ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Πρέπει ή δεν πρέπει να τρώμε τα ζώα. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

allzzaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/10/2003, 12:35:30
quote:
Βλέπεται λοιπόν οτι η ανθρώπινη αλαζονεία δεν κάνει διακρίσεις.
Δεν υπήρχε σοβαρός λόγος να φάνε το φίδι. Και ομως το έκαναν.

Tι λες βρε allzzaro!
Mιλάς για το φίδι...
Ναι η ανθρώπινη αλλαζονεία δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ!...
Σε Αγγλικό κανάλι προβλήθηκε ζωντανά (live) "σώου" στο οποίο κάποιος παίχτης έπαιξε ρώσικη ρουλέτα... Φανταστείτε τι θα βλέπαμε μπροστά στην κάμερα αν αυτός ο ηλίθιος δεν είχε σταθεί τυχερός...

Ενώ συχνά παρακολουθώ το SURVIVOR (χωρίς να'μαι φανατική) χθες δεν το είδα επίτηδες γιατί ήξερα από το διαφημιστικό τρέϊλερ τι θα ακολουθήσει...

"Τάδε έφη Avallon"
07/10/2003, 14:06:52
Καλά έχασες.

Δέκα μ#@$%$#ς και οι αλλες οι μ#@$%$#@ες προσπαθούσαν να μας πείσουν το κατά πόσο φοβερό ήταν το θηρίο στο κουτί.
Σενάρια για το πως θα το πιάσουν πως θα το σφάξουν και πως θα το ψήσουν.
Αυτό ήταν φοβισμένο.. ψόφιο.. σχεδόν το επιασαν με μία θηλιά και δεν έφερε καμία αντίσταση.
Στην συνέχεια το εσφαξαν και το ξεκοίλιασαν. Το πέρασαν στα ξύλα και το εψησαν σαν σουβλάκι.

08/10/2003, 04:43:28
allzzaro, το είχα πει και παλαιότερα, θα το ξαναπώ.
Είσαι ψυχωτικός με τη βρώση κρέατος...
Είσαι κάτι σα τον Ρομπέν των Φυτών...
Πάση θυσία θέλεις να σώσεις τον κόσμο απο την κρεοφαγία.
'
quote:
Ήταν ανάγκη για την ανάγκη της τηλεθέασης να χάσει τη ζωή του, το ανυπεράσπιστο ζωντανό.
Βλέπεται λοιπόν οτι η ανθρώπινη αλαζονεία δεν κάνει διακρίσεις.
Δεν υπήρχε σοβαρός λόγος να φάνε το φίδι. Και ομως το έκαναν.

Αυτά τα άτομα περνάνε μια δοκιμασία.
Ζούν σε μια άγνωστη χλωρίδα και πανίδα γι' αυτούς και έβαλαν στοίχημα με τον εαυτό τους να επιζήσουν.
Είναι κοινή λογική και όχι ανθρώπινη αλαζονία οτι εκει πέρα που βρίσκονται ούτε μαρουλάκια ούτε μπροκολάκια έχει...
Τι να φάνε δηλαδή? Απο τη στιγμή που δε γνωρίζουν τη χλωρίδα του τόπου όπου διαβιούν?
Εσύ αν ήσουν ναυαγός θα ρισκαρες να φάς κάποιο άγνωστο φυτό?!
Εγώ πάντος διαλέγω το 50-50

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

08/10/2003, 18:43:22
Οχι βρε Γρηγόρη. Δεν είμαι ψυχωτικός με το να τρώω κρέας.
Τρώω. Μήν το βλέπεις ετσι. Λάθος ιδέα εχεται σχηματίσει.

Σε ρωτάω ενα πράγμα σε παρακαλώ.
Μην ξεχνάς οτι συμπαθείς τα ερπετά.
Εντάξει να ήταν ναυαγοί. Το καταλαβαίνω.
Αλλά δεν ήταν βρε Γρηγόροι. Ενα μάτσο μ#$^%&*ς ήτανε. Τί δουλειά είχαν να πάνε στο νησί? Θέλανε να παίξουνε έτσι. Μπράβο ρε παιδιά πηγαίνεται να παίξετε. Το φίδι τι σας εφταιγε. Υπήρχε λόγος να χάσει τη ζωή του. Γιατί δηλαδή είμαιπαράλογος??
Εδώ χάθηκε μία ζωή ενός αγριου ζώου . Ανυπεράσπιστου. Δεν μπορούσε το κουτί να είχε μέσα πίτσες να γελάσουμε κιόλας.

Οχι Γρηγόρη δεν είναι έτσι. Δεν είμαι ψυχωτικός με τη βρώση κρέατος.
Είμαι ψυχωτικός με το να χάνει κάτι την ζωή του ετσι ΑΔΙΚΑ.
Φώτης.

steelspringΜέλος
09/10/2003, 12:11:53
Εγώ πάντως περισσότερο απο το φίδι λυπάμαι αυτούς που παίζουν εκεί μέσα .Αυτοί χάσανε τη ζωή τους στην ουσία , όπως και κάθε ένας που παίρνει μέρος σε τέτοιου είδους όργιο τηλεθέασης και είναι πρόθυμος να υποστεί τα πάντα .(αν βέβαια δεν είναι στημένα όλα)

09/10/2003, 18:29:10
Αυτοί φίλε steelspring είναι ανεγκέφαλοι. Το βλέπεις πως μιλούν και πως συμπεριφέρονται. Δεν λυπάμαι αυτούς λυπάμαι το φίδι.
Τώρα εμάς ποιός θα μας λυπηθεί που μας βάζουν και βλέπουμε τέτοια πράγματα.

steelspringΜέλος
09/10/2003, 19:17:54
Σε πολλά πράγματα οι ισορροπίες έχουν αντιστραφεί.
Η ανθρώπινη ζωή έχει μικρότερη αξία απο την τηλεθέαση.
Κάποτε πάνω απο την ανθρώπινη ζωή ήταν άλλες έννοιες , η πατρίδα,η δικαιοσύνη ή οι αρετές.
Πάντως δεν ανησυχώ και πολύ .
Αργά ή γρήγορα τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες καταλαβαίνουμε τις απάτες.

09/10/2003, 20:53:19
quote:
Αργά ή γρήγορα τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες καταλαβαίνουμε τις απάτες.

Αγαπητέ Steelspring
Λυπάμαι που το λέω,
αλλά με τα ριάλιτυ σοου να αυξάνονται και να πληθαινουν αντι να μειώνονται, και με τραγούδια σαν το "μωρό μου σορρυ, βρηκα καλύτερο αγόρι" ν'ακούγονται οπου σταθείς κι όπου βρεθείς,(Φανταστείτε εικόνα και φρικάρετε: Ένα αθώο 8χρονο κοριτσάκι να τραγουδάει αυτό το πράγμα, κι όμως...)
δεν νομίζω οτι ισχύει για πολλούς αυτο που λες.

Ότι μας "ταϊζουν" αυτό "τρώμε", δυστυχώς.

Και αυτό ισχυει για πολλά...

Κι επανέρχομαι στο θέμα του φορουμ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει περαστεί η άποψη οτι δεν κάνει να τρώμε ζώα.
Δηλαδή τα φυτά δεν είναι ζωντανοι οργανισμοι;
Επειδή δηλαδη δεν μπορούμε να τα δούμε να κινουνται ή να τα χαϊδέυουμε
σαν κατοικίδια σημαίνει οτι αυτά μπορούμε να τα φάμε ενω τα ζώα όχι;!!

Τι νοοτροπία είναι αυτή;

Μας αρέσει όλα να τα φέρνουμε στα μέτρα μας.

Ή το άλλο;
Μας έχουν περάσει οτι ορισμένα ζώα μπορούμε να τα 'χουμε κατοικίδια, κι αυτά να τ'αγαπάμε και να τα "σεβόμαστε" ενω τα άλλα είναι απλά για ασυλόγιστη εκμετάλλευση. Και καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση τρώγοντας τη μπριζολάρα μας, και ξαφνικά βλέπουμε τους κινέζους να τρώνε σκύλους και λέμε: "Έ τους απολίτιστους!!!" και αηδιάζουμε και πετάμε τη μπριζόλα από σφαγμένο γουρουνάκι γάλακτος, που είναι τόσο ζωο οσο ενας σκύλος ή ένα φίδι. Αλλα δε μας νοιάζει, γιατί δεν το είδαμε ποτέ έτσι.

Ή το άλλο;
Όταν βλέπουμε ένα δελφίνι κλεισμένο σε ενυδρείο, ή ένα λιοντάρι σε ζωολογικό κήπο κατι δε μας παει καλά, γιατι αυτά έχουμε μάθει να τα βλέπουμε ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλον και λέμε: "Αααααχχ δε θα πρεπε να 'ναι εδώ. Φαίνεται οτι είναι πλασμένο για ελευθερία" ενω τα κατοικίδια που τα 'χουμε στους τεσσερις τοιχους δεν είναι, οοοοχι!!!

Γιατι τα ζώα έχουν τα δικαιώματα που εμείς, ανάλογα με τις ορέξεις μας, τους δίνουμε.

Λοιπόν καταλήγωντας, κατα τη γνώμη μου πάντα, το προβλημα δεν είναι αν τρώμε ζώα ή φυτά, γιατί στη φυση μας είναι να φάμε ή το ένα ή το άλλο ή και τα δύο.
Το πρόβλημα είναι οτι σκοτώνουμε και τρώμε πολύ περισσότερα απ' όσα χρειάζονται για την επιβίωση μας
Πράγμα το οποίο δεν κάνει κανένα άλλο ζωντανό ον.

Γιατί το κάνουμε; επειδή μπορούμε
Για ακόμη μια φορά κάνουμε κακή χρήση των δυνατοτήτων μας

Αλλα η υποκρισία και η αλλαζονεία στο τέλος θα φάει εμάς.-

09/10/2003, 21:23:15
Να σε καλωσορίσω καλέμου φίλε 1900.
Καλώς ήλθες .
Χαίρομαι που απάντησες στο τόπικ.
Τα εχουμε πεί πρωτίστως για τα φυτά.
quote:
Λοιπόν καταλήγωντας, κατα τη γνώμη μου πάντα, το προβλημα δεν είναι αν τρώμε ζώα ή φυτά, γιατί στη φυση μας είναι να φάμε ή το ένα ή το άλλο ή και τα δύο.
Το πρόβλημα είναι οτι σκοτώνουμε και τρώμε πολύ περισσότερα απ' όσα χρειάζονται για την επιβίωση μας

Συμφωνώ.

Η άποψη καλέ μου φίλε να μην τρώμε τα ζώα δεν εχει γαστρονομικό χαρακτήρα.
Εχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα.
Οσο πιο ανθρωπιστικό χαρακτήρα εχει κάποιος τόσο πιο βαθειά μπορεί να μπεί στο νόημα.
Δεν μπορεί καμία φύση να υποδείξει στον ανθρωπο για το τι είναι φτιαγμένος.Για το τι είσαι φτιαγμένος θα το βρείς βαθιά μέσα σου.
allzzaro

steelspringΜέλος
10/10/2003, 07:58:51
Φίλε 1900
δεν θα απαντήσω αυτή τη στιγμή στο μήνυμά σου,
Αλλά η αναφορά σου στο "Μωρό μου σόρρυ" με έκανε να σκεφτώ
να ανοίξω ένα νέο θέμα στην κατηγορία αυτή , που το θεωρώ πολύ
σημαντικό σαν αντικείμενο συζήτησης και αφορά το σέξ σαν μοχλό πίεσης
σας καλώ όλους να το τιμήσετε με τις απόψεις σας.