ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

martlou62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/4
martlouΝέο Μέλος
21/10/2007, 01:04:32
Ενα πρωινό της άνοιξης του 1988 κι ενώ κοιμόμουν ολομόναχη στο σπίτι, ξύπνησα από έναν θόρυβο σπασίματος.
Σηκώθηκα και άρχισα να ψάχνω, μέχρι που βρήκα ότι είχε σπάσει το ποτήρι πού ήταν στην εταζέρα του μπάνιου πάνω από τον νιπτήρα. Είχε γίνει θρύψαλα, όπως το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου.
Παραξενεύτηκα όσο δεν λέγεται. Δεν το μάζεψα όμως, το άφησα να το δει ο φίλος μου , όταν επέστρεφε από το ταξίδι μήπως και έδινε αυτός καμιά εξήγηση.. Αυτό το ποτήρι το είχε φέρει ο ίδιος πριν από μερικές ημέρες.
Όταν επέστρεψε και το είδε, συμφώνησε ότι ήταν παράξενο. Μου αποκάλυψε μάλιστα ότι το είχε κλέψει από το δωμάτιο πού έμενε στο προηγούμενο ταξίδι του.

MARTLOU

MIXAHL32Μέλος
21/10/2007, 01:21:48
martlou,χωρις παρεξηγηση...μηπως μας κανεις πλακα?Οπως και το αλλο θεμα που εγραψες με εκεινον τον τυπο με τα ριγε ρουχα...Μα που βρισκεις το παραξενο?
seirios12aΜέλος
21/10/2007, 11:08:29
Πρόσεξε λοιπόν τι συμβαίνει. Υπάρχει ένα ζώο, του οποίου το όνομα αυτήν την στιγμή μου διαφεύγει, το οποίο στην αιχμαλωσία αυτοκτονεί.'Ετσι λοιπόν και το ποτήρι, επειδή αιχμαλωτίστηκε από κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου, δεν άντεξε την αιχμαλωσία και για συμπαράσταση, το ίδιο έπραξε και το παρμπρίζ του εν λόγω αυτοκινήτου. Διότι όπως ξέρουμε το γυαλί είναι μια "εύθραστη" ψυχή.
21/10/2007, 13:27:12
Αγαπητή martlou, ίσως η εξήγηση που θα μπορούσε να δοθεί για το περιστατικό που αναφέρεις να είναι πιο απλή από αυτήν που μπορούμε να φανταστούμε.

Μήπως το ποτήρι που έσπασε ήταν ήδη ραγισμένο?
Μήπως είχε ραγίσει κατά τη μεταφορά του από το ξενοδοχείο στο σπίτι?
Ειδικά τα ποτήρια που χρησιμοποιούνται σε ξενοδοχεία, καμπίνες καραβιών κλπ δεν είναι και τόσο καλής ποιότητας δεδομένου ότι έχουν χαμηλότερο κόστος οπότε είναι και πιο ευπαθή.

In anticipation of my resurrection...

martlouΝέο Μέλος
22/10/2007, 04:11:48
Αγαπητέ Dying_Incubus,
το ποτήρι δεν ήταν ραγισμένο. Το είχα πλύνει και το είχα κοιτάξει καλά μήπως είναι βρώμικο, επομένως θα έβλεπα αν υπήρχε ράγισμα. Για να είμαι ειλικρινής, το σιχάθηκα αυτό το ποτήρι. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτός ήταν ο λόγος που το έβαλα στο μπάνιο και όχι στην κουζίνα, για τον ίδιο λόγο όταν το έπλυνα , το κοίταξα καλά.
Σίγουρα ήταν ένα ποτήρι μαζικής παραγωγής, συνηθισμένο. Αλλά και άλλες φορές είχα πάρει ,μέχρι και πρόσφατα, ποτήρι από το μαγαζί που διασκέδαζα γιατί δεν είχα τελειώσει το ποτό μου, και κανένα από αυτά δεν έσπασε μόνο του.

Φίλε MIXAHL32 ,
δεν κάνω καμία πλάκα. Το παράξενο το βρίσκω εκεί που δεν μπορώ να δώσω λογική εξήγηση.

MARTLOU

22/10/2007, 07:54:13
Αγαπητή martlou, αποκλείεις την πιθανότητα να δημιουργήθηκε κάποιο ράγισμα - έστω κι ανεπαίσθητο - μετά από το πλύσιμο του ποτηριού;
Μήπως ήταν τοποθετημένο κοντά σε κάποια λάμπα φωτισμού έτσι ώστε να θερμάνθηκε αρκετά;

Προσπαθώ να βρω κάποια λογική εξήγηση για το περιστατικό που αναφέρεις, δεδομένου ότι σου έχει χαραχτεί στη μνήμη παρόλο που συνέβη 19 χρόνια πριν.
Εξάλλου, είχες συνδεθεί συναισθηματικά μ' αυτό με κάποιον τρόπο (μιας που αναφέρεις ότι το είχες σιχαθεί συγκεκριμένα).

Εσύ τι εξήγηση δίνεις στο περιστατικό αυτό;

martlouΝέο Μέλος
23/10/2007, 01:39:20
Αγαπητέ Dying_Incubus.

Εστω ότι το ποτήρι είχε κάποιο ράγισμα που δεν το αντιλήφθηκα.
Μήπως είναι το μόνο ποτήρι , που λίγο πολύ, όλοι έχουμε κάποιο ραγισμένο ποτήρι ή άλλο γυάλινο ραγισμένο αντικείμενο σπίτι μας, και δεν έχει σπάσει με αυτόν τον τρόπο.

Φως αναμμένο δεν υπήρχε σε ολόκληρο το σπίτι. Κοιμάμαι πάντα με σβηστό φως. Το περιστατικό συνέβη αν θυμάμαι καλά την ώρα, γύρω στις 10.45 το πρωί. Τα παράθυρα ήταν όλα κλειστά άρα δεν φύσαγε. Ο ήλιος δεν έμπαινε στο μπάνιο, γιατί ήταν εσωτερικό,έβλεπε σε φωταγωγό.Ζωάκι δεν είχα,για να μου κάνει ζημιές

Από τότε είχα καταλήξει σε τρεις θεωρείες για το τι έχει συμβεί. Καμία όμως δεν με καλύπτει

I ) ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Ετυχε να ενεργήσουν ταυτόχρονα κάποιοι νόμοι της φυσικής, που δεν τους γνωρίζω εγώ, και να έσπασε. Αυτή η εξήγηση δεν με καλύπτει γιατί το ποτήρι ήταν εκεί ακούνητο και χωρίς να κινηθεί τίποτα μέσα στο σπίτι, για πάνω από οχτώ ώρες. Επομένως γιατί να σπάσει εκείνη τη στιγμή, και όχι νωρίτερα ή κάποια άλλη μέρα πιο πριν.

II) Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ
Να αντιλήφθηκαν από το ξενοδοχείο την απουσία του ποτηριού, πράγμα πολύ πιθανό, και να βρίζανε τον κλέφτη. Δέχομαι την δύναμη του νου, και της γλώσσας κάποιες φορές, αλλά δεν δέχομαι ότι μπορεί να έγινε, για ένα παλιοπότηρο, τόση ανάλωση μυαλού και ψυχής. Αρα πάλι δεν καλύπτομαι.

III) ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δεν μου άρεσε το ποτήρι, με ενοχλούσε λίγο η παρουσία του, αλλά δεν με χάλαγε κιόλας ιδιαίτερα, ώστε να μου γίνει έμμονη ιδέα και να ανακαλύψω ότι έχω ψυχοκινητικές δυνάμεις. Αν είχα ψυχοκινητικές δυνάμεις, θα μου είχαν εμφανιστεί σε άλλα σοβαρότατα προβλήματα και φάσεις της ζωής μου. Επομένως ούτε αυτή η εξήγηση με καλύπτει.

Καμιά άλλη εξήγηση υπάρχει;

MARTLOU

Edited by - martlou on 23/10/2007 02:14:06

23/10/2007, 12:41:25
Δεν μπορω να καταλαβω, γιατι ενα "ποτηρι" να ειναι τοσο σημαντικο, ωστε το "μυαλο" αυτων των ανθρωπων που δουλευαν στο ξενοδοχειο και να σπασει!

Εδω καθε μερα κλεβουνε "σεντονια", "σαπουνακια" και ο,τιδηποτε αλλο! Το "ξενοδοχειο" δεν εχει την αναγκη απο ενα ποτηρι "παραγωγης".

23/10/2007, 21:45:28
Αγαπητή martlou, ούτε εγώ θα πίστευα εύκολα ότι θα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο ξενοδοχείο από την απώλεια του εν λόγω ποτηριού.
Ίσως να ειπώθηκε κάποιο σχόλιο από κάποιον υπάλληλο αλλά ως εκεί.
Θα μπορούσα μάλιστα να πω ότι το βρίσκω πιο πιθανό εσύ να συνδέθηκες συναισθηματικά με το ποτήρι σε μεγαλύτερο βαθμό από κάποιον υπάλληλο.

Σχετικά με την δύναμη του μυαλού, που αναφέρεις, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ο οποίος υποστηρίζει ότι μπορεί η ανθρώπινη σκέψη - συνειδητά ή ασυνείδητα - να επηρεάσει την ύλη.
Η μία έκφραση αυτού του φαινομένου έχει να κάνει με την βίωση έντονων συναισθημάτων από το άτομο όπως οργή, θυμός, μίσος, λύπη, έξαρση κλπ.

Από την άλλη μπορεί το ράγισμα να είχε συμβεί ήδη το προηγούμενο βράδυ και να έσπασε μετά από κάποιες ώρες.
Όλα είναι πιθανά!

Θυμάμαι πριν χρόνια είχα βγει ένα απόγευμα με μια παρέα για καφέ.
Μια κοπέλα παρήγγειλε ένα χυμό και το ποτήρι ήταν αρκετά ψηλό, με πεπλατυμένη βάση, στένευε αρκετά αμέσως πιο πάνω και μετά γινόταν πιο φαρδύ μέχρι την κορυφή του.
Κάποια στιγμή κι ενώ η κοπέλα είχε πιεί περίπου το μισό χυμό, σηκώνει λίγο το ποτήρι κρατώντας το από ψηλό σχετικά σημείο κι αυτό κόπηκε αφήνοντας στο τραπέζι μόνο την βάση του.

Η συζήτηση εκείνη την ώρα ήταν ήρεμη, φιλική και χωρίς κάποιο ίχνος έντασης κάποιου από την παρέα.

Για να είμαι ειλικρινής, τείνω να πιστεύω είτε στο ότι το ποτήρι ήταν ήδη ραγισμένο οπότε έσπασε απλά τότε είτε λόγω του ότι πιθανότατα θα πλύθηκε σε πλυντήριο (άρα βγήκε ζεστό) κι ο χυμός ήταν κρύος.

martlouΝέο Μέλος
23/10/2007, 23:05:49
Καλησπέρα σε όλους.

Αγαπητέ Dying_Incubus,
Το να κοπεί ένα ποτήρι σε 2 - 3 κομμάτια όσο το κρατάει κάποιος στα χέρια του , δεν με παραξενεύει. Μου έχει συμβεί να ξεκολλήσει ο πάτος από ένα μπολ πολύ ακριβής και επώνυμης μάρκας, την ώρα που το έπλενα.
Θεωρώ ότι, όταν κρατάω κάτι στα χέρια μου, ενεργούν πάνω του διαφορετικές δυνάμεις (Νόμοι της φυσικής πάντα), απ΄ότι αν είναι αφημένο κάπου , για κάμποση ώρα μάλιστα.
Το εν λόγω ποτήρι, δεν κόπηκε σε κάποια κομμάτια. έγινε πάμπολλα κομματάκια, σαν χαλίκι στο μέγεθος και δεν έμεινε κανένα μεγάλο κομμάτι, που να θυμίζει ποτήρι. Αυτό το σπάσιμο με παραξενεύει.Διαλύθηκε ολοκληρωτικά.

Οσο αφορά το συναισθηματικό, δεν θυμάμαι να με απασχολούσε η ύπαρξη του ποτηριού, αφότου έβγαινα από την πόρτα του μπάνιου. Επιπλέον πόσο έντονα συναισθήματα να είχα την ώρα που καλοκοιμόμουν.

Φίλε PREDATOR,
θα συμφωνήσω μαζί σου.

quote:
αλλά δεν δέχομαι ότι μπορεί να έγινε, για ένα παλιοπότηρο, τόση ανάλωση μυαλού και ψυχής.

MARTLOU

fraulinaΝέο Μέλος
25/10/2007, 05:07:19
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να προσεγγίζουμε τα πάντα με λογική σκέψη ακόμα και όταν όλα μοιάζουν…. Εξωγήινα!
Μόνο όταν εξαντλούνται οι λογικές θεωρίες προχωρούμε στις πιο… προχωρημένες και υπερβατικές.
Καταλαβαίνω πως είναι ένα γεγονός που σε τάραξε αφού μετά από 18 χρόνια θυμάσαι και λεπτομέρειες.
Για να μην σας κουράσω περισσότερο θα πω μόνο ότι το ποτήρι έσπασε προφανώς διότι ήταν στο μπάνιο, λόγο υγρασίας , θερμότητας διαστολή-συστολή.
Όμως τι τον έκανε να κλέψει από το ξενοδοχείο ο φίλος ένα ποτήρι;;
Εδώ ίσως αρχίζουμε και μπαίνουμε σε κάτι πιο μεταφυσικό…
Διότι μήπως του φίλου σου του ασκείσαι κάποιο είδος επιρροής το αντικείμενο;;
… ποιος ξέρει…
25/10/2007, 09:11:18
Nα κανω και εγω μια "σχετικη" ερωτηση στην fraulina, αφου την καλωσορισω πρωτα...

τι "κανει" τον περισσοτερο κοσμο να κλεβει αντικειμενα απο το ξενοδοχειο (ως και κουβερτες και πετσετες...ακομα και ολοκληρο το mini-bar, χωρια τα μπουκαλακια με τα αφρολουτρα, που πολυ κανουν και συλλογη)???

Δεν πιστευω οτι τους παρακινει καμια "υπερφυσικη" σκεψη ή δυναμη! Ενθουσιαζονται απο τα "υλικα" και τα κλεβουν!

Edited by - PREDATOR on 25/10/2007 09:13:04

fraulinaΝέο Μέλος
25/10/2007, 16:50:58
Μα ένα ποτήρι;….. ομολογώ πως μου φάνηκε περίεργο.. και γενικά γιατί να κλέψεις από ένα ξενοδοχείο;;;

Όπως κατάλαβες το τελευταίο σχόλιο που έκανα στην martlou ήταν ελάχιστα ειρωνικό αλλά καθόλου κακοπροαίρετο.

25/10/2007, 17:50:54
To θεμα "κλοπης" (αρπαγης καλυτερα..) αντικειμενων απο τα ξενοδοχεια, ειναι σημαντικο τελικα... αλλα δεν νομιζω οτι εχουμε φαινομενα "υπερφυσικα" για την καταστροφη τους, δηλαδη απο την "σκεψη" των ξενοδοχεουπαλληλων να καταστρεφονται τα κλεμμενα!!! Αυτο και να το σκεφτει κανεις, ειναι περα ως περα γελοιο!

Τωρα, καποιος "φυσικος" λογος θα υπαρχει για την καταστροφη του ποτηριου, αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι και κατι σοβαρο (το να "σπασει" ενα ποτηρι με οποιοδηποτε τροπο)

MIXAHL32Μέλος
25/10/2007, 19:57:53
Ο ιδιοκτητης του ξενοδοχειου καταραστηκε το ποτηρι επειδη του το εκλεψαν και εσπασε....Ή απλα εσπασε λογω καποιων εξωτερικων παραμετρων (θερμοκρασια,υγρασια,καταπονηση υλικου).
Πιο απο τα δυο σας φαινεται πιθανοτερο?
martlouΝέο Μέλος
27/10/2007, 02:44:16
Το να κλέβει κάτι κάποιος ( συνήθως άχρηστο μικροαντικείμενο ), τείνει να γίνει κοινωνικό φαινόμενο. Οσο να εκνευρίζεται και να βρίζει, ο νόμιμος κάτοχος, δεν πιστεύω ότι μπορεί να επηρεάσει τον κλέφτη ή το κλεμμένο πράγμα.
Βέβαια υπάρχουν και οι προληπτικοί, που τρέμουν όταν τους κλέψουν.Αυτοί που αρχίζουν τα ξόρκια και τους εξαγνισμούς του χώρου, μετά τη κλεψιά.

Θέλω να πιστέψω, από τότε , ότι κάποια φυσική αιτία υπάρχει.Ποια μπορεί όμως να είναι αυτή. Το να δεχτώ μία εξήγηση στην τύχη δεν με ικανοποιεί.
Και δεν με ικανοποιεί γιατί μπορεί να είναι η σωστή απάντηση, μπορεί όμως και να μην είναι.

MARTLOU

geoxΜέλος
28/10/2007, 01:32:46
Παρόμοια αλλά πιο περίεργη εμπειρία είχα πριν απο μερικά χρόνια και είχα ανοιξει σχετικό θέμα σε άλλο φόρουμ. Θα μεταφέρω απο εκεί αποσπάσματα

"Σε διάστημα τριών εβδομάδων, έσπασαν αυτόματα και χωρίς να υποβληθούν σε στρες (υγρασία, ψύχος, θερμότητα, συντονισμός)5 ποτήρια σε συνθήκες δωματίου. Όλα σε βραδυνή ώρα 8μμ-6πμ.΄Υπάρχει εξήγηση? Υπάρχουν παρόμοιες αναφορές?"

geoxΜέλος
28/10/2007, 01:34:22
"Ψάχνοντας στο δίκτυο βρήκα μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία στην διεύθυνση
http://www.guardiantales.freewebspace.com/JAN-Glass.html
Επίσης οφείλω να σου πω ότι γενικά δεν είμαι απο τους ανθρώπους που πάνε γυρεύοντας για τέτοιες ιστορίες, αντιθέτως (και μάλον δυστυχώς ) είμαι πέραν του δέοντος ορθολογιστής και γιαυτό αναζητώ αρχικά κάποια επιστημονική ερμηνεία. Ψάχνοντας στο δίκτυο εντόπισα αναφορές για τα λεγόμενα πόλτεργκαιστ - θορυβοποιά πνεύματα τα οποία εκδηλώνουν την παρουσία τους με τέτοιους τρόπους. Μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία αν και μάλον μη βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία βρήκα στην διεύθυνση
http://www.mindreader.com/opi/poltergeists/ "
geoxΜέλος
28/10/2007, 01:36:16
"Τα ποτήρια λοιπόν που αναφέρω στην έναρξη του θέματος γίνονταν ξαφνικά και χωρίς κάποιο εμφανή λόγο κομμάτια. Δηλαδή άκουγα ένα θόρυβο και κατόπιν ψάχνοντας να βρω τι ήταν έβρισκα ένα ποτήρι το είχε γίνει όπως το τζάμι του αυτοκινήτου όταν τρακάρεις. Μερικά απο τα κομμάτια αποκολλούνταν και έπεφταν στο πλάι. Τα υπόλοιπα μπορούσες να τα ξεχωρίσεις διότι ήταν σαν παζλ και όχι σαν ράγισμα. Σε καμμιά περίπτωση δεν ξεκολλούσε πάτος δηλαδή διότι ούτως η άλλως αυτός ήταν το σημείο στήριξης. Κανένα απο τα ποτήρια δεν έσπασε την ώρα που το χρησιμοποιούσα. Πρέπει να πω το εξής. Στο πρώτο ποτήρι δεν έδωσα σημασία. Το δεύτερο το θεώρησα αξιοπρόσεχτη σύμπτωση. Στο τρίτο άρχισα να προβληματίζομαι. Μετά το τέταρτο αποφάσισα να σκηνοθετήσω το πέμπτο. Δηλαδή άδειασα το τραπέζι της κουζίνας και το ακούμπησα μόνο του στη μέση του τραπεζιού πάνω σε ένα διπλωμένο τραπεζομάντηλο, αποκλείοντας πιθανότητες για κραδασμούς, υγρασία θερμότητα και ότι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Το ποτήρι έσπασε με τον ίδιο τρόπο την ίδια νύχτα. Έψαξα στη γειτονιά μήπως υπάρχει κάποιο εργαστήριο το οποίο να διαθέτει κάποια συσκευή ή μηχανή η οποία να παράγει οποιουδήποτε είδους ήχο ή δόνηση για να αποκλείσω φαινόμενο συντονισμού. Δεν βρήκα τίποτα σε ακτίνα τουλάχιστον εκατό μέτρων απο την οικοδομή μου. Δεν υπήρχε άλλωστε καμμιά παραγωγική μονάδα που να λειτουργεί μετά το απόγευμα. "
geoxΜέλος
28/10/2007, 01:38:06
"μόνο σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ασφαλής απομόνωση. Παρόλα αυτά σε σχέση με την υπόθεσή περί ηχητικών κυμάτων, ρωτώ τα εξής.
1 Γνωρίζεις σε ποιες συχνότητες (πλην των αντιληπτών απο το ανθρώπινο αυτί) ένα ηχητικό κύμα προκαλεί θραύση γυαλιού?
3 Αν ναι γνωρίζεις κάποιες οικιακές η άλλες συσκευές που να παράγουν τέτοιες συχνότητες? (τα ποτήρια τα είχα ήδη 1,5 χρόνο στον ίδιο χώρο και η χρήση τους ήταν περιορισμένη)
4 Σε τι απόσταση μπορεί ένα ηχητικό κύμα να επιδράσει κατ'αυτό τον τρόπο?
5 Όταν το ηχητικό κύμα διαπερνά στερεα αντικείμενα (τοίχο, πορτα, ξύλο) μεταβάλλονται οι χαρακτήρες του? (το θέτω διότι δυο απο τα ποτήρια τα βρήκα σπασμένα μέσα στο ντουλάπι)

Αν κάποιος μπορεί να απαντήσει τεκμηριωμένα σε αυτά και ίσως και κάποια άλλα ερωτήματα τότε η λογικοφανής αλλά ελκυστικά απλουστευμένη θεωρία περί ηχητικών κυμάτων μπορεί να αποδειχθεί. Αν όχι παραμένει μια απλή υπόθεση. Ένας απο τους λόγους που έθεσα το ζήτημα ήταν η αναζήτηση άλλων παρόμοιων περιστατικών για να μπορέσω να συγκρίνω τις παραμέτρους του φαινομένου να βρω ομοιότητες η΄οτιδήποτε σχετικό"