ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TAROT - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

- TAROT - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.

HEROnlysIN22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
HEROnlysINΝέο Μέλος
04/07/2004, 19:24:02
γειά .. είμαι νεος χρήστης του esoterica,,
τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί αρκετά κοντά στην ενιολογία των ΤΑΡΟΤ .. τόσο όσο στο γνωστό 'ρίξιμο' της καφετζούς, όσο και στην διερεύνηση της πηγής τους..

ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΒΕΒΑΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ THREAD ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΡΟΤ , ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΝΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ γενικότερα..

ενδιαφέρον θα είναι σε αυτό το Thread να αναλυθούν οι αξίες-έννοιες των καρτών όπως και των ριξιμάτων τους.

Πιστεύω πως σκοπιές υπάρχουν αρκετές..

θα παραθέσω απλά ως αρχή αυτές του RAIDER WAITE, του ALEISTER CROWLEY είτε σαν αυτή του WILLIAM BLAKE.. πολλές οι τράπουλες, πολλές οι διδαχές τους...

κάρτα 1
ο ΜΑΓΟΣ
Il Baggato klpklpklp

για να δούμε..

Your Only, My Only, HER Only sIN

04/07/2004, 21:06:14
καλως ηλθες Εσω..!
(υπεροχη η αρκανα του μαγου που εθεσες)

Κοιταξε λοιπον ενα "μαγικο κουμπι" :
Αναζήτηση

+ δες τι εχασες που δεν το πατησες:
--ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ..ΕΚΠΟΡΕΥΣΗΣ--

ΤΑΡΩ ΜΕΓΑΛΗ + ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ

--ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΗΣΩ" ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΚΟΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΚΟΜΗ..ΕΧΑΣΕΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ "ΜΥΗΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ"....:))//ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΩ: ΔΕΣ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ "ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ"...ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΕΤΩ URL..\ΘΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΛΩ)
Βηματα στην Ατραπο

(ΤΑΡΩ ήΤΑΡΟ - "(ΠΡΩΗΝ) TARW" )

Tα συμβολα στις καρτες ταρω

υγ...Και μιαν ερωτηση:γιατι ξεκινας απο την αρκανα του μαγου;...(0_1)

H Ελλας
προοριζεται
να ζησει
+
θα ζησει!
HEROnlysINΝέο Μέλος
05/07/2004, 02:02:37
καλως σας βρήκα :)

ΑΤΜΑ> υγ...Και μιαν ερωτηση:γιατι ξεκινας απο την αρκανα του μαγου;...(0_1)

ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;

Your Only, My Only, HER Only sIN

beyondΜέλος
29/09/2006, 23:21:03
ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΑ-REMAKE,ΜΙΑΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ,ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ..

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΟΙ CYLONS ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ,ΤΗΝ ΓΗ !!

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ,ΟΠΩΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ,Η ΑΘΗΝΑ Κ.Λ.Π
ΕΝΩ ΟΙ CYLONS (ROBOT ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΙ,ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ !

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

30/09/2006, 01:07:39
Γειά σου φίλε beyond,

Όντως το battlestar galactica (τόσο το παλιό όσο και το καινούργιο) είναι μια πολύ καλή σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχει και πολλές αναφορές στην ελληνική μυθολογία.

Αυτό που ίσως να μην ξέρουν πολλοί είναι ότι (στην παλιά σειρά) υπάρχουν και πολλές αναφορές στους Μορμόνους μιας και ο δημιουργός ονόματι Glen Larsons ανήκε στην εκκλησία των Μορμόνων. Οι Μορμόνοι είναι μια χριστιανική "αίρεση" με κέντρο την Utah των Ηνωμένων Πολιτιών που πιστεύουν σε πολλές αστείες θεωρίες όπως ότι ο Χριστός αφού αναστήθηκε πήγε στην Αμερική να διδάξει τους Ινδιάνους, στην πολυγαμία, κτλ. Γενικά εδώ τους έχουν για γέλια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Οι αναφορές στην ελληνική μυθολογία είναι πολύ πιο έντονες στην παλιά σειρά και έχουν μειωθεί κάπως στην καινούργια. Οι Cylons είναι τώρα απλά ένα μηχανικό είδος που είχε δημιουργηθεί από τους ανθρώπου αρχικά για να τους υπηρετεί και τώρα έρχεται να πάρει εκδίκηση εναντίον των δημιουργών τους.

Η σειρά παιζόταν με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση πέρσι στο κανάλι SciFi και τα καινούργια επισόδεια θα ξεκινήσουν στις 8 του Οκτώβρη.

Infinitum Finitum Producit

stanfromgreeceΜέλος
30/09/2006, 08:14:52
Φίλοι μου...
τί μου θυμήσατε τώρα... όταν ήμουν μικρός όταν είχε Battlestar Galactica δεν ξεκολούσα από την τηλεόραση! Ηταν απίστευτη σειρά!
Ενα επεισόδιο της καινούριας σειράς είχα κατεβάσει πριν λίγο καιρό με την dsl μου... αλλά το συγκεκριμένο επεισόδιο που είχα βρεί δεν με είχε ενθουσιάσει... Αν θυμάστε ακόμα και τα διαστημόπλοια είχαν Ελληνικά ονόματα (πχ Πηγασος)...
Μακάρι κάποια στιγμή να δούμε και την καινούρια σειρά εδώ!
Μηπως ξέρει κανείς αν υπαρχει σε dvd στα video clubs?
30/09/2006, 13:57:01
Φίλε Σταμάτη υπάρχει σε DVD στα Video Clubs ο πρώτος κύκλος ή αλλιώς Season One.

Το δεύτερο κύκλο δεν τον έχω βρει ακόμη όπου έχω ρωτήσει.

Πάντως ο πρώτος κύκλος ξεκινάει λιγάκι απότομα και εννοείτε ότι σε αφήνει στο καλύτερο.

Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μεταφερόταν το θέμα στο forum –κινηματογράφος- .

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
stanfromgreeceΜέλος
30/09/2006, 14:05:43
Φίλε Ευστράτιε σε ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω! είναι και αυτό όπως το παλιό με μάχες στο διάστημα κτλ κτλ???
αγνοώνΜέλος
30/09/2006, 14:45:16
κυριακή απόγευμα στις 7 η ώρα...
ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ GALACTIKA !

που το θυμηθήκατε πάλι αυτό ????

seven12Νέο Μέλος
30/09/2006, 15:37:24
δείτε εδω,υπάρχει αφιερωμα:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7991

beyondΜέλος
01/10/2006, 15:49:49
EΓΩ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ SEASON 2,ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ,ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..

ΑΧ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟDEL No6 ....!!!

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

02/10/2006, 10:04:11
quote:
stanfromgreece
Φίλε Ευστράτιε σε ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω! είναι και αυτό όπως το παλιό με μάχες στο διάστημα κτλ κτλ???

Μάχες πολλές δεν έχει...είναι πιο “κυριλέ”, αλλά έχει ενδιαφέρον.

beyond το season 2 που το βρήκες ;

Άσχετο...θυμάται κανείς το Flash Gordon ;

Στράτος

stanfromgreeceΜέλος
03/10/2006, 20:05:50
Την σειρά κινουμένων σχεδίων που βλέπαμε παλιά λες ή την ταινία με soundtrack των quinn??
stanfromgreeceΜέλος
03/10/2006, 20:10:10
Την σειρά κινουμένων σχεδίων που βλέπαμε παλιά λες ή την ταινία με soundtrack των quinn??
04/10/2006, 09:58:22
quote:
stanfromgreece

Αναφέρομαι στη σειρά βασικά, αν και τώρα που το είπες θυμήθηκα και τα κινούμενα σχέδια.

Βέβαια τα θυμάμαι αμυδρά και τα δύο γιατί ήμουν μικρός. Πάντως θυμάμαι ότι το παρακολουθούσα ανελλιπώς, όπως και το Galactica και το Star Trek.
Οτιδήποτε είχε σχέση με επιστημονική φαντασία, είτε σειρά, είτε κινούμενα σχέδια, είτε ταινία...ήμουν εκεί.

Τώρα για το soundtrack Σταμάτη θα σε γελάσω

Στράτος

stanfromgreeceΜέλος
04/10/2006, 17:57:41
χεχε... σειρούλα Στράτο... με τις ίδιες σειρές μεγαλώσαμε!
μήπως θυμάσαι και το άλλο? Διάστημα 1999? με τα διαστημόπλοια Αετός?
Εχω ένα σε πλαστικό μοντελάκι (πολύ σπάνιο) καθώς και ένα μοντέλο του διαστημοπλοίου Αργώ (ακόμα πιο σπάνιο). Εχω και μερικά Enterprise... και ενα bird of pray των Klingon.
Ο μοντελισμός είναι το χόμπι μου! Α! έχω και X-wing από το star wars! σωστός?
05/10/2006, 18:11:28
Σταματη, Στρατο...θυμαστε το Thunderbirds με τις Μαριονετες???

Φοβερο...το εβλεπα το 1988 και το ειχε περυσι απο την συχνοτητα του Μακεδονια ΤV...

Πολυ γελιο (αν και τοτε το εβλεπα στην "πραγματικη" εκδοση και οχι υπο μεταγλωττιση) ...

Παντως και εγω ασχολουμαι με τον Στατικο Μοντελισμο...

Εχω καμια 30 μοντελα κλιμακας 1/18

Απο περυσι ξεκινησα μοντελισμο αεροσκαφων... κλιμακας (για αρχη) 1/500...(γυρω στα 13 κομματια) Αργοτερα θα προχωρισω σε κλιμακα 1/200 (αρκετα ακριβα και "ευμεγεθη")

...and the Predators will prevail...

Katsu kangae wa motsu na makenu kangae wa hisuyo...Tekki ni yotte tenka seyo

beyondΜέλος
05/10/2006, 18:15:36
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟΥ SPACE 1999 ,ΕΧΩ LINKS
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ RAPIDSHARE..ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΡΑΜΜΗ..

ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ EMAIL (jgeo_99@yahoo.com)

stanfromgreeceΜέλος
05/10/2006, 18:22:28
Φοβερά τα Thunderbirds! Υπήρχε και σειρά κινουμένων σχεδίων εκτώς από τις μαριονέτες! Α! άκουσα και κάτι σχετικό με ταινία με τους Thundercats!!! ξέρει κανείς τίποτα? Φίλε Beyond με adsl 768 καλά είναι για να κατέβουν???
beyondΜέλος
06/10/2006, 00:52:43
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΓΩ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΜΕ 10ΜΒΙΤ !!
ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ 1ΜΒΙΤ..

ΟΜΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙΣ..
ΑΝ ΘΕΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕMAIL,NA ΣΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΤΑ LINKS ...

YPOCIN EINAI STH RAPIDSHARE,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ PREMIUM USER ΟΜΩΣ,ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ
ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ..(ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑΣ....)