ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η άλωση της Κωνσταντινούπολης (1204 και 1453) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ63 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
serpentpanΜέλος
30/12/2002, 23:58:21
ΠΑΥΛΙΚΑΝΟΙ Η' ΠΑΥΛΙΑΝΟΙ
--------------------------------
Πολυπληθεστατη 'αιρεση' χριστιανων,της Μ.Ασιας,κατα τον Ζ'μ.Χ.αιωνα.
Δημιουργηθηκε απο τον Κων/νο εκ Συριας(Σιλουανος),που ανανεωσε παλιοτερες Γνωστικες θεωριες του Μαρκιωνα και του Μανιχαιου.
Αντιδρωντας προς τους εκκλησιαστικους τυπους,απερριψε την Παλαια Διαθηκη και μερος της Καινης,διατηρωντας την διδασκαλια του Παυλου και Ιωαννη.
Απερριψε τα μυστηρια και τις τελετες της εκκλησιας,διδαξε τον ασκητισμο και την αγνοτητα της ζωης,και αντι του μυστηριου της ιερωσυνης,εισηγαγε την εννοια της γενικης των πιστων ιερωσυνης.
Λογω της αυστηροτητος της ζωης τους,οι Παυλικανοι απετελεσαν γενναιο πυρηνα αντιστασης κατα των Αραβικων επιθεσεων.
Ομως η εκκλησια,με τους αυτοκρατορες Μιχαηλ τον Α',και της Θεοδωρας,οργανωσαν απανθρωπο διωγμο εναντιον τους,για θριαμβο της 'Ορθοδοξιας'της χριστιανικης αγαπης,και κατεσφαξαν χιλιαδες .
Οι εναπομειναντες,μεταφερθηκαν κυρια στην θρακη,που ειχε ερημωθει απο τις επιθεσεις των Βουλγαρων,δινοντας γεννηση στους Βογομιλους.Δοξα!

serpentpan

EoNΜέλος
31/12/2002, 08:26:14
Το topic αυτό το έφτιαξες για να μας αραδιάζεις τις αμπελοφιλοσοφίες σου ή όλα αυτά τα λές στον Φώτιο ? γιατι το topic λέει "προς Φώτιον" αν θυμάσαι...

Πάντως παρακαλώ τους διαχειριστές, επειδή έχει παραγίνει το κακό ,να μεταφέρουν όλα τα άσχετα με τα θέματα posts γιατι έχουν γεμίσει όλα με αυτή την ανούσια διαμάχη τσαρλατάνων vs χριστιανών. Αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα topic με θέμα "Βόθρος" ή "Χαβούζα" και να τα ρίξετε όλα εκεί μέσα να τα διαβάζει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Ειλικρινά αν μου πείτε τι δουλειά έχει πάλι η Blavatsky και ο Γεμιστός με το θέμα... εγώ παίρνω πίσω όλα αυτά που είπα...στο κάτω κάτω serpatina-pan έχεις την ελευθερία να ανοίξεις δικό σου topic και να γράψεις εκει μέσα ολόκληρο βιβλίο ...δεν μπορείς όμως σε όλα τα topic να μας λές ότι ιστορία σου κατέβει...έλεος...

thothΙδρυτικό Μέλος
31/12/2002, 09:34:56
Γεια σας, σε αυτήν την Δύση του Έτους.

Τι λέτε; Να αφήσουμε να δύσει και αυτή η υπόκωφη κόντρα και αυτή η παράλληλη επικοινωνία; Ας τα πάρει το ποτάμι του χρόνου και να κάνουμε μία νέα αρχή;

Έτσι νομίζω. Πάντως όντως δεν είναι σωστό να μπαίνει κάποιος πρώτη φορά το Φόρουμ και να επιλέγει να δει ποιος είναι αυτός ο Φώτιος που κάποιος δημιουργεί ένα topic για αυτόν και μετά να διαβάζει πολλά και διάφορα που, πολλά από αυτά είναι καλά, αλλά άσχετα με την αρχή του topic.

Εγώ τουλάχιστον κουράστηκα να προσπαθώ να κάνω στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και τις σπόντες και να προσπαθώ να ξεχωρίσω το σιτάρι από το άχυρο. Αν δεν μπορεί να υπάρχει επικοινωνία ας μην απαντάει ο ένας (τρόπος του λέγειν, να... απαντάει) στον άλλον. Ας πραγματώσουμε το καθεστώς των παράλληλων συμπάντων

Λοιπόν κλειδώνω αυτό το topic για να δώσω την ευκαιρία να ανοίξουν άλλα πιο αποσαφηνισμένα και πιο στοχευμένα. Με την παράκληση να...κάψετε το Κάρμα των περασμένων...μηνυμάτων και να αποφύγετε όλοι τις προσωπικές προσβολές και προσπάθειες γελοιοποίησης της προσωπικότητας και του ονόματος των άλλων.

Συγνώμη που καταφεύγω σε αυτήν την Τζεγκισχανική λύση αλλά δεν θέλω να συνεχίσει αυτή η συζήτηση σε αυτό το topic και μας βρει ο νέος χρόνος να παίζουμε... βελάκια

Άντε να σας πω και τα κάλαντα του Forum

"Καλή χρονιά,
καλή χρονιά.
Σας εύχομαι μηνύματα
ωραία και πολλά.

Στα topics μην απλώνουμε
τις κόντρες μας φαρδιά
της Αλήθειας όλοι είμαστε,
στο βάθος, τα παιδιά"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"