ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VIKING31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
CronosΜέλος
02/06/2003, 13:41:45
quote:
Φιλε crone σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.Νομιζω δεν πρεπει να
ξεχναμε οτι και οι Εβραιοι στον ιδιο Θεο πιστευουν με τους Ορθοδοξους
Χριστιανους αλλα δεν δεχονται τον Χριστο και την καινη διαθηκη.Λες
οτι ο Χριστος ηρθε για να συμπληρωσει τον νομο,δεν καταλαβαινω
γιατι οι νομοι του Θεου (παλαια διαθηκη) να
θελουν συμπληρωση,δεν ηταν τελειοι απο την αρχη, χρειαζονταν συμπληρωση
απο καποιο μεσσια.
Δεν ηταν οι νομοι τελειοι πριν τον ερχομο του Χριστου;Απλως μου
φαινεται περιεργο,θελω την γνωμη σου φιλε μου Crone.Επισης
θελω να μου πεις διοτι εγω δεν γνωριζω αν ισχυει, ο λεγομενος
δευτερος θανατος(λιμνη του πυρος) (την ωρα που θα φτασει η ωρα της κρισης) για ολους εκεινους που δεν ειναι
γραμμενοι στο βιβλιο της ζωης του Αρνιου.Δηλαδη οτι μετα την ωρα της
κρισης και οσοι δεν θα πανε στον παραδεισο θα πεθανουν για δευτερη
φορα μεχρις οτου αναστηθουν αυτοι,οποτε κανενας
δεν θα ειναι νεκρος διοτι ο θανατος θα εχει νικηθει καθως οι αιωνες
εχουν τελος.Διοτι η βιβλος αναφερει καπου "ο δε θερισμος συντελεια
αιωνος εστιν","ουτως εσται εν τη συντελεια του αιωνος".Θα εχεις
ακουσει για το τελευταιο ταγμα ανθρωπων οπου περιλαμβανονται "οι λοιποι των νεκρων,οιτινες ουκ εζησαν αχρι τελεσθη τα χιλια ετη.
Ουτοι θα αναστηθουν "εις αναστασιν κρισεως" μπροστα στο Μ.λευκο θρονο
οχι "εις αναστασιν ζωης" διοτι θα υποκεινται στην εξουσια του
δευτερου θανατου.Εγω ρωταω εσενα φιλε μια και εισαι Ορθοδοξος Χριστιανος και γνωριζεις και περιμενω απαντησεις σου με μεγαλη χαρα.
Τελος θελω να μου αν πιστευεις οτι η κολαση ειναι απλως ο θανατος η
εκει βασανιζονται οι κακοι (οπως πιστευει η καθολικη Εκκλησια) και
πως φανταζεσαι τον παραδεισο;Που βρισκεται ο παραδεισος και
οσοι πανε εκει τι σωμα θα εχουν,θα μπορει εκει ο καθενας να
αναγνωρισει συγγενη η γνωστο του απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα;Τι εννοει η βιβλος οταν μιλαει για πνευματικο παραδεισο;Η ζωη εκει
πως φανταζεσαι οτι θα ειναι;Γιατι δεν αναφερει κατα την γνωμη σου
η αποκαλυψη του Ιωαννη το ποτε θα συμβει η δευτερα παρουσια;

quote:
Νομιζω δεν πρεπει να
ξεχναμε οτι και οι Εβραιοι στον ιδιο Θεο πιστευουν με τους Ορθοδοξους
Χριστιανους αλλα δεν δεχονται τον Χριστο και την καινη διαθηκη.Λες
οτι ο Χριστος ηρθε για να συμπληρωσει τον νομο,δεν καταλαβαινω
γιατι οι νομοι του Θεου (παλαια διαθηκη) να
θελουν συμπληρωση,δεν ηταν τελειοι απο την αρχη, χρειαζονταν συμπληρωση
απο καποιο μεσσια.
Δεν ηταν οι νομοι τελειοι πριν τον ερχομο του Χριστου;

Ακριβώς φίλε VIKING. Πιστεύουν στον ίδιο Θεό όμως δεν αποδέχονται την Τριπλή Υπόστασή του. Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημα σίγουρα ξέρεις το

Οφθαλμός αντί οφθαλμού

Ο Ιησούς το άλλαξε και το μετασχημάτησε σε

Αγαπάτε αλλήλους

και

Αγάπα τον πλησίον ως σεαυτόν

Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι καλύτερο. Φυσικά και αυτά που γνωρίζει ο Θεός είναι αλάνθαστα, αλλά η εξέλιξη του ανθρώπινου γένους γίνεται σιγά-σιγά. Εκείνη την εποχή που ο Θεός είπε το:

Οφθαλμός αντί οφθαλμού

πίστεψε με είπε κάτι πολύ προχωρημένο για εκείνη την εποχή. Τότε ένας φτωχός μπορούσε να χτυπήσει έναν πλούσιο και ένας πλούσιος μπορούσε να χτυπήσει έναν φτωχό. Η διαφορά τους ξες ποια ήταν; Ο φτωχός, έστω και με ένα χαστούκι εναντίον του πλούσιου, ήταν καταδικασμένος να πεθάνει ή να βασανιστεί βάναυσα. Βλέπεις δηλαδή ότι το να τιμωρούνται πλούσιοι και φτωχοί το ίδιο ήταν κάτι πολύ καλό, τουλάχιστον για τους φτωχούς. Φαντάσου εκείνη την εποχή να δινόταν η εντολή να συγχωρούμε τον πλησίον ακόμα και αν μας χτύπησε και να μην τον τιμωρούμε. Οι άνθρωποι θα καταλάβαιναν τα ίδια που θα καταλάβαινε ένα μυρμύγκι αν του μιλάγαμε για Φιλοσοφία.

quote:
Επισης
θελω να μου πεις διοτι εγω δεν γνωριζω αν ισχυει, ο λεγομενος
δευτερος θανατος(λιμνη του πυρος) (την ωρα που θα φτασει η ωρα της κρισης) για ολους εκεινους που δεν ειναι
γραμμενοι στο βιβλιο της ζωης του Αρνιου.Δηλαδη οτι μετα την ωρα της
κρισης και οσοι δεν θα πανε στον παραδεισο θα πεθανουν για δευτερη
φορα μεχρις οτου αναστηθουν αυτοι,οποτε κανενας
εχουν τελος.Διοτι η βιβλος αναφερει καπου "ο δε θερισμος συντελεια
αιωνος εστιν","ουτως εσται εν τη συντελεια του αιωνος".Θα εχεις
ακουσει για το τελευταιο ταγμα ανθρωπων οπου περιλαμβανονται "οι λοιποι των νεκρων,οιτινες ουκ εζησαν αχρι τελεσθη τα χιλια ετη.
Ουτοι θα αναστηθουν "εις αναστασιν κρισεως" μπροστα στο Μ.λευκο θρονο
οχι "εις αναστασιν ζωης" διοτι θα υποκεινται στην εξουσια του
δευτερου θανατου.

Από όσα ξέρω, η εκκλησία μας δεν εξηγεί και δεν αποσυμβολίζει την Αποκάλυψη πριν πραγματοποιηθούν τα γεγονότα που περιγράφει. Θα πω ελάχιστά για να μην παραπέσω και ξεφύγω πολύ...

quote:
μεχρις οτου αναστηθουν αυτοι,οποτε κανενας
εχουν τελος

Στην αποκάλυψη γράφει τα εξής:

14. και ο θάνατος και ο άδης εβλήθησαν εις την λίμνην του πυρός' ούτως ο θάνατος ο δεύτερος εστίν.

15. και ει τις ουχ ευρέθη εν τη βίβλω της ζωής γεγραμένος, εβλήθη εις την λίμνην του πυρός

Η μετάφραση μαζί με τα σχόλια λέει τα εξής:

14. Και ο θάνατος και ο Άδης ερρίφθησαν εις την λίμνην της φωτιάς' το οποίον σημαίνει, ότι καταργήθη πλέον δια παντώς ο θάνατος και ο Άδης' η λίμνη δε της φωτιάς, η αιώνια κόλασις είναι ο δεύτερος θάνατος, ο χωρισμός ο αιώνιος από τον Θεόν, που φέρει αιώνιαν κόλασιν και δυστυχίαν εις εκείνους, που καταδικάζονται εις αυτόν

15. Και όποιος δεν ευρέθη να είναι γραμμένος εις το βιβλίον της ζωής, ερρίφθη και αυτός εις την λίμνην της φωτιάς

Αποκάλυψις του Ιωάννου κεφ. κ΄14-15

Ελπίζω να σε κάλυψα... Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα την ερώτηση σωστά...

quote:
Τελος θελω να μου αν πιστευεις οτι η κολαση ειναι απλως ο θανατος η
εκει βασανιζονται οι κακοι (οπως πιστευει η καθολικη Εκκλησια) και
πως φανταζεσαι τον παραδεισο;

Θάνατος;;;; Σωματικώς σίγουρα, Ψυχικώς 100% αλλά σίγουρα με κάποιο τρόπο ζεις και τιμωρήσαι όχι από κάποιον άλλο αλλά από την ίδια την συνείδησή σου... Άσε με να γράψω μία μεταθανάτια εμπειρία ενός ατόμου.

Καθόταν μετά από μία εγχείρηση και έβλεπε διαφημίσεις. Το επόμενο λεπτό έβλεπε 'εναν ασθενή ξαπλωμένο στο ίδιο κρεβάτι που βρισκόταν αυτός πριν λίγο. (εδώ μπαίνει η προσωπική περιγραφή):

Έκανα τον κύκλο του δωματίου κινούμενος αργά προς τα πίσω. Στη διάρκεια της εμπειρίας κινιόμουν πάντα προς τα πίσω και πήγαινα συνέχεια όλο και πιο γρήγορα, χωρίς έλεγχο ή κατεύθνση. Βγήκα από το παράθυρο του τέταρτου πατώματος πάνω από την αυλή του Νοσοκομείου, πέταξα πάνω από την νέα Υόρκη και πάνω από τα σύννεφα.

Ύστερα από αυτό περιγράφει πως ένοιωθε, το ταξίδι του με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτήν του Φωτός, την αιώρησή του πάνω από το ηλιακό σύστημα, και την διαπίστωση ότι άμα συνεχήσει έτσι στο τέλος θα μείνει μόνος τους στο απέραντο σύμπαν. Απόλυτρη μοναξιά. Συνειδητοποίησε την παρουσία όντων φιλικών που επικοινωνούσαν μεταξύ τους σε μεγάλη αρμονία με ένα φως που ξεπηδάει από παντού. (Να θυμάσαι ότι πήγαινε πάντα προς τα πίσω.) Τότε κατάλαβε ότι αυτό το Φως πρέπει να ήταν το Έσχατο Όν, ο ίδιος ο Θεός. Όμως δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί Του και ούτε Αυτός ήθελε να επικοινωνήσει με αυτόν. Τότε φώναξε:
-Θεέ μου βοήθα με!
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα βρισκόταν στο κρεβάτι του. Όταν μπόρεσαι σηκώθηκε και κοίταξε την αυλή. Ήταν ακριβώς η ίδια όπως την είχε δει από ψηλά...

Καταλαβαίνεις ποιά ήταν η κόλαση αυτού του ανθρώπου...

Παράδεισος;;; Αχ, ξύνεις πληγές που πονάνε ευχάριστα...
Αλλά δεν είμαι αρμόδιος ακόμα να στο πω...
Καλύτερα αγόρασε το βιβλίο:

Το Πέρασμα
-ο θάνατος δεν είναι το τέλος-
Εκδόσεις Διόπτρα
συγγραφέας Jess Weiss

quote:
Που βρισκεται ο παραδεισος και
οσοι πανε εκει τι σωμα θα εχουν,θα μπορει εκει ο καθενας να
αναγνωρισει συγγενη η γνωστο του απο τα εξωτερικα χαρακτηριστικα;Τι εννοει η βιβλος οταν μιλαει για πνευματικο παραδεισο;Η ζωη εκει
πως φανταζεσαι οτι θα ειναι;

Σώμα πάντως δεν νομίζω να έχουν. Για τα υπόλοιπα δεν έχω σχηματίσει ακόμα ολοκληρομένη άποψη και δεν ξέρω αν θα μπορέσω σε αυτή τη ζωή.

quote:
Γιατι δεν αναφερει κατα την γνωμη σου
η αποκαλυψη του Ιωαννη το ποτε θα συμβει η δευτερα παρουσια;

Ο ίδιος ο Χριστός είπε πως αυτό το γνωρίζει μόνο ο Πατέρας. Και επείσης στη Καινή Διαθήκη λέει ξεκάθαρα ότι η Δευτέρα Παρουσία θα έρθει όταν οι άνθρωποι που είναι μακριά από τον Θεό θα είναι απροετοίμαστοι. Πως θα είναι απροετοίμαστοι αν ξέουν το πότε θα γίνει;;; Απλή σκέψη είναι. δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος...

Αχ, επιτέλους τελείωσα...

Υστερόγραφο: Αν θες να μάθεις κάποια πράγματα παραπάνω για το τι πιστεύει η Εκκλησία για τον Θάνατο πάρε το:

Το μυστύριον του Θανάτου
Εκδόσεις Αδελφότητος Θεολόγων "Ο Σωτήρ"
Συγγραφέας ο Νικόλαος Π. Βασιλειάδης

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

Edited by - Cronos on 02/06/2003 13:55:21

04/06/2003, 10:04:42
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ Η ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ...

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ "ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ"

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ....

ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ "ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Just_A_ManΜέλος
04/06/2003, 13:53:55
Δεν ξέρω πόσες Φιλοσοφίες, Πολιτισμοί, Θρησκείες, Σεμινάρια, Βιβλία, Συζητήσεις θα πρέπει να αναζητήσουμε για να καταλάβουμε μια απλή λέξη:

Α Γ Α Π Η.

Το σημερινό μήνυμα (Posted - 04/06/2003 : 10:34:53) στο Forum: Η Θρησκεία της Αγάπης, μπορεί να φάνει ωφέλιμο για προβληματισμό. Σε όσους πιστεύουν σε ένα Θεό η σε πολλούς η και σε κανένα.

Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

VIKINGΜέλος
04/06/2003, 17:03:42
Φιλε Avatargr συμφωνω μαζι σου,περιμενω να ακουσω
αποψεις και για τις αλλες θρησκειες και τις αντιφασεις σε σχεση
με ην καθημερινοτητα,τον κοσμο που ζουμε π.χ Οι μουσουλμανοι
φαινεται να προβαλουν περισσοτερο το ανδρικο φυλο σε σχεση με το
γυναικειο και ταυτοχρονα το Κορανι ισχυριζεται οτι σεβεται ολους
τους πιστους του Αλλαχ και τους θεωρει ολους ισους.
Ο Ινδουισμος δεχεται την μετενσαρκωση, ομως ο αριθμος των γεννησεων
ανθρωπων ειναι δυσαναλογος με τον αριθμο των θανατων.Θα επρεπε
λοιπον οσους θανατους εχουμε να εχουμε ταυτοχρονα τον ιδιο αριθμο
γεννησεων και αν δεχτουμε οτι οσοι εχουν πεθανει απο τα αρχαια χρονια
μεχρι τωρα εχουν μετενσαρκωθει τοτε κανονικα δεν θα επρεπε να χωρουσαμε στην Γη
απο τους πολλους ανθρωπους που θα ζουσαν.

Never-bΝέο Μέλος
04/06/2003, 17:12:00
Aγαπητοί μου φίλοι, όπως έχει ανφερθεί και σε άλλα topics η θρησκεία και οι Θεοί είναι ανθρώπινο δημιούργημα! Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να υποτάξει μεγάλες ομάδες ανθρώπων απλά με τα λόγια (εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις), αλλά στο όνομα κάποιου Θεού σίγουρα μπορεί. Με το φόβο της μεταθανάτιας τιμωρίας ή επιβράβευσης αποδεκατίστηκαν ολόκληροι λαοί όπως αναφέρει η ιστορία. Θεία δύναμη σίγουρα υπάρχει αλλά όχι αυτόνομη, πηγάζει από μέσα μας. έτσι ζει και εξελίσσεται. Ζούμε σε μια κοινωνία που μας έχουν μάθει σε μεγάλο ποσοστό πως να ζούμε. Έμμεσα δεν έχουμε την ελευθερία της επιλογής μιας και από τα μαθητικά μας χρόνια μαθαίνουμε να πιστεύουμε σε κάτι ή σε κάποιον χωρίς να ξέρουμε το γιατί.
ΔΔεν συμφέρει κανένα από τους μεγάλους να αλλάξουν αυτό το καθεστώς γιατί τους συμφέρει. Βολεύονται σε μια κατάσταση που άλλους τους θάβει και άλλους τους ανεβάζει. Μας κάνουν να ζηλεύουμε, μας κάνουν να ζητάμε, μας κάνουν να μοχθούμε χωρίς όμως να μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτόνομα κάτι από αυτά που θέλουμε. Γιατί;
Αυτό είναι το ερώτημα που διέπει την ανθρωπότητα από την δημιουργία της. Αυτό είναι το ερώτημα που αποφέρει την εξέλιξη αλλά και την αλλοτρίωση.
Φιλικά....

ΠΑΝ-ΧΘΩΝ
Γ.Μ.

VIKINGΜέλος
04/06/2003, 21:13:11
καλωσηρθες φιλε μου Never-b.Ειναι γεγονος οτι ο φοβος της μεταθανατιας
τιμωριας η θανατος ειναι το οπλο ολων των θρησκειων ασχετα απο αυτα
που διδαξαν σπουδαιοι ανθρωποι και μεγαλοι διδασκαλοι οπως ο Χριστος
και πολλοι αλλοι.Οι εκπροσωποι των εκκλησιων(φυσικα αφορα ολες
τις θρησκειες) εχουν την εντυπωση οτι ειναι παντογνωστες και αλαθητοι,
πολλες φορες αλλοιωνουν χωρις να το θελουν η σκοπιμα την βασικη διδασκαλια οπως εμπεριεχεται στα ιερα κειμενα που υπΟτιθεται οτι ειναι
θεοπνευστη.Ποσοι ανθρωποι οντως εχουν σκοτωθει για καποια θρησκεια και φυσικα για αυτο φταινε οι ανθρωποι,οχι αυτοι που υποτιθεται οτι ηταν απεσταλμενοι θεου οπως Χριστος,Μωαμεθ κ.λ.π.Δυστυχως οι θρησκειες
κατα την αποψη μου,περισσοτερα αρνητικα παρα θετικα πραγματα εχουν
δημουργησει.Συμφωνω με καποιον που ειπε οτι η αληθινη θρησκεια
ειναι η θρησκεια της αγαπης.Παντως θα ηθελα την γνωμη σας στο γιατι
να γεννηθει αυτο το ον που λεγεται ανθρωπος, που ειναι η αιτια
για την καταστροφη αυτου του κοσμου.Ποιο ειναι το νοημα της υπαρξης
μας και γιατι να επιλεγει η Γη ως τοπος κατοικησης του ανθρωπου απο
καποιο Θεο αν δεχτουμε οτι υπαρχει.Νομιζω πως καμια θρησκεια δεν απανταει στο γιατι να δημουργηθει ο ανθρωπος,τι προσφερει στον κοσμο;
Ακομh διερωτωμαι γιατι να δημουργηθει το Συμπαν;

04/06/2003, 22:59:25
quote:
Ποιο ειναι το νοημα της υπαρξης
μας και γιατι να επιλεγει η Γη ως τοπος κατοικησης του ανθρωπου απο
καποιο Θεο αν δεχτουμε οτι υπαρχει.Νομιζω πως καμια θρησκεια δεν απανταει στο γιατι να δημουργηθει ο ανθρωπος,τι προσφερει στον κοσμο;
Ακομh διερωτωμαι γιατι να δημουργηθει το Συμπαν;

Κατευθείαν στο ψητό φίλε viking...

Το νοήμα της ύπαρξης μας...τι θα έλεγες να αφήσουμε κάτι αξιόλογο για τους επόμενους...? Πάιζοντας με τους αριθμούς είμαι και είσαι απο τους πολύ πολύ τυχερούς που ζούμε, μιάς και καταφέραμε ως σπερματοζωάρια να είμαστε οι μοναδικοί που τα καταφέρμε ανάμεσα σε εκκατομύρια άλλα...Ε έιναι άδικο να χαραμίζουμε ένα τέτοιο δώρο ζωής...

Για ποιό λόγω να πεθάνουμε..γιατί εάν δεν πεθαίναμε θα ήταν ίσως βαρετά...

Αλλά πάλι, Για πιο λόγω η κάμπια που πεθαίνει φιάχνει το κουκούλι απο όπου θα ξαναγεννηθεί ως πεταλούδα..?

Γιατί η Γή να πεθάνει..?Γιατί ότι γεννιέται πεθαίνει, αφού δεν είμαστε θεοί..Ο Θάνατος όμως είναι η αλλαγή μίας κατάστασης..Τι και έαν η Γη πεθάνει εκκατομύρια πλανήτες μετετρέπονται σε μάυρες τρύπες κάθε μέρα, και άλλοι τόσοι γεννιούνται..Επειδή ο άνθρωπος κατοικεί πανω στην γή..?Μα το ΟΛΟΝ δεν φτιάχτηκε για τον άνθρωπο αλλά ο άνθρωπος απο και για το ΟΛΟΝ. Το ίδιο σκεπτικό θα είχαν ενδεχωμένως και οι βάτραχοι εάν η λιμνούλα τους το καλοκαίρι εξατμιζόταν, καταδικάζοντας τους σε θάνατο...

Η γή είναι μία απο τις αναρύθμητες μορφικές καταστάσεις του σύμπαντος, η οποία φιλοξενεί πάνω της κάποιες συγκεκριμένες μορφές ύπαρξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και μοναδικές.

Απλώς κάποιες σύντομες σκέψεις μου, όχι κατ' αναγκη σωστες...

"Χρειάζεται να βρούμε το Θεό, και αυτό δεν γίνεται μέσα στην φασαρία
και στην σύγχυση. Ο Θεός είναι φίλος της σιωπής. Δείτε πως η φύση, τα δένδρα, τα λουλούδια, το γρασίδι, μεγαλώνουν στη σιωπή. Δείτε το πως το φεγγάρι, τα αστέρια και ο Ήλιος κινούνται στην σιωπή. Χρειαζόμαστε σιωπή, για να μπορούμε να αγγίξουμε την ψυχή μας..."

Μητέρα Τερέζα

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

HeliosΜέλος
04/06/2003, 23:08:10
ΤΟ 'ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ'ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ,ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ,ΜΕΥΑΛΛΗΝΟΥΣ,ΖΗΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.
'ΠΛΩΤΙΝΕ' Ο ΓΚΑΝΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΡΑΒΒΙΝΟΣ...

05/06/2003, 07:48:51
Ηλιε αυτό που αναφέρεις για τον Γκάντι δεν το γνωρίζω, αλλά ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα του παρόντος topic.
Τωρα για το τελευταίο που αναφέρεις ΜΗΝ μας λές τα αυτόνόητα. ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕς ΤΟΥ..!!!!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

AnounakisΜέλος
06/12/2003, 02:18:12
quote:
Ο ΓΚΑΝΤΙ ΚΑΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΡΑΒΒΙΝΟΣ...

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός , αλλά από τα όσα ξέρω για αυτόν , η συμπεριφορά του και οι πράξεις του δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.

Και θα γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος.

Οι ραβίνοι είναι άτομα ουσιαστικά φανατικά , στα πιστεύο τους και κατά συνέπεια και στις συμπεριφορές τους.

Αντίθετα ο Γκάντι ήταν πολέμιος του φανατισμού.

Μάλιστα πήρε πολύ δύσκολες αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό
του λαού του και όχι το συμφέρον του.

Edited by - Anounakis on 06/12/2003 02:31:19

AnounakisΜέλος
06/12/2003, 02:29:44
και για να επανέλθουμε στο θέμα

ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Το βασικό Απόφθεγμα του Χριστιανισμού είναι το

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

αλλά αυτοί (τα ιερατεία) ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ….