- Τί είναι ο χρόνος; Υπάρχει χρόνος για το πνεύμα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε για το τι είναι ο χώρο-χρόνος σε ανώτερες υπαρξιακές σφαίρες και διαστάσεις.
Όμως μπορούμε να κάνουμε έναν κοντινό συλλογισμό σε σχέση με την 4η διάσταση που είναι ποιο κοντά στην σφαίρα της αντίληψης μας.
Εάν έχουμε ένα σημείο . και δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν περιέχετε μέσα στο σημείο θα έχουμε μια γραμμή .Δηλαδή μια διάσταση
Εάν σε μια γραμμή ------------------- δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν περιέχετε μέσα στην γραμμή θα έχουμε ένα επίπεδο
Εάν σε ένα επίπεδο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν περιέχετε μέσα σε εκείνο το χώρο θα έχουμε ένα κύβο. Δηλαδή 3 διαστάσεις.
Εάν σε ένα κύβο δώσουμε μια κατεύθυνση που δεν περιέχετε μέσα σε εκείνο το χώρο .Δηλαδή θέλουμε μια κατεύθυνση παραπάνω από το μήκος ,ύψος ,πλάτος.
Τότε αυτή η κατεύθυνση είναι ο χρόνος .Και έχουμε ένα υπερστερεο.
Αυτό είναι το τετραδιαστατο σώμα.
Κάθε τρισδιάστατο σώμα κινείτε σε μια διεύθυνση που λέμε χρόνο και αφήνει ένα ίχνος της κίνησης του.
Ποτέ δεν βλέπουμε αυτό το σώμα λόγω του περιορισμού του αντιληπτικού μας οργάνου. Δείτε σχετικά με το παράδειγμα που είπα για τις διαστάσεις σε άλλο απόσπασμα.
Το τετραδιαστατο σώμα είναι ένας άπειρος αριθμός τρισδιάστατων σωμάτων. Όπως μέσα στην γραμμή υπάρχουν άπειρα σημεία .Σε ένα επίπεδο άπειρες γραμμές. Σε έναν κύβο άπειρα επίπεδα.
Έτσι το τρισδιάστατο σώμα είναι η προβολή του τετραδιαστα του σώματος στο δικό μας πεδίο.
Κάποιος που έχει την αφυπνισμένη αντίληψη να βλέπει στην 4η διάσταση ,θα έβλεπε όλα τα σώματα από τότε που πήραν μορφή έως τώρα. Δηλαδή αν κοιτώ έναν άνθρωπο τον βλέπω σαν όλη του η ζωή να είναι ένα ανοιγμένο φιλμ μπροστά μου.
Το παρελθών του για εμένα είναι συνεχώς παρών επειδή μπορώ και βλέπω το ίχνος που αφήνει ένα στερεό μέσα στην διεύθυνση του χρόνου.
Με αυτό το σκεπτικό το ζωτικό σώμα του ανθρώπου ( το λινγα –σαριρα)που ανήκει στην 4η διάσταση είναι ένα σώμα που έρχεται από βάθους χρόνου.
Φανταστείτε σαν ένα ανοιγμένο φιλμ. Αλλά αυτό το άνοιγμα είναι πάνω στην διεύθυνση του χρόνου.
Αυτά για τώρα
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Ε
Εξαρτάται για τι νου μιλάς…Υπάρχουν νοημοσύνες που είναι ειλικρινείς, λόγω αντίληψης… Συχνά μου λένε είσαι καλός άνθρωπος και με θαυμασμό, μάλιστα αν δουν και κάτι που γι ‘αυτούς δείχνει καθαρότητα…Εγώ γυρίζω και λέω «δεν είμαι καλός, έξυπνος είμαι, κατάλαβα ότι το καλό είναι το μόνο υγιές και ευωδείται και μένει εις τον αιώνα, ενώ το κακό έχει προβλήματα…
Άλλο ο ρατσισμός και άλλο οι οπτικές… Ακόμη κι από ένα καθυστερημένο έχω πάρει μαθήματα, αν μπορείς να δεις πως λειτουργεί ο Θεός.. Δεν έχουμε την ίδια οπτική και αντίληψη, για να υπάρχει αρμονία και ποικιλία, αλλοιώς θα είμαστε όλοι ρέπλικες, αντίγραφα, κόπιες…Η ποικιλία αυτό το ρόλο εξυπηρετεί κι πολλοί κάνουν το λάθος σου και πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους γύρω τους…
Αναφέρθηκες στον αγαπητό μου Πήτερ Ουσπένσκυ, έχεις διαβάσει το βιβλίο του «ο καλοκάγαθος διάβολος»; Είναι πολύ ενδιαφέρον για το θέμα που συζητάμε…
Χαίρομαι πολύ φίλε μου που σε έφερα σε κατάσταση εγρήγορσης…
Είσαι ευάλλωτος όμως, λές και είσαι εύθραυστος…Πρόσεχε…
Το εγώ του ανθρώπου πάντα υπάρχει,έστω ως σκιά και τον απειλεί,
απειλεί να τον καλύψει...Βγαίνει πάντα εκεί που δεν το
περιμένεις... Είναι θέμα του πόσο μπορείς να μην έχεις
ανάγκη την ταυτότητα...
ΦΙΛΕ TREXAGYREVE
Απορώ πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι:
Αποσπασμα TREXAGYREVE
---------------------------------------------------------------------
Η ποικιλία αυτό το ρόλο εξυπηρετεί κι πολλοί κάνουν το λάθος σου και πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους γύρω τους…
Μπορείς να μου παραθέσεις ένα μου αποσπάσιμα που να δικαιολογεί αυτό που λες. Και αν έχω λάθος θέλω να επανατοποθετηθώ .Ίσως να μην έκανα καλή διατύπωση.
Αποσπασμα TREXAGYREVE
Εγώ το λέω αλλοιώς, δεν μπορείς να κάνεις καλό όταν ο άλλος δεν το δέχεται, κι αυτό ενίοτε, παλι…
Με αυτή σου την διατύπωση είμαι απόλυτα σύμφωνος.
Έχω δει πως λειτουργεί ο ΘΕΟΣ και παίρνω καθημερινά μαθήματα .Είτε από καθυστερημένα όπως λες είτε από μια μέλισσα.
Η μαθητεία είναι συνεχώς εδώ .Το να είσαι καλός μαθητής σημαίνει ότι είσαι πάντα έτοιμος για να μάθεις.
Λες:
Αποσπασμα TREXAGYREVE
Επίσης με αυτο που λες, με στενοχωρείς γιατί μου θυμίζεις
κάποιες θέσεις περί διαφορετικών επιπέδων αντίληψης και
διαφορετικής τύχης των ανθρώπων που εγώ καλώ ρατσιστικές,
Και μετά μου λες:
Αποσπασμα TREXAGYREVE
Δεν έχουμε την ίδια οπτική και αντίληψη
Εγώ τώρα τι να πω;
Μετά κάπου μου λες:
Αποσπασμα TREXAGYREVE
Αγαπητέ μου « ένας υπηρέτης», βλέπω ότι έχεις μερική γνώση σε κάποια θέματα που έχεις αναφερθεί…Άλλως θα καταλάβαινες
………………..
Αυτό όμως που λες είναι πραγματικά διαμαντένια λόγια.
Αποσπασμα TREXAGYREVE
Το εγώ του ανθρώπου πάντα υπάρχει, έστω ως σκιά και τον απειλεί,
απειλεί να τον καλύψει...Βγαίνει πάντα εκεί που δεν το
περιμένεις... Είναι θέμα του πόσο μπορείς να μην έχεις
ανάγκη την ταυτότητα...
Ας είμαστε λοιπών επάγρυπνει.
Στο θέμα μας
Ο γνωστός μαθηματικός Ρημαν κατανόησε ότι όταν εξετάζονται ανώτερες διαστάσεις του χώρου, τότε ο χρόνος, με κάποιο τρόπο, μετατρέπεται σε χώρο και θεωρούσε το υλικό άτομο σαν την είσοδο της 4η διαστάσεις στον τρισδιάστατο χώρο.
Εμείς λόγω των περιορισμένων μας αισθήσεων βλέπουμε των κόσμο μέσα από μια χαραμάδα. Πως θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το άνοιγμα της χαραμάδας για να δούμε περισσότερο;
Ένα αυτοκίνητο κινείτε με μεγάλη ταχύτητα σε ένα μονόδρομο. Από την άλλη μεριά του δρόμου που έχει απόσταση 5 χιλιομέτρων μπαίνει ένα άλλο αυτοκίνητο και κινείτε με ταχύτητα.
Οι άνθρωποι που είναι μέσα στα αυτοκίνητα αγνοούν την μελλοντική πιθανή σύγκρουση.
Μια συνείδηση που είναι υψωμένη πάνω από την αντίληψη των άνθρωποι που βρισκωνται μέσα στα αυτοκίνητα βλέπει, με ξεκάθαρο τρόπο στο τώρα αυτό που πρόκειται να συμβεί. Δημάδη ας πούμε ότι κάποιους παρακουλουθει από ένα ελικόπτερο.
Τα αυτοκίνητα χρειάζονται έναν κάποιο χρόνο για να κινηθούν μέσα στο χώρο γιατί υπάρχει απόσταση. Για τον άνθρωπο που είναι στο ελικόπτερο αυτή η απόσταση δεν υπάρχει.
Όσο πιο πολύ ανοίγουμε την χαραμάδας από την οποία βλέπουνε τον κόσμο ,τόσο και ο κόσμος αλλάζει ως προς την θέαση μας.
Αυτά για τώρα
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
που μπερδεύει τον κόσμο και κάποιοι που είναι πιο
περίπλοκοι, νομίζουν τον εαυτό τους ανώτερο από τους άλλους,
δεν το είπα για σένα, εσύ γιατί είχες τη μύγα;
Ξέρεις καλά ότι αυτό που είπα είναι αλήθεια.
Υπάρχουν απλοϊκοί τύποι ανθρώπου που δεν πάει να πει
ότι είναι κατώτεροι, αλλά είναι διαφορετικοί…
Αυτό παρεξηγείται από πολλούς, αλλά δεν είναι σωστό,
υπάρχει λόγος που υπάρχουν κι οι απλοϊκοί άνθρωποι,
παίζουν το ρόλο τους ώστε να βλέπουμε και τα απλά
πράγματα απλά κι όχι απαραίτητα πολύπλοκα…
Φίλε μου το διαφορετικό μας στην αντίληψη είναι άλλο
από το ανώτερος – κατώτερος…Το δικό μου έχει να κάνει
με το προκατελειμένα και όχι…
Αυτο που λέω για σένα: « Επίσης με αυτο που λες, με
στενοχωρείς γιατί μου θυμίζεις
κάποιες θέσεις περί διαφορετικών επιπέδων αντίληψης και
διαφορετικής τύχης των ανθρώπων που εγώ καλώ ρατσιστικές,…»
Αφορά στο αν την απλότητα την κατηγοροποιείς κα την
βάζεις κατώτερη από σένα…
Επαναλαμβάνω ότι ο κόσμος κατά την άποψη μου είναι ένα
δοκιμαστήριο όπου μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε και ας
είμαστε διαφορετικοί… Έχει να κάνει επαναλαμβάνω,
με το ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και υπάρχουν
λόγοι που βρίσκονται ανάμεσα μας…
Καμιά φορά μιλάμε γενικά αλλά απευθυνόμαστε ειδικά. Κατάλαβα λάθος. Από την σπόντα σου κατάλαβα ότι σε πείραξαν αυτά που είπα. ΑΛΛΑ από τη βλέπω στην πορεία το πρόβλημα μας είναι πρόβλημα ορισμού. Μου άρεσε έτσι όπως το ξεκαθάρισες.
ΦΙΛΙΚΑ <<μου θυμίζεις κάποιον που ξέρει πολεμικές τέχνες και είναι πάντα σε ετοιμότητα μάχης. Και ενώ είναι με γυρισμένη την πλάτη κάποιος ανύποπτος άνθρωπος του χτυπάει την πλάτη για να κάνει μια ερώτηση. Το αποτέλεσμα αυτής της σκηνής είναι ο κακόμοιρος άνθρωπος να έχει βρεθεί με ένα επιδέξιο κτύπημα στο έδαφος και να αναρωτιέται τι του συμβαίνει.>>
Με χαρούμενη διάθεση
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
αυτό θέλω να το καταλάβεις...Έχω πάθει ανοσία...
Θα σου πω κάτι για να καταλάβεις καλύτερα...Είμαι απο τους
ανθρώπους που άν αύριο πέθαιναν δεν θα έλεγαν γιατί;...
Αυτό, φυσικά,όσον αφορά εμένα, γιατί για την οικογένεια μου,
θέλω να ζήσω και να προσφέρω... για μένα όμως,
να ξέρεις δεν έχω να ανακαλύψω τίποτα...γύρω μου ή μέσα μου
και βεβαια, χωρίς κάποιο αποκαρδιωτικό ή άσχημο συναίσθημα...
απλά έχω ζήσε τοσο έντονα τη ζωή μου που πλέον τα βλέπω
εντελώς νηφάλια όλα...
Τώρα όσον αφορά το reaction είναι εγκεφαλικό, πλέον...
Συμβαίνει αυτόματα και μόνο του, χωρίς συναίσθημα
και ενοχές...
Για να επιστρέψουμε όμως και λίγο στο θέμα μας..
Τώρα τελευταία ( όχι αισθάνομαι κι εγώ κάτι πόνους
στο στομάχι.., όπως λέει το ανέκδοτο...)συνειδητοποιώ ότι
ο χρόνος είναι συγκεκριμένος και όπου νά' ναι τελειώνει...
Αυτό το λέω γιατί αισθάνομαι μια συμπαντική σιωπή, την
αισθάνεσαι ή την αισθάνεται κανείς;
Μοιάζει λες και κάτι είναι να γίνει...
Τα Σύμπαν όσο μεγάλο και να είναι έχει μια νομοτέλεια. Υπάρχουν άλλοι νόμοι στο κόσμο των ηλεκτρονίων και άλλοι νόμοι για το ουράνια σώματα. Αναλόγως που κοιτάμε. Όμως κάποιοι είναι κοινή όπως της << αιτίας και του αποτελέσματος >>
<< Της εξέλιξης και της καθέλιξης >>
Δηλαδή ότι γεννιέται πεθαίνει. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο. Όλα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φαίνονται να έχουν ημερομηνία λήξης.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτισμούς (ακμή παρακμή).
Στον εσωτερισμό διδάσκετε ότι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη θα κατοικήσου 7 κύριες φυλές 1η ΠΟΛΙΚΟΙ, 2η ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΟΙ 3η ΛΕΜΟΥΡΕΙΟΙ 4η ΑΤΛΑΝΤΕΣ 5η ΑΡΕΙΟΙ 6η ΚΟΡΑΔΟΙ η 7η είναι πολύ μακριά δεν την αναφέρω.
Κάθε φυλή θα δώσει 7 υποφύλες . Τώρα είμαστε στο τα τέλος της 5η φυλής και σε κάθε τέλος υπάρχει ένα κοσμικό γεγονός. Οι Άτλαντες καταστραφήκανε από το νερό οι Λεμουρειοι από την φωτιά. Οι 5η φυλή θα καταστραφεί από την φωτιά.
Η θερμοκρασία του πλανήτη θα ανεβαίνει διαρκώς .Όχι μόνο λόγω θερμοκηπίου αλλά γιατί η ζέστη θα αυξάνει από τον πυρήνα της ΓΗΣ. Σιγά σιγά θα έχουμε περισσότερες δραστηριοποιήσεις Ηφαιστίων σεισμών τσουνάμη και άλλα.
Λέγετε ότι υπάρχει ένας τεράστιος κόκκινος πλανήτης που έχει το εξής παράδοξο . η τροχιά του είναι μέσα σε δυο ηλιακά συστήματα. Αυτός ο πλανήτης έρχεται και οι επιστήμονες του δώσανε την ονομασία benar 1. Κάποιοι άλλοι τον λένε nibiru (δεν είμαι βέβαιος για αυτό).Στον Γνωστικισμό τον ονομάζουν Ερκόλουμπους είναι 5με 6 φορές μεγαλύτερος από τον ΔΙΑ!
Το μαγνητικό του πεδίο είναι τεράστιο και λόγω αυτού η εσωτερική φωτιά θα βγει προς την επιφάνεια. Αυτή η φωτιά θα είναι μια κάθαρση για την ΓΗ.
Το ημερολόγιο των ΜΑΓΙΑ τελειώνει στο κατουν 13 αν δεν κάνω λάθος. Σημερινοί αναλυτές βάση κάποιων δεδομένων κάνανε μια αντιστοιχία σε σχέση με το δικό μας ημερολόγιο και το αποτέλεσμα αυτής ήταν το 2012. Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΕΛ λέει πως αυτή η ημερομηνία είναι λάθους λόγω το ότι υπάρχουν πολλά μπερδέματα με τα ημερολόγια. Η πραγματική ημερομηνία είναι άλλη ……Το 2012 δεν θα γίνει τίποτα.
Άραγε αυτά που διαβάζουμε στην ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ για τον ΝΩΕ για τον ΜΩΗΣΗ που οδήγησε τον λαό του στην Γη της επαγγελίας να έχουν κάποια σχέση με το τέλος των φυλών;
Λένε πως τώρα ζούμε την χειρότερη εποχή την ΚΑΛΙ ΓΙΟΥΓΚΑ την σιδερένια εποχή. Οι ανθρωπότητα έχει εκφυλιστεί. Μετά από αυτή την εποχή περνάμε στην χρυσή εποχή που θα ζήσει η νέα φίλη Οι Κοραδοι.
Μήπως κάποιος έχει παίξει τον ρόλο του ΜΩΗΣΗ στην σημερινή εποχή και έχει υπάρξει ένα νέο πέρασμα στην Γη της επαγγελίας; Και φαντάζομε πως αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ,οι άνθρωποι που πέρασαν ή περνούν πρέπει να έχουν ένα μεγάλο βαθμό συνειδητότητας.
Η αλήθεια είναι φίλε TREXAGYREVE πως αυτό που λες το νιώθω εδώ και πολλά χρόνια και όσο περνάει ο καιρός το βλέπω να αποκρυσταλλώνεται δυστυχώς.
Παρόλα αυτά ο χρόνος έτσι όπως τον καταλάβουμε δεν σταματά. Απλά τελειώνει μια περίοδος.
Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο << θα δούμε >>
Για μένα είναι απαραίτητο στο χρόνο που μας απομένει να εντείνουμε τις προσπάθειες στο να αφυπνίσουμε συνείδηση. Να κάνουμε αυτοπαρατήρηση και τα λάθη που κάνουμε να τα κατανοούμε και να μην τα επαναλάβουμε.
Όλα φαίνονται να είναι υποθέσεις περί του χρόνου και του τέλους <<παρόλο που νιώθω τον κίνδυνο>> αλλά αν μπορούμε να αποστάξουμε λίγη καθαρή επίγνωση θα έχουμε κάτι που δεν είναι υπόθεση αλλά ούτε του Χρόνου.
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το 2012 θα είναι
το έτος που ο άνθρωπος θα φτάσει στο απώγειο του και θα
ξεπεράσει την μιζέρεια του σήμερα...
Αυτό βέβαια θα επιτευχθεί, δυστυχώς μετά από μια τριάδα
πολέμων και φωτιές που λες από τον ουρασνό, όχι όμως τόσο
πολύ που να καταστρέψουν τον κόσμο...
Να το πω αλλοιώς,πιστεύω και προαισθάνομαι τα της Αποκαλύψεως γεγονότα,αυτά ότι έρχονται και δεν θα ξεγίνουν...
Αν θέλεις διάβασε την με μορφή 7χ7, δηλαδή 7 κείμενα απο 7 διαφορετικές οπτικές γωνίες...
μπορείς να το καταλάβεις από το επίπεδο του πολιτισμού μας,
όπου όπως δείχνουν τα πράγματα, μάλλον είναι το τέλος του χρόνου...Αυτή η εποχή έχει ήδη σταματήσει,τώρα υπολείπονται διορθωτικές κινήσεις και τοτε ο χρόνος θα δείξει το δικό
του τέλος... Όλα έχουν πάρει τη θέση τους μένει να
τοποθετηθούμε όλοι στο τι θέση θα πάρουμε: Με τη φθορα
του συνεχείν, ή με το άφθαρτο κι αιώνιο;...
σκίσει το χώμα- δέρμα για να βγεί και το δυστυχώς δεν πάει εκεί, αλλά στο ότι υπάρχουν νοσταλγοί του παρελθόντος οι οποίοι
δεν θέλουν αυτή την υπέρβαση του πνεύματος και την απελευθέρωση
του σανθρώπου από όλες τις έννοιες που τον φυλακίζουν, όπως τον χρόνο...
Έρχεται Η ΏΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΟΎΝ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΆΛΛΟ...ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...Ο καθένας διαλέγει πλευρά...
Πως ξέρεις πως του τέθηκε το ερώτημα και τι αυτός απάντησε?
Και τέλος πάντων ποιός του το έθεσε το ερώτημα αυτό?

quote:
Γίνεσαι λίγο πιο σαφής?
Πως ξέρεις πως του τέθηκε το ερώτημα και τι αυτός απάντησε?
Και τέλος πάντων ποιός του το έθεσε το ερώτημα αυτό?"Τάδε έφη Avallon"
Είναι απόσπασμα απο την αυτοβιογραφία του όπως την πέρασε ο ίδιος στο οπισθόφυλλο της «Γκέμμας»
της Σφίγγας στις Θήβες, εστάθηκε το ακόλουθο:
«Καθώς κοιτάς το μηδέν στα μάτια δύνεσαι να μην αποκαρτερήσεις;»
Αποκρίθηκε: «Ναι»"
Το παραπάνω είναι όντως φράση του Λιαντίνη και υπάρχει στο μόνο βιογραφικό που μας άφησε στο τελευταίο του βιβλίο. Όμως η παρατήρησή σου:
"Ο Λιαντίνης είχε μια εμμονή με τον θάνατο που τον οδήγησε
στην καταστροφή του".
είναι και ρηχή (σε σχέση με το απόσπασμα) και αναπόδεικτη. Πότε καταστράφηκε ο Λιαντίνης; Και τέλος πάντων τι είναι να καταστραφεί, μηχανή αυτοκινήτου;
####################################################################
αποσπασματα απο το τοσο ομορφο αυτο site,πιστευω οτι τα παιδια εκει εχουν κανει οτι καταπληκτικοτερο θα μπορουσαν να κανουν,για εναν ανθρωπο που τους γεμιζε την πνευματικη τους υποσταση.ας τους ακολουθησουμε....
"Θα πεθάνω, Θάνατε, όχι όταν θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω. Σε τούτη την έσχατη ολική πράξη , δεν θα γίνει το δικό σου, αλλά το δικό μου.
Παλεύω τη θέλησή σου. Παλεύω τη δύναμή σου. Σε καταπαλεύω ολόκληρον. Μπαίνω μέσα στη γη, όταν εγώ αποφασίσω, όχι όταν αποφασίσεις εσύ. Και σένα σε αφήνω ρέστο και ταπί.
Με βλέπεις κατεβασμένο στον Άδη αφεαυτού μου και αυτοθέλητα.
Και ανατριχιάζεις εσύ και το βασίλειό σου. Ο τάφος, η ταφόπλακα, το σκοτάδι, το ποτέ πια και όλα σου τα υπάρχοντα μπροστά στην πράξη μου και στην επιλογή μου μένουν εμβρόντητα και χάσκουν"
"Φεύγω αυτοθέλητα. Αφανίζομαι όρθιος, στιβαρός και περήφανος. Ετοίμασα τούτη την ώρα βήμα- βήμα ολόκληρη τη ζωή μου, που υπήρξε πολλά πράγματα, αλλά πάνω από όλα εστάθηκε μια προσεκτική μελέτη θανάτου. Τώρα που ανοίγω τα χέρια μου και μέσα τους συντρίβω τον κόσμο, είμαι κατάφορτος με αισθήματα επιδοκιμασίας και κατάφασης."
http://www.liantinis.gr/forum/viewtopic.php?t=17
http://www.liantinis.gr/forum/viewtopic.php?t=4
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
καταστροφή η ΑΚΔ . παντελής φθορά,
αφανισμός,
μεγάλο δυστύχημα,
μεγάλη ζημιά.
Λιαντίνης: ''Αφανίζομαι όρθιος, στιβαρός και περήφανος''
Θα διακρίνατε μεγαλύτερο βάθος αν έγραφα:
"Ο Λιαντίνης είχε μια εμμονή με τον θάνατο που τον οδήγησε
στον αφανισμό του". ;;;
Περιμένω εναγωνίως την ανάλυσή σας με το κεφαλαιώδες ερώτημα που του ετέθη.
Όσον αφορά τις αποδείξεις... περάστε απο το ταμείο.![]()
Και έρχομαι στην ουσία. Χαρακτήρισα ρηχή την τοποθέτησή σου γιατί η ενασχόληση ενός στοχαστή με κάτι συγκεκριμένο δεν λέγεται εμμονή (ο όρος αναφέρεται σε συμπεριφορές που έχουν να κάνουν κυρίως με ψυχολογικά κίνητρα) αλλά συνειδητή μελέτη και στοχασμός πάνω στο φαινόμενο του θανάτου. Εκτός των άλλων το "εμμονή με τον θάνατο" είναι ασαφές. Θέλει να πεθάνει; Θέλει να μιλάει για τον θάνατο; Θέλει να ακούει για τον θάνατο; Τι από όλα;
Όσο για τον αφανισμό του. Ο Λιαντίνης χρησιμοποιεί τη λέξη με τελείως διαφορετικό νόημα από το νόημα της λέξης "καταστροφή" που επέλεξες. Και ο Οιδίποδας πχ αφανίστηκε, αλλά προς θεού, δεν καταστράφηκε.
Και τέλος. Το ερώτημα που του τέθηκε -έτσι για την ιστορία- δεν του τέθηκε ποτέ από κάποιον άλλο(το φαντάζεσαι;). Το έθεσε ο ίδιος στον εαυτό του. Και απάντησε σε αυτό. Την ερμηνεία αυτής της φράσης θα την βρεις σε όσα είπε και έγραψε. Δεν αποφευγω το ερώτημά σου αλλά νομίζω ότι μπαίνουμε στα βαθιά απότομα...
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
επισης να συμπληρωσω,αν μου επιτρεπετε,πως αφανισμος,εχει και την εννοια του χανομαι.
χανομαι απο το βιολογικο,σωματικο,τοπικο παρον,του τωρα,αυτο με τιποτα δεν αποκλειει ,οτι μπορει να βρισκομαι/ειμαι/"υπαρχω" καπου αλλου.
νομιζω και θελω να πιστευω,απο οσα εχω διαβασει,πως αυτο εννοουσε ο κ.νικολακακος.
καποια στιγμη,καποτε ευελπιστω,οπως και αρκετοι ακομη,να τον συναντησουμε ,ειτε μεσα απο τα γραφομενα του,ειτε απο τα ηχητικα ντοκουμεντα,ειτε ακομη και μετα απο τον ιδιο τον επερχομενο αφανισμο μας.
επελεξε τον δρομο της σιωπης,μα και η σιωπη εχει τον δικο της χωρο και χρονο και διασταση που θα ακουστει:)
Ο Λιαντίνης πίστευε ότι πεθαίνοντας ο άνθρωπος χάνεται σαν τα φύλλα των δέντρων(Όμηρος). Δεν προσφέρει λοιπόν καμιά παρηγοριά στην απέραντη ανυπαρξία που μας περιμένει όλους. Αφήνει αυτό το ρόλο στις θρησκείες...
δεν αναφερα πουθενα για μεταθανατον ζωη,ο ψυχικος η σωματικος γηινος αφανισμος η υπερβατισμος ,του τωρα του πριν η του μετα ,δεν συμπεριλαμβανει την μεταθανατιο ζωη στο λεξιλογιο μου,οσον αφορα την ιδια γηινη φυσικη γηινη υπαρξη αυτη καθ'αυτη:))
δεν επιασες τα κυματα σκεψης μου,οποτε δεν με απογοητευσες:)))))
να εισαι καλα,καλο βραδακι:))))
Edited by - manos on 07/01/2004 19:05:13
Edited by - manos on 07/01/2004 19:18:06
Edited by - manos on 07/01/2004 20:40:02
ας ακολουθησουμε ξανα τα γραφωμενα του:)))μεσα απο το καταπληκτικο αυτο site liantinis.gr
Μια θεωρία των κοσμολόγων, εντελώς σύγχρονη, μιλάει για την περίφημη ανθρωπική αρχή (anthropical prinsiple). Ο μόνος σκοπός που δημιούργησε τον κόσμο, λέει, και το μόνο νόημα που έχουν οι άπειροι χώροι των άστρων, των γαλαξιών και των αντισυμπάντων είναι με την εξέλιξη να οδηγηθούν τα όντα εκεί, ώστε από την ευγλήνη τα μαλάκια και τα χορδωτά να υψωθούν στον άνθρωπο της Αλταμίρας. Και από τον πρωτόγονο των σπηλαίων στον αστροφυσικό και τον κοσμολόγο. Για να σπουδάσουν οι τελευταίοι το σύμπαν, να το φωτίσουν, και να το εξηγήσουν. Ώσπου μια μέρα να φτάσουμε στο σημείο να ειπούμε:
Αυτός είναι ο κόσμος. Και ο νους του ανθρώπου έφτασε να τον κατανοήσει. Με την κατανόηση αυτή συντελέστηκε ταυτόχρονα του σύμπαντος ο καταξιωμός και η δικαίωση.
Και θυμηθείτε: ο Νεύτων, ο Χάμπλ, ο Αιστάιν και οι άλλοι που μίλησαν στο τηλέφωνο με το θεό ήσαν όλοι τους δάσκαλοι.
Ο Δάντης είναι η προέκταση του Βιργίλιου, και ο Βιργίλιος του Ομήρου. Ο Γκαίτε είναι η προέκταση του Σαίξπηρ, και ο Σαίξπηρ του Αισχύλου. Ο Κάτουλος είναι προέκταση του Αρχίλοχου, και ο Μπάυρον του Κάτουλου. Ο Λουκρήτιος είναι προέκταση του Επίκουρου, και ο ‘Ενγκελς του Λουκρήτιου.
Ο Καβάφης χωρίς την Παλατινή Ανθολογία θα έδειχνε στα μάτια μας – ο Καβάφης είναι ποιητής οπτικός, είναι γλύπτης- μισοσβησμένο ψηφιδωτό. Και η «ηλιακή μεταφυσική» του Ελύτη είναι ανάσταση θανάτου της ποίησης του Σολωμού, όπως και το φως της ποίησης του Σολωμού είναι ανάσταση θανάτου της ποίησης του Πλάτωνα.
«Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθόν Απρίλη»
Αν βάλετε το στίχο αυτό δίπλα σε οποιονδήποτε άλλο και δεν το βρείτε να υπερέχει, σίγουρα θα τον βρείτε να μην υπολείπεται. Το πολύ-πολύ θα τον μετρήσετε ίσο στα καράτια. Νερό στο νερό, χρυσάφι στο χρυσάφι, φως στο φως. Και περιπλέον είναι ο πιο ελληνικός.
Ο στίχος αυτός του Σολωμού από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους είναι Ελλάδα. Είναι η λάμψη, η εμορφιά, η ανδρεία, η τιμή, ο θάνατος, η παντοσύνη. Και η αλήθεια ολόκληρη.
Και θα τον εύρει ο θάνατος χωρίς να τραγουδήσει το τελευταίο του τραγούδι. Το κύκνειο άσμα. Αυτό είναι αιτία αρκετή ο Κάλβος να μείνει αθάνατος. Γιατί ο κύκνος θα τραγουδήσει πριν πεθάνει. Και ο Κάλβος δεν ετραγούδησε.
Γραμμένη λίγο προτού πεθάνει ο ποιητής, η Κάθαρσις είναι καθαρή, όσο και η αυτοκτονία του. Που η αυτοκτονία του Καρυωτάκη στην Πρέβεζα λειτούργησε σαν καθαρμός για όλους τους ποιητές και ολόκληρη την ποίηση της εποχής του.
Από την άποψη της φυσικής πραγματικότητας ζωντανός άνθρωπος σημαίνει ταυτόχρονα και πεθαμένος. Αφού μια μέρα θα πεθάνει, φέρνει από τώρα που ζει δυνάμει μέσα του αυτή την κατάσταση της ανυπαρξίας του.