- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ: Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Εδώ στην Κύπρο που βρίσκομαι, υπάρχουν 800.000 κάτοικοι και 800.000 σημαίες.
Δυστηχώς τις είδα στα σιντριβάνια μόνο μετά από 2 - 3 γεγονότα. 25η Μαρτίου και όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, δύο μπαλκόνια στη γειτονιά μου θα έχουν σημαία...
Τον Μάιο βέβαια αν πάει καλά η Βίσσυ ή η Ανέτ θα γεμίσει και πάλι "γαλάζιο" το νησί...
Κι όταν ρίξουμε και μια ματιά στα κατεχόμενα βρίζουμε: "ρε τους π@υstides τους τούρκους, παντού σημαίες τούρκικες"... άσε για την μεγάλη στον Πενταδάχτυλο...
...

Οσο γι'αυτο που λες ότι εμφανίζονται σημαίες μετά από μεγάλα αθλητικά γεγονότα ή από νίκες σε μουσικους διαγωνισμούς, πολύ απλά οι μεγάλες διακρίσεις πρέπει να πανηγυρίζονται με τα κατάλληλα "εθνικά αξεσουάρ". Μετά το euro στο ποδοσφαιρο, την Ολυμπιάδα, τον Σακη, την Παπαρίζου, το περσινό Eurobasket, η ελληνική σημαία έγινε το πιο trendy προϊόν lifestyle. Μπλουζάκια, μαγιώ, μπουστάκια, καπελάκια με την γαλανόλευκη και χρυσές δουλειές για τους προμηθευτάς. Εχω σημαιούλα-πάρε πάρε καλέ κυρία να είσαι "In".
Μη σκοτώνεις τα κουνούπια...άλλοι σου πίνουν το αίμα...
quote:
Εγώ θεωρώ κατάντια το να βάζεις οποιαδήποτε σημαία έθνους στο μπαλκόνι, στο αυτοκίνητο, στην ταράτσα ή οπουδήποτε
Εγώ θεωρώ κατάντια να πιστεύεις στον Χριστό
Εγώ θεωρώ κατάντια να σου αρέσουν οι φακές
Εγώ θεωρώ κατάντια να ακούς Βανδή
Εγώ θεωρώ κατάντια...
Βγάζει πουθενά?
Πες μας καλύτερα ΓΙΑΤΙ το θεωρείς κατάντια
quote:
Ελληνική σημαία μπορεί να βάλει και ένας έμπορος ναρκωτικών στο μπαλκόνι του.
Όπως και ένας αυτοαποκαλούμενος χριστιανός που κάνει 50000 σταυροκοπήματα την μέρα, φθονεί τον συνάνθρωπό του και αυτοσκοπός του είναι να αποκτήσει περισσότερο χρήμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά χριστιανός. Έτσι και ο έμπορος ναρκωτικών που αναφέρεις δεν πάει να πει πως ντε και καλά τον πρεσβεύουν αυτά που συμβολίζει η σημαία. Η φιλοπατρία, γιατί πέρα από όλα τα άλλα που αναφέρεις , η σημαία συμβολίζει/πρεσβεύει την πατρίδα(δηλαδή την γη, τον λαό, την ιστορία), δεν προύποθέτει το να είναι κάποιος καλός άνθρωπος.
Edited by - DAGON on 25/03/2006 07:41:23
Νομίζω πως η Κατηγορία Απόψεις,Προτάσεις κτλ είναι η πιο σωστή για να το φιλοξενήσει...

In anticipation of my resurrection...
quote:
Όπως και ένας αυτοαποκαλούμενος χριστιανός που κάνει 50000 σταυροκοπήματα την μέρα, φθονεί τον συνάνθρωπό του και αυτοσκοπός του είναι να αποκτήσει περισσότερο χρήμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά χριστιανός.
Συμφωνώ. αλλο τι δηλώνεις ότι είσαι και άλλο τι πραγματικά είσαι.
quote:
δεν προύποθέτει το να είναι κάποιος καλός άνθρωπος.
Ενας από τους λόγους που δεν της δίνω βαρύτητα...
..διότι εγώ θέλω να ζω με γνώμονα την ηθική..
Edited by - Agnostic on 25/03/2006 18:36:35
"καταντια " είναι να βρίζεις , μονο για να φαίνεσαι αντισυμβατικης συμπεριφοράς ανθρωπος.
η σημαια είναι συμβολο .
Εκφραζεσαι απο ένα συμβολο(πχ χριστιανικο συμβολο¨ο σταυρος)?
το εφαρμόζεις(=πιστευεις εμπρακτα, η δουλευεις τον εαυτο σου και οτυς αλλους?) ?
το συμβολο εκφραζει ενα ιδανικο?
πλησιαζει κανεις μας το ιδανικό?
Καλες οι φιέστες και τα γήπεδα , αλλα οι σημαίες να κυματίζουν στην καρδιά μας
Ο admin ας αλλάξει θέση στο topic - Το άνοιξα... βιαστικά.