- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Έχω κι ένα album τους στο σπίτι μου!
Μη ρωτήσετε πως έγινε και το απέκτησα, ούτε που θυμάμαι πότε το αγόρασα και γιατί!
Τους Kawir δεν τους έχω ακούσει ούτε σαν όνομα.
Σα μετάφραση μου φέρνει λίγο σε Κάβειρους, Καβείρια κλπ... ![]()

In anticipation of my resurrection...
quote:
Μη ρωτήσετε πως έγινε και το απέκτησα
κλεμμένο είναι!
quote:
Σα μετάφραση μου φέρνει λίγο σε Κάβειρους, Καβείρια κλπ...
γάτος! έλληνες μπλακστερς που πάνε να μας φάνε τη δουλειά αλλά τελικά suckάρουν. από όσους τους έχουν γνωρίσει μαθαίνω ότι πρόκειται για μέγιστα ποζέρια... πρόβλημά τους.
το λάιβ των σαβαώθ είναι έτοιμο ως παρουσιαση αλλά περιμενω μερικές φωτο. τελείωνε δανάη!!!
ακολουθεί παρουσίαση του scythe των elvenking
Elvenking - The Scythe

το πήρα με αμφιβολία, καθώς η προηγούμενη επαφή μου με τους Ιταλούς ήταν το μάλλον μέτριο heathenreel... μέγα λάθος!
μιλάμε για ένα πραγματικά πολυεπίπεδο άλμπουμ, που παίζει μπάλα με διάφορα ήδη [κυρίως βέβαια power] αλλά δε φοβάται να κάνει αναφορές σε φολκ, ντεθ, μέχρι και μπαρόκ για τον Σαβαώθ που του αρέσει!
ακούγοντας τα πρώτα τραγούδια, σκεφτόμουν ήδη τι θα γράψω "ευχάριστος δίσκος, χωρίς να σε πιάνει στον ύπνο, με συμπαγείς και προβλέψιμες μελωδίες..." ώσπου ξαφνικά φτάνω στο 4ο κομμάτι.
ας πούμε ότι τους βλέπεις λάιβ και ξεκινλανε να παίξουν το poison tears. κάπου εκεί στο 2ο λεπτό σου έρχεται ένα κύμα φοκίλας, κι εκεί που ψάχνεις να βρεις γιατι και από που σου ήρθε, ένα χέρι σε βουτάει και σε βάζει σε ένα ανελέητο πιτ! όσπου σε καποια φάση συνειδητοποιείς ότι το μόνο που ακούγεται είναι μια ακουστική κιθάρα... σταματάς, ξεροβήχεις με σοβαροφάνεια, και ανάβεις τον αναπτήρα να βρεις τα δόντια σου στο έδαφος. και ξαφνικά τρως μια κλωτσιά και φτάνεις 10 μετρα μπροστά, και φτου κι απ'την αρχή.
συμπέρασμα: συγκεντρώσου. οι elvenking εδώ δεν αστειεύονται. διόρθωσαν απίστευτα τα φωνητικά τους, μελέτησαν πολύ τις μελωδίες τους. έχουν χώσει κι ένα φοβερό βιολί που ανεβάζει την αδρεναλίνη, χωρίς να υπερβάλει [όπως κάνω εγώ που γράφω μια μελωδία για κιθάρα και δύο για βιολί!], έχουν φέρει χωροδίες, σοπράνο κι ό,τι τραβάει η ψυχή σου, ακούσαν και 50 γκόθικ δίσκους, έπιασαν το νόημα δυνατή thrash κιθάρα και power ταχύτητα [αυτο που ήθελε να κάνει ο σέιφερ στος demons & wizards αλλά δεν του βγήκε] και σπέρνουν.
είναι επικοί, πολεμικοί, ρομαντικοί, σκληροί ποιητικοί, λευκένουν τα δόντια και χαρίζουν δροσερή αναπνοή!
ο ήχος τυς δεν είναι καλογυαλισμένος, αλλά τον προτιμώ έτσι. καταλαβαίνω άλλωστε "τι ήθελαν να κάνουν εδώ" σε αντίθεση με το περισσοτερο υλικό που ακούω τελευταία, όπου ούτε οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν!
πολύ καλή επιλογή για να κάνεις τη διαδρομή ως το γουισκόνσιν, ή έστω ως τη σχολή όπως εγώ. δε συμφέρει όμως τους επιβάτες του μετρό. κινδυνεύει η σωματικη τους ακεραιώτητα!
α, ναι, το clue της υπόθεσης. το πρώτο κομμάτι ξεκινάει με ένα ποιηματάκι, και από κει και πέρα, στο τέλος καθε τραγουδιού υπάρχει πάλι ένα ποιηματάκι που σε προετοιμάζει για την επερχόμενη σφαλιάρα... αυτά είναι... προσοχή στη λεπτομέρια!
Λέω να καθιερώσω ένα μουσικό quiz μιά φορά το μήνα/δίμηνο εξαρτάται (μια φορά το μήνα καλά είναι). Όποιος το βρίσκει θα του στέλνω ένα CD της αρεσκείας μου. Τα CD εδώ είναι φθηνά, 10-14 $. Έτσι για να αποκτήσει ενδιαφέρον και το θέμα. Περισσότερα προσεχώς....
Dying Incubus με κούφανες! Symphony X!!!!
quote:
είναι από τα συγκροτήματα που μου αφήνουν ένα "ποιά από τις 3 δισ. νότες που άκουσα το προηγούμενο δευτερόλεπτο είχε κάτι να μου πει;"... δε λέω, ταλεντάρες, αλλά θα πάω πάσο.
χα χα χα! Όντως! Πάντως το προτελευταίο άλμπουμ είχε θέμα την Οδύσσεια και το τελευταίο που είναι και αυτό πολύ καλό έχει θέμα τον Χαμένο Παράδεισο του Milton.
Περιμένω να διαβάσω παρουσίαση για τους Elvenking γιατί άκουσα πολλά άσχημα για το τελευταίο άλμπουμ. Άτομα που ακούγανε τους Elvenking φανατικά μου λέγανε ότι δεν πιστεύανε τα αυτιά τους. Προσωπικά δεν έχω ακούσει οπότε δεν έχω γνώμη αλλά μου έκανε εντύπωση.

A. Kircher φτηνά τα σιντι στο Αμέρικα αλλά υπερβολικό σε βρίσκω φίλε crucifire.
Κατα μέσο όρο 15-16 ευρώ έχουν τα σιντι εκτός από τους έλληνες Θεούς -φτου φτου μαγαρίστηκα- στυλ Ρέμου και Πλούταρχου που πραγματικά στοιχίζουν πάνω από τόσο.
Στην αμερική υπάρχει ένα άτομο από το christianville (!!!) τον οποίο ευχαριστώ αφάνταστα που είχε διαμάντια της δεκαετίας του 80 που επειδή δεν είχα γεννηθεί τότε (χεχε πες την την κακία σου τώρα Θανο) δεν τα είχα και τα απέκτησα με αντιστοιχία δολλαρίου που με συνέφερε τελικά ακόμα και από το αμερικάνικο αμαζον να αγοράζω παρά από δω.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"

Οι Deathspell Omega είναι ίσως το πιο σημαντικό συγκρότημα του τρίτου ρεύματος του black metal. Ιδρύθηκαν στην Γαλλία το 1998 από μέλη που παραμένουν ανώνυμα καθώς το συγκρότημα δεν έχει website και δεν έχει ποτέ δώσει πληροφορίες σχετικά με την σύνθεση του. Έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει 4 full length άλμπουμς, εκ των οποίων, τα δύο πρώτα είναι στο κλασικό στυλ των Darkthrone ενώ τα δύο τελευταία έχουν πολύ διαφορετικό ήχο, αρκετά πιο πειραματικό και avant-garde με πολύ καλή παραγωγή. Επίσης έχουν κυκλοφορήσει διάφορα split, demos και ένα EP.
Με το άλμπουμ Si Monumentum Reguires, Circumspice (Αν αναζητάς αυτό το Μνημείο, κοίτα γύρω σου (το προηγούμενο από αυτό που παρουσιάζω εδώ) ξεκινάει μια τριλογία με κύριο θέμα τον Λόγο ο οποίος με την παρουσία του παρέχει τα μεταφυσικά κλειδιά για τις διάφορες προσεγγίσεις της πραγματικότητας. Πρόκειται για μία εμπειρία που μπορεί να βιώσει κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Εδώ να αναφέρω πως αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία θέλει ιδιαίτερη επίγνωση και αυτογνωσία πριν βιωθεί στην ολότητα της, καθώς "το ίδιο το φως που μας φωτίζει είναι αυτό που μας τυφλώνει".
Σχετικά με την υφή του Λόγου το συγκρότημα δηλώνει χαρακτηριστικά σε μία από τις ελάχιστες συνεντεύξεις του.
The first words, granted unspoken, that open the album are a statement on the status of language (the Verb), more specifically on human expression and it's origin, its inherent limits when man tries to understand or to address himself to the deus ignotus.
Once underlined what our amibitions realistically can be, we indeed, although remaining very humble, address ourselves to Satan. Satan as a metaphysical entity, this can not be said loud enough. All other interpretations of Satan are intellectually invalid, for people need to realise that mere etymological arguments or, worse, small-minded rationality can not be considered as a finality, but merely minuscule fragments of a metaphysical phenomenon, of the most dangerous thing among all: Truth.
Τα παραπάνω τα γράφω όχι με σκοπό να προπαγανδίσω την συγκεκριμένη μεταφυσική κοσμοθεωρία αλλά για τον λόγο ότι η μουσική των Deathspell Omega δεν μπορεί να κατανοηθεί παρά μόνω κάτω από το παραπάνω πρίσμα.
Το Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum (Με τον Νόμο του Θεού-Πηγαίνετε, καταραμένοι, στην Αιώνια Πυρά) είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό έργο στο χώρο της metal μουσικής. Υπάρχουν στοιχεία progressive rock (α λα Pink Floyd), ψυχεδέλειας, φυσικά ο ήχος παραμένει Black αλλά θα τον ονόμαζα technical black. Ίσως πρόκειται για το πιο τεχνικό συγκρότημα στο χώρο του black metal. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω τα κομμάτια γιατί αντιλαμβάνομαι την μουσική των Deathspell Omega ως μία εμπειρία αρκετά διαφορετική από τα πλαίσια αυτού που ονομάζουμε σύγχονη μουσική.
Η ατμόσφαιρα είναι αυτή του σκοταδιού, των μυστικών κρυπτών που φωτίζονται μόνο από το φως των κεριών, των ακραίων συναισθημάτων, της διαφορετικότητας, και της μουσικής και συναισθηματικής ατονικότητας.
θα πρότεινα να τον ακούσετε μόνο και μόνο για να δείτε την κατεύθυνση που παίρνει το black metal αυτήν την εποχή.
From a supplication without response, the essence of man, his ground
giving way, comes illumination by a sun of great evil that sets aflame the
inner core and enthrones suffocation and the intolerable without respite as
the joyful reward for a million aborted truths, this silence that among all
man has charged with sacred horror, it becomes sovereign, in repugnant
nativity, and detaches itself from the bonds which paralyze a vertiginous
movement towards the void. Breathless ecstatic experience, it opens the
horizon a bit more, this wound of God; it is the assassination of the abyss of
possibilities, the depths of being left to holy vultures.
Such monstrous impurity, and this incessant piety, no less revolting, cried
out to heaven and they bore an affinity to God, inasmuch as only utter
darkness can be likened to light.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τολμήσω να τους ακούσω, αυτό που ανέφερε ο crucifire για "σφαλιάρα" με έκανε να θυμηθώ τις αυτοάμυνες μου! ![]()
Τους Deathspell Omega πάλι, παίζει να τους ψάξω.
Ελπίζω μόνο να μην είναι κανένα τρελό black metal άκουσμα και μου φύγει το τσερβέλο! ![]()
Η αναφορά τους όμως στο Λόγο και το γεγονός ότι παραμένουν αφανείς είναι ελκυστικά στοιχεία...
Ειδικά το τελευταίο μου θυμίζει τους ES Posthumus, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με gothic, metal κλπ αλλά παίζουν πολύ καλή "κινηματογραφική μουσική".
Να τους ψάξετε!

quote:
υπερβολικό σε βρίσκω φίλε crucifire.
ναι, καλα, κι εγώ εννοούσα τα διπλά-τριπλά cd σε digipak με gatefold και dvd μέσα και αποκλειστικό patch και κουπόνι για παραγγελεία αποκλιστικής μπλούζας και δώρο ένα περικάρπιο, ένα ξηροκάρπιο και ένα ατμοσίδερο!!!
δε φταίω εγώ που τα underground παγκοσμίως άγνωστα συγκροτήματα που ακούτε εσείς [βλ. Deathspell Omega] δε βγάζουν τέτοια μπιχλιμπίδια! εγώ με τα cd που έχω επιπλώνω γκαρσονιέρα... μη σου πω και βίλλα!
quote:
χεχε πες την την κακία σου τώρα Θανο
ε, εδώ τι να πω, αφού είσαι μετά του 80 δαγκώνω την... γλώσσα μου ρε, τι καταλάβατε;! το μόνο που έχω να σχολιάσω τώρα είναι... οι ΜΑΤΑΡΕΣ μουχαχαχαχα [σατανικό γέλιο με πνίξιμο από τσιγαρόβηχα το τέλος
]
quote:
Άτομα που ακούγανε τους Elvenking φανατικά μου λέγανε ότι δεν πιστεύανε τα αυτιά τους.
χμμμ, να σου πω την αλήθεια τομ, κι εγώ τώρα που τους ακούω μου αμερικανιάζουν λιγάκι άθελα τους, και έχουνκαι κανά δυο αρκετά συναισθηματικά τραγούδια... η αλήθεια είναι ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα... για τσέκαρέ το κι εσύ αν δε βαριέσαι και πες μου... την εντύπωση της πρώτης αυτιάς θέλω...
quote:
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα τολμήσω να τους ακούσω, αυτό που ανέφερε ο crucifire για "σφαλιάρα" με έκανε να θυμηθώ τις αυτοάμυνες μου!
χαχα, σοβαρά, είναι πολύ πιθανο να σου αρέσουν κι εσένα. η δφαλιάρα δεν υποννοεί κανά ξέσπασμα από blastbeats και βορβορώδη [τι;] φωνητικά... είναι καθαρά συναισθηματική σφαλιάρα, και ευχάριστη.
quote:
Λέω να καθιερώσω ένα μουσικό quiz μιά φορά το μήνα/δίμηνο εξαρτάται (μια φορά το μήνα καλά είναι). Όποιος το βρίσκει θα του στέλνω ένα CD της αρεσκείας μου. Τα CD εδώ είναι φθηνά, 10-14 $. Έτσι για να αποκτήσει ενδιαφέρον και το θέμα. Περισσότερα προσεχώς....
και από που θα τα βγάζεις τα λεφτά των cd? από διαφιμήσεις; ό,τι πεις, τι να σου πω! ανέβηκες στον Νο. 1 της κλίμακας εκτίμισής σου σε μέλη! ο D_I πέφτει στο 2! [γλύψιμο στην εξουσία!]
quote:
Πάντως το προτελευταίο άλμπουμ είχε θέμα την Οδύσσεια και το τελευταίο που είναι και αυτό πολύ καλό έχει θέμα τον Χαμένο Παράδεισο του Milton.
α, οκ, εδώ αλλάζει...
quote:
Ειδικά το τελευταίο μου θυμίζει τους ES Posthumus, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με gothic, metal κλπ αλλά παίζουν πολύ καλή "κινηματογραφική μουσική".
όταν λες κινηματογραφική, για τι είδους ταινία; στο στυλ του john williams δλδ? [που τέτοια τύχη!]
χμμμ, να σου πω την αλήθεια τομ, κι εγώ τώρα που τους ακούω μου αμερικανιάζουν λιγάκι άθελα τους, και έχουνκαι κανά δυο αρκετά συναισθηματικά τραγούδια... η αλήθεια είναι ότι έχω ανάμεικτα συναισθήματα... για τσέκαρέ το κι εσύ αν δε βαριέσαι και πες μου... την εντύπωση της πρώτης αυτιάς θέλω...
Θα τους κατεβάσω να δω τι λένε αν και δεν έχω ακούσει τα προηγούμενα. Απλά μου έκανε εντύπωση η αντίδραση κάποιων παλιών.
quote:
δε φταίω εγώ που τα underground παγκοσμίως άγνωστα συγκροτήματα που ακούτε εσείς [βλ. Deathspell Omega] δε βγάζουν τέτοια μπιχλιμπίδια!
χα χα! Σε πληροφορώ πως το τελευταίο των Deathspell έχει βγει μόνο σε digipack με βιβλιαράκι 20 σελίδων! Αμ πως, που έλεγε και ο Χατζηχρήστος.
quote:
και από που θα τα βγάζεις τα λεφτά των cd? από διαφιμήσεις; ό,τι πεις, τι να σου πω! ανέβηκες στον Νο. 1 της κλίμακας εκτίμισής σου σε μέλη! ο D_I πέφτει στο 2! [γλύψιμο στην εξουσία!]
Word up, bro! Έχω φυτέψει ένα dollar tree στην αυλή και μου πανε πως κάθε μήνα, αν θυμάμαι και το ποτίζω ταχτικά, θέλει και κλάδεμα βέβαια, θα μου κάνει δολλάρια.
Σοβαρά τώρα. Έχω δύο cd που τα έχω διπλά (Obituary - Xecutioner's Return (2007) [γαμάτο death old style] και Kataklysm - In The Arms of Devastation (2006) [επίσης γαμάτο death metal]. Ο λόγος που τα έχω διπλά είναι επειδή πήρα μετά τα limited edition.
Μπάς και τα θέλει κανένας;; Τον Agnostic δεν τον είδα να ενδιαφέρεται.
Αλλιώς να πάω να τα πουλήσω σε ένα μαγαζί εδώ δίπλα να μην πιάνουν και χώρο. Κρίμα είναι όμως.
quote:
Τους Deathspell Omega πάλι, παίζει να τους ψάξω.
Dying Incubus, ψάχτο, δεν θα χάσεις. Δεν νομίζω να σου αρέσει αλλά ρίχτου μια αυτιά.
quote:
Δεν τους ήξερα. Διάβασα το άρθρο στο wikipedia εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/E.S._Posthumus
και μου τράβηξαν την προσοχή. Θα τους ψάξω. Φαίνεται πάντως ότι πρέπει για τον cricifire.
Για το τελευταίο των Symphony X θα κάνω παρουσίαση σύντομα.

quote:
χαχα, σοβαρά, είναι πολύ πιθανο να σου αρέσουν κι εσένα. η δφαλιάρα δεν υποννοεί κανά ξέσπασμα από blastbeats και βορβορώδη [τι;] φωνητικά... είναι καθαρά συναισθηματική σφαλιάρα, και ευχάριστη.
Καλά, λες ότι μπορεί να μου αρέσουν ενώ αναφέρεις ότι αμερικανίζουν λίγο κι είναι κι αρκετά συναισθηματικά?
Εσύ σε λίγο θα τα βγάλεις κι emo τα τραγούδια! ![]()
quote:
όταν λες κινηματογραφική, για τι είδους ταινία; στο στυλ του john williams δλδ? [που τέτοια τύχη!]
Για το κοροϊδάκι της δεσποινίδος! ![]()
Τι με ρωτάς, βρε? ![]()
Ένα album έχουν όλο κι όλο οι άνθρωποι - αν και θα βγάλουν σύντομα δεύτερο, αν δεν έχουν ήδη βγάλει - οπότε θα το βρεις εύκολα.
Δεν ξέρω πως να προσδιορίσω το είδος, είναι κάτι σαν επική κινηματογραφική μουσική.
quote:
Δεν τους ήξερα. Διάβασα το άρθρο στο wikipedia εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/E.S._Posthumus
και μου τράβηξαν την προσοχή. Θα τους ψάξω. Φαίνεται πάντως ότι πρέπει για τον cricifire.
Φίλε μου, πιστεύω ότι όντως αξίζουν!
Εν τω μεταξύ, κάθε τραγούδι τους έχει ως τίτλο το όνομα κάποιας αρχαίας πόλης και προσπαθεί να μεταφέρει στη μουσική διάφορα στοιχεία της κάθε μίας.
Πομπηία, Τικάλ, Άντισσα κλπ.
Εν τω μεταξύ, η μουσική τους είναι εμπνευσμένη από το Πυθαγόρειο σύστημα.
Θυμάμαι ότι έχω ξαναμιλήσει για αυτούς στα Forums αλλά δεν θυμάμαι το πότε και το που! ![]()

Για ποιον λογο;
Τι γνωριζετε για αυτην;
Θα χαρω να ακουσω διαφορες γνωμες.
Ενδεικτικα
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=565
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10891
El meu banya a l'interior
!!!Vanish the shadows!!!
Σου εύχομαι να έχεις καλή συνέχεια.
Καλό θα ήταν προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να συμβουλευτούμε την Αναζήτηση (επάνω δεξιά στην οθόνη).
Εκεί μπορούμε να συμπληρώσουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που μας ενδιαφέρει και κάνοντας αναζήτηση μόνο σε Θέμα, μπορούμε να βρούμε όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Εάν υπάρχει κάποια ενεργή, μπορούμε να συνεχίσουμε σ' αυτήν ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα και να έχουμε όλες τις απόψεις συγκεντρωμένες σε ένα θέμα.
Σχετικά με τη μαγεία υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία μπορείς να βρεις με τον τρόπο που μόλις σου περιέγραψα.
Ενδεικτικά, μπορείς να καταθέσεις την άποψη σου σου στο θέμα που πολύ σωστά σου επεσήμανε ο ahlobar (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):
Το παρόν θέμα λοιπόν απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο.