ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Loucas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
06/10/2003, 13:52:18
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΦΗΜΙΖΟΝΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥΣ
ΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ Τίμαιος και Κριτίας ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΑ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ (ΓΙΒΛΑΡΤΑΡ)
ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΘΑΛΛΑΣΑ ΤΩΝ ΣΑΡΓΑΣΣΩΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΕΙΧΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΗ ΤΟ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΡΩΜΑΙΟΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

""ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΑΚΡΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΣΚΟΤΑΔΙ ΖΗΤΩ ΣΕ ΑΝΑΡΧΟ ΧΑΟΣ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΧΑΘΩ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΨΥΧΗΣ ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΙΛΙ"

endoramaΜέλος
06/10/2003, 18:52:16
quote:
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΑ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
σωστα μετα την σαντορινη ειπαν οτι εκει βρισκεται η ατλαντιδα και αν δεν κανω λαθος ειχαν βρει μεσα στην θαλασσα και καποια ευρηματα αλλα καποιοι ειπαν οτι τα ευρηματα δεν ειναι η ατλαντιδα αλλα μια ασχετη με την ατλαντιδα πολη.

αν ηθελε η ατλαντιδα να την βρουμε θα εριχνε φωτοβολιδα ειμαι της αποψης ομως οτι το ενδιαφερον για αυτο τον χαμενο κοσμο δεν ειναι απλα αρχαιολογικο γιατι οι αμερικανοι "μεχρι στιγμης δεν εχω ακουσει για αλλο εθνος να ψαχνει τοσο απελπισμενα" οπως ξερουμε ειναι λιγο εγκεφαλικα ανεπαρκεις δεν τους φτανουν τοσα καταστροφικα οπλα και ψαχνουν για τα μυθικα οπλα των ατλαντων αλλωστε η λυσα τους για υπερφυσικα οπλα φαινεται και απο της ταινιες τους "με λενε ιντιανα και ψαχνω την κιβωτο" αλλα τι καλυτερο να περιμενουμε απο ενα εθνος που δημιουργηθηκε κατα ενα μεγαλο ποσοστο απο τα κατακαθια της ευρωπης?

quote:
ετοίμαζαν στρατό για να κατακτήσουν την Αθήνα και άλλες πόλεις
εδω καπου βραχυκυκλωσα και μπερδευτικαν τα λιγα που ξερω για την ατλαντιδα και βγηκε στην επιφανεια ενα μικρο κενο που ειχα το οποιο αγνοουσα γιατι νομιζα οτι ειχε γινει ο πολεμος μεταξυ αθηνας και ατλαντιδας και θα παρακαλουσα οποιον ξερει να με επαναφερει στην ταξη γιατι αν εγινε πολεμος και βγηκαν νικητες καποιοι πριν την καταστροφη τοτε αλλαζουν μερικα πραγματα οπως για παραδειγμα οτι οι νικητες συνηθως κανουν αποικια τους νικημενους με ολα τα επακολουθα "κυριολεκτικο ρουφηγμα πλουτου και τεχνογνωσιας" οπως εγινε με τους ρωμαιους που αφου μας κατεκτησαν εκαναν την ρωμη αθηνα Νο2.

κατα την γνωμη μου ομως απο την στιγμη που υπηρξαν ακραια φυσικα φαινομενα πριν την καταστροφη σιγουρα καποιοι θα εφυγαν απο την ατλαντιδα αρα μπορει και στις μερες μας να κυκλοφορουν αναμεσα μας εστω και αν το αγνοουν το γεγονος αυτο.

το ξερω οτι φαινονται πολυ απλοικα αυτα που λεω αλλα οπως εχω ξαναπει μου αρεσει να εξεταζω ολες της πιθανοτητες ακομα και της πιο απιθανες.

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

ermioniΝέο Μέλος
08/10/2003, 23:18:53
quote:
ετοίμαζαν στρατό για να κατακτήσουν την Αθήνα και άλλες πόλεις
εδω καπου βραχυκυκλωσα και μπερδευτικαν τα λιγα που ξερω για την ατλαντιδα και βγηκε στην επιφανεια ενα μικρο κενο που ειχα το οποιο αγνοουσα γιατι νομιζα οτι ειχε γινει ο πολεμος μεταξυ αθηνας και ατλαντιδας και θα παρακαλουσα οποιον ξερει να με επαναφερει στην ταξη γιατι αν εγινε πολεμος και βγηκαν νικητες καποιοι πριν την καταστροφη τοτε αλλαζουν μερικα πραγματα οπως για παραδειγμα οτι οι νικητες συνηθως κανουν αποικια τους νικημενους με ολα τα επακολουθα "κυριολεκτικο ρουφηγμα πλουτου και τεχνογνωσιας" οπως εγινε με τους ρωμαιους που αφου μας κατεκτησαν εκαναν την ρωμη αθηνα Νο2.

κατα την γνωμη μου ομως απο την στιγμη που υπηρξαν ακραια φυσικα φαινομενα πριν την καταστροφη σιγουρα καποιοι θα εφυγαν απο την ατλαντιδα αρα μπορει και στις μερες μας να κυκλοφορουν αναμεσα μας εστω και αν το αγνοουν το γεγονος αυτο.

το ξερω οτι φαινονται πολυ απλοικα αυτα που λεω αλλα οπως εχω ξαναπει μου αρεσει να εξεταζω ολες της πιθανοτητες ακομα και της πιο απιθανες.

from us
[/quote]

Από ότι γνωρίζω φίλε endorama,
πόλεμος μεταξύ Ατλαντίδας και Αθήνας δεν έγινε ποτέ όσον αφορά τώρα για το ποιοί και πόσοι έφυγαν απο την Ατλαντίδα δε μπορώ να απαντήσω με ακρίβεια! Το σίγουρο είναι ότι ένας αριθμός απο Μύστες έφυγε σίγουρα......
Με σεβασμό,
ermioni

endoramaΜέλος
10/10/2003, 02:41:09
ermioni ευχαριστω γιατι οταν εχεις κενα σε καποιο θεμα τοτε σκονταφτεις σε κοτσανες εκτος και αν καποιος ριξει λιγο φως.

υποθετω οτι πρεπει να γλυτωσανε αρκετοι δεν ειναι δυνατον να χαλαει ο κοσμος και αυτοι να καμαρωνανε αλλα η απορια μου δεν ειναι ποσοι γλυτωσαν αλλα που πηγαν και αν εμειναν μαζι η σκορπισανε.

from us

NetdeviL_GRΝέο Μέλος
10/10/2003, 04:42:59
Oi monoi pou xeroun pou einai h Atlantida einai autoi pou thn biuisan dil oi "E"........

endoramaΜέλος
10/10/2003, 17:18:02
quote:
i monoi pou xeroun pou einai h Atlantida einai autoi pou thn biuisan dil oi "E".
δεν νομιζω και αντε ας πουμε οτι υπαρχει αυτη η ομαδα με τι τεχνογνωσια το εκανε? γιατι να κανει κατι τετοιο? πως το εκανε? και φυσικα αν το εκανε τοτε γιατι δεν το κανει και τωρα υπαρχουν πολλοι που θα ηταν καλυτερα να βρισκονται σε τροχια γυρω απο την γη και οχι στην επιφανεια της

κατα την γνωμη μου οι μονοι που ξερουν που ειναι η ατλαντιδα ειναι αυτοι που εφυγαν πριν την καταστροφη αν βεβαια ξερουν απο που κραταει η σκουφια τους τωρα για μετα την καταστροφη ξερει μονο ο Αρκας

from us

ΤαξιδιωτηςΝέο Μέλος
11/10/2003, 00:16:44
Παντως για να γνωριζουμε οτι οι Αθηναιοι πολεμησαν με τους Ατλαντες,δεν πρεπει να ειχαν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους.Μου φαινεται πιο λογικο η Ατλαντιδα να ηταν καπου στο ΑΙΓΑΙΟ
Οσον αφορα την εκρηξη στην Σαντορινη τελευταιες μελετες λενε οτι ισως η εκρηξη να ηταν πολυ πιο μεγαλη απο φανταζομασταν,την παρομοιαζουν ιση ,ισως και μεγαλυτερη,απο την εκρηξη στο Κροκατοα(δεν ξερω αν το γραφω σωστα) την μεγαλυτερη ποτε.Μια τετοια εκρηξη ισως να προκαλεσε την βυθυση της Ατλατιδας.

endoramaΜέλος
11/10/2003, 00:59:08
ειμαι και εγω της αποψης οτι ατλαντιδα ισως να ηταν η σαντορινη και σιγουρα εκανε αρκετη φασαρια ολοκληρο μινωικο πολιτισμο κατεστρεψε απο την μια στιγμη στην αλλη δεν ειναι και λιγο οπως επισης συμφωνω και με την αποσταση αλλα ο λογος του πολεμου αυτου θα εριχνε πιο πολυ φως στην αποσταση δηλαδη αν ειχε να κανει με το εμποριο σιγουρα οι δυο λαοι ηταν αρκετα κοντα οσο για το κρακατοα που δεν κανεις λαθος θεωρειται η μεγαλυτερη εκρηξη που εχει σημειωθει δεν νομιζω να ηταν λιγοτερης εντασης απο την εκρηξη της σαντορινης.
απο την αλλη αν σκεφτουμαι οτι η καταστροφη ηταν τετοια που καταστραφηκε ο μινωικος πολιτισμος καπου εδω πρεπει να υπαρχει και ο κρικος με την κυπρο (αναφερομαι στα ευρηματα που υπαρχουν στον βυθο της κυπρου) αν και νομιζω οτι η κυπρος ειναι πολυ μακρια ωστε να πληγει και εκεινη απο την καταστροφη γατι αν ειχε παθει καταστροφες και η κυπρος τι να πουν και τα κοντινα νησια της σαντορινης η κυπρος ομως ειναι μια καλη τοποθεσια για να φιλοξενησει οσους εφυγαν απο την σαντορινη γιατι αν σκεφτουμε οτι ηταν στα προθυρα πολεμου με την αθηνα δεν ειχαν και πολλες επιλογες για τον προορισμο τους ειδικα αν ηξεραν οτι η καταστροφη θα ειναι τεραστιων διαστασεων οσο πιο μακρυα τοσο το καλυτερο

from us

ArkturusΝέο Μέλος
11/10/2003, 19:49:07

Το link του συγγραφέα του βιβλίου: http://www.discoveryofatlantis.com/index.htm

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που διαβάζω ότι η Ατλαντίδα/Εδέν είναι κοντά στην Κύπρο.

Η πρώτη φορά ήταν από το Urantia Book.

(Απόσπασμα)
The Urantia Book also claims that the Eden was a long narrow peninsula almost an island projecting westward from the eastern shores of the Mediterranean Sea.

The Urantia Book Paper73:
http://www.urantia.com/papers/paper73.html

Αν με τις έρευνες που θα γίνουν βρεθούν αποδείξεις τότε αυτό θα είναι θετικό και για το Urantia Book.

Dr.DoomΜέλος
12/10/2003, 02:25:39
Σας προτεινω να προεκτεινεται το θεμα συζητησης και να αναφερθειτε στην αρχαια Λεμουρια που συνδεεται και με την αρχαια Ατλαντιδα.

LoucasΜέλος
12/10/2003, 10:52:59
EDO EIMAI KAI EGO.PALI APO THN AGGLIA OPOS KATALABATE.

H SYZHTHSH MEXRI STIGMHS PAEI PARA POLY KALA.MPOREI NA MHN GRAFO SYXNA ALLA PARAKOLOUTHO TH GINETAI.

OLA LOGIKA AYTA POY LEGONTAI, ALLA KAMIA FORA OI APANTHSEIS POU GYREYOUMAI EINAI POLU MAKRIA APO THN LOGIKH.

FILE DR.DOOM.EFOSON EDOSES ESY THN IDEA GIATI DEN THN ANAPTHSEIS KIOLAS.KANE ESY THN ARXH KAI DOSE MAS TA KOINA STOIXEIA POU MPOROUME NA ARXISOUME APO EKEI H NA SYNEXISOUME APO EKEI THN SUZHTHSH.

NA EISTE KALA KAI SAS EUXARISTO

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279