ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Λέξεις και Έννοιες. Το πρώτο βήμα. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

arte30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
10/11/2015, 12:10:58
quote:
από http://www.iatropedia.gr/articles/read/14442

Ο ασθενής μιλούσε με τον «σωσία» του, μέχρι και φαγητό του είχε φέρει μπροστά από τον καθρέφτη για να φάει. Όμως σταδιακά προβληματιζόταν επειδή μέσα στο μπάνιο του βρισκόταν συνεχώς ένας ξένος και, από ένα σημείο και μετά, άρχισε να εκνευρίζεται και να τσακώνεται μαζί του.

Κάποια στιγμή που ο 78χρονος είπε στην κόρη του ότι ο «ξένος» άρχισε να γίνεται πολύ επιθετικός, εκείνη αποφάσισε να τον πάει στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν το πρόβλημα του.

Ε, ψιτ! ... σκέψου δηλ. αυτός ο εκνευρισμός στην αρχή να γίνεται τσακωμός και μετά να αρχίζει να γίνεται κανονικός πόλεμος ...

Γενικότερα, όταν αυτή η προσωπο-αγνωσία του ίδιου σου του εαυτού γίνει στην επιφάνεια, τότε ... σε αναλαμβάνουν οι γιατροί. Όταν γίνει σε βάθος, τότε σε αναλαμβάνει κάτι άλλο ... Κι εκείνο βέβαια "γιατρός" θα μπορoύσε να χαρακτηρισθεί. Ο Μέγας Γιατρός των Πάντων!

"enlighted mind sees the endless emptiness"

Edited by - z_i_p on 10/11/2015 12:22:42

10/11/2015, 12:30:00
quote:
Osmosis

δηλαδή δεν διασκεδάζεις;μόνο το χρήμα και η γνώση υπάρχει για σένα;

Η διασκέδαση 'ντάξει, εδώ μέσα είναι τζαμπέ. Αλλά η γνώση δεν είναι τζαμπέ. Πρέπει να πληρώσει κάποιος για να την αποκτήσει ...

10/11/2015, 13:12:31
quote:
arte

Κατα την άποψή μου αν κάτι είναι απεικονίσημο , είναι αυτόματα και υπαρκτό .

Σωστό. Ισχύει για την Επιστήμη αλλά δεν ισχύει για την Τέχνη.

Edited by - z_i_p on 10/11/2015 13:13:43

10/11/2015, 13:13:28
Βρε λακαμά,γι'αυτό σε έχω ξεχωρίσει απο τους υπόλοιπους(γλύψιμο σλουρπ σλουρπ😀),για την αμεσότητα που έχει ο γραπτός σου λόγος(την ίδια αμεσότητα έχει και ο Μπόρχες,μα αυτός υπαγόρευε τα κειμενά του,ενώ η δική σου αμεσότητα βασίζεται ακριβώς σε αυτό που γράφεις και εσύ,στη χρήση κάθε διαθέσιμου μέσου),στο έχω ξαναγράψει,σε διαβάζω και είναι σαν να ηχείς στα αυτιά μου(και άλλο γλύψιμο σλουρπ σλουρπ).Μέχρι εκεί όμως(τέρμα το γλύψιμο)!
Αφυπνισμένε μου(τύμπανα τρρρρμμμμπαμ,αρχίζει το κράξιμο),για πιο λόγο γράφεις;
Έχεις απαντήσει,για να ξορκίσεις το ψέμα σου(ποιο είναι αυτό δε μας είπες).Έτσι λες εσύ,γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι η τάση που έχουμε όλοι μας να ορίσουμε,να περιορίσουμε και εν τέλει να κυριαρχίσουμε.
Πας δηλαδή και βλέπεις ένα έργο,βλέπε ζωή,με δυο φιλαράκια.Τελειώνει το έργο(στην περιπτωσή μας το έργο συνεχίζετε) και αρχίζετε να συζητάτε,τι ήθελε να πει ο ποιητής; Βλέπεις οτι και οι τρείς διαφωνούνε,ας πούμε, και αντί να δεχτούμε την άποψη του άλλου ως μια άλλη οπτική προσπαθούμε να επιβάλουμε τη δική μας,παγιωμένη,άποψη.
Για μένα ο άνθρωπος είναι ρευστός(τα πάντα ρει έγραψε ο Νικομαχος) και ως τέτοιο παίρνει το σχήμα του μέσου που τον περικλειεί,θα τον βάλεις*,οι τρόποι ποικίλουν σημασία έχει οτι μπαίνει, σε ένα καλούπι και πολλοί βολεύονται τόσο πολύ σε αυτό το καλούπι που παγώνουν και δε φτάνει ούτε ο ήλιος ο ίδιος για να ξεπαγώσουν(και περιμένεις να το κάνεις εσύ κοινέ θνητέ;{αυτό για τον dsmismiou😂😂😂}).

Θα έγραφα και άλλα αλλά μου τελειώνει η μπαταρία,άσε που περρισότερο απολαμβάνω το ταξίδι της σκέψης μου,να ήξερες πόσα πράγματα πέρασαν απο το μυαλό μου...
Ένα τελεύταιο,μου λέει ένας φίλος παλιότερα,το μύθο του σπηλαίου τον ξέρεις;
Τον ποιον; του απαντάω.
Άσε δε σου λέω γιατί θα μπλέξεις.
Τι είναι για εσάς ο μύθος του σπηλαίου;

We seldom stop to think that we are
still creatures of the sea, able to
leave it only because, from birth to
death, we wear the water-filled
space suits of our skins.
* ξέχασα το αστεράκι,οι περισσότεροι μπαίνουν οικιοθελώς μέσα.

ΥΓ,ελπίζω να θες να παίξουμε με τις λέξεις στην πορεία,μη μου κακιώσεις θα στεναχωρηθώ!

Edited by - Osmosis on 10/11/2015 13:18:46

10/11/2015, 13:20:22
quote:

quote:
Osmosis

δηλαδή δεν διασκεδάζεις;μόνο το χρήμα και η γνώση υπάρχει για σένα;

Η διασκέδαση 'ντάξει, εδώ μέσα είναι τζαμπέ. Αλλά η γνώση δεν είναι τζαμπέ. Πρέπει να πληρώσει κάποιος για να την αποκτήσει ...

Δούνε και λαβείν είναι όλα,ακόμη και η διασκέδαση☺

10/11/2015, 14:58:28
quote:
Osmosis

ΥΓ,ελπίζω να θες να παίξουμε με τις λέξεις στην πορεία,μη μου κακιώσεις θα στεναχωρηθώ!

Το καλύτερό μου ...

10/11/2015, 15:27:22
quote:
Osmosis

Έτσι λες εσύ,γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι η τάση που έχουμε όλοι μας να ορίσουμε,να περιορίσουμε και εν τέλει να κυριαρχίσουμε.

Εγώ δεν το βλέπω έτσι ...

Κάποιος έλεγε ... "και κορυφούται η ένταση, προβλέπω μαύρη λύση / κι όποιος νικήσει τελικά, μονάχος του θα ζήσει". Η μοναξιά του νικητή ...

10/11/2015, 15:30:03
Χαίρομαι,γιατί λες εδώ
quote:

Χρόνος ... άλλη μια παπαριά ανύπαρκτη. Ο χρόνος νοείται μονάχα ως κίνηση. Για τους ανθρώπους νοείται δηλ. Γιατί τουλάχιστον οι μολόχες που έχω στις ζαρτινιέρες του παραθύρου μου, δεν δίνουν δεκάρα γι' αυτόν ... [ πάω να τις ποτίσω λίγο ... με περιμένουν ... ]

Edited by - z_i_p on 10/11/2015 09:49:57

στο άλλο θέμα όμως γράφεις αυτό

quote:
Αυτό που αλλάζει κάθε φορά, είναι ο χρόνος παραμονής και το σημείο που μένουμε,
και αν δεν κάνω λάθος μιλούσες για τον χρόνο που έμεινες μέσα στη ροή.Τι κινούνταν τότε ρε φίλε και έχεις περιορισμό χρονικό; Δεν πιστεύω να διαλογίζεσαι σε κουνιστή καρέκλα και να μετράς το χρόνο με τις ταλαντώσεις της.

10/11/2015, 15:32:24
quote:

quote:
Osmosis

Έτσι λες εσύ,γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι η τάση που έχουμε όλοι μας να ορίσουμε,να περιορίσουμε και εν τέλει να κυριαρχίσουμε.

Εγώ δεν το βλέπω έτσι ...

Κάποιος έλεγε ... "και κορυφούται η ένταση, προβλέπω μαύρη λύση / κι όποιος νικήσει τελικά, μονάχος του θα ζήσει". Η μοναξιά του νικητή ...

Που για να καταπολεμήσει την ανία του φτιάχνει κόσμους για να ζήσει!
Ωραίο!

10/11/2015, 15:53:34
quote:
Osmosis

Τι κινούνταν τότε ρε φίλε και έχεις περιορισμό χρονικό;

Ο χρόνος παραμονής δεν ορίζεται από τον καταδυόμενο. Ορίζεται από τον παρατηρητή του. Ο καταδυόμενος δεν είναι σε θέση να ορίσει τον χρόνο της παραμονής του [ άσε δηλ. που και να τον ορίσει ο ίδιος, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αντιληφθεί κατά την διάρκεια της κατάδυσης ], γιατί η κίνηση που κάνει είναι άχρονη. Ο παρατηρητής του όμως, κρατάει χρόνο ώστε να μπορέσει να επιτύχει την επαναφορά του καταδυόμενου και να γίνει αυτή η επαναφορά σωστά.

Επίσης, ορισμένα βάθη απαιτούν ορισμένο χρόνο παραμονής. Αν γίνει παραβίαση αυτών των χρονικών περιορισμών, δημιουργείται πρόβλημα ...

[ σημ : Ο παρατηρητής δεν είναι απαραίτητο να είναι άνθρωπος. Μπορεί να είναι και μια μηχανή. ]

Edited by - z_i_p on 10/11/2015 16:14:48