- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλε jonnie, απλά θέλω να σε ρωτήσω γιά αυτό που γράφεις, ότι η μεγάλη πυραμίδα κακώς αποδίδεται στον Χέοπα. Γιατί;;;;;;;;;;;;;
Φιλικότατα.
quote:
Φίλοι μου γειά σας.
Φίλε jonnie, απλά θέλω να σε ρωτήσω γιά αυτό που γράφεις, ότι η μεγάλη πυραμίδα κακώς αποδίδεται στον Χέοπα. Γιατί;;;;;;;;;;;;;
Φιλικότατα.
Γιατί δεν έχει στο εσωτερικό της αναφορές, ζωγραφιές ή κάτι που να λέει "Χέωψ". Είναι παντελώς "γυμνή".
Σε ένα δωματιάκι, κάπου απόμερα μέσα στην πυραμίδα, βρέθηκε μόνο ένα απο αυτα τα πώς τα λένε με τα ιερογλυφικά μέσα, που "λέει" Χέωπας, άλλα τα ιερογλυφικά είναι "ανάποδα" γραμμένα και προχειροσκαλισμένα.
Χμμμ...
Λίγο περίεργο δεν είναι ?
Τους τελείωσαν τα φράγγα, δεν ήταν μέρος της σύμβασης ή δεν το πρόβλεψε η μελέτη ???
Πριν απο καμια εικοσιπενταριά χρόνια που διάβασα σχετικά με την δυνατότητα
των πυραμίδων
1) Να ακονίζουν ξυραφάκια
2) Να διατηρούν φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά
Εκανα τα σχετικά πειράματα.
Εφτιαξα μια πυραμίδα, χάρτινη, στις σωστές αναλογίες και το σωστό προσανατολισμο (ήμουνα καλός στη χαρτοκοπτική) και έβαλα μέσα στο σωστό σημείο μια ρόγα σταφύλι. Εφτιαξα και ένα ασχετο κουτι χάρτινο και έβαλα και εκεί μια ίδια ρόγα σταφύλι.
Και τα δύο κουτιά τοποθετήθηκαν στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.
Παρόλο που είναι Πρωταπριλιά και μπαίνω στον πειρασμό να ισχυριστώ οτι το σταφύλι στην πυραμίδα ειναι ακόμα φεσκο και ζουμερό, θα σας απογοητεύσω.
Το πείραμα διακόπηκε μετά απο μια βδομάδα όταν και τα δύο σαπίσανε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Δοκλιμάστε το, είναι εξαιρετικά διδακτικό και εξωφρενικα εύκολο.
Αγγελος.
quote:
Το πείραμα διακόπηκε μετά απο μια βδομάδα όταν και τα δύο σαπίσανε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Δοκλιμάστε το, είναι εξαιρετικά διδακτικό και εξωφρενικα εύκολο.
Κακέ Άγγελε !
Μου πήρες τη Χαρά μέσα από τα χέρια !!!
(όχι, όχι, η Χαρά δεν είναι καμία κοπελίτσα με σκισμένο μπλουζάκι)
Το διαδεδομένο ΨΕΜΜΑ με την πυραμίδα είναι όντως ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΜΑ.
Εμφανίστηκε καπου το 1974 ή 1975 στο περιοδικό AMERICAN SCIENTIFIC
ακριβώς στο πνεύμα της ημέρας....
ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1975 !!!
ο κάκιστος Βρίλ
quote:
κυκλοφορησε στο εμποριο χαρτινες πυραμιδες που ακονιζαν λαμες ξυραφιων, με επιτυχια.
Αυτό μπορεί να ληφθεί ως επίθεση σε πολυεθνική, τι γνώμη έχουν οι δικηγόροι της ζιλετ?![]()
---
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:Εφτιαξα μια πυραμίδα, χάρτινη, στις σωστές αναλογίες και το σωστό προσανατολισμο (ήμουνα καλός στη χαρτοκοπτική) και έβαλα μέσα στο σωστό σημείο μια ρόγα σταφύλι. Εφτιαξα και ένα ασχετο κουτι χάρτινο και έβαλα και εκεί μια ίδια ρόγα σταφύλι.
Και τα δύο κουτιά τοποθετήθηκαν στις ίδιες ακριβώς συνθήκες.
Αγγελος.
τωρα εκπλησομαι γιατι οταν το εκανα εγω πριν χρονια το πειραμα με δυο κοματια κρεας, το της πυραμιδας μαυρισε και ξεραθηκε αλλα δεν ανεπτυξε την γλιτσα που προηγειται της σηψης.
να φταιει η κβαντικη αλληλεπιδραση παρατηρητη - φαινομενου? ![]()
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:Φίλε jonnie, απλά θέλω να σε ρωτήσω γιά αυτό που γράφεις, ότι η μεγάλη πυραμίδα κακώς αποδίδεται στον Χέοπα. Γιατί;;;;;;;;;;;;;
oπως τα ειπε ο κακιστος βριλης ειναι τα γεγονοτα.
ολες οι πυραμιδες και οι ταφοι ειναι γεματες αποτρεπτικα ξορκια και ευχες στην ιερογλυφικη γραφη, εκτος απο την μεγαλη.
αντιθετως υπαρχουν αρχαιες μαρτυριες που αναφερουν οτι καποτε (πριν απο τις μαρτυριες) το εξωτερικο της ηταν διακοσμημενο με σχεδια που καταστραφηκαν απο τον χρονο, και στην κορυφη υπηρχε χρυσο κωναριο ή χρυση σφαιρα.
οι μαρτυριες αυτες την τοποθετουν χρονικα πριν απο οποιαδηποτε αλλη και επιβεβαιωνουν την προελευση του ονοματος της: πυρ - αμις, φωτια στην κορυφη.
και μαλιστα το ονομα του Χεοπα που βρεθηκε δεν ειναι καν χαραγμενο αλλα ζωφραφισμενο.
οι κακες γλωσσες λενε πως ο τυμβωρυχος-αρχαιολογος-εξερευνητης που την "ανακαλυψε" εβαλε κρυφα και την εγραψαν για να αποδωσει καπου την πυραμιδα.
γεγονος παραμενει πως ποτε της δεν χρησιμοποιηθηκε ως ταφος απο κανεναν φαραω, αλλα και δεν κατασκευαστηκε για ταφος.
ειναι η παλαιοτερη ολων και υπηρξε το εναυσμα για τους πρωτους φαραω να φτιαξουν κατι αναλογο, ξεκινωντας με τις πλινθινες βαθμιδωτες πυραμιδες (τοσο επετρεπε η τεχνογνωσια τους) και κατοπιν τις κανονικες αλλα παλι απο πλινθους (πολλες εχουν ηδη καταρευσει).
καποια στιγμη κατορθωσαν να φτιαξουν πετρινες πυραμιδες, αλλα καμια τοσο μεγαλη οσο η πρωτη.
αξιοπεριεργο παραμενει το γεγονος πως κανενας φαραω δεν σκεφθηκε να την "καπελωσει" και να την χρησιμοποιησει σαν ταφο του.
επειδη θεωρειται πως ειναι εργο που κατασκευαστηκε μαζι με την Σφιγγα, απο το που κοιταει η Σφιγγα σημερα και απο το που επρεπε να κοιταει (την ανατολη του Σειριου) βρεθηκε οτι η Σφιγγα οντως κοιτουσε τον Σειριο πριν το 10.000 πΧ (δεν θυμαμαι την ακριβη χρονολογια, αλλα βρισκεται αστρονομικα απο το ποτε ο Σειριος ανετειλε μπροστα της)
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
είναι δίπλα σου. Γιατί δεν κάνετε παρέα το πείραμα
με τισ μπριζόλες και τις πυραμίδες ?
Βγάλτε και φωτογραφίες κάθε μέρα και παρουσιάστε τα αποτελέσματα
σε ένα site. Θα είναι ενδιαφέρον νομίζω.
Και αν βρεθείτε ποτέ στο Ηράκλειο, κερνάω μπριζόλες (κανονικές οχι απο πυραμίδα)
Αγγελος.
quote:
τωρα εκπλησομαι γιατι οταν το εκανα εγω πριν χρονια το πειραμα με δυο κοματια κρεας, το της πυραμιδας μαυρισε και ξεραθηκε αλλα δεν ανεπτυξε την γλιτσα που προηγειται της σηψης.
Πάντως, σε όλο τον κόσμο, τα ψυγεία φτιάχνονται σύμφωνα με το στερεομετρικό πρότυπο (αρχέτυπο) που ονομάζεται "ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο"
Για Πυραμιδο-Ψυγείο δεν έχω ακούσει τίποτα....
Ίσως να φταίει η στοά που κατοικώ βαθιά στα έγκατα της γής. Δεν έχει τριγωνική οροφή, να περνάνε τα Πυραμιδο-Ψυγεία...
![]()