ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περί χρησιμότητας των Θρησκειών ...ο "λόγος"... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/01/2011, 20:59:52
αλήθεια γιατί πάντα οι πιστοί της όποιας θρησκείας τα βάζουν πάντα με το σεξ;

βρε ντόκτορ είναι δυνατόν να λες τέτοια χαζά γύρω από το σεξουαλικό
από κάτι που είναι στην φύση μας;

μίλησες για τις πόρνες και στους βιαστές, λοιπόν οι πόρνες και οι βιαστές δεν θα υπήρχαν ή για να είμαι ποιο σωστός θα ήταν σε απειροελάχιστο βαθμό υπαρκτοί αν γινόταν η απενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης

όλες οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην κοινωνία είναι λόγο των ηλίθιων απαγορεύσεων που βάζει η εκάστοτε θρησκεία και οι ποιο ηλίθιες δικαιολογίες που δίνει για την απαγόρευση

“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

01/01/2011, 21:26:17
Παιδιά παρακαλώ πολύ το θέμα να μην μεταβληθεί σε ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ περί Θρησκείας , μιάς και υπάρχουν ήδη πολλά...το ερώτημα είναι αν η Θρησκείες μπορούν να καλλιεργήσουν και να προετοιμάσουν κατάλληλα κάθε άνθρωπο , προκειμένου να μπορεί να αντιλαμβάνεται πρωτίστως τον εαυτό του και στην συνέχεια τους συνανθρώπους του ... με όλα όσα συνεπάγεται αυτό...

Υπάρχει η αναγκαία γνώση που εμφανίζεται ως προϋπόθεση γι'αυτό και πού..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
01/01/2011, 22:33:23
quote:
(και κοιτα τι γινεται , διαβαζω το παρακατω στο βιβλιο που πηρα ως δωρο για το νεο ετος σημερα το πρωι ... "Δεν πρεπει να προσπαθει κανείς να ξεριζώσει τα συμπλέγματα του , αλλα να ζει σε συμφωνία μαζι τους. Ειναι δικαιωματικα οι μαεστροι του κοσμου" ... Φροϋντ)
Συμφωνείς δηλαδή με τον Φρόυντ; Γιατί αν συμφωνείς, λες αφενός ότι τα σκατά πρέπει να συνεχίσουν να είναι σκατά(ή να γίνουν πιο σκατά) και αφετέρου λες ότι κακώς υπάρχουν επιστήμες όπως η ψυχοθεραπεία η οποίες έχουν αυτόν ακριβώς τον στόχο: Να απαλλάσσουν τους ανθρώπους απ' τα συμπλέγματά τους.
quote:
dr , οταν προσπαθουμε μεσα απο μια προταση να γενικευσουμε για ολο το κοσμο , νομιζω οτι ειναι λαθος , πχ οταν σου πω κραταω μαχαιρι , το να μου αναλυσεις την χημικη συσταση του μεταλου ή τα εσωτερικα προβληματα του τζακ του αντεροβγαλτη και να μας πεις οτι ειμαι δολοφονος μαζι με ολους οσους κρατανε μαχαιρι ... ενω εγω ο ερμος θελω να κοψω ενα κομματι βασιλοπιτα να σε κερασω ... μαλλον δεν βοηθαει σε τιποτα ...
Αυτό που είπα είναι απλό: δεν είναι καλό να καλλιεργούμε τα ζωώδει ένστικτα. Λέω σωστά ή λέω λάθος;
quote:
εαν η λαγνεια ειναι η τεστοτερονινησου που εχει χτυπησει κοκκινο τι θα κανεις θα κοψεις τα μπαλακια ??? πως θα την υποταξεις ? εαν δεν μειωθει δε θα καταφερεις τιποτα ... ακραιο και πολυ απλουστευμενο
Απάντα μου πρώτα καθαρά, θεωρείς ότι πρέπει να τα καλλιεργούμε ή όχι τα ζωικά ένστικτα; Εγώ σου λέω καθαρά ότι πρέπει να αλλάξουμε τη φύση μας. Το να κόψουμε τα μπαλάκια είναι εμφανές ότι δεν είναι η κατάλληλη μέθοδος. Υπάρχει μέθοδος; Θεωρώ ότι αυτοί που δεν ξέρουν αν υπάρχει ή όχι μέθοδος, αλλά έχουν την διάθεση να αλλάξουνε, καλό είναι να ψάξουν για το αν υπάρχει. Εγώ ισχυρίζομαι ότι υπάρχει, αλλά εγώ μπορεί να ισχυρίζομαι και ότι η Γη είναι τετράγωνη. Το ερώτημα παραμένει. Τα ζωικά ένστικτα τα καλλεργούμε ή κοιτάμε να τα περιορίσουμε και να τα ελένξουμε;
Περιμένω μια ξεκάθαρη απάντηση πάνω σε αυτό, από όλους όσους συμμετέχουν στην κουβέντα περι αυτού.
quote:
αυτο δεν εχει καμια σχεση με τον βιασμο ,την πορνη και τον δολοφονο ... και πως το βλεπω ... την μονη σχεση που θα μπορουσε να εχει ειναι Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ στο τι ΟΔΗΓΕΙ στις παραπανω καταστασεις ωστε να βρεθει η φορμουλα μεσα απο την οποια θα μειωθουν ή θα εξαλιφθουν τα παραπανω , ειδες να γινεται αυτο τους τελευταιους αιωνες ? εγω απο τα ελαχιστα που εχω διαβασει εχω καταλαβει οτι εχει συμβει ακριβως το αντιθετο ... γιατι αραγε ??? τεσπα ,,,, ειμαι σιγουρος οτι σε παρα πολλα συμφωνουμε
Τι είναι αυτό στο οποίο συμφωνούμε λοιπόν; Είναι δύσκολο να ειπωθεί;
quote:
η θρησκεια τι λογω εχει στη λαγνεια αραγε ? αλλα να το κανω ποιο απλο γιατι μαλλον η λεξη λαγνεια σας τρελενει ... ΤΙ ΛΟΓΟ εχει η θρησκεια για το μικρο παιδι που πιανει μια πετρα και την πεταει και σπαει ενα παραθυρο... τι λογο εχει η θρησκεια για καποιον που βριζει ... για καποιον που χτυπαει την γυναικα του ... και για να μην μπερδευτουμε ... καθετε η θρησκεια να δει τον εσωτερικο κοσμο του παιδιου ή αυτου που βριζει ή χτυπα ? ή απλα του πεταει κατσε φρονημα και κανε 500 προσευχες ... λες να κερδισει κατι ??? εγω παλι λεω οχι ... αυτο λοιπον το μεσα μας , ΟΠΟΙΟ και εαν ειναι , εχει την αναγκη της κατανοησης μας ... και η θρησκεια αδιαφορει για αυτο ...
Ωραία, κάναμε μια αρχή λοιπόν.
quote:
παντως πραγματικα μου προκαλει μεγαλη εντυπωση το γεγονος οτι η θρησκεια μας (γιατι αυτη ξερω οκ ?) και οι πιστοι της (οι φανατικοι , οι καταγραμμα που λεμε) μισουν ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ πολυ , τον ανθρωπο , την γυναικα , το διαφορετικο ...
και φυσικα εχω ενα σωρο αποριες ... οπως πως η ΙΕΡΟ-ΔΟΥΛΗ εγινε πορνη και ΓΙΑΤΙ ? μπας και οι τοτε αρχαιοι ειχαν πιασει το μυνημα και καταλαβαν οτι αντι να το πνιγεις πρεπει να το χαιδευεις ωστε να ειναι υπακουο και να μη προκαλει εκρηξεις ??? (ενταξει παιδι στην αναπτυξη ειμαι ... αποριες εχω)

Και εγώ τις ίδιες απορίες έχω.
Γιατί οι φασίστες μισούν τους μετανάστες;
Γιατί οι φανατικοί δεξιοί ψηφίζουν ανελλιπώς λαμόγια;
Γιατί οι φανατικοί της Αννίτας Πάνιας απαρτίζουν ένα 50% με 60% του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού της ώρα της εκπομπής της;
Αυτό φίλε μου είναι το Ανθρώπινο Αδιέξοδο
Ο άνθρωπος έχει μαγικές ικανότητες... Μπορείς να του δώσεις Χρυσό και να στον κάνει Σκατά και να του δώσεις Σκατά και να επιμένει ότι είναι Χρυσός!
Η λογική του Προκρούστη που λέγαμε.. κόβουμε την Αλήθεια στα μέτρα των ψυχικών και άλλων συμπλεγμάτων μας.

(Τον λύκο ή τον σκοτώνεις για αν μη σου φάει τα πρόβατα, 'η τον περιορίζεις στο δάσος του. Σίγουρα δεν τον χαίδεύεις πάντως - δεν κατάλαβα βέβαια τι ακριβώς εννοείς λέγοντας "να το χαϊδεύουμε" -ποιο λες να χαιδεύουμε;- πάντως η επιείκεια δεν είναι λύση για κανέναν πρόβλημα, είναι ψευτολύση, ή αλλιώς, είναι ανοχή. Βέβαια άντε πες το αυτό στο 40% που ψηφίζει κάθε χρόνο το ΠΑΣΟΚ. Ο έλληνας δεν τα πάει καλά ούτε με την αλλαγή ούτε με το "διαφορετικό".. και γενικά είναι του αρέσει να είναι επιεικής με όσους και όσα καθορίζουν τη ζωή του )

quote:
η θρησκεια , αυτο που μας ειχε δωσει μεχρι σημερα ηταν η καταπιεση του μεσα μας
Αυτά τα έκαναν οι "αντιπρόσωποί" της, και ο λαός απλά το έφαγε όπως κάνει μέχρι σήμερα με όποιον του βάζει σκατά στο πιάτο του.

quote:
μονο την γνωση να αναλογιστει κανεις που εχει χαθει απο 3 θρησκειες της μεσογειου ... αντιλαμβανεται το μεγεθος της ζημιας...
Ναι, χάσαμε τη τεχνολογία γαμώτο.. θα μπορούσαμε να χουμε πυρηνικές βόμβες από τον μεσάιωνα για παράδειγμα.
quote:
σημερα η θρησκεια επιμενει στα ιδια , αντι να "ασπαστει" και να "προσαρμοσει" τα οσα η συγχρονη ψυχολογια , βιολογια και ολες οι επιστημες εχουν φερει στο φως και εχουν εξηγησει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ... αυτη καθετε (ειδικα στην ελλαδα) και κυνηγαει φαντασματα και διδασκει το ψεμα ... αυτο θεωρω ειναι και η αιτια που οι πολιτες εχουν απομακρυνθει απο αυτη , οταν αλλα λες , αλλα κανεις και αλλα προτυνεις ειναι εμφανες οτι υπαρχει διχασμος "προσωπικοτητας" και πλεον ο πολιτης και να σκεφτει ξερει και να κρινει αλλα πολυ περισσοτερο μπορει να δει και να μαθει ...σε αντιθεση με το παρελθον
όπως ακριβώς τα λες είναι. Η σημερινή εκκλησία και μάλλον οι περισσότεροι εκπρόσωποί της, είναι για τα μπάζα. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα μερικα φωτεινά κεφάλια..
quote:
(νομιζω οτι το τραβηξα πολυ , σορυ εαρινε , απλα γινονται γενικευσεις και μπαινουν ταμπελες -συνειρμοι περι πορνειας κτλπ- και δεν μου αρεσει καθολου αυτο και δε καταλαβαινω γιατι καποιος πρεπει παντα να κολλαει ταμπελες στον αλλον... τεσπα , σορυ και παλι)
Πόρνος είναι ο πολυγαμικός(εξαιρούνται οι χήροι/ες που ξαναπαντρεύονται). Μια ήταν η σημασία της λέξης και μια είναι. Αν για κάποιον είναι αρνητικά φορτισμένη, φταίει ότι είναι προκατειλλημένος και πάσχει απο ψυχολογικά συμπλέγματα που του επέβαλλε η θρησκεία

quote:
αλήθεια γιατί πάντα οι πιστοί της όποιας θρησκείας τα βάζουν πάντα με το σεξ;
Εξαρτάται από τη θρησκεία. Κάποιες, λίγες το προωθούνε.
quote:
βρε ντόκτορ είναι δυνατόν να λες τέτοια χαζά γύρω από το σεξουαλικό
από κάτι που είναι στην φύση μας;
Ε γιατί δε μας διαφωτίζεις εσύ λοιπόν με τα έξυπνα. Γιατί δε μας λες δηλαδή πώς είναι η δικιά σου ιδανική κοινωνία;

quote:
μίλησες για τις πόρνες και στους βιαστές, λοιπόν οι πόρνες και οι βιαστές δεν θα υπήρχαν ή για να είμαι ποιο σωστός θα ήταν σε απειροελάχιστο βαθμό υπαρκτοί αν γινόταν η απενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης
Είσαι πολύ πίσω φίλε μου, αυτό έχει γίνει ήδη, μπες στο ίντερνετ και κλείσε παρτούζα. Συγκεκριμένα έχει γίνει απο εποχή Χίπις, απλά μετά οι άνθρωποι το γύρισαν λίγο στο συντηρητικό πάλι. Παρόλα αυτά το σεξ δεν θα απο-ενοχοποιηθεί ποτέ πλήρως λόγω των προβλημάτων υγείας που προκαλεί ενίοτε(όχι το ίδιο το σεξ:Η πολυγαμία) καθώς και των αμβλώσεων(που η χώρα μας χτυπάει πρωτιές στις στατιστικές).
quote:
όλες οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην κοινωνία είναι λόγο των ηλίθιων απαγορεύσεων που βάζει η εκάστοτε θρησκεία και οι ποιο ηλίθιες δικαιολογίες που δίνει για την απαγόρευση
"Όλες οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην κοινωνία". Είναι δηλαδή προφανές για σένα ότι αν αύριο καταργούταν κάθε μορφή θρησκείαw, θα έπαυαν να υπάρχουν βιαστές.
(Εκτός βέβαια αν οι βιαστές κατα τη γνώμη σου, στην ιδανική σου κοινωνία, δεν περιλαμβανάνονται ανάμεσα στους ανθρώπους που πάσχουν απο στρεβλώσεις)
Μάλιστα, ενδιαφέρουσα οπτική..

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 01/01/2011 22:54:05

01/01/2011, 22:50:05
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 2/1/2011
01/01/2011, 23:05:33
Εχετε σκεφθει ποτε,ποσα απο τα αρθρα του Ποινικου Κωδικα δεν θα υφισταντο αν εξελιπεν η θρησκεια?
Εχετε σκεφθει τι σημαινει για μεγαλη μεριδα του απλοικου λαου η ρηση
*χρηστα ηθη και εθιμα*.?
Εχετε σκεφθει ποτε ποσα παιδακια θα σωζωνταν απο τους δρομους αν η αμυθητη περιουσια της θρησκειας,τα βοηθουσε?

Πατρις,θρησκεια,οικογενεια.
Μονο για ενα απο αυτα αξιζει να πεθανεις.Βρειτε το!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

01/01/2011, 23:12:21
quote:
Νομίζω πως αν η θρησκεία επέτρεπε το προγαμιαίο sex, θα υπήρχαν πολύ λιγότεροι άθεοι και οπαδοί των ανατολικών φιλοσοφιών.
Αυτό είναι πολύ σωστό φίλε libero. Ο λόγος που απαγορευόταν παλαιότερα το προγαμιαίο σεξ ήταν γιατί συνήθως σήμαινε ότι δεν θα ακολουθόταν απο γάμο, δηλαδή όταν η γυναίκα θα παντρευόταν με τον "κανονικό" σύζυγο, εκείνος θα την έπαιρνε "μεταχειρισμένη". Εκτός αυτού, προγαμιαίο σεξ σήμαινε "Άμα μείνεις έγγυος, μπορώ να πάρω τα μποκαλάκια μου και αντίο".
Αλλά στη σημερινή εποχή δεν τίθονται τέτοια ζητήματα όπως καταλαβαίνετε.
Επιπλέον, από όσο θυμάμαι από το ευαγγέλιο, ο Χριστός καταδίκαζε τη πορνεία, όχι το προγαμιαίο σεξ, ούτε βέβαια αντιμετώπιζε ρατσιστικά τις γυναίκες.
Επομένως, αυτά περι προγαμιαίου σεξ είναι μάλλον εφεύρεση με πρακτική σκοπιμότητα και όχι πευματική.
Τώρα, το ότι θα ήταν καλύτερο να κάνεις έρωτα όντας μέσα σε μια πραγματικά σοβαρή σχέση και όχι στο πεταχτό και από λαγνεία, σίγουρα θα έσωζε πολλά παιδιά απ' τη δολοφονία και πολλούς ανθρώπους από ψυχολογικό ευτελισμό και τον ευτελισμό του έρωτα.
quote:
Εχετε σκεφθει ποτε,ποσα απο τα αρθρα του Ποινικου Κωδικα δεν θα υφισταντο αν εξελιπεν η θρησκεια?
Παλαιότερα η θρησκεία ήταν το ίδιο το ποινικό δίκαιο.. οπότε λογικό είναι όταν δημιουργήθηκε ποινικό δίκαιο να μεταφέρθηκε σε αυτό η νομοθεσία που προηγουμενως υπήρχε ως θρησκεία. Ας μην είμαστε ασαφείς λοιπόν..

quote:
Εχετε σκεφθει ποτε ποσα παιδακια θα σωζωνταν απο τους δρομους αν η αμυθητη περιουσια της θρησκειας,τα βοηθουσε?
Οι θρησκεία τα βοηθάει, επι της παρούσης. Αν σπατάλαγε με μιας όλη την περιουσία της και έκανε λόγου χάρη λιγότερες εκκλησίες τότε θα έχανε μακροπρόθεσμα εισφορές για βραχυπρόθεσμα κέρδη. Θέλει επιχειρηματικό μυαλό η ελεημοσύνη..
Τώρα, κτήματα ενδεχομένως που δεν τα κάνει τίποτα θα μπορούσαν να ανήκουν στο κράτος. Γιατί πώληση/αξιοποίηση ακινήτων την κάνει και το ίδιο το κράτος δε χρειάζεται η εκκλησία... τώρα πώς και σε ποιούς είναι άλλο θέμα. Πάντως λέγεται ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το κάνει όχι μόνο για να σώσει παιδιά αλλά κ τους έλληνες συνολικά... έχουμε κάτι νησιά που μας περισσεύουν λένε.

Στα λόγια φίλε Νικόμαχε όλα είναι καλά και όλα είναι εύκολα.. στο σχέδιασμό και τις προτάσεις όμως χρειάζεται μυαλό και γνώσεις.

quote:
Πατρις,θρησκεια,οικογενεια.
Μονο για ενα απο αυτα αξιζει να πεθανεις.Βρειτε το!!
Οικογένεια.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 01/01/2011 23:24:13

01/01/2011, 23:26:31
Που ειδες την ανακριβεια δοκτωρ?

Ειπα ξεκαθαρα και σε ελληνικα,οτι αν εξελιπε η θρησκεια,πολλα αρθρα του ΠΚ δεν θα υπηρχαν.
Καθαρο και ξαστερο το νοημα.

Και μου λες οτι παλιοτερα η θρησκεια ηταν ο ΠΚ.Και λοιπον?
Και μερικα μεταφερθηκαν στον σημερινο ΠΚ.Και λοιπον?

Τι αλλαξε στο νοημα της δικης μου προτασης,ωστε να ειναι ανακριβεια?

Μαλλον κεκτημενη ταχυτητα δοκτωρ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

01/01/2011, 23:34:14
Στα λογια φιλε γιατρε ειναι τα δυσκολα,γιατι χρειαζεται μυαλο να ειπωθουν.
Στα εργα ειναι δυσκολο,γιατι χρειαζεται ανιδιοτελεια απο την εξουσια.
Τιποτα δεν ειναι ευκολο.Ουτε τα λογια,ουτε τα εργα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.

01/01/2011, 23:51:53
quote:
Που ειδες την ανακριβεια δοκτωρ?

Και μου λες οτι παλιοτερα η θρησκεια ηταν ο ΠΚ.Και λοιπον?
Και μερικα μεταφερθηκαν στον σημερινο ΠΚ.Και λοιπον?

Τι αλλαξε στο νοημα της δικης μου προτασης,ωστε να ειναι ανακριβεια?

Μαλλον κεκτημενη ταχυτητα δοκτωρ.

Δε μπορούμε να ξέρουμε τι θα υπήρχε ή όχι χωρίς τη θρησκεία. Δε μπορούμε.
Αλλά από αυτά που ξέρουμε, όπου δεν υπήρχε θρησκεία δεν υπήρχε και ποινικός κώδικος. Γιατί σε όσες κοινωνίες υπήρξε ποινικός κώδικας ξεκίνησε μέσω θρησκείας, ως θρησκευτικές εντολές. Με άλλα λόγια οι λαοί που "ανακαλυψαν" τον ποινικό κώδικα, είχαν πρώτα "ανακαλύψει" τη θρησκεία. Αυτό εννοώ.

quote:
Τιποτα δεν ειναι ευκολο.Ουτε τα λογια,ουτε τα εργα.
Αληθώς.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 01/01/2011 23:52:21

02/01/2011, 00:05:42
Γιατρε να γελασουμε λιγο?

Εχεις πολλες τρυπες ακομη στην καροτσα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.