ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/09/2007, 01:50:29
The Absence - Riders Of The Plague (2007)

Πρόκειται για την δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά των The Absence που ιδρύθηκαν στην Τάμπα της Φλόριντας το 2002. Ο ήχος τους είναι ένα μείγμα μελωδικού death της σχολής του Gothenburg με πολλά στοιχεία thrash. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πολλά κιθαριστικά σόλο, κυρίως μελωδικά, πολύπλοκες δομές στα τραγούδια και έντεχνα ριφφς.

Πολύ θεωρούν τους The Absence ως τους νέους Testament, και οι ίδιοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να μας το θυμίζουν αφού ο δίσκος περιέχει και μία διασκευή του “Into The Pit” των προαναφερόμενων καθώς και guest appearance του ΜΕΓΑΛΟΥ James Murphy

Οι δύο κιθαρίστες του συγκροτήματος Peter Joseph και Patrick Pintaville έχουν τρομερές ικανότητες και κυριολεκτικά οι κιθάρες σε αυτό το άλμπουμ ξερνάνε φωτιές. Η παραγωγή είναι εξαιρετική, ισορροπημένη και πεντακάθαρη χωρίς να έχει προβλήματα από over-producing.

Όλα τα κομμάτια στέκονται σε υψηλά επίπεδα, απλά να ξεχωρίσω το “Dead And Gone” με ένα κορυφαίο μελωδικό chorus

I am now dead and gone
deep into your soul
you may live on as nothing
I am now dead and gone

καθώς επίσης και τα "Echos" (το πιάσατε;ήχος και όχι ηχώ), “Merciless"
και το τρομερό 7λεπτο instrumental Outro.

Γενικά πρόκειται για ένα από τους καλύτερους δίσκους του 2007 από ένα νέο συγκρότημα που υπόσχεται πολλά.

Οι The Absence δεν έχουν website αλλά πηγαίνετε στην σελίδα τους στο myspace για να ακούσετε τουλάχιστον το Dead and Gone.

http://www.myspace.com/theabsence

21/09/2007, 05:20:27
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!!

Twisted Sister - We're Not Gonna Take It (Full)

http://www.youtube.com/watch?v=Gs37NSLy3z4

Για να θυμόνται οι παλιοί (εγώ και ο Kerry δηλ.) και να μαθαίνουν οι νεώτεροι (όλοι οι άλλοι δηλ.)

21/09/2007, 08:05:07
quote:
εγώ ας πούμε στη γερμανία είμαι διάσημος! σοβαρά!

Κι εγώ!
Αφού δε μπορώ να πάω incognito στην Γερμανία!

Φίλε A. Kircher, οι Nosferatu υφίστανται ως συγκρότημα από τις αρχές της δεκαετίας του '90.
Θεωρούνται - και κατά την γνώμη μου πολύ σωστά - ως ένα από τα καλύτερα gothi συγκροτήματα της περασμένης δεκαετίας.
Οπότε αξίζουν το ψάξιμο!

Όσον αφορά τους The Absence, έχω μια ελαφρά υποψία ότι λόγω μουσικού στυλ δεν θα μου κινήσουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον...
Τι λες?

In anticipation of my resurrection...

22/09/2007, 12:06:03
quote:
Για να θυμόνται οι παλιοί (εγώ και ο Kerry δηλ.)

ψιτ, παλιέ, αν είναι να κάνεις κάτι, κάν'το σωστά! το βίντεο αυτό είναι σίκουελ του επίσης φοβερού βίντο I wanna rock [χρειάζεται λινκ;] στο οποίο παίζει πάλι αυτός ο douglas [πολύ θα ήθελα να ξέρω το όνομα του τύπου αυτού, είναι φοβερός] ο οποίος είναι καθηγητής, και του κάνουν ό,τι κάνουν και στον kircher όταν δεν αφήνει τα παιδιά να εκφραστούν!

quote:
Επίσης έχουνε αυτό που λένε garage sale.

δε νομίζω ότι θα το 'κανα, ακόμα και στην αμερική...

quote:
Αφού δε μπορώ να πάω incognito στην Γερμανία!

εσύ αγόρι μου δε μπορείς να πας πουθενά incognito, είσαι παγκόσμια φίρμα! αφού θα έπρεπε να βάλεις κι ένα The μπροστά στο D_I ...

22/09/2007, 12:47:34
και, ναι! επιτέλους στο youtube!

http://www.youtube.com/watch?v=cdkBs0VCSX0

damn those russians!

απόδειξη πως ό,τι κι αν κάνουν οι καρεκλάδες, εμείς το κάνουμε καλύτερα!

22/09/2007, 13:19:09
quote:
εσύ αγόρι μου δε μπορείς να πας πουθενά incognito, είσαι παγκόσμια φίρμα! αφού θα έπρεπε να βάλεις κι ένα The μπροστά στο D_I ...

I know, that's the curse of being famous...

Καλημέρα σε όλους με Dark Sanctuary και Dein kalter stein...

23/09/2007, 21:48:56
Καλημέρα, Dying Incubus πολύ καλή επιλογή!

Καλά το raspoutin με πέθανε στο γέλιο! Οι αρχικές σκηνές από την ντίσκο του 70 είναι άπαιχτες!

¶σχετο.. The D_I θα μπορούσε να είναι καλό όνομα για ράπερ
Ειδικά γιατί το κενό στην μέση θα μπορούσε να συμπληρωθεί με το U (DUI=Driving Under Influence)

To Ι wanna Rock που έλεγε ο crucifire..

http://www.youtube.com/watch?v=cPgE4FAXKIM

"Twister Sister"...what kind of man desecrates a defenseless textbook...you are destroying your life with that...that garbage...tell the class what do you want to do with your life...

O ηθοποιός λέγεται Mark Metcalf. Έπαιζε στο Animal House και στο Buffy.

24/09/2007, 07:36:40
Ναι, το συγκεκριμένο το θεωρώ από τα καλύτερα τραγούδια των Dark Sanctuary.
Είπαμε, συμπάθειες είναι αυτές!

Από εχθές το βράδυ μου έχει κολλήσει ένα τραγούδι των Penumbra, το A torrent of fears.
Ίσως να σας το έχω αφιερώσει κιόλας!

Το "The DUI" το θέλεις με τον τόνο στο "U"?
Γιατί αν το βάλεις στο "I" παραπέμπει σε λάμπες κλπ!

24/09/2007, 14:29:56
quote:
O ηθοποιός λέγεται Mark Metcalf.

έγραψες! με βάζουν συνέχεια οι φίλοι μου να τον μιμηθώ, κι εγώ δεν ξέρω ποιός είναι. πάντως είναι απ'τους μονολόγους που απολαμβάνεις να μαθαίνεις απ'έξω. αυτού, και του V στο V for Vendetta. [...and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. κλπ κλπ]

εν τω μεταξύ ο τύπος επαναλαμβάνει το ρόλο που είχε στο National Lampoon's Animal House [το τρελό θυριτροφείο στα ελληνικά νομίζω]

anyway... θεός.

ρε παιδιά, έχω κολλήσει. ψάχνω κάτι καινούργιο να μου κάνει κούκου και βλέπω παντού μετριότητες. αφού άρχισα να κατεβάζω αλμπουμ των metallica, εγώ που είχα πει ότι άλμπουμ τους δε θα μπει ποτέ σπίτι μου!

24/09/2007, 19:13:42
quote:
Ναι, το συγκεκριμένο το θεωρώ από τα καλύτερα τραγούδια των Dark Sanctuary.

Εμένα το αγαπημένο μου είναι το Le Reve De La Nymphe από το Royaume Melancolique. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τραγούδια από τους Dark Sanctuary. Απλά βυθίζομαι στην μουσική.

quote:
Από εχθές το βράδυ μου έχει κολλήσει ένα τραγούδι των Penumbra, το A torrent of fears.

Και αυτούς πρώτη φορά τους ακούω. Είδα όμως ότι είναι από Γαλλία και θεωρούνται καλοί οπότε θα τους ψάξω.

quote:
αφού άρχισα να κατεβάζω αλμπουμ των metallica, εγώ που είχα πει ότι άλμπουμ τους δε θα μπει ποτέ σπίτι μου!

Ωχ, σοβαρή κατάσταση! Το παθαίνω και εγώ όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνω. Όταν είμουνα στην ηλικία σας, νέοι μου, μου συνέβαινε σπάνια. Τώρα όμως....
Πάντως να το προσέξεις, γιατί δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται. Κάτι παλιοί φίλοι μου τους άφησα πίσω με Slayer και Venom και τους ξαναβρήκα αγκαλιά με τις Έφες (Σαρή και Θώδη that is).

Γι αυτό λέω ότι χρειάζεται προσοχή....

Λοιπόν πέρα από τα αστεία, προτείνω να ακούσεις τους Fairyland από Γαλλία. Παίζουν epic, symphonic metal κατά Rhapsody, Blind Guardian, και Luca Turilli. Έχουν βγάλει δύο δίσκους, ο δεύτερος The Fall of an Empire βγήκε πέρσι και μου άρεσε πολύ. Τους είχα αναφέρει και πιο πάνω.