- Συνελήφθη Ο Παστίτσιος - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:Μάλλον είσαι λίγιο αμόρφωτος σε θέματα πίστης Sesostris. Η πίστη δεν προϋποθέτει ούτε ιερατείο, ούτε θρησκεία. Προυποθέτει έναν άνθρωπο. Και αυτό είναι όλο.
Το πόσο βοηθάει η πίστη φίλε Ιαπετέ , εξαρτάται από τον βαθμό αφελείας του πιστού , και το πόσο επιρρεπής είναι στο να πιστέψη δίχως να ερευνήση αυτά που του σερβίρει το ιερατείο .
quote:Η γνώση έρχεται μέσα απο το πείραμα, το βίωμα και την πράξη. Και προφανώς το πείραμα, το βίωμα και η πράξη δεν έρχεται όταν κάποιος π.χ. απλά κάθεται σε έναν υπολογιστή και γράφει μηνύματα. Ή κάθεται π.χ. ολη μέρα στη καρέκλα μιας εκκλησίας και κάνει "θεάρεστα" κουτσομπολιά. Εδώ συμφωνούμε. Άλλο πίστη άλλο γνώση, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι χριστιανοί και όλοι οι πιστοί.
Άλλο όμως η πίστη και άλλο η γνώση .
(Και οι "πιστοί" της επιστήμης φυσικά που οικειοποιούνται πειράματα και ανακαλύψεις άλλων λες και τα κάναν αυτοί)
quote:
Η πίστη δεν προϋποθέτει ούτε ιερατείο, ούτε θρησκεία. Προυποθέτει έναν άνθρωπο. Και αυτό είναι όλο.
Θα συμφωνήσω σ' αυτό μαζί σου, Dr Jekyll Mr Hyde.
Εδώ και πολύ καιρό έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι εάν εν τέλει 2 άνθρωποι που πιστεύουν σε μια κοινή θρησκεία, πιστεύουν ακριβώς στο ίδιο πράγμα ή εάν την προσεγγίζουν μέσα από τη δική τους οπτική.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παρόλο που μπορεί να αποδέχονται κάποιες βασικές θέσεις της, κάποια βασικά δόγματά της, είναι πολύ λογικό να ερμηνεύουν πολλές άλλες επιμέρους δοξασίες της με διαφορετικό τρόπο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
Κι αυτό είναι λογικό εάν αναλογισθεί κάποιος ότι ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την πίστη, έχει τις βλέψεις του, τις ελπίδες του, τις πεποιθήσεις του και τις διάφορες επιθυμίες, δίνει τις δικές του ερμηνείες.
Εάν πάρουμε ως παράδειγμα τον Χριστιανισμό, θα δούμε ότι υπάρχουν αρκετές παραλλαγές ή "αιρέσεις".
Οι πιστοί της κάθε μίας από αυτές πιστεύουν κι ισχυρίζονται ότι η δική τους είναι η ορθή, αρνούμενοι να πιστέψουν ότι ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες.
Μήπως κατ' επέκταση λοιπόν συμβαίνει κάτι ανάλογο, έστω και σε μικρότερο βαθμό κι ένταση, και με τους πιστούς ενός συγκεκριμένου θρησκευτικού μορφώματος;

In anticipation of my resurrection...
quote:
Αίολοςquote:
Το έχω γράψει και παλαιότερα ότι μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους όπως ο Agnostic, ο Doc, o Notirk, o Κηφέας, ο skartados, o zipΝα ρωτήσουμε αν αρέσει σ' εκείνους να μιλάνε μαζί σου;
Ούτως ή άλλως ΔΕΝ είναι αυτό το κριτήριό μου για το αν κάποιος λέει ή γράφει κάτι που μου φαίνεται ενδιαφέρον.
Το ξέρω ότι δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.
quote:
Εκεί είναι η ουσία...
Η ουσία είναι να το βάζετε στα πόδια και να κλαψουρίζετε για trolling...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Σωτήρης
(...) που ενώ τους παρουσιάζω καλή τη πίστη ιστορικά στοιχεία , διαβάζουν επιλεκτικά τα ανώδυνα , ενώ κάνουν πως δεν βλέπουν αυτά που δεν τους συμφέρουν και ζητούν και τα ρέστα .
Ε μα, τρίψε τους στη μούρη και τα επώδυνα για να τους ξεμπροστιάσεις σε όλο το forum!!!!
Γιατί δε το κάνεις "καλόπιστε" Σωτήρη ιδίως όταν σε ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ επί μήνες???
Τους έχεις αφήσει χαλαρούς γι'αυτό και σου ζητάνε και τα ρέστα...
Καλή σου νύχτα Σωτήρη και να σκεπάζεσαι καλά γιατί τα Ιερατεία καραδοκούν να σε κατασπαράξουν...![]()
![]()
![]()
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
ΣωτήρηςΠροσωπικά έχω αποστασιοποιηθεί εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια από όλες τις θρησκείες , γιατί όλες ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα οι αβρααμικές αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των πιστών τους προς όφελος των ιερατείων , και έχουν επιφέρει μεγάλη καταστροφή στον ανθρώπινο πολιτισμό , ειδικά σ' εμάς τους Έλληνες .
Για γίνε πιο συγκεκριμένος γιατί μου αρέσει ιδιαιτέρως ΚΑΙ αυτή η καραμελίτσα που πιπιλάτε...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Dying_Incubusquote:
Η πίστη δεν προϋποθέτει ούτε ιερατείο, ούτε θρησκεία. Προυποθέτει έναν άνθρωπο. Και αυτό είναι όλο.Θα συμφωνήσω σ' αυτό μαζί σου, Dr Jekyll Mr Hyde.
Εδώ και πολύ καιρό έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι εάν εν τέλει 2 άνθρωποι που πιστεύουν σε μια κοινή θρησκεία, πιστεύουν ακριβώς στο ίδιο πράγμα ή εάν την προσεγγίζουν μέσα από τη δική τους οπτική.
Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι παρόλο που μπορεί να αποδέχονται κάποιες βασικές θέσεις της, κάποια βασικά δόγματά της, είναι πολύ λογικό να ερμηνεύουν πολλές άλλες επιμέρους δοξασίες της με διαφορετικό τρόπο, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
Κι αυτό είναι λογικό εάν αναλογισθεί κάποιος ότι ο κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την πίστη, έχει τις βλέψεις του, τις ελπίδες του, τις πεποιθήσεις του και τις διάφορες επιθυμίες, δίνει τις δικές του ερμηνείες.
Εάν πάρουμε ως παράδειγμα τον Χριστιανισμό, θα δούμε ότι υπάρχουν αρκετές παραλλαγές ή "αιρέσεις".
Οι πιστοί της κάθε μίας από αυτές πιστεύουν κι ισχυρίζονται ότι η δική τους είναι η ορθή, αρνούμενοι να πιστέψουν ότι ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες.
Μήπως κατ' επέκταση λοιπόν συμβαίνει κάτι ανάλογο, έστω και σε μικρότερο βαθμό κι ένταση, και με τους πιστούς ενός συγκεκριμένου θρησκευτικού μορφώματος;
Όσο η Αλήθεια όχι μόνο δεν μπορεί να κατακτηθεί αλλά ούτε καν να προσεγγιστεί με μονοσήμαντο τρόπο έχετε κατ'αρχήνκαι οι δύο σας απόλυτο δίκιο.
Εκεί που διαφωνώ είναι ότι οι όποιες "αιρέσεις" έχουν να κάνουν μόνο με τις δομές των θρησκευτικών συστημάτων.
Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ ευρύτερο αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Ερευνάτε τας Γραφάς