ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αταραξια και Ευημερία. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Αταραξια και Ευημερία. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ38 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
stemixΜέλος
08/12/2005, 10:22:56
quote:
ούτε θα αρχίσω να προσκυνώ την θεά Αθηνά, την οποία συμπαθώ ιδιαιτέρως έτσι κι αλλιώς!
Ολη αυτή η αντιπαράθεση δεν είναι βλακεία τελικά;!

Ως προς το πρώτο σκέλος, εγώ προτιμώ την Άρτεμη και μετά την Αφροδίτη
Ως προς το δεύτερο, όπως το πάρει κανείς. Σύμφωνα με κάποιους, το θέμα του topic σου, δεν θα έπρεπε καθόλου να μας αφορά. Όσο μας νοιάζει δηλαδή η ιστορία των Ούγγρων, άλλο τόσο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και η ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ή μάλλον καλύτερα, η ιστορία των Τούρκων. Δυνάστης ο ένας, δυνάστης και ο άλλος. Γιατί λοιπόν να μας απασχολούνε οι δύο αλώσεις, που είναι το θέμα σου και να αφιερώνουμε τόσες σελίδες γράψιμο;

*(Όταν λέω "απασχολούνε", εννοώ και στεναχωρούνε).

quote:
Μόνο στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί αυτή η "παγκόσμια πατέντα" να ντρεπόμαστε για την πλούσια και άφταστη από κάθε άποψη ιστορία μας.

Φίλε, οι ξένοι μόνο μίσος μπορούν να βγάλουν για το Βυζάντιο. Το θέμα είναι γιατί; Το κατηγορούν για θρησκοληψία (ποιοι μιλάνε;), για διαφθορά (ποιοι μιλάνε;), για ίντριγκες, συνομωσίες, δολοφονίες (ποιοι μιλάνε; εις την εικοστή).
Και όμως, με την πρώτη ευκαιρία όλοι θα κάνανε κρα για να είναι οι φυσικοί του διάδοχοι. Δες τον Ρώσο Χαν (τον Πέτρο), ο οποίος μετά την άλωση του 1453, παντρεύτηκε την ανηψιά του Παλαιολόγου και ανακύρηξε εαυτόν σε Τσάρο και σημαία του, τον δικέφαλο. Και οι Σλάβοι θα θέλανε και οι Φράγκοι και οι Γερμανοί και όλοι.
Το θέμα του γιατί το μισήσανε τόσο πολύ παραμένει. Είχαν αυτοί ΤΟΝ πολιτισμό και το Βυζάντιο ήταν βαρβαρικό κράτος; Είχαν αυτοί τόσο μεγάλες ελευθερίες, Δημοκρατία, ανεξηθρησκία, διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και το Βυζάντιο όχι; Με τίποτα. Είχαν παιδεία, ενώ οι Βυζαντινοί ήταν αγράμματοι;
Ένας είναι ο λόγος. Μισήσαν αυτό που ποτέ τους δεν μπορέσαν να φτάσουν. Ποτέ από μόνοι τους. Χρειάστηκε η δύο φορές πτώση του, για να πάρουν λίγη από την λάμψη του, ώστε να γίνουν αυτό που είναι σήμερα.

Edited by - stemix on 08/12/2005 10:37:50

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 11:04:07
quote:
Ως προς το πρώτο σκέλος, εγώ προτιμώ την Άρτεμη και μετά την Αφροδίτη
Ως προς το δεύτερο, όπως το πάρει κανείς. Σύμφωνα με κάποιους, το θέμα του topic σου, δεν θα έπρεπε καθόλου να μας αφορά. Όσο μας νοιάζει δηλαδή η ιστορία των Ούγγρων, άλλο τόσο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και η ιστορία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ή μάλλον καλύτερα, η ιστορία των Τούρκων. Δυνάστης ο ένας, δυνάστης και ο άλλος. Γιατί λοιπόν να μας απασχολούνε οι δύο αλώσεις, που είναι το θέμα σου και να αφιερώνουμε τόσες σελίδες γράψιμο;
Σωστόόόόςςςςςςς ο κύριος....

τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 11:17:20
quote:
Φίλε, οι ξένοι μόνο μίσος μπορούν να βγάλουν για το Βυζάντιο. Το θέμα είναι γιατί; Το κατηγορούν για θρησκοληψία (ποιοι μιλάνε;), για διαφθορά (ποιοι μιλάνε;), για ίντριγκες, συνομωσίες, δολοφονίες (ποιοι μιλάνε; εις την εικοστή).
"Το ποσοστό των Αμερικανών Προέδρων, που έχουν δολοφονηθεί είναι πολύ μεγαλύτερο

―σε σχέση με τα χρόνια ύπαρξης των ΗΠΑ―
από το ποσοστό των δολοφονημένων βυζαντινών αυτοκρατόρων κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας"
όπως είπε ο Ransiman
για να μην λένε κάποιοι για δολοφονίες και δολοπλοκίες

VELISSARIOSΜέλος
08/12/2005, 12:03:30
Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα να κανω μια αναφορα σε ενα ξεχασμενο και παραμελημενο κρατος γεννημα θρεμα της Ρωμανιας.
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

-Τα 2 εγγόνια του Ανδρόνικου Α΄ Κομνηνού, Αλέξιος και Δαβίδ ιδρύουν ανεξάρτητο κράτος (Νότιες ακτές Εύξεινου Πόντου ως τον Καύκασο με πρωτεύουσα την ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ Απρίλιος 1204) με τίτλο «Αυτοκρατορία πάσης Ανατολής, Ιβηρίας και Περατίας» - ΕΘΝΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ που συντήρησε τον ελληνισμό για 250 χρόνια (από τη μια άλωση ως την άλλη).

- το 1461 καταλύθηκε από τους Τούρκους.Αυτο το κρατος και το κρατος της Νικαιας ηταν το αντιβαρο των Λατινικων κτησεων.

επιμέλεια: Α Ν Τ Ω Ν Η Σ Φ Ο Δ Ε Λ Ι Α Ν Α Κ Η Σ

**** Ο Πόντος, οι Πόντιοι, ο ποντιακός ελληνισμός, διατήρησε ζωντανές τις βυζαντινές παραδόσεις και τις μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος·

ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑΝ <<ΑΘΕΟ>> ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

TelekinesisΜέλος
08/12/2005, 17:52:18
quote:
Κοιτάξτε την δουλειά σας βρε άνανδροι που μας απειλείτε

Kάνεις ένα λάθος φίλε μου, πιστεύω πως είναι και το τελευταίο σου με αυτόν τον λογαριασμό.

Υπέρτερον πάντων αγαθών, η υγεία της διανοίας.

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 18:40:14
quote:
Kάνεις ένα λάθος φίλε μου, πιστεύω πως είναι και το τελευταίο σου με αυτόν τον λογαριασμό.
Με ποιό δικαίωμα με απειλείς δεν κατάλαβα;;; Αν έχεις κάτι μαζί μου έλα να μου το πείς face to face σαν άντρας και όχι να κρύβεσαι πίσω από την ασφάλεια ενός ψηφιακού λογαριασμού. Αυτό εννοούσα ότι είσαι άνανδρος και δυστυχώς με επιβεβαιώνεις.
Δεν μπορείς να προτάξεις επιχειρήματα και άρχισαν οι ανυπόστατες "διώξεις". Καλά πάμε....

TelekinesisΜέλος
08/12/2005, 18:57:55
[quote]Αν έχεις κάτι μαζί μου έλα να μου το πείς face to face σαν άντρας και όχι να κρύβεσαι πίσω από την ασφάλεια ενός ψηφιακού λογαριασμού. Αυτό εννοούσα ότι είσαι άνανδρος και δυστυχώς με επιβεβαιώνεις.[quote]

Δεν με χαλάει καθόλου να έρθω face to face, άναδρος δεν υπήρξα ποτέ, το mail μου το ξέρεις, θα χαρώ πολλύ να σε μάθω τρόπους, παρ' αυτά νομίζω πως πρέπει να σε διαγράψουνε.

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 19:04:40
quote:
παρ' αυτά νομίζω πως πρέπει να σε διαγράψουνε.
Και εγώ το νομίζω αυτό για σένα και τί εγινε δηλαδή;; Θα σε διαγράψουν αύριο; Στην Θεσ/νίκη μένω, έλα γιατί χρειάζομαι και σάκο προπόνησης....
Τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής μπορώ, πάρε και παυσίπονα θα τα χρειαστείς....

Edited by - Peronosporos on 08/12/2005 19:06:49

TelekinesisΜέλος
08/12/2005, 19:19:53
quote:
Στην Θεσ/νίκη μένω

Έχεις πολλύ πλάκα ρε φίλε...

Για κακή σου τύχη όμμως εγώ αύριο ανεβαίνω Θεσσαλονίκη για κάτι δουλίτσες, με το τραινάκι you know? Τσαφ-Τσουφ...

Να σε πάρω μια βολτίτσα μέχρι το Sadanski, να δεις και τα αξιοθέατα κύριε τσαμπουκαλή?

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 19:24:55
quote:
Δεν με χαλάει καθόλου να έρθω face to face, άναδρος δεν υπήρξα ποτέ, το mail μου το ξέρεις, θα χαρώ πολλύ να σε μάθω τρόπους, παρ' αυτά νομίζω πως πρέπει να σε διαγράψουνε.
quote:
Εγώ είμαι ο τσαμπουκαλής κατά τα άλλα έτσι..
Έλα λοιπόν όποτε θές αύριο. Στις 5 τελειώνω την δουλειά και θα τα πούμε.
Άκους εκεί θα μου μάθει τρόπους...
Ποιός νομίζεις ότι είσαι;;

TelekinesisΜέλος
08/12/2005, 19:35:21
Μην παριστάνεις το κοκόρι φίλε μου, σου είπα αν ψάχνεσαι για μπελάδες το mail μου το γνωρίζεις, λοιπόν, άσε τα κακαρίσματα, εντάξει μας έπεισες, είσαι πολύ μάγκας.
Κρίμα τα σχεδόν 400 μυνηματάκια σου, γιατί μετά απ' αυτήν την συμπεριφορά σου ο λογαριασμός σου θα πάει και ΠΡΕΠΕΙ να πάει περίπατο...
Τα ρέστα όμως μην τα ζητήσεις απο κανέναν και ιδιαίτερα απο την διαχείρηση, η ευθύνη είναι όλη δική σου.
Όσσο για την κόντρα μας σου είπα, αν επιζητάς τόσο πολλύ ΠΙΑ να μου "αποδείξεις" πόσο άνανδρος είμαι, επικοινώνησε μαζί μου μέσω mail και όχι μέσω Φόρουμ, εδώ δεν είναι τόπος για τσαμπουκάδες αλλά για εσωτερική αναζήτηση._

stemixΜέλος
08/12/2005, 19:43:28
Ώπα ρε σαμουράι...
Δεν πάτε καλύτερα να χτυπήσετε καμιά φραπεδιά εκεί πάνω, να κάνετε και λίγο οφθαλμόλουτρο , αντί να πάτε να τα κλείσετε;

Edited by - me

stemixΜέλος
08/12/2005, 19:53:16
Τώρα που το σκέφτομαι όμως, θα έχει πλάκα...
- Συγνώμη φίλε, καλησπέρα κιόλας, μήπως είσαι ο Peronosporos;
- Ναι
- Εγώ είμαι ο Telekinesis
- Χάρηκα...
-
-
-
-

Αν μπορείτε να το βιντεοσκοπήσετε και να το ανεβάσετε κιόλας...

Edited by - me

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 20:16:35
quote:
Μην παριστάνεις το κοκόρι φίλε μου, σου είπα αν ψάχνεσαι για μπελάδες το mail μου το γνωρίζεις, λοιπόν, άσε τα κακαρίσματα, εντάξει μας έπεισες, είσαι πολύ μάγκας.
Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος είμαι πολύ φιλήσυχος άνθρωπος και δεν κάνω ποτέ "μαγκιές" στην προσωπική μου ζωή αλλά τα "έχω πάρει στο κρανίο"!!!
Άμα το έλεγες σε κάποιον που με ξέρει το μόνο που θα σου έλεγε είναι "ο Ανέστης αποκλείεται!!! ποιός μ#$#κας τον εκνεύρισε"
Και αφού θέλεις να μου βάλεις μυαλό γιατί δεν παίρνεις την πρωτοβουλία ρε μάστορα. Στείλε mail και έλα να τα πούμε!!!
quote:
Αν μπορείτε να το βιντεοσκοπήσετε και να το ανεβάσετε κιόλας...
Δεν έχω τέτοια δυνατότητα στο κινητό

stemixΜέλος
08/12/2005, 20:32:29
Μπορείς να κάνεις το εξής:
Στείλε του mail με ώρα ξυλοδαρμού, διεύθυνση και συνθηματικό για να τον γνωρίσεις.
Για συνάντηση δώσε την διεύθυνση του τοπικού συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ (της Νεάπολης κατά προτίμηση) και σύνθημα : "Θρύλος ολέ (τρις, αν προλάβει). Ο ξυλοδαρμός είναι εγγυημένος.

Edited by - me

snoopyΜέλος
08/12/2005, 20:35:34
quote:
Schwabe:
Τόσο αυτός, όσο και ο Βασίλειος ο Β΄, είναι ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. Συγκεκριμένα ΑΡΜΕΝΟΣΛΑΒΟΙ. Τώρα, το εάν πολέμησε υπέρ της αυτοκρατορίας ή όχι, αυτό είναι δεδομένο και έπραξε το καθήκον του.

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ο 1ος, ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ο 2ος ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (θα την γνωρίζεις καλά φαντάζομαι). Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ. ΕΣΥ ΤΟΝ ΛΕΣ ΑΡΜΕΝΟΣΛΑΒΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΑ site όπως το παρακάτω :

http://www.geocities.com/dragats2/emperors.htm

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΣΑΝ ΟΥΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΑΝ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΓΝΩΜΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΕΣΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΕΞΙΣΟΥ.
ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΝ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΩΦΕΙΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ.

quote:
Schwabe:
Απίθανο μου φαίνεται. Δεν είπαμε και μετά από 400 χρόνια υπόδουλοι στους Τούρκους…..Ταμάμ!!

Δέν είπαμε το ξέρω!!
ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.

quote:
Schwabe:
Το ελληνικό πνεύμα υπήρχε και άνθιζε στην Ευρώπη. Μάλιστα, ήταν ξένοι τις περισσότερες φορές που επέμεναν για την Ελληνική ιδέα. Επομένως, τέτοιος κίνδυνος δεν υπήρχε.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΘΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΛΟΓΙΩΝ.
ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟ 1453.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ??

quote:
Schwabe:
Η ορθοδοξία είναι ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ. Δεν αναγνωρίζει έθνος και «Έλληνα». Απόδειξη το ότι οι φαναριώτες ήταν ανέκαθεν ΚΑΤΑ της ίδρυσης Ελληνικού κράτους.

Με την λογική αυτή δέν θα υπήρχε σήμερα Ελληνικό κράτος. Αλλά και ούτε Σερβικό, Γιουγκοσλάβικο, Βουλγαρικό και Ρουμάνικο.
ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ <ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ> ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΣΠΟΖΕ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

Υ.Γ. Αυτά ... και λέω να την κάνω εντελώς, άν δέν μπορείς να συνενοηθείς με μερικούς δέν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετέχεις.

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 20:52:37
quote:
Μπορείς να κάνεις το εξής:
Στείλε του mail με ώρα ξυλοδαρμού, διεύθυνση και συνθηματικό για να τον γνωρίσεις.
Για συνάντηση δώσε την διεύθυνση του τοπικού συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ (της Νεάπολης κατά προτίμηση) και σύνθημα : "Θρύλος ολέ (τρις, αν προλάβει). Ο ξυλοδαρμός είναι εγγυημένος.
να τον δείρουν είπαμε όχι να τον σκοτώσουν .
Έτσι και αλλιώς θα την κάνω εγώ την "βρωμοδουλειά" εκτός αν ο telekinesis είναι πάνω από 1,90 και 120+ κιλά οπότε θα την κάνω διακριτικά .

PeronosporosΜέλος
08/12/2005, 20:57:44
quote:
ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ <ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ> ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΣΠΟΖΕ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?
Σωστόοοοοοοοοοοο που σημαίνει ότι η εκκλησία δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο αλλά μάλλον η εθνική συνείδηση. Schwabe τί έχεις να πείς;;