επενδυτές ή πιστωτές που έχασαν χρήματα από την "πρώτη ζωή" της εταιρίας,επενδύουν ξανά,προσδοκώντας σε ρεφάρισμα ή ακόμη και συνολικά κέρδη.
Δεν τιμωρούν την εταιρία.Δεν λειτουργούν έτσι.
Διότι η εταιρία και το αντικείμενο είναι ΑΠΡΟΣΩΠΟ.
Το ίδιο και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό ισχύει και στην περίπτωση που αντί για εταιρία έχουμε ΧΩΡΑ.

Φυσικά οι επενδυτές περιμένουν να δουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στο παράδειγμα της εταιρίας που συζητάμε.
Διότι μόνο με άλλη-προφανώς καλύτερη-διοίκηση,το αποτέλεσμα μιας εταιρίας με καλό αντικείμενο και υποδομές,θα εμφανίσει θετικό πρόσημο,τη στιγμή που το προηγούμενο αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

>>>>Σε καμμιά όμως περίπτωση-ΚΑΜΜΙΑ-ένας στρατηγικός επενδυτής δεν θα έβαζε καφάλαιο σε μια υπερχραωμένη εταιρία-χώρα.<<<<

Οι μόνοι "επενδυτές" που επενδύουν σε υπερχρωμένες εταιρίες-χώρες είναι τα "κοράκια" ή αλλιώς εκποιητές,για να χρησιμοποιήσω τον δόκιμο όρο που χρησιμοποιείται και στα βιβλία.

Παράδειγμα:
Μια εταιρία με assets 5.000$ και χρέη 10.000$ είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι.

Τα assets που είναι άμεσα-εύκολα ρευστοποιήσημα είναι -ας πούμε- 2.000$ και απαιτούν γνώση της αγοράς του αντικειμένου.
Οι πιστωτές(συνήθως τράπεζες) δεν έχουν τέτοιες γνώσεις-επαφές,ώστε να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη ρευστοποίηση.Τι γίνεται λοιπόν?

Εμφανίζεται μια εταιρία του χώρου, ως "επενδυτής".
Αγοράζει,σε συμβολική τιμή,π.χ 100$ -μετά από συμφωνία με την τράπεζα-πιστωτή,την προβληματική εταιρία.
Κατόπιν απολύει τους εργαζόμενους,ρευστοποιεί τα assets, αποδίδει 2.000$ στην τράπεζα (η οποία έτσι παίρνει τα 2 από τα δέκα χιλιάρικα που έχει δανείσει,μειώνοντας τις απώλειές της) και η ίδια η εταιρία "επενδυτής-κοράκι" καρτπώνεται τα εναπομείναντα 3.000$,που εκποιεί σε δεύτερο χρόνο.

Απλό είναι.
Σε επίπεδο εταιριών είναι και οριακά αποδεκτό.Ψιλοξεφτύλα μεν,αλλά οριακά αποδεκτό,από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη λύση.
Σε επίπεδο χώρας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Ο λόγος που δεν το καταλαβαίνεις είναι ότι εκτός από γιουσουφάκι είσαι και άσχετος με οικονομία αγορών.
Και είσαι και αρκετά θρασύς να προκαλείς των άλλων τις γνώσεις σε θέματα που αγνοείς.Προφανώς.

Εντάξει τώρα με την ανάλυση περί αγορών που ζήτησες? Κακομοίρη?

ΥΣ:Μη φανταστείς ότι έγραψα το σεντόνι για πάρτη σου.Εξακολουθώ να ελπίζω ότι διαβάζουν κι άλλοι άνθρωποι που πιθανώς να αποκομίσουν κατιτίς.
Είναι αυτονόητο ότι η γλώσσα που απέδωσα τα νοήματα είναι απλουστευμένη και εκλαικευμένη προκειμένου να γίνει κατανοητή.

Όχι από σένα βέβαια.Θα ήταν ανούσιο.Για τους όποιους άλλους διαβάζουν.

Τράβα τώρα να δεις αν έρχομαι.Τέλος για σήμερα.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 24/06/2016 03:19:33

24/06/2016, 03:31:35
Dr Πύρινος

Δείξε λίγο σεβασμό. Χαλάλι σου οι πολλαπλοί λογαριασμοί(δεν το λέω εγώ, η ΔΟ το λέει), αλλά κάνε κι ένα σκόντο σε όσους δεν είναι χρυσόψαρα. Αναγνώρισε επιτέλους το πεδίο σου, και σταμάτα να προσβάλεις τους συνομιλητές σου με αυτές τις μαλακίες που γράφεις, χωρίς ιστορική και πολιτική μνήμη, αναφορές, γνώσεις, επεξεργασία και παρρησία.

Οι καταδρομικές αφισοκολλήσεις δεν είναι ίδιον του σαμαρικού αδωνοδεξιοφασίστα τσεκουροβοριδικού μπαλτάκου. Αυτά είναι χαρακτηριστικά κωσταντολαφαζανοραχηλικών συνιστωσών. Αλλά εσύ υιοθετείς αναρχικά τσιτάτα πλέον...Τί να πω?

Αγόρι μου, αν θελήσεις να γίνεις σοβαρός δεξιός κάποια στιγμή, στείλε pm, να σου πω τί πρέπει να διαβάσεις. Είσαι εντελώς αγράμματος λέμε.

24/06/2016, 03:48:52
quote:
Εσύ βρε καραγκιόζη, που έχεις άποψη για τους αριστερούς, τους δεξιούς, τους φασίστες, τους κομμουνιστές, τους σοσιαλιστές, ξέρεις ποιός εκτέλεσε ποιόν, και γιατί?
Δηλαδή εσύ DSM ισχυρίζεσαι, οτι αυτοί που σήμερα δηλώνουν "σοσιαλιστές" και "αριστεροί" αποτελούν ιστορική συνέχεια όσων δήλωναν το ίδιο πράγμα πριν μισό αιώνα και βάλε πριν
Για αυτό θεωρείς σημαντικό να ανοίξει αυτό το θέμα, σωστά;
24/06/2016, 03:55:36
Dr Πύρινε

Καμμία σχέση. Ισχυρίζομαι, κι από τις απαντήσεις σου αποδεικνύεται, πως είσαι εντελώς άσχετος με όλα αυτά, και πως η γνώμη σου βαρύνει όσο και του καραγκιόζη. Ή του χατζηαβάτη.

Κάνω λάθος μωρό μου? Αν κάνω, θες να επαναφέρω τα ερωτήματα στα οποία δεν έχεις απαντήσεις? Όπως βλέπεις, εγώ τις έχω μάλλον.

Θες να το κάνουμε τσίρκο μωρό μου?

24/06/2016, 04:09:01
quote:
Κάνω λάθος μωρό μου? Αν κάνω, θες να επαναφέρω τα ερωτήματα στα οποία δεν έχεις απαντήσεις? Όπως βλέπεις, εγώ τις έχω μάλλον.

Δεν σου απαγόρευσα ποτέ να τοποθετηθείς στα 5 σημεία που με είχες ρωτήσει
Απο δική σου επιλογή δεν το έκανες

24/06/2016, 04:26:22
Dr Πύρινε

Μου ζητάς να τοποθετηθώ στης ερωτήσεις μου? Πας καλά?

Τοποθετούμαι στις ερωτήσεις μου. Προφανώς. Διαβάζοντας και ψάχνοντας. Όταν λοιπόν βγάλω τα συμπεράσματά μου, ρωτάω και κάτι καραγκιόζηδες σαν εσένα, αλλά και σοβαρούς αθρώπους. Όχι σαν εσένα.

Άκου να δεις κάτι, γιατί έχεις πάθει μια σύγχυση με την πάρτη μου. Όταν σε ρωτάω κάτι, αν μπορείς, απαντάς. Αν δεν μπορείς, δηλώνεις άγνοια. Μέχρι τώρα αυτό έκανες. Και σε τιμούσε. Τώρα τί κάνεις ακριβώς?

Βρε παπάρα, έχεις πει πως είσαι άσχετος. Σε ρώτησα πέντε πράματα. Με εγκαλείς που δεν σου έδωσα τις απαντήσεις?

quote:
Δεν σου απαγόρευσα ποτέ να τοποθετηθείς στα 5 σημεία που με είχες ρωτήσει

Είσαι σοβαρός τώρα?

Ρε συ, έχεις πιάσει το esoterica καθόλου, ή τζάμπα σου δείχνουν κατανόηση?

24/06/2016, 04:33:14

quote:
ΑΜΕΙΝΙΑΣ
Σε περίπτωση όμως που το αντικείμενο της εταιρίας αυτής και οι υποδομές της είναι καλές,τότε μετά την πτώχευση και την απαλλαγή της από τα χρέη,οι ίδιοι επενδυτές ή πιστωτές που έχασαν χρήματα από την "πρώτη ζωή" της εταιρίας,επενδύουν ξανά,προσδοκώντας σε ρεφάρισμα ή ακόμη και συνολικά κέρδη.
Πιστεύω οτι κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ο Σόιμπλε με την ιδέα του να κάνουμε ένα "διάλειμμα" απο το Ευρώ..
Παρόλα αυτά το πρόβλημα με την Ελλάδα παραμενει οτι δεν έχει υποδομές.. και αυτος είναι και ο λόγος που κανένα σενάριο -και ιδιαίτερα αυτό της πτώχευσης- δεν λειτουργεί.
Για να ατιμετωπίσεις τέτοιες σκληρές καταστάσεις χρειάζεσαι υποδομές και αυτές έπρεπε να έχουν γίνει.. χτες
Υποτίθεται οτι τόσα χρόνια, φτιάχναμε υποδομές για να βγούμε από τα μνημόνια.. φτιάχναμε κράτος
quote:

Οι μόνοι "επενδυτές" που επενδύουν σε υπερχρωμένες εταιρίες-χώρες είναι τα "κοράκια" ή αλλιώς εκποιητές,για να χρησιμοποιήσω τον δόκιμο όρο που χρησιμοποιείται και στα βιβλία.

Παράδειγμα:
Μια εταιρία με assets 5.000$ και χρέη 10.000$ είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι.

Τα assets που είναι άμεσα-εύκολα ρευστοποιήσημα είναι -ας πούμε- 2.000$ και απαιτούν γνώση της αγοράς του αντικειμένου.
Οι πιστωτές(συνήθως τράπεζες) δεν έχουν τέτοιες γνώσεις-επαφές,ώστε να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη ρευστοποίηση.Τι γίνεται λοιπόν?

Εμφανίζεται μια εταιρία του χώρου, ως "επενδυτής".
Αγοράζει,σε συμβολική τιμή,π.χ 100$ -μετά από συμφωνία με την τράπεζα-πιστωτή,την προβληματική εταιρία.
Κατόπιν απολύει τους εργαζόμενους,ρευστοποιεί τα assets, αποδίδει 2.000$ στην τράπεζα (η οποία έτσι παίρνει τα 2 από τα δέκα χιλιάρικα που έχει δανείσει,μειώνοντας τις απώλειές της) και η ίδια η εταιρία "επενδυτής-κοράκι" καρτπώνεται τα εναπομείναντα 3.000$,που εκποιεί σε δεύτερο χρόνο.

Απλό είναι.
Σε επίπεδο εταιριών είναι και οριακά αποδεκτό.Ψιλοξεφτύλα μεν,αλλά οριακά αποδεκτό,από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλη λύση.
Σε επίπεδο χώρας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Άρα ισχυρίζεσαι βασικά οτι οι δανειστές μας δίνουν όσα χρήματα δίνουν για το θεαθήναι και απλά προσπαθούν να βγάλουν μέρος του κεφαλαίου τους από το "ξεπούλημα" που γίνεται τώρα;